17 Април, 2021 10:41 3 423 29

Д-р Александър Симидчиев: Няма да съм кандидат за премиер

  • александър симидчиев-
  • политика-
  • премиер

Борисов трябва да дойде в парламента

Д-р Александър Симидчиев: Няма да съм кандидат за премиер - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Броят на диагностицираните с COVID е по-голям, проблемът не е решен. Два пъти по-бавно върви ваксинацията на България в сравнение с другите страни. Ваксините са единственият начин по който устойчиво можем да решим проблема. Необходима е устойчива ваксинация на най-рисковите групи. Това заяви председателят на здравната комисия в парламента д-р Александър Симидчиев цитиран от БНТ.

Той допълни, че категорично няма да бъде кандидат за премиер, ако президентът връчи мандат на "Демократична България". "Това е спекулация. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ", отбеляза д-р Александър Симидчиев.

Той добави, че Борисов трябва да се появи в парламента и да бъде изслушaн, за да даде отчет на работата си. "Трябва да имаме електронно здравеопазване. Трябва да подредим къщата си, да има ясни правила, които да спазваме. Спешно трябва да се направят стратегически и законови промени в сферата на здравеопазването, трябва да се приоритизира профилактиката, да се работи с данни", допълни д-р Александър Симидчиев.

Според него старата сграда на Народното събрание е по-подходяща да се върне парламентаризмът. "Не беше логично да се разформирова Щабът, повече комуникация беше необходима към конкретните групи, с ясни послания, как да се предпазват възрастните хора, как младите да ги предпазват", допълни д-р Александър Симидчиев.

По думите му кои ще са новите членове на щаба ще бъде решено от изпълнителната власт.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко шофьорчето

    33 3 Отговор
    Боко днес вдигнал Жипа на кюлци, че сменя окачване, че му се поразхлопа по новите магистрали, а утре, ще сненя две врати и калник, че го бутна отляво едно срутище....аве работа бол за оправяне....
  • 2 Някой си

    40 7 Отговор
    Ако мен питате НОЩ въобще не трябваше да бъде създаван!
    Истинската причина за създаването на този щаб беше за да има бивитко тулупов жипков с кого да се оправдава, зад кого да се крие!
    Цяло чудо е, че не направи щаб от жени тулупя.....той много обича да се крие под полите им като се издъни!
  • 3 ВЪРНИ СЕ

    7 29 Отговор
    БОЙКО НА КОГО НИ ОСТАВИ БАЩИЦЕ

    Коментиран от #24

  • 4 Софиянец

    20 12 Отговор
    Читав човек, поздравления и успех желая. Само по спокойно с ваксинациите.

    Коментиран от #15, #29

  • 5 питам

    18 0 Отговор
    Няма ли да предложат депутатските заплати да бъдат три МРЗ?
  • 6 СЛАВИ

    24 8 Отговор
    ТОЯ ЩЕ ИСКА ДА ВЪРНЕ МЕРКИТЕ И ЗАТВАРЯНЕ НА ЗАВЕДЕНИЯ КАЗИНА ПОДГОТВЕТЕ КОЛАНИТЕ

    Коментиран от #16

  • 7 Българка

    25 6 Отговор
    В момента около мен имам много близки и приятели, които са болни от ковид. Личните лекари не са на първа линия, "лекуват" по телефон след ПСР тест положителен. РЗИ не карантинират веднага контактните, дори членове на семейство на заразен. Не си вдигат дори обявените телефони. Безхаберието е голямо. А усложнения настъпват много бързо- пневмонии, бронхите. А потърпевшите си стоят изолирани и често с неадекватно, поради липса на преглед и снимка, лечение. Не зная как се обобщават и изнасят данните за процента заразени, но в момента около мен са в пъти повече БОЛНИ
  • 8 Да,бе

    22 4 Отговор
    Ще дойде в парламента,ама друг път.Не разбрахте ли,че мачо ди Банкя всъщност е мачо маус.Сврял се е в чекмеджето и трепери.
  • 9 Боби

    21 8 Отговор
    Щабът вече му липсва на Д-р Симидчиев. Той е привърженик на "демократично налаганите" насилствени медицински мерки - маски за децата в училище и локдаун.
  • 10 Приоритетно

    18 3 Отговор
    Не разбирам, защо не се сформира нов щаб от Парламента, има достатъчно компетентни не лекари , а Имонолози и Вирусолози?
    Този щаб трябва да е с хора с нужното образование ,такива като Чорбанов например и да действат?

    Това е по важно, от всичко друго точно днес?
    БОРИСОВ МОГАТ ДА ГО ОСЪДЯТ И ДРУГИЯ МЕСЕЦ, АКО ИСКАТ?
  • 11 GTR

    19 8 Отговор
    Що ви е Боко бе, липсва ли ви ? хаха
  • 12 Питам ви

    16 4 Отговор
    Симидчиев,тъй като ти е мъчно за НОЩ и даваш само предложения и аз ще ти дам едно предложение.Всички доктори депутати в 45 Парламент създайте НОЩ,изберете си председател и съответната структура и информирайте редовно министъра на здравеопазването.Разбира се той ще вземе в предвид вашите предложения тъй като той пряко отговаря за това.Вие докторите в Парламента т.е. от НОЩ ще бъдете само съвещателен орган към министъра в оставка.
    Вие лично какво направихте в Парламента за грубото не спазване противоепидемичните мерки,демонстративното не носене на маски и по точно оня от мутрите,дето цяло лято оскверняваше Герба на България.
  • 13 Рошко

    13 2 Отговор
    Почвай да си биеш през ден, то устите ви свикнах само това да плямпат, вакди и та ваксини
  • 14 Явор

    3 19 Отговор
    Не мрънкайте. Да се затваряме и бързо да върви ваксинацията. Тулупа си отваряше и затваряше и се заразяваха хора. И той, и Костадин Ангелов бавеха ваксинацията. Най-сетне е добре съзнанието ни да се активизира затова. Ако Тулупа беше отговорен премиер нещата с Ковид щяха да вървят по-добре. За да сме здрави, трябва да сме затворени.
  • 15 шоп

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "Софиянец":

    то това му е проблема, само ваксини са в главата му

    Коментиран от #22

  • 16 Явор

    6 14 Отговор

    До коментар #6 от "СЛАВИ":

    Ще се затварят, разбира се. Заради тях се разпространява вирусът. Поискайте го затварянето. Не бъдем ли затворени, никога няма да излезем от тази ситуация.
  • 17 Анонимен

    14 2 Отговор
    Добър лекар, за който приоритет е профилактиката. Дотук добре, но по-кротко с експерименталните ваксини!
  • 18 ДемократЪ

    13 4 Отговор
    Съд и ЗАТВОР за СИКаджията !!!
    Не може Толупа да купува Палати на Метресата си у БарЦелона,а децата в БГто да мизерстват!!
  • 19 Суха съчка

    11 3 Отговор
    Няма вирус всичко се отваря който умре умре.Това е новото послание от Славчо Радко и Мънгърчето.
  • 20 Бойко Смърта

    3 5 Отговор
    15 000 куманисти унищожих за година...младите ще ми целуват краката!!!
  • 21 Смешник

    2 1 Отговор
    Ха ха ха , то остава и да си!
  • 22 Covid

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "шоп":

    ДБ ще са проводникът на ковид натиска в този парламент. Не случайно един от платените ревльовци е в листите им.
  • 23 Чочо

    2 4 Отговор
    Премиер трябва да е чалгарина.Стига се е крил
  • 24 Даниела Тренчева

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "ВЪРНИ СЕ":

    Боко ще става затворник
  • 25 Чочо

    2 5 Отговор
    Отваряйте чалготеките,живота почва,барваме милиардите от ЕС ,вие,после се оправяйте
  • 26 ташунко

    3 0 Отговор
    какво да обяснява ,КАК ДА ДОЙДЕ ,ТОЙ ЗНАЕ ,ЧЕ ЛОВНИЯ СЕЗОН ЗА ТИКВИ Е ОТКРИТ
  • 27 зъл пес

    0 1 Отговор
    и по-добре
  • 28 До някой си ЯВОР

    2 1 Отговор
    Глупав си ти ЯВОРЕ, със затваряне нищо не стана. Европа е като затвор 5месеца,и нищо. Добре е да се информираш .малко
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове