15 Април, 2021 17:16 8 153 63

Ива Митева-Рупчева: Абсолютно независима съм

  • ива митева-
  • парламент

Смятам, че е дошло време, по-младите хора да влязат в политиката

Ива Митева-Рупчева: Абсолютно независима съм - 1
Снимка: БГНЕС

Абсолютно независима съм и никога не съм действала политически. Това каза председателят на 45-ото Народно събрание Ива Рупчева пред журналисти в парламента, предаде агенция "Фокус".

"Не съм била никога член на друга партия. Ако трябва да бъда честна с вас, не съм член и на "Има такъв народ". Аз съм експерт. Като такава съм влязла в партията. Никой не е изисквал от мен членство. Имам пълна свобода на действие по отношение на моята експертиза. Това привързване, което чета в пресата, не е вярно. Работила съм с абсолютно всички партии от 2000 г. Абсолютно независим експерт съм била и никога не съм действала политически", заяви още Рупчева.

Тя разказа, че се е припознала с някои от идеите на "Има такъв народ" и за необходимостта от промяна. "Смятам, че е дошло време, по-младите хора да влязат в политиката. Може би вече не съм толкова млада, но смятам, че някак си трябва да влезе един новаторски дух вътре в парламента и да почне да се подменя състава на парламента. Ако трябва да съм честна, след един два избора, смятам, че трябва да е коренно променен съставът на Народното събрание със съвсем млади, неангажирани хора, които наистина могат да вземат едни свободни решения", допълни още тя.

Председателят на парламента посочи, че ще се опита да не допуска обидни квалификации от парламентарната трибуна. "Ще се опитам. Надявам се да не ви разочаровам", заяви още Рупчева.

Тя отговори и на въпрос дали гласуването на правителство ще бъде тайно или явно. "Това не сме го обсъждали. За това не искам да вземам отношение по него. Нека се завъртят мандатите, нека да видим дали ще се реализира и тогава ще вземем решение", заяви още Ива Рупчева.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Думата

    29 31 Отговор
    "експерт" ми идва в повече !

    Коментиран от #27

  • 2 ПКП контра изявление

    44 6 Отговор
    ПКП, напълно зависима съм!
  • 3 гост

    25 19 Отговор
    Да, в България независимите са тези, от които нищо не зависи.

    Коментиран от #63

  • 4 Пенсионер

    11 35 Отговор
    Бойкооооо, къде си Бащицо. На кого ни оставяш Даваше ни по 50 лева. С тия на жената станаха 100. Сега при тия новите край, свърши се. Жесток живот.

    Коментиран от #7, #13

  • 5 хъхъ

    49 5 Отговор
    Важното е, че вече нямаме ПКП за председател, какво може и не може госпожата, тепърва ще показва.
  • 6 Киро

    30 6 Отговор
    Всичко е много хубаво, разкара се онова селско гов. до, но трябваше поне да си измие косата и да се вчеше
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Със здраве

    45 20 Отговор
    Успех, Госпожо Председател на НС! Помнете си думите и не разочаровайте избирателите си, защото Вие, както и достойният Президент Радев, сте лицето на България. Смело, честно и достойно напред в името на Родината!

    Коментиран от #53

  • 9 Месчев

    7 11 Отговор
    Бойкоооо, Бойкооооо, Бойкоооооо, ооооооох, на КОЙ ни оставяш, или на КАКЪВ. Твоя поне го знехме и бяхме свикнали.

    Коментиран от #43

  • 10 Браво Ива

    29 7 Отговор
    Супер си.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Той

    15 2 Отговор
    А какво очаквате от преседателя на парламента, той е една фигура като президента-Лице, решават да го свалят, гласуват и го махат...
    Силата е в мнозиството, те са водещи в праламентарна република...
  • 13 Друг пенсионер

    8 18 Отговор

    До коментар #4 от "Пенсионер":

    Ако си работил честно и достойно, сега нямаше да ревеш за 50–100лв. подхвълени като на просяк от един самозабравил се нарцис. Ако си кибичил от страни, докато другите работят, сърди се на себе си. Що се отнася до Бащицата ти– негова е вината, че вместо да се актуализират пенсиите по ред и закон, грабна париците са собствени интереси.

    Коментиран от #14

  • 14 Пенсионер

    19 2 Отговор

    До коментар #13 от "Друг пенсионер":

    Не си в час на пенсионната реформа.Правителството на Костов-Иван Нейков 2000-днта година удари пенсионерите, те буквално бяха ограбени и дадени ниски пенсии.

    Коментиран от #16

  • 15 така така

    13 2 Отговор
    Имаме нужда от повече експерти и по-малко политически лапачи.
  • 16 Друг пенсионер

    9 4 Отговор

    До коментар #14 от "Пенсионер":

    Е сега сме 2021г., защо твоят" велик" идол не поправи грешката, като и ножът и хлябът бяха у него, а? Или просто си лалаш и гледаш да си изкараш хонорарчето "тролейско"?!?

    Коментиран от #19

  • 17 ТаУмВзе

    12 10 Отговор
    Калинките на учиндолския чалгар са Палави. Пита ли те някоя мисирка, дали си зависима. Превантивно лаеш.
  • 18 Няма

    12 4 Отговор
    Напълно независим човек, госпожо! Факт ! Кой те вкара, като млад “ дихател”, в НС? Кой? Зависима си, даже си длъжник, другото е неблагодарност, а тя е грях. По скромно....
  • 19 Пенсионер

    10 12 Отговор

    До коментар #16 от "Друг пенсионер":

    Не си в час, Бойко много даже направи. 1.Вдигна минималната пенсия осакатена на времето от Иван Нейков на 300 лева. 2. Вдигна ТАВАНА на пенсиите с цели 510 лева.От 910 лева стана 1440 лева.3. Даде на 2 милиона пенсии помощ от 50 лева месечнокоето е голяма помощ.

    Коментиран от #34

  • 20 Реалист

    13 1 Отговор
    Успех й пожелавам. Но познавайки властната натура на Слави, все пак за него се говори и пише вече 25 години, та хората имаме представа за него, ме съмнява някой от неговата партия да бъде оставен да действа и говори независимо и различно от лидера. Това е невъзможно!
  • 21 Израстване

    6 1 Отговор
    На място, за мнозинството българи, но Председателката, е изключение! Всичко се прави, за човека, но не за който и да е човек, а за наш човек!
  • 22 безпартиен

    7 2 Отговор
    Направо ми писна от Мюнхаузеновци които сами са се издигнали!Така и ББ и Станишев и Костов и всички за които се сетите!Аз търся имената на "кадровиците"-тези дето правят подбора за политици!Те ме интересуват и срещу какво заплащане работят!Щото "експерти" по всички теми имаме,но кой ги бута напред?
  • 23 Експертиза,

    11 4 Отговор
    Имала , на деловодител и книговезец? Технически изпълнител е била в НС. По старому - фигурант!
  • 24 Смятала,

    7 1 Отговор
    Че Трабва да не ползва жизненият опит и знания на старите? Само млади, зелени и неопитни, за да изпъкне? По-малко говори, другарко..
  • 25 Експерт

    8 2 Отговор
    Невротичка отвсякъде.
  • 26 безпартиен

    10 4 Отговор
    А повече информация за роднини-баба,дядо,майка, баща?Да не се окаже,че отново деца и внуци на АБПФК и ДС служители са приели от родителите си властта!Щото случайни работи и хора няма!Вече 32 години постоянно ни вадят "нови" лица ,но с тежко номенклатурно БКП минало на роднини!То не бяха президенти,то не бяха министри родени с петолъчки на челата и сърп и чук в ръцете!
  • 27 пешо

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Думата":

    калинка ли искаш? гербаджийска?

    Коментиран от #31

  • 28 big

    15 0 Отговор
    Мила моя, независими хора в истинския смисъл на думата - няма! Още повече политически - ти си представител на ИТН, т.е. малко или повече си им задължена и няма начин да не направиш компромис в това отношение! Другата преодолима независимост е семейната, не вярвам, че ще загърбиш семейството си заради партия или нещо друго.
  • 29 ...” ако трабвало

    5 1 Отговор
    Да бъде честна ...”Това й се явява изключение , по подразбиране? И на всяка втора дума: “ смятам”?!
  • 30 Запознат

    6 4 Отговор
    Кадър на Герб, издигнат от експерт до Директор на дерекция. !:0 за ББ.
  • 31 Тази

    4 4 Отговор

    До коментар #27 от "пешо":

    Е калинка!

    Коментиран от #35

  • 32 Тиква

    6 6 Отговор
    Браво Госпожа. Успехи и само напред. Вие нямате общо с тези от Герб и то се вижда много добре. Браво
  • 33 Мой

    8 5 Отговор
    Страхотна, вече я харесвам. А особено сравнена с това унижение за жените ПКП, е направо фантастична. Успех!
  • 34 Друг пенсионер

    7 5 Отговор

    До коментар #19 от "Пенсионер":

    За поосоченото вдигане– "с чужда пита помен прави" и всичките тези пари са си заслужени, въпреки, че не са реално изработените ,а в пъти по–малко, от всеки български пенсионер. А за 50–те лв.– сам го казваш– ПОМОЩ. Никой, освен социално слабите, болните и хората, които по обективни причини, нямат необходимите средства, не иска помощ. Всеки иска собствените си пари за годините, в които е работил до пенсионна възраст. Сега и тези от втория "доброволно задължителен " фонд потъвът като капка в морето, но това също беше под Не/надзора "скъпия" ти бащица.
  • 35 Лейка

    5 5 Отговор

    До коментар #31 от "Тази":

    Калинка е тази която те е родила. Много трол, много простотия тук. Нека пишат и да се радват.
  • 36 До новите депутати:

    3 3 Отговор
    Веднага трябва да проследите паричните потоци на сухопътните,морски,въздушни и транзитно преминаващите......и !!! ще се учудите колко пари се крадът....... нелегални трафици на стоки,хора и т.н. ....мачкайте бързо и безшумно гробарската измет....успех.
  • 37 Исус Христос

    9 0 Отговор
    Моме не казавай повече никога че е дошло време, по-младите хора да влязат в политиката.Оскверняваш всичко българско и родно.Къде около теб в парламента видя младите хора бе?

    Коментиран от #39

  • 38 Суеко

    11 2 Отговор
    Само като чуя ''експерт'' и получавам уртикария. Ама нема нищо..един повече или по-малко. Тая като я гледам...типична калинка. Не била член на ИТН, ама влязла в партията като експерт. Боже..и тия нема да уварат боба. Дънят се яко още от първия ден.
  • 39 ТОШКО

    9 1 Отговор

    До коментар #37 от "Исус Христос":

    БАБА МИКА СИ Е МЛАДА. КВО Й Е? УБАВА И УМНА!
  • 40 хахаха

    7 0 Отговор
    Какво е това да си експерт някаква нова мода да се самонаричаш експерт като да си професионален протестър няма такива професии
  • 41 адв Хаджигено

    8 1 Отговор
    Е, независима, като изключиме службите. Защо да лъжеме българските деца, че дядо Коледа съществува? Скоро ще дойде Коледа и вместо подаръци, битов пиянски скандал и шамари, което е. Прочее искам да обърна внимание, че НОЖ трябва да бъде разформирован.
  • 42 ъъъъъ

    8 2 Отговор
    от нея нищо не зависи. поредната калинка-балеринка.
  • 43 Нема

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Месчев":

    да му се плашиш, същият модел е.
  • 44 ПУТИН

    8 2 Отговор
    МИТРЕ ЛЕ! МИТРЕВА ЩО СЕ СРАМИ ДА СЕ НАРЕЧЕ ЧАЛГАРКА?
  • 45 стария КУРТИ

    13 3 Отговор
    А бе ДА БЯХА ПРЕДЛОЖИЛИ НЕЩО ДЕТО НЯМА ДЕФЕКТИ В ГОВОРА !
  • 46 ива

    8 1 Отговор
    мита ли е
  • 47 pesh

    2 5 Отговор
    Обичам да чета квиченето на герберастите
  • 48 ПЕНСИОНЕР

    10 2 Отговор
    НЕ ПОМНЯ НЯКОЙ ДРУГ ПРЕМИЕР ДА Е ДАВАЛ НЯКОГА , НЕ ПО 50, А ПО 5 ЛВ. НА ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ!
  • 49 Ко тук нещо дет мяза на онуй нещо

    9 1 Отговор
    Туй експерт било 🤣😂🤣😂
  • 50 ЩИРЛИЦ

    8 2 Отговор
    ТАА Е ДЕФЕКТНА БЕ! НА Л ВИКА Р, А НА Р ВИКА ПР! И КВО ДИРИ ПРИ ЧАЛГАРИТЕ? НЕ ЗАВИСЕЛА ОТ НИКОЙ? АЙДЕ БЕ! ДАЛИ НЕ Я Е ПРОБВАЛ ЧЕРЕПА? ТОЧНО НЕГОВ ТИП Е.
  • 51 Мойте уважения ама

    12 1 Отговор
    Аз не съм в парламента и не съм бил директор на дирекция, защото съм абсолютно независим, а Ива Митева-Рупчева е в парламента и е била директор на дирекция, защото е всичко друго, но не и независима. Много неразумно е да кажеш и, че не членуваш в партията, която те е издигнала и да се опиташ да се дистанцираш от нея, защото най малкото обиждаш гласоподавателите и най вече членовете на същата тази партия. Защо да те подкрепят отново след време при положение, че се дистанцираш от тях и въобще защо да членуват в нея, като накрая някой непознат за тях експерт издигнал се в кариерата по време на управлението на другите партии по неясни за тях критерии изведнъж ще заеме избираема длъжност за която и част от тях са достойни и ще се определи като нямаща нищо общо с тях?
  • 52 ГЕРБ

    10 1 Отговор
    Тези ще ги разправяш на децата.Шом си там си МНОГО ЗАВИСИМА.
  • 53 Спокоини сме

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Със здраве":

    Радев цял свят го знае/ даже албанците/
  • 54 007

    4 2 Отговор
    кога ще започне разследването и съда за фатмака гадев
  • 55 Draco

    4 0 Отговор
    Като те повозят на служебната кола, като започнат да ти плащат сметките ...вече няма да си независима !
  • 56 Брей

    4 0 Отговор
    Когато някой така демонстравно ти каже "Абсолютно независима съм", по всяка вероятност е точно обратното.
  • 57 Боб Марли

    0 1 Отговор
    Коментарите на 51, 30 и 28 попадат точно центъра на проблема с новата присидателка. Що за самооценка - била независима ?! Къде и каква беше експертизата "и" за нескопосаните закони от пр.парламент. Избирането "и" също буди резерви и недоверие , оставката е добър изход.
  • 58 Анонимен

    1 1 Отговор
    Бате, юрист си. Има ли значение 28,30,51.ЦВК да се успокои. Кога удряше и уволняваше, 2009,явно забрави. УСПЕХ Госпижо Митева.
  • 59 На баба ми

    2 0 Отговор
    Тези ще ги разправяш на баба си Какво значи независима Или си платена или работиш по убеждение Това също са зависимости
  • 60 АСЕН ИЛИЕВ

    0 0 Отговор
    НЕЗАВИСИМ ЕКСПЕРТ РАВНОСИЛНО ЛИ Е НА - ИМАМ МОЗЪК ЗА ТАЯ ДЛЪЖНОСТ :)
    КРАТУНАТА ОНЯ ДЕН ДРЪНКАШЕ ЗА ЕКСПЕРТИ :)
    А ПА И ЕДНА МАЯ РАЗРОВИ КОСТИНБРОД, ПО СЪЩАТА ТЕХНОЛОГИЯ.
    И, ЩЕ ЯДЕТЕ БОЙ, МАЙ МУНИ!
  • 61 АСЕН ИЛИЕВ

    0 0 Отговор
    МАЙ МУНИ ТЪПИ, НЕ ВИ ЛИ ПРАВИ ВЧЕПЕТЛЕНИЕ, ЧЕ НЕКОИ НЕЩА СЕ СЛУЧВАТ, КАТО ПО ПОРЪЧКА ?
    КРАТУН - ЕКСПЕРТИ
    ДЖУЖДЕТО ХАЯСКО - БАНДЕРЛОГИ
    МАЯ - КОСТИНБРОД
    ДУМАМ ВИ МАЙ М ИНИ И АКО НЕ ЗАГРЕЕТЕ, ЩЕ ВИ ЗАГРЕЕМ АЗ!
    ПОД ОПАШКИТЕ!
    ...ДЪРТАКА - 400 ЛИБРИ У ЛЕГЛОТО... :)
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Пенсионер

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Само избягалите от Слави са независими.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове