17 Април, 2021 06:03 5 054 28

Росен Карадимов: "Има такъв народ" явно иска нови избори

  • росен карадимов-
  • има такъв народ-
  • парламент-
  • избори

Най-вероятно няма да има правителство, заяви политическият анализатор

Росен Карадимов: "Има такъв народ" явно иска нови избори - 1
Снимка: БГНЕС

От много години насам това е най-представеният парламент и има много ентусиазъм от протестите. Много прилича на Великото народно събрание. Това заяви политическият анализатор Росен Карадимов в предаването "Още от деня" на БНТ, цитиран от Епицентър. бг.

"Въпреки многото упреци, този ентусиазъм носи известна романтика, връща представата за парламентаризма. Колкото повече се говори, толкова по-добре. България беше застинала в мълчание 10 години, затова този ентусиазъм е напълно естествен", обясни Карадимов.

"Заявлението на "Има такъв народ", че иска да бъде ремонтиран Изборният кодекс, показва, че е много вероятно да няма правителство и партията разчита да увеличи подкрепата си на следващи изобри и да въведе мажоритарния елемент. От днес имаме много ясна представа накъде се върви. За мен "Има такъв народ" върви твърдо към нови парламентарни избори", коментира анализаторът.

"От друга страна, проучванията показват, че хората не са склонни да има нови избори. Тогава въпросът е кой ще поеме отговорността за това, че няма да има правителство", коментира още Росен Карадимов.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    16 12 Отговор
    мен такъв парламент със служебно правителство ме устройва .

    Коментиран от #3, #12

  • 2 Народа

    24 22 Отговор
    Нови избори и елБоко е чао. Амин
  • 3 среднощен

    20 11 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Мандатът на служебното правителство е до три месеца... Може само да организира предсрочни избори... Не може да предлага законопроекти... През него управлява най-често Президента... Сериозно ще пострада икономиката - каквото и да е останало от нея... Не е вариант.

    Коментиран от #11

  • 4 Просто природен закон

    3 17 Отговор
    Ще се сформира правителство с ИМВ ИТН ДП и ДПС. Помнете ми думата.
  • 5 Просто природен закон

    10 11 Отговор
    Да не забравяме че хората на Ахмед Доган и на Христо Иванов пяха заедно химна на Росенец. Да не забравяме че почетния председател на ДПС Ахмед Доган е светиня и национален герой за българските турци и ние трябва да се съобразяваме с този факт. Останалото е ксенофобия.
  • 6 Мишо

    15 13 Отговор
    За огромно мое съжаление, усещането за хаос ще върне Боко на власт.
    Хората започват да си задават въпроса как ще си получават заплатите и пенсиите и отговора на този въпрос ще го дадат при следващо гласуване - "нека крадат и с г*за си, но да имаме сигурност". Жалко, ще бъде пропилян един огромен шанс за някаква (макар и само теоритична) промяна.

    Коментиран от #10, #17

  • 7 СусБе

    14 3 Отговор
    Не сме народ, не сме народ, а мърша,
    хора, дето нищо не щат да вършат.
    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
    "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
    И не знаем, не можеме, не щеме
    да работим за себе си със време.
    Само знаем и можеме, и щеме
    един други злобно да се ядеме...
    Помежду си лихи, буйни, топорни,
    пред други сме тихи, мирни, покорни...
    Все нас тъпчат кой отдето завърне,
    щот сме туткун, щото не сме кадърни...
    Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
    а всякому мерамът е развала...

    Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
    пак ще кажа и с това ще да свърша.

    1875г.
    Дядо Петко Рачов Славейков

    Коментиран от #8, #24

  • 8 среднощен

    12 3 Отговор

    До коментар #7 от "СусБе":

    Коментарите са излишни, колега... Адмирации за #7! След резултатите от последните избори започвам да си мисля, че в чужбина са "изтекли не само мозъци" - най-вече хора с "високи претенции за себе" си и с "убийствени илюзии" за живота в емиграция..? Отново поздравления за добрия коментар!

    Коментиран от #16, #25

  • 9 Гост

    1 2 Отговор
    А добро утро.
  • 10 hmмм

    7 10 Отговор

    До коментар #6 от "Мишо":

    Аз пък усещам ред. За пръв път от 30г.
  • 11 Българин

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "среднощен":

    Икономиката страда най-много когато има безпринципно и корумпирано управление.

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 666

    8 5 Отговор
    Всичко се развива по сценария на Фуражката. Чалгаря отказва мандат и отиват на избори. Фуражката взима цялата власт започват репресии и смяна на курса на България на изток. Но забравят че има 900000 които не искат неокомунизъм и ще изметат превратаджиите завинаги🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  • 14 среднощен

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Точно така! Затова по-често трябва да се избира "принципно и некорумпирано" политическо управление, което носи отговорност... ГЕРБ си научиха урока - мисля..? Ако БСП влезе във властта през Слави, означава че не са си научили своя..! Най-важното е в "задкулисието" да са разбрали, че не може да не се мисли и за народа! Ако ме разбирате!
  • 15 Мим33

    7 2 Отговор
    Абе ,като начало уж добре започнаха,ама веднага след това започва да си проличава намерението им.Те трябва да знаят,особено вторите,че при нови избори,може и последни да са.Умната момчета....

    Коментиран от #18

  • 16 ММ586

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "среднощен":

    А защо да не бъдем по крайни? Защо хора които са емигрира ли, ще ни дават тон как да живеем?

    Коментиран от #23

  • 17 чичо

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Мишо":

    Мишо,не стана ясно за какво всъщност съжаляваш.Че Борисов може да осигури ред и заплати,че другите осигуряват хаос,че искаш промяна към по-лошо,каквото показаха чалгарите още от първия ден.
  • 18 чичо

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "Мим33":

    „Умната момчета"-ти сериозно ли?След простащината която чалгарите сътвориха още първите два дена,единственото умно е ,че нямат работа в парламента.
  • 19 Аз съм ТОШКО

    6 2 Отговор
    Африкански.Тошко Африкански казва на народа, който го е избрал за свой представител във властта, че тая работа няма да стане. Че още един път се налага избирателят да се напъне и да потроши някакви си там десетки милиони, за да се хареса Народното събрание на Тошко. И на президента. И на вицепрезидента.А може би за българите е радост, чест и удоволствие да минат безропотно през всякакви изпитания, за да зарадват Тошко? Ама пък тогава какъв “такъв” ще е тоя народ?
  • 20 БиБи Кинг

    4 2 Отговор
    Че пеат "Кадя си ти лиубов народна" одново Маиата, Славуца и Ристю брадясалиа до де народа одванка лопа са сопи по вратнико на парламамента! Пилета у калчишта кога се оплетат ка пиштат? Е така че се овардалат и теа нехвелити политици! Ма жалко каде че ни одлети оште две години од живота до де се оправаме след них!
  • 21 Дебилчев

    7 1 Отговор
    Тая злоба от трибуната на ГРУПИРОВКАТА на Трифонов показва, че НЯМА да правят правителство
  • 22 74748219

    2 0 Отговор
    Отговорност - българчетата не познават тази дума и нейното значение, даже по литература като чета произведения на възрожденци, революционери, класици, никъде не срещах героите им да са отговорни за нещо.
  • 23 среднощен

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "ММ586":

    Много правилен въпрос..!! Отговорът е - защото това се казва "суверенитет и "други ни казват какво да бъде"... Освен това, не е коректно емигрантите ни да изпращат пари в Родината си /за издръжка на роднини/ и да нямат възможност да гласуват...! "Въпросът" не е лесен, а "отговорът" - още повече..
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "среднощен":

    И ДО №7: За този си антибългарски пасквил, дядо Славейков е заплатил жестока цена пред Господ и България...ВНИМАВАЙТЕ ДА НЕ ВИ ПОСТИГНЕ СЪЩОТО!
  • 26 Рап

    4 0 Отговор
    Как да съставят правителство,като са кухи лейки! То с говорене на простотии не се управлява! Преди си имахме един простак,сега го заменяме с друг! Разочарован съм от шефката на НС ,че не прекъсна така нареченото говорене на Тошко африкански ,тя каза,че е независима,но явно не е така... Едно е да си умен,друго е да си интелигентен Ива Митева доказва точно това!
  • 27 ФАК Т

    0 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ Е ЗАПУШЕНА МИВКА И СИФОНА ТРЯБВА ДА СЕ ОТПУШИ ВЕДНАГА ..... ПАРЛАМЕНТА В МОМЕНТА НЕ ТРЯБВА ДА ПОЧИВА ВЪОБЩЕ ....НЯМА СЪБОТА И НЕДЕЛЯ .... НЯМА ВЕЛИК ДЕН !!!!!!!!!!!!!!
  • 28 Софянец

    0 0 Отговор
    Ше го търсите Бойко в най скоро време
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове