Last news in Fakti

12 Април, 2021 22:20 2 015 23

Любомир Кючуков: ЕС очаква да преминем към реални действия в борбата с корупцията

  • любомир кючуков-
  • ес-
  • корупция

Според анализатора което и правителство да дойде, то е обвързано с резолюцията на парламента по отношение на Северна Македония

Любомир Кючуков: ЕС очаква да преминем към реални действия в борбата с корупцията - 1
Снимка: БГНЕС

Като че ли се чу въздишка на облекчение, че партиите от патриотичния блок не успяха да влязат в парламента. Втора тенденция е очакването за промяна след дългото управление на ГЕРБ и третата е несигурност заради неяснотата на политическата линия, която би поело едно правителство на протестните формации. Настроенията в Европа се колебаят от надеждата до несигурността. Този анализ направи пред БНР международният анализатор Любомир Кючуков, директор на Института за икономика и международни отношения. Той подчерта, че в Европа е било отредено периферно внимание към парламентарните избори в България.

"Въпросите за управлението на България се решават в София, не в Брюксел. Позицията на институциите на ЕС към управлението на България е достатъчно критична - особено по теми правосъдие, медии и корупция", уточни той.

По думите му ЕС очаква борбата с корупцията в България най-накрая да премине от мимикрия към реални действия, а от друга страна се притеснява от евентуална политическа нестабилност в страната.

Според Кючуков което и правителство да дойде на власт в България, то е обвързано с резолюцията на парламента по отношение на Северна Македония, което прави изключително трудно намирането на решение на казуса с европейското бъдеще на РСМ:

"Въпреки това двете страни би следвало да се ангажират в политически диалог за търсенето на решение, защото е ясно, че такова решение трябва да бъде намерено, което може да стане единствено по пътя на двустранното съгласие".

Любомир Кючуков беше категоричен, че България е губещата страна от продължително блокиране на пътя на РСМ към ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 няма логика

    40 2 Отговор
    Ами тогава защо ЕС подхранва корупцията в България , защо Вебер поздравява за ''победата'' мастера на корупцията ?
  • 2 Последния Софиянец

    35 2 Отговор
    Реално действие е Гешеф в затвора за 20 години.

    Коментиран от #15

  • 3 Don Katinar

    25 2 Отговор
    Да беше казал сaмо с няколко думи, че управляващите от ГЕРБ досега се оядоха и забравиха народа си. Периферно внимание към изборите в България от ЕС, глупости на търкалета...
  • 4 неманужда

    20 2 Отговор
    Какво очаква ЕС за корупцията?

    Като чиновниците в ЕК дадоха обществена поръчка за над 20 млрд. $ на американските олигарси и компаниите им за ГМО субтанциите им за инжектиране и " подържа пандемията" за да не паднат продажбите им чрез обществените поръчки на ЕС, за още ГМО субстанции на американските олигарси и компаниите им.

    Тоя ли е ЕС и ЕК в Брюксел, дето се бори срещу корупцията, злоупотребата с власт, покагазване на елементарни пазарни правила в полза на американските олигарси и фармацевтичните им компании за над 20 млрд. $ печалба за тях?

    Коментиран от #17

  • 5 седящият бик

    20 0 Отговор
    ве, какво ми дреме че меките китки в брасълс искат това или онова! аман от анал.лизатори, "директори на институти" и пр. "специалисти"! там няма един, повтарям - един(!), на когото да му дреме за територията. и знам това, не защото съм го чул или прочел.
    територията, ако иска да стане някога държава (ще трябват немалко години, уви), трябва да прави нещата за себе си, заради себе си! до гуша ми дойде от наведени в разни посоки калинки!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гербераст

    11 0 Отговор
    Подмолен ,мазен ли.ач
  • 8 Цецо Наглецо - Ушите на Дс...

    5 0 Отговор
    Недобрата политика води до огромен нетен износ на български капитали, разширяване на неравенството и до изтичане на жизнените сили на нацията. Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ бившият министър председател Иван Костов.

    В интервюто Иван Костов каза още:

    Българската демокрация не е консолидирана, а това означава, че няма върховенство на закона.

    Основният проблем пред България е качеството на нейната демокрация.

    Прокурорско-олигархичният център на властта нямаше да бъде възможен, ако политиците се чувстваха свободни, честни и негузни.

    Олигарх е този, който има големи икономически възможности и е в състояние да влияе на политическите решения в страната – в този смисъл олигарси са Доган, Пеевски и други от този тип.

    Коментиран от #11

  • 9 Има възмездие, време е Борисов да бъде з

    7 0 Отговор
    Има възмездие, време е Борисов да бъде затворен до живот !
  • 10 Много реално

    1 2 Отговор
    е отразено
    Поздравления !
  • 11 седящият бик

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Цецо Наглецо - Ушите на Дс...":

    наглецо, този, когото цитираш, е в основата на всичко, заради което сме където сме. унищожаването на индустрията, разграбването на националното богатство, съсипването на медицината, висшето образование (корифеи в науката, академици, бяха пропъдени, защото били номенклатура на бкп, видите ли. като че жена му не беше!). та, не нам, молим. ще трябва да изчакате, да си отидем всички свидетели на чудотворството му, и тогава да се опитате пак да го пробутате.
    та, така.
  • 12 Иван

    4 0 Отговор
    В България гарвън на гарвън око не вади Дано и Слави не стане гарвън.

    Коментиран от #20

  • 13 Господин Иванов Чакам да се разплете ниш

    3 0 Отговор
    Господин Иванов Чакам да се разплете нишката около Булгартабак поздравления за което Писна ми от скъпите цигари
  • 14 Гост

    4 0 Отговор
    Само още няколко мандата, че да понатрупате по десетина шкафчета и за унуките.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 хайде пак

    4 1 Отговор
    Хайде , още един , който работи за интересите на чужди държави...нямат свършване , бе ..
  • 17 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "неманужда":

    Докога канадците ще ни взимат златото, срещу 5% комисион за шайката, която ни държи настрани от тази кражба?
  • 18 Те ДПС са готови да лапат от трапезата н

    2 0 Отговор
    Те ДПС са готови да лапат от трапезата на всеки новопоявил се. Но явно са осъзнали, че лапачката при Боко приключи.
  • 19 111

    2 0 Отговор
    кючюков ти чувал ли си некой да се самоарестува и да се самоосъди на доживотен.затвор ес требва да си свърши работата а не да дава акъл
  • 20 123

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Иван":

    Слави е гарвън от много години,Воин на БКП.
  • 21 Jacques Yves Moineau

    0 1 Отговор
    Македодония ке чака. Инаме по-важни приблеми за решаване.
  • 22 ши ба

    2 0 Отговор
    Защо ЕС не налага санкции заради корупцията? Значи не иска. Защото самата тя е затънала в такава.
  • 23 chi

    1 0 Отговор
    30 години ви чакаме, до тук нищо!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове