Last news in Fakti

14 Април, 2021 21:29 1 581 15

Манолов: Внасянето на Плана за възстановяване и устойчивост не трябва да се бави

  • димитър манолов-
  • кт подкрепа-
  • план за възстановяване и устойчивост-
  • план за възстановяване и устойчивост на република българия

Председателят на КТ "Подкрепа" заяви, че синдикатите също имат някои забележки към плана

Манолов: Внасянето на Плана за възстановяване и устойчивост не трябва да се бави - 1
Димитър Манолов, снимка: БНТ

В студиото на "Още от деня" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов коментира, че забавянето на Националния план за възстановяване и устойчивост ще доведе до това България да не разполага с ресурса, с който да си помогне. Освен това в плана има стратегически цели, за които също няма ресурс, и те ще останат непостигнати.

Той изрази съгласието си с изпълнителния директор на Асоциация на индустриалния капитал в България Добрин Иванов, според когото от особена важност за българския бизнес е да бъде преработен този план и да бъде внесен в срок в Европейската комисия, така че първите средства по този план да бъдат получени в рамките на тази година. Освен това трябва да продължат антикризисните мерки и политики.

По думите на Манолов донякъде аргументите на вицепремиера Томислав Дончев за невнасянето на плана са убедителни, но ситуацията е екстремна и те са нелегитимни. Сроковете за представянето на този документ изтичат много скоро.

Председателят на КТ "Подкрепа" заяви, че синдикатите също имат някои забележки към плана, но те не са драматични, и ще направят предложения за леки корекции, свързани с енергийната ефективност, адресирането на малко средства към човешкия капитал, които сега са крайно недостатъчни.

Противоепидемичните мерки също трябва да бъдат обмислени и да се внимава с тях, за да не се провали постигнатото.

Манолов посочи, че предложенията им ще бъдат внесени в Народното събрание и политиците ще трябва да се разберат и да вземат решения. Следващото правителство на Република България, което и да е то, е наложително да се ангажира с всичко това.

Държавата има нужда от успокояване и икономическо възстановяване, доколкото то е възможно в кратки срокове, и за това е нужно отговорно управление, заключи той.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    9 0 Отговор
    подлого , ходи си вече .
  • 2 Последния Софиянец

    11 0 Отговор
    Утре в 8 часа сме пред Народното събрание да обясним на новите народни представители нашия план.
  • 3 нашия

    12 0 Отговор
    МАНОЛОВ къде беше когато се внасяше плана за РАЗРУШАВАНЕ ...а сега си се загрижил за възстановяването...???!!!-чакаме нова лапаница на народен гръб нали
  • 4 Пръц

    3 1 Отговор
    Бах Митьо ми изглежда в добра форма на снимката.
  • 5 искай го

    10 1 Отговор
    от Томито Дончев, че го крие и не го дава! После ще зейнат, че новите са виновни. Познаваме им вече тъпите и плоски номера.
  • 6 бобо

    4 0 Отговор
    Що го казва това на нас, да беше го казал и да настоява пред вече отиващите си управляващи! Които се измъкнаха от изпълнението на тази важна задача като пръдня от гащи! Но ще критикуват и ще нападат новото правителство, че не се е справило с плана! Винаги са били противни,безотговорни, интересчии.
  • 7 123

    2 0 Отговор
    Какъв план ще внасяте в ЕС, нали им давате повече пари на тях отколкото получавате.Защо дави крадът от Брюксел,никакъв план няма да давате, вие сте независима страна.
  • 8 Аспарух

    7 0 Отговор
    Абе, измикярщината не води до положителност за народа!!! Какъв синдикат си,какви 5 лева-нали членувам,,задължително" при теб,или в Подкрепа-само че последните подкрепят и слугуват на властта,но не и на народа,а пък за кнсб е абсолютно същото!!! Няма работник,който да каже нещо хубаво за вас!!! Трябва ви една мотика-и на плантацията,да видиш как се изкарва хляба!!! Ама едва ли знаете какво сечиво е това,дето ако си заработиш една стотинка-ще видиш колко ти е мила и стойностна-хрантутници и подлугари смотани!!! КАЗАХ-и пак ще ви го КАЗВАМ!!!
  • 9 ваню

    1 4 Отговор
    Слави да не се скатава ,ами да почва да действа ,цялата държава него чака.

    Коментиран от #13

  • 10 GrbSupport

    5 0 Отговор
    СДС преди много време отиде у ряката, но само Димитър Манолов не го разбра сега. По време на управлението на герб измислената от пропадналата много отдавна СДС организация "Подкрепа" се превърна в ибрикчийска подлога на Боко.
  • 11 Фандъкова

    7 0 Отговор
    Изциклил си се-все едно съм те рендьосал като талпа!!! Излизай не само в пенсия,но и напусни синдиката- хранилката народна!!! Ти знаеш ли кво е работа? Това е,че си като едновремешните културномасовици-като се пенсионират от казармата-езика им шляпа по плаца след това-цели 5 години,докато онемее!!! Киртак!!!
  • 12 05010

    7 0 Отговор
    Манолов патерицо на Боко Тиквата и ГЕРБ какъв план те тресе, свърши се отивате си заедно с шкафчето на Боко!
  • 13 MoFo

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "ваню":

    Твоят вожд - Боко се скатава от една година. И сега избяга от всички държавни постове - пак се ската. Слави му е виновен, естествено по опорките за герб троловете като теб.
  • 14 безпартиен

    1 0 Отговор
    Абе,този с какво си изкарва хляба?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове