Last news in Fakti

13 Април, 2021 18:02 1 963 32

Калфин: Избирателите дадоха ясен знак - не искаме ГЕРБ, не вярваме на БСП

  • ивайло калфин-
  • герб-
  • правителство

Това, което е направила ГЕРБ, едва ли новото правителство ще може да промени, дори да има такива желания

Калфин: Избирателите дадоха ясен знак - не искаме ГЕРБ, не вярваме на БСП - 1
Снимка: БГНЕС

„Отлагането на внасянето на Националния план за възстановяване и устойчивост поражда въпроси. Реакцията на ГЕРБ е странна“. Това коментира пред БНР Ивайло Калфин, изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване условията на живот и труд към Европейската комисия.

Той поясни: „Това, което е направила ГЕРБ, едва ли новото правителство ще може да промени, дори да има такива желания. Формално не е необходимо планът да минава през парламент и служебен кабинет без правителство може да го приеме“.

Калфин уточни, че в изпълнението на плана има много условности и в течение на времето България може да изгуби пари, ако не покрива критериите и целите.

Той прогнозира, че ако се появи правителство с компетентни и сериозни хора, то може да има добър старт: „Има няколко кризи, с които трябва да се справи. От първите няколко месеца на правителството ще се види доколко то е компетентно... Цяла Европа почти се управлява от коалиции. За да е стабилна една коалиция, тя трябва да има ясна програма с разписани конкретни действия и цели. Започне ли да импровизира, правителството ще си изгуби подкрепата... Политиката не трябва да бъде лична. Избирателите дадоха ясен знак - не искаме ГЕРБ, не вярваме на БСП, искаме друго правителство. Политиката е в компромисите в национален интерес“.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист от провинция Тракия

    14 4 Отговор
    Избирателите от 30 години се изнасят перманентно в чужбина. Какъв герб, какво бсп?...

    Коментиран от #7

  • 2 Хахахахах

    17 0 Отговор
    Ти по добре си стой и не се обаждай, защото покрай сухото гори и мокрото! Да не те ревизират теб.
  • 3 Майна

    17 7 Отговор
    ПОДЛОГА НА ГЕРБ!
  • 4 бочаров

    17 0 Отговор
    почват мекеретата да си настройват цигулките,да, ама не!
  • 5 готин софиянец

    4 7 Отговор
    Ери бе последния софиянец,ела да ми сервираш кафе до кога ще те чакам мързеливец такъв ,после пак ще мрънкаш,че не ти варви биснеса .Мързелвец отивай ми пусни едно кафе ,ще ти дам някой лев бакшиш,а може и 5 рибли предател такъв

    Коментиран от #9

  • 6 Софиянеца

    12 3 Отговор
    Те верават на Славчо от Учиндол. Калфин е ренегат!
  • 7 TтТ

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "провинциалист от провинция Тракия":

    Тоя комунист, какви комплекси избива, немога да разбера!
  • 8 Поп Кръстю

    7 11 Отговор
    Аман от дрогирани във „Факти". Хората не искали ГЕРБ, аланко 840000 гласа малко ли са?
    За септември тоягата ще още по-голяма, БСП, Радев, Ис, МВ. отиват в историята, смешници.
  • 9 Фетидже

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "готин софиянец":

    Не каза от кое село си родом софиянец си по местоживеене!
  • 10 Русофил имигрира в русия .. Ъъъ

    4 2 Отговор
    И най важното - преброихте се 2% лилиПУТИ....:))))))
  • 11 Калфата

    3 6 Отговор
    Е, този е скрита лимонка на Бойко Борисов и мрази Нинова до мозъка на костите си! Голям приятел на Станишев и на меката китка Ваджайнин...
  • 12 Забравихте

    2 5 Отговор
    РБ след 1989г беше най добре при управлението на тройната коалиция! Общо 27 милиарда Евро външни инвестиции за 3,5 години и раждаемоста е била за 3,5 години общо 300 000 души!
  • 13 big

    10 2 Отговор
    Тези избори показаха едно: всички патерици на ГЕРБ са аут от "голямата" политика. На АБВ също им беше даден шанс, но се коалирахте с ГЕРБ, а ти беше зам. министър председател, ако не греша и къде сте сега? Погледнато реално, почти всички партии в НС досега са в резултат на роенето на БКП-БСП и е нормално хората да загубят доверие в нея, особено след атаките срещу Нинова и някои заявки за нови партии.
  • 14 КОНТРАТА

    6 2 Отговор
    Този с бастунчето ще замете всички скандали на ГЕРБ. сега почват да ви баламосват за нов рестарт ама тинята няма как да рестартираш защото тя си е самородна тиня 24 карата!
  • 15 АКО ИМА

    6 2 Отговор
    НЕЩО КОЕТО НАЙ МНОГО ЧЕСТНИТЕ
    ХОРА МРАЗЯТ ТОВА СА ПРЕДАТЕЛИ ТЕ. ТОВА БСП СЪЗДАДЕ МНОГО
    ТАКИВА. КОИТО СЕГА ИМ ПРЕЧАТ.
    БИБИТКО ПОДКУПИ МНОГО ОТ ТЯХ.
    И ПОЧТИ 1/3 ОТ БЪЛГАРИТЕ. ПОЧТИ
    ВСИЧКИ МЕДИИ. И ПОСЛЕ ХОДИ СЕ БИЙ СЪС НЕГО. НО МАКАР И ДОСТА РАЗДЕЛЕНИ ГО ПОБЕДИХМЕ. НА
    ХОД СА СЛАВИ И ДРУГИТЕ.

    Коментиран от #19, #25

  • 16 Направо

    3 2 Отговор
    Всички верваме на теб,гоце и царо! " Вервай ми"!
  • 17 Чук и Гек

    6 1 Отговор
    Ето, този бе слуга при Бойко 2 и ви вдигна стажа и възрастта за пенсия на 65 години! Иначе школуват в Лондон и Брюксел, и всичко знаят! По глъмите, но предани на Партията са ги пращали в Москва и Ленинград, като Инджев и Дариткина! Понастоящем атлантици - герберюги!
  • 18 Рони

    2 0 Отговор
    А ти откога не вярваш,откакто отиде в противниковия лагер.
  • 19 Ама нема

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "АКО ИМА":

    Победил си ти... ха ха. Стига с тая дрога.

    Коментиран от #22

  • 20 Сандо

    2 0 Отговор
    С такъв резултата е истинско нахалство да коментираш когото и да било.Но за азбукарите кой знае защо им дават медийно пространство,нещо което на други,напр. Възраждане,не им се полага.
  • 21 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ТОЗИ БЪЛГАРИН ОТ МАЙКА РОДЕН -КАЛФИН - НИЩО НЕ Е ДОПРИНЕСЪЛ ЗА ДОБРОТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА - В БЪДЕЩЕТО НИ ---НИЩО !?!?!
  • 22 ПОБЕДАТА

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ама нема":

    Е ЗА ВСИЧКИ НАС КОИТО ЖЕЛАЕМ
    БИБИТКО ДА Е СЕДМАТА БИБИТКА
    НА КАВАЛЯ. ЗА ТОВА И СЕ БОРИХМЕ.
    И ЩЕ БЪДЕ. ИМАШЕ ТРИ АПЕЛА:
    ОСТАВКА (ВЕЧЕ Я ИМА АУТ) ОТАВАТ
    СЪД И ЗАТВОР. ЩЕ БЪДЕ.

    Коментиран от #23

  • 23 Говедата

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "ПОБЕДАТА":

    на какво се радваш тпанар???"Наведените червени Мутри" ли са ти победата?? Или Бойкикиев??? Аман от "умни" комунисти! Няма шанс да се върне строя,за който мечтаете!! Налага се да работите.
  • 24 пройчо

    0 0 Отговор
    аре , ако обичате,Оставете БСП и си глейте собственото дередже!!!...вицепремиер на БОЮ 2 !!!
  • 25 да бе

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "АКО ИМА":

    Вярвай си!Добре,че не пуснахме старите да гласуват!При изб.активност от 28,4% изборите са пародия!Всички пострадаха!Това са цифрите,а не измишльотините на ЦИК!На есен ще се пее друга песен!
  • 26 пешо

    1 1 Отговор
    боклук
  • 27 гост

    5 1 Отговор
    А бе Ивайло, а бе фурнаджийска лопато, а бе еврогейска подлого. Не беше ли министър на външните работи от БСП, не беше ли министър на труда от АБВ в правителсдтвото на Борисов, не беше ли евро дУпетат от БСП? Уреди ли жена си да работи в "европейските структури", ти УРЕДИ ЛИ СЕ КАТО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НЯКАКВА ЕВРОКОМИСИЙКА. ТВОЯТА "ВИСОКОПАТРИОТИЧНА ДЕЙНОСТ" СЕ ИЗРАЗЯВА В МНОГО ЕВРА. Надявам се и ти да имаш СЪВЕСТ, НО ПО ВСИЧКО ЛИЧИ, ЧЕ НЕ СИ СЪГЛАСЕН С НЕЯ!
  • 28 Митко

    0 0 Отговор
    Това еврейче не може да държи здраво синджира и ще му се карат неговите хора .
  • 29 Чичо от село

    0 0 Отговор
    Ивайло ,БСП след като се прочисти от ренегатите в АБВ,Изправи се, Век21 и всички групови,и индивидуални предатели се очертава най-приемливата и единствена лява партия!
  • 30 Боко

    0 0 Отговор
    Ти си бита карта ,немаш думата!
  • 31 ХАХАХА

    0 0 Отговор
    КАЛФАТА КАЛФИН С КАЛФИНСКО МИСЛЕНЕ-ЖАЛКО ,ЧЕ СИ ТЪП,МАКАР И НАУЧЕН
  • 32 Мммддааа

    0 0 Отговор
    А какъв знак дадоха на АБВ? Да се самоотстреляте от срам, навярно?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове