5 347 62

Нинова: Новите партии и ДПС не пожелаха ревизия за последните 10 г. управление

БСП иска сега и веднага да се наложи забрана на Борисов да продава държавни и общински болници и да раздава концесии на парче, каза тя

Нинова: Новите партии и ДПС не пожелаха ревизия за последните 10 г. управление
Снимка: БСП

„Уважаеми български граждани, започна се. Еуфорията от вчера за голям анти-ГЕРБ фронт очевидно трябва да започне да стихва. Видяхте ли какво се случи току-що. Новите партии „Има такъв народ“, „Демократична България“,„Изправи се! Мутри вън!“ и ДПС не пожелаха ревизия за последните 10 години. Същите тези партии не подкрепиха предложението на БСП за мораториум на действията на правителството на Борисов. Защо, колеги?“, обърна се председателят на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна след отхвърлянето на предложението на левицата до сформирането на ново правителство за налагане на мораториум на Министерския съвет да дава концесии, да продава държавни и общински болници, да назначава нови бордове.

„Работата на БСП, както вчера казах, се оказа най-лесна и най-ясна. Защото в политиката е най-важно да си принципен и последователен – каквото си казал преди избори, да го изпълняваш след избори. Каквото кажеш в опозиция, да го изпълняваш като управляващ. Ние, БСП, сме за ревизия на това управление за последните му 11 години. Ние сме и за това – сега и веднага да се наложи забрана на Борисов да продава държавни и общински болници и да раздава концесии на парче. Бяхме против това и преди 4 април, против сме и сега. Ето това е истинска партия, която работи в политиката на базата на принципи, честност и прозрачност“, каза още Корнелия Нинова.

По-рано в пленарна зала Нинова обоснова искането на БСП за мораториум и обяви, че социалистите ще подкрепят създаването на Комисия по ревизията на управлението на Борисов.

„Ще внесем в Комисията вече свършената от Парламентарната група на “БСП за България“ работа в предишния парламент“, заяви лидерът на БСП от трибуната на Народното събрание и поясни: „Ние поискахме одит на “Автомагистрали“ ЕАД и “Монтажи“ ЕАД, както и многократно се занимавахме с проверка и разполагахме с достатъчно информация за състоянието, стопанисването и управлението на язовирите. Многократно се занимавахме с енергийната ефективност на многофамилните жилищни сгради и разполагаме с достатъчно материали от проверките за санирането. В продължение на години се борихме с концесията на Летище „София“, сигнализирахме за нея европейските институции, българска прокуратура и разполагаме с техните анализи по тези въпроси. Разполагаме и с доклада на Сметната палата за проверката за харчене на Министерски съвет извън националния бюджет и констатациите по отношение на това правилно ли е такова харчене по Закона за публичните финанси.“

Нинова направи следното предложение: „До избирането на нов Министерски съвет, Народното събрание налага мораториум върху отдаването на концесии, продажба на държавни и общински болници, и назначения в държавната администрация, регулаторните органи и предприятията с над 50% държавно участие.“

„Докато 3 месеца се занимаваме с ревизията, сегашният Министерски съвет най-вероятно ще продължава да управлява държавата с всичките регулаторни органи, макар и в оставка“, предупреди Нинова и припомни, че на последното заседание на Министерски съвет на Борисов се раздадоха 7 концесии за по 35 години – за подземни богатства, за строителни материали, за плажове и това ще продължи“, конкретизира Нинова и посочи: „В момента общински болници са на масата за продажба, текат конкурси в държавни регулатори в болници, училища и читалища, сменят шефовете на библиотеки. Удължават срокове на независимите регулаторни органи, които са с мандат. В енергетиката в момента всичко се подменя. Назначават нови хора и те ще трябва да ни дадат информация за състоянието на дружествата“, обоснова предложението на БСП за мораториум Корнелия Нинова.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 41 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 КОТарАК

  50 19 Отговор
  Нинова-за това трябват години като работа и правителство стабилно

  Коментиран от #26

 • 2 Майна

  110 20 Отговор
  БРАВО, НИНОВА!!ПОНЕ ГИ ВИДЯХМЕ!

  Коментиран от #49, #60

 • 3 ИВАНЧО

  58 9 Отговор
  Що си мисля ,че всичките 240 са за Оскари
 • 4 ЧАЛГАРЯ И НИНОВИЦА..НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ

  25 43 Отговор
  НЕ СЕ КАРАЙТЕ....БИИТЕ СЕ ПО МЕЖДУ СИ.....

  Коментиран от #31

 • 5 Врачка

  71 16 Отговор
  Те са от едно котило,все едно да разследват себе си.Тогава ще трябва да се направи проверка и на 7/8 ООД от къде има пари за ТВ,Партия и всякакви благинки?

  Коментиран от #13

 • 6 Да питам

  33 27 Отговор
  Нинова , вие защо миналата година гласувахте ЗА цацаров ?

 • 7 Българка

  43 14 Отговор
  Ревизия за 10 години е трудоемка и отнема време , с което очевидно това НС не разполага. Желанието за ревизия на последните 4 години , поискана от новите 3 парл.групи, не значи, че преди това няма съмнения за корупция и престъпване на закона, а означава по-детайлно да се ревизира последните 4 години. Това не отменя възможност след това да се проверява назад във времето
 • 8 юриста

  22 28 Отговор
  Това ще бъде прието на следващото заседание в отделна точка и не се разбира, защо Нинова се прави на интересна

  Коментиран от #14

 • 9 ЧАЛГАРЯ И НИНОВИЦА..НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ

  33 27 Отговор
  Да ИМА ПРОВЕРКИ...МОГАТ ДА ЛЪСНАТ И ГЕРОЙСТВАТА НА БСП...МИЛИАРДЕРИТЕ...
 • 10 Майна

  49 6 Отговор
  И ЗА ЛЕТИЩЕТО, И ЗА БОЛНИЦИТЕ...ЩО НЕ ИСКАТ ДА ПОДКРЕПЯТ МОРАТОРИУМА..
 • 11 pepy

  51 15 Отговор
  Когато не ти харесват коня, винаги има решение...

 • 12 Оная с коня

  29 52 Отговор
  Техноимпексс с кви очи се обажда от коневръза😁😁

  Коментиран от #35

 • 13 pesh

  23 18 Отговор

  До коментар #5 от "Врачка":

  От реклами и такси има пари Слави - от 20 години е на екран поне. Що се правиш на настъпан?
 • 14 знаем ги

  9 22 Отговор

  До коментар #8 от "юриста":

  популистка !
 • 15 Софиянец

  16 38 Отговор
  Последователност означава да взривите някоя църква днес подобно на атентата който днес не признахте.
 • 16 Една лястовица пролет не прави

  32 6 Отговор
  Всички в тая зала са потомци на комунисти и членове на БКП. Едните не се срамуват от потеклото си останалите всячески се стремят да се отрекат от това, нищо че са се ояли точно от бай Тошовата партия. Това е ситуацията в момента. Борба за много много власт и пари.

  Коментиран от #25

 • 17 Щат

  22 2 Отговор
  не щат , ревизия до лев !
 • 18 Копейкин

  7 19 Отговор
  Развел ли се е фиктивно новият спасител на „семейните ценности“ Костя Копейкин, воден от имотно-финансови подбуди?
 • 19 ТОВА Е

  42 5 Отговор
  НА ЛОШО. Е СЕГА КАЖЕТЕ, ЧЕ НИНОВА НЕ Е ПОСЛЕДОВАТЕЛНА??! ТЯ ЕДИНСТВЕНА ИСКА РЕВИЗИЯ. НЕ ПРЕГЛЕД КАКТО ИСКА ОНУИ МЕКЕРЕ ПРОДАЖНИК ДРЕБОСЪК ДАНЧО МЕНТАТА. САМО СЕ ЕЖИ.
 • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 21 Сори

  19 7 Отговор
  Корни, всички български граждани искаме да знаем Къде и За Какво са отишли парите ни, както и тези от ЕйСи и др. направления, но... вие изтървахте коня в реката и сега ни сте в позиция да искате и налагате мнение, въпреки че по същество сте прави.
 • 22 иван иванов

  22 32 Отговор
  Ти кажи за Техно импекс как го приватизира за 75000 хиляди долара при положение че струва над 3.5 милиона ? На всички е ясно че една 28 годишна пръдла няма как да го направи кажи на кои даде парите ?

  Коментиран от #28

 • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 24 Колев

  30 7 Отговор
  Нещата започват бързо да се разясняват. Трябва да е ясно и защо се хвърлиха толкова пари, толкова усилия да се махне Нинова, щото и в БСП има един куп мерзавци, начело с милионера Гергов
 • 25 pepy

  42 6 Отговор

  До коментар #16 от "Една лястовица пролет не прави":

  "... нищо че са се ояли точно от бай Тошовата партия..." Така си е...

 • 26 За ТОВА

  12 5 Отговор

  До коментар #1 от "КОТарАК":

  ТРЯБВА ЕДИН МАНДАТ ТА И ПО МАЛКО. ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЙСТВА. А НЕ ДНЕС ЕДНО УТРЕ ДРУГО.
 • 27 Fate

  5 2 Отговор
  "Комисия Ревизия ще проверява харчовете на властта за 10 години назад" Кое е вярното ?
 • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 29 Копейкин

  5 3 Отговор
  Развел ли се е фиктивно новият спасител на „семейните ценности“ Костя Копейкин, воден от имотно-финансови подбуди?
 • 30 Hhhhhhh

  10 5 Отговор

  До коментар #28 от "Колев":

  Ти си един герба кавал
 • 31 Гост

  6 0 Отговор

  До коментар #4 от "ЧАЛГАРЯ И НИНОВИЦА..НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ":

  Е тва е приказка, троле! Верно трябва да се бият! Това е истински парламент!
 • 32 ха ха

  9 15 Отговор
  Нинова, единствено ТИ остана в парламента крепеж на Борисов. Скоро и вас ще ви разтурят, защото сте ПРОДАЖНИ.

  Коментиран от #53

 • 33 Ю.Кортес

  15 11 Отговор
  Какво ще прави и говори Нинова без Борисов...тя само това знае и да краде от партийната каса
 • 34 Гост

  9 9 Отговор
  Нинова, трябваше да си така нападателна в 44-я парламент! А ти там беше мека, мека с приятеля си бойчо!
 • 35 Ти си от

  7 6 Отговор

  До коментар #12 от "Оная с коня":

  Породата на т,лупите.Не ти го желая,но ако ти се наложи спешно да постъпиш в болница,ти или близките ти, и отидеш в Общинска болница, която е и близо,със леглова база, апаратура,кадри на ниво,и изведнъж се окаже че вече е" частна" и ти искат майка и баща,за да те приемат,друга песен ще запееш.Но понеже си от порода" Т,луп" пак ще обвиняваш БСП,комунисти, и социалисти.Те затова ви връткат на караманъол.От тридесет години.Да не пропусна,че всички освен Нинова, отхвърлиха ревизия за 10 години назад.Било много трудно!Тези ще ви го наденат не с 200, а с 800 . А " т,лупите" ще викате Урааа!
 • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 38 безпартиен

  8 3 Отговор
  Ако има наистина юристи на тази ще и подскажат,че всички персонални решения дори и грешни и престъпни,са скрити зад решения на КОЛЕКТИВЕН ОРГАН НА УПРАВЛЕНИЕ-МС,НС,ОбС!!!!Отговорността е колективна т.е политическа и всъщност никаква!Само вината е персонална и носи наказателна отговорност.Колективна вина е имало само по времето на т.нар."народен съд",когато са избити правителство и депутати!Ако това иска нека си каже!
 • 39 така така

  11 13 Отговор
  Нинова е една долна лъжкиня, но скоро ще я тричаме!!
 • 40 ЧАЛГАРЯ И НИНОВИЦА..НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ

  11 3 Отговор
  ТАКА ДЕ...ТРЕБЕ ДА ИМА И ПРОТИВОРЕЧИЯ В УПРАВЛЯВАЩИТЕ...ТА ШОУТО ДА Е ...ПЪЛНО
 • 41 ЧАЛГАРЯ И НИНОВИЦА..НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ

  10 4 Отговор
  ЧАЛГА ТАЙМ.....АЗИС ..ПРЕЗИДЕНТ...НИНОВА....ВИЦЕ...ЧЕСТИТО ДРУГАРИ....
 • 42 Аз Негодника

  9 5 Отговор
  Правителство не може да сформирата,обаче всичките се виждат ПРЕМИЕРИ/ШИ...Нинова се почуства засегната,че не са я поканили в приватизаците...Със другаря Костов колко заводи си разделихте...
 • 43 Ново пет

  3 9 Отговор
  ТАЯ НЕ ГУШНА ЛИ НЯКАКЪВ ЗАВОД ПО ПРЕВАТИЗАЦИЯТА? НИНОВА. СИГОРНО ВСИЧКО ЗА СКРАБ. КОКАЛА
 • 44 АМОН

  15 4 Отговор
  ОЧАКВАНО СЕСТРА ГАЛЕВА ПРИЛОЖИ ТРИК ОТ ЦИРКА - докато ДПС посягаше върху посочените от нинова държавни активи , ГАЛЕВА - МАНОЛОВА сочеше ревизии на държавни дружества които които са с разписани от ОДИТОРСКИ ФИРМИ РЕВИЗИОННИ АКТОВЕ!!! ЛЪЖИГЕНОВ , БАБИКЯН И НЕГОВАТА ИЗБРАНИЦА КАПОНКАТА ВЕЧЕ СА НА СОФРАТА ПРЕДЛОЖЕНА ИМ ОТ ТОЗИ КОЙТО РАЗПРЕДЕЛЯ ПОРЦИИТЕ В ДЪРЖАВАТА. ЗА МЕН ИЗНЕНАДА БЯХА ХОРАТА НА ХРИСТО ИВАНОВ!!! ПРИЗНАВАМ, ЧЕ НЕ ДОПУСКАХ АКУСТИРАНЕТО НА ХРИСТО ИВАНОВ В САРАИТЕ НА ДОГАН В РОСЕНЕЦ , МОГАТ ДА БЪДАТ ТАКОВА АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ !!! ПРИЗНАВАМ СИ, ЧЕ БЯХ ИЗЛЪГАН И ПОДВЕДЕН. УСПОКОЕН СЪМ, ЧЕ НЕ СЪМ САМО АЗ !!! ТЕАТЪРА СВЪРШИ!! ЯСНО Е КОЙ ЩЕ ГО ИГРАЕ УПРАВЛЯВАЩИ И КОЙ ОПОЗИЦИЯ. ГРУПИРОВКАТА ВИС СРЕЩУ ГРУПИРОВКАТА СИК. А ИНАЧЕ ПО ПРОСТО ОПОЗИЦИЯТА ЩЕ СА ГЕРБ И БСП, а останалите напазарени ще са УПРАВЛЯВАЩИ!!! ДА ИМ Е ЧИСТИТО!!

  Коментиран от #45

 • 45 pepy

  19 2 Отговор

  До коментар #44 от "АМОН":

  "... ЯСНО Е КОЙ ЩЕ ГО ИГРАЕ УПРАВЛЯВАЩИ И КОЙ ОПОЗИЦИЯ..." Вече всеки знае "кой разпределя порциите"...

 • 46 Гневен Бургазлия

  4 6 Отговор
  Курнишонова забрави като ликвидираше предприятия в близкото минало ..под диктовката на Костов ..трябва и теб да ревизират ..колко много хора остана без работа !!!
 • 47 питаме се

  8 7 Отговор
  Много правилен ход на БСП да се наложи мораториум върху сделките на правителството в оставка. Защо обаче никой не ги подкрепи в това конкретно и спешно необходимо действие, можем само да се досещаме. Много жалко обаче, че уж противниците на ГЕРБ ги оставят да си правят каквото си искат, а в същото време утрепаха сума време днес да питат защо Борисов не ходи в НС. Това последното е важно, но много по-важно е да се прекратят мръсните сделки на властта в оставка, и то веднага. Това днес е лош знак за нас, българските граждани.
 • 48 chi

  4 3 Отговор
  Няма ли ревизия значи нищо не е направено! Да свалим едните да се качат другите, всичко в таз държава е лъжа и измама!
 • 49 Гост

  4 2 Отговор

  До коментар #2 от "Майна":

  Какво видя? Аз гледах цялата драма, вашата Нинова се опитва да манипулира обществото. Всички бяха за, но да направи отделно предложение, защото това което тя се опита да направи е едно нищо, както е правила винаги. Тя си е с Герб и дпс, но не смее да се обяви, защото може да не влезе в парламента повече.
 • 50 СЕДЕСАР

  3 1 Отговор
  БРАВО НИНОВА НАБУТА ГО НА СУДЖУЦИТЕ ПОДОБАВАЩО
 • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 52 Ицо

  2 1 Отговор
  МУТРИИИИИ ВЪН БРАВО, НА БСП
 • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 54 анонимен

  0 0 Отговор
  е то къв е смисъла ако неса гербаджиите ще са карамфиладжиите -все китки по едно време се бяха появили някви седераси Бай Тошо още на времето го каза -цитат Аз незнам колко партии има бкп-то сего

 • 55 анонимен

  1 0 Отговор
  До колкото знам демокрацията в Америка още я гледат през околяра на далекогледа на ................желязото
 • 56 вела пеева

  2 1 Отговор
  комунист в малка държава като България без ресурси и винаги на кръстопът очевидно означава жив търмък крадец -направо търговец на роби
 • 57 Нинова!!! На първо време 4 години назад

  3 0 Отговор
  Ревизия са достатъчни!!! Тази комисия ще има прекалено много работа!!!! С вършете е първо за 4 год от "управлението" на ГЕРБ след това другите години!!! Имаш нещо конкретно предвид, от по предишните им правителств??? Ще го кажеш, за кое става дума, явно е голяма далавера!!
 • 58 ПРОФЕСОР ИЛЧЕВ

  2 2 Отговор
  ВЗЕМАЙ ПРИМЕР ОТ РАУЛ КАСТРО ,ПЕНСИОНИРАЙ СЕ В СЕВЕРОЗАПАДА ,КУПИ СИ МОТИКА 10ти РАЗМЕР
 • 59 Руфен

  1 0 Отговор
  Здравейте, Не мога да разбера и вота на тези уж опозиционни парти и липсата на големи заглавия в пресата, както и някои реакции тук. Най важното, тъжното и до някъде безнадеждно, което се случи в парламента Ви не е цирка, а негласуването инстинктивно на предложението на Нинова. Няма значение от кого е, такова предложение се подкрепя без колебания, от тези, които наистина работят за интересите на държавата. А тук, някои фокусират вниманието върху Нинова. Цирка е за отвличане на внимание от по-сериозни въпроси. Нарочно загуба на време. Ако ревизията отнема време, мораториумът може да се направи веднага. Събудете се приятели. Това е последният ви шанс. От един приятел на България.
 • 60 Стрелата

  1 0 Отговор

  До коментар #2 от "Майна":

  Видял си ГлаВок за да правиш правителство трябва мнозинство хората ясно казаха без бсп без дпс без геп то бива кухария ама то се изпростява покрай тиквоча 11г.
 • 61 Кочо

  0 0 Отговор
  На мен ми се струва,че някои въобще и не разбраха какво се гласува! ДПС със сигурност знаеха! Първо, Йордан Ментов обясни, че не е нуждо да бъдат ревизирани сектори като частните пенсионни фондове, защото ,,някои били собственост на австрийци и др. и така давате лош знак към инвеститора..."! А за мораториума - не е много конституционно, внесете го в деловодството да се гледа другата седмица, пък през това врече всичко ще е приключило. Новите кой се усети, кой не - и не мина! Новобранци, сър!
 • 62 Политолог

  1 0 Отговор
  Ново скалъпена лъжа ! Никой не е тръгнал да продава болници или поликлиники. Ако така Корнеля смята да увеличи гласоподаватели за БСП /БКП/ , сбъркала е

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.