15 Април, 2021 15:35 5 701 22

Факти за приложението на ивермектин при COVID-19

  • covid-19-
  • ивермектин

У нас препаратът има разрешение за употреба по лекарско предписание при вид чревна паразитоза

Факти за приложението на ивермектин при COVID-19 - 1
Снимка: kmeta.bg

Лекарството с активна съставка “ивермектин” нашумя през последната една година, като имащо добър ефект при лечението на COVID-19, пише kmeta.bg. Ето няколко факти за приложението на ивермектина при коронавирус:

-По данни на Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ), в ЕС има проведени 4 клинични проучвания за препарата – 2 в Испания, 1 в Италия и 1 у нас. За изпитването в България все още не са предоставени официални данни, че е приключило.

-У нас препаратът има разрешение за употреба по лекарско предписание при вид чревна паразитоза. То може да се купи с рецепта от аптека. По данни от ИАЛ, със същото приложение лекарството с активна съставка ивермектин е разрешено за употреба в още няколко държави в ЕС – Франция, Дания, Финландия, Норвегия, Германия, Румъния.

-Понастоящем, Чехия е разрешила използването на медикамента при коронавирус извън етикета, а Словакия внася десетки хиляди дози. През януари т.г. словашкото министерство на здравеопазването разреши употребата на този медикамент за лечение и профилактика на коронавирус.

-Освен за лечение на животински паразити, лекарството се използва от много години при хора под формата на хапчета и крем за терапия при различни състояния, като краста, въшки и т.нар. заболяване речна слепота.

-Аторитетното издание “Файненшъл таймс” обяви, че “евтиният антипаразитен препарат” може да намали до 75% вероятността от смърт от вируси.

-Проучване в Аржентина показало, че ивермектин има добър ефект при лекуването на по-млади пациенти с умерено силни симптоми на коронавирус.

-Според цитиран от сайта TrialSiteNews анализ, направен на база официалните данни от перуанската здравна система, от момента на въвеждане на масовата употреба на препарата в латиноамериканската държава има спад на смъртността от COVID-19 с 59% в период от 30 дни.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш Батка

    6 3 Отговор
    Не съм чел драсканиците, че не стават но препарата дигна цената си над 10 пъти. Много аптеки почнаха да бъркат вълшебната отвара без да значт как точно се прави.
  • 2 Нямам нищо общо с литературата

    11 3 Отговор
    Има огромна разлика между "намалява до 75%" и " намалява С до 75%"...
  • 3 Хахаха

    7 3 Отговор
    Като видях производителя на опаковката и умрях да се смея - фабриката за хапчета за коне на Домусчиев:)))

    Коментиран от #13

  • 4 Аман от реклама

    6 7 Отговор
    И все пак, каквото и да пишете, препаратът не е регистриран за лечение на Ковид в БГ.Ако беше много читав дали вече нямаше да е,а?Домусчиев да ми го яде!

    Коментиран от #7

  • 5 въх

    18 0 Отговор
    Взимайте другия евтин за животни вариант, вижте съставките му, чиста формула е. Тъпия Домусчиев се излигави с цената. Познавам лекари и професори, които го предписват, а аз вече 5ти месец го пия заедно с моето семейство и приятели, някои са на фронтовата линия в боницата, никой не се е разболял досега. Други дето се разболяха и почнаха да го пият се оправиха за 3-4 дена напълно

    Коментиран от #15

  • 6 за краста

    2 6 Отговор
    при животните. Ветеринари предупредиха, че е изключително токсичен.

    Коментиран от #8, #10

  • 7 въх

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Аман от реклама":

    Проблема е че ще подбие пазара за ваксини и бъдещите медикаменти на Мерк за ковид, щити е ефективен, евтин и без патент.
  • 8 Въх

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "за краста":

    Само някои ветеринари, адски много го предписват на хора и изобщо не е токсичен, това си е откровена лъжа. Регистрирани за 4 мичиарда дози, от тях около 4,600 странични ефекти и един единствен смъртен случай и то не се знае дали е от този медикамент или други, които е вземала жертвата. 2015 получава нобелова награда.
  • 9 цербер

    1 0 Отговор
    Онхоцеркозата, известна още като речна слепота и заболяване на Роблес, е заболяване, причинено от инфекция с паразитен червей Onchocerca volvulus. Симптомите включват силен сърбеж, възли под кожата и слепота.
  • 10 въх

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "за краста":

    Впрочем от много години е доказано че има антивирусни свойства, не само при короните, а и при Зика, Ебола, дори Хив. Това че първоначално рабзират че дейсрва за паразити, не означава автоматично че ме може и други свойства да има.
  • 11 Jacques Yves Moineau

    10 1 Отговор
    Това реклама на лекарствата на Домусчиев ли беше, а Факти?
  • 12 Yale

    3 0 Отговор
    В TrialSiteNews имат много добро интервю с топ Yale професор относно лекарството, препоръчвам ви да то прочетете!!
  • 13 Отровното трио

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хахаха":

    По-добре да умра, от колкото да дам пари за илачите на Гела

    Коментиран от #14

  • 14 е не

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Отровното трио":

    Купувай животинското, състава е същия, че дори по малко добавки има. Голяма глупост са тези таблетки на тази цена. Някъв доктор от Сащ знам му пращат животинска формула от тука, явно там по трудно става да си закупиш
  • 15 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "въх":

    То там е истината анти паразитния за животни! Другото преработено за хора няма същия ефект! Обаче трябва да се назначи доза и лечение от доктор!!! Чувал съм. , че помагало на хора с ковид.

    Коментиран от #19

  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 5 Отговор
    Ехоооо,мууууу,муууу,Лекарство за едър рогат добитък....Меее,Мееее,меее го давате на хора с лъжата ,че лекува!Средна и лека форма на ковид се лекува с Парацетамол и Аспирин протект!И много чай,ако съвеста е чиста ,НЕщото няма да ви атакува!А,този дето се страхува само от ,Господ....Да се страхува,щом има защо.....

    Коментиран от #22

  • 17 Според мен

    6 0 Отговор
    Във ветеринарната фармация,има много лекарства, който действат успешно,дори много по ефективно,от традиционните продукти на другата Фармация.Но неписан закон е да не се говори по тази тема, а под формата на закон,да не се прилага върху хора.Целта е монопол и високи цени. Мой приятел- хуманен лекар, се побърка от болезнени хемороиди.Пробва какви ли не илачи, хапчета,тинктури.Висеше на косъм от оперативна интервенция.Докато случайно, селски ветеринар,му дава туба със гел.За лечение на мастит при дойните крави.Нашия приема с недоверие,но го прилага. За един месец, изчезнали напълно.От години този проблем не съществува за него.Излекуван с туба мазило,за пет- шест лева.Там се крие и отговора,защо да,защо- не!

    Коментиран от #18, #20

  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Според мен":

    Мазило е съвсем различно от хапове....използвам мазило за състезателни коне ,ако имам болежки и е ефикасно,но е мазило!

    Коментиран от #21

  • 19 въх

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Дозите ппц са между 0.2-0.4mg на 1кг от теглото на човек. Най-готиното е, че може да се пие профилактинво, веднъж на 7 до 14 дена.
  • 20 елеее

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Според мен":

    то човек просто трябва да прочете състава на лекарствата, в крайна сметка пък и ние сме животни. Другото което е, как биха могли да са толкова вредни лекарствата за добитък, имайки предвид, че се консумират продуктите от тях?
  • 21 въх

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    животинската формула е ппц течна, продава се в шишенца. Пие се при хората, иначе при животни се биде подкожно защото така продукта седи по-дълго време в животното и има по дълъг ефект
  • 22 Сульо

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ти нали знаеш, че си лyд и не трябва да се обаждаш от стаята си в лудницата за да не дойде дежурния санитар да те натупа и после лошия доктор да ти сложи инжекция.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове