Last news in Fakti

17 Април, 2021 18:00 5 773 80

Ерата “Ангелов”: 15 100 починаха от COVID-19

  • костадин ангелов-
  • covid-19-
  • мерки-
  • заразени

Ангелов е известен и като “лекарят от Сървайвър”, защото придружава екипа по време на снимките в няколко сезона на предаването

Ерата “Ангелов”: 15 100 починаха от COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

За ерата “Ангелов” могат да се обобщят следните цифри – за приблизително 9 месеца България има 15 100 починали, а активните ковид случаи са над 60 000. Костадин Ангелов поема властта в министерството през юли миналата година. Статистиката тогава показва – 337 починали от COVID-19, активни случаи – 4534. Данните към 16 април тази година са – 65 754 активни случая, а жертвите на вируса – 15 100. С просто око се вижда разликата, пише kmeta.bg.

“Лекарят от Сървайвър”

Шефът на Александровска болница се заклева като министър на 24 юли 2020 г. Ангелов ръководи болницата от 2013 г. Шест години по-късно – през 2019 г. лекари и пациенти излизат на протест заради “ужасяващи условия на труд и мизерия в помещенията за лечение на пациенти”. Въпреки това Ангелов е назначен като министър в кабинета на Бойко Борисов. Известен е и като “лекарят от Сървайвър”, защото придружава екипа по време на снимките в няколко сезона на предаването…

Политически, а не експертни решения

Ерата “Ангелов” доказа, че решенията за коронакризата се взимат политически, а не от експертите. А резултатът – почти всички области у нас се оцветиха в ковид червено от есента до днес. Пандемията е изключително предизвикателство – не само медицинско, но и за икономиката и социалната сфера. Затова се оставаше с погрешното впечатление, че специалистите вземат решенията. На всеки е ясно е, че епидемиолозите, инфекционистите, вирусолозите трябва да са тези, които да ги налагат, но в края на краищата се видя, че Костадин Ангелов стана проводник на мерките, определяни от правителството.

Всеки помни думите на Борисов – “Като ластик сме – отваряме, затваряме за по 10-15 дни”. От юли миналата година досега се виждаше как министър-председателят пряко казва какво трябва да се направи, а министърът на здравеопазването издаваше съответните заповеди. Решенията трябваше да бъдат много динамични и съобразени със ситуацията, но често имаше нелогични решения, с които се разхлабваха мерките, въпреки броя заразени. Сред тях беше нареждането на Борисов да се намали карантината на 10 дни, а преди това – да не се правят изследвания, когато съответният човек, който е бил доказано заразен, излиза от карантина – това са две съвсем различни неща.

Политически решения винаги ще има, но в ковид ситуация всяко здравно министерство би трябвало да се позовават на мнението на медиците. Всички обаче станахме многократно станахме свидетели на разминаване в тази посока. А решения от вида “затваряме това, отваряме онова” създадоха чувство за хаос, за импулсивни решения, които не са базирани на обективни факти. Отстрани изглеждаше като “правим нещо, за да не изглежда, че не правим нищо”.

За ваксините

През януари Костадин Ангелов обясни липсата на ваксини с аргумента, че доставките били неравномерни. Странно как тогава останалите държави изпълняваха целите си съобразно сроковете в плана си, само България не успяваше. Към 24 януари данните показват, че за последното денонощие са били ваксинирани 18 души. През същия този януари здравният министър съобщи на депутатите, че до края на годината ще бъдат ваксинирани 2 милиона българи. Два дни по-късно проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести, заяви, че “най-оптимистичният вариант е да имаме около 1.5 – 2 милиона ваксинирани до края на август”.

Проблемът с неритмичните доставки на ваксините не засягаше само България. Но неспособността за координирани действия, ясно разпределение на труд и отговорности и липсата на ефективен мениджмънт изглежда, че са български синдром. Като доказателство нека видим данните от съседните на България – Румъния и Гърция. Само за един ден – на 5 януари, в Румъния бяха ваксинирани 11 912 човека. Когато на 8 януари Гърция обяви, че планира да увеличи броя на ваксинираните за ден от 5000 на 8000, в страната вече бяха имунизирани 35 000 души.

В тв предаване е лесно да си “сървайвър”, но реалността изисква друго. А политическият сървайвър е друга тема. Дали?

За бг модела

Костадин Ангелов се похвали миналия месец, че Европа вече не говори за български модел, Европа го прилага. По думите му България е достигнала “завидни резултати” в управлението на кризата с коронавируса, при мерки с “нисък индекс на строгост”. Като пример Ангелов даде Швейцария. По думите му в държавата, с която “не можем да си помислим иначе да се сравняваме”, са свършили болничните легла, а у нас – не. През същия този март епидемията в България напомни за най-тежката фаза от т.нар. втора вълна, която у нас започна през есента. А директорите на болници отново предупредиха, че леглата в отделенията за COVID-19 не достигат, а приетите в болница с коронавирус се увеличават с близо 1000 души на седмица. Редица общини и области решиха отново да затворят училищата за децата от 5 до 12 клас и да ги върнат изцяло на дистанционно обучение. Докато се случваше това, Ангелов повтаряше, че държавата се справя отлично с пандемията, а в Европа и света се говори за “български модел“.

Така че, когато си говорим за български модел за борба с ковид, г-н Ангелов, има ли такъв и докъде ни доведе той? За информация – вижте ковид статистиката от юли досега по-горе.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мисирка

    100 13 Отговор
    това си е за арест !
  • 2 илийката

    24 97 Отговор
    Но милиони не починаха! Поклон!

    Коментиран от #6, #31

  • 3 ужас

    91 12 Отговор
    Ангелов сменя и чорапите на боко , което е абсолютен срам !!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Майтапчийски

    37 5 Отговор
    Аз имам повече на сметката 😂
  • 6 Юлийка

    36 4 Отговор

    До коментар #2 от "илийката":

    Намали малко у факултето нема толкова 😂
  • 7 Ковид 19 хахха

    78 9 Отговор
    Тоя е Гербераска калинка на конци
  • 8 GTR

    89 7 Отговор
    Откакто управлява ппГРОБ всеки ден е "сървайвър" за хората !
  • 9 гост

    38 5 Отговор
    И този да .. работи .Стига медийни изяви !
  • 10 MERS

    37 27 Отговор
    Трябва да има нов ЩАБъ от читави хора без Мангъровци !

    Коментиран от #13, #14

  • 11 БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ

    12 33 Отговор
    ДА АМА СПАДСИ ДОСТА ИЗБИРАТЕЛИ НА БСП....СЕГА ЩЕХТЕ ДА СТЕ....ПЕТИ В ПАРЛАМЕНТА...
  • 12 тупе

    54 9 Отговор
    Този трябва според мен да бъде съден, за това че е допуснал да умрат 15000 души. Или от некадърност или от незнание допусна такава трагедия в България. Ако не е знаел и можел да се справи, трябваше да си подаде оставката и да освободи поста за някой който е можел да се справи. Некадърниците обаче стояха до последно и причиниха толкова много смърт. Трябва си съд, и следващите некадърници да знаят какво ги чака.

    Коментиран от #52, #73

  • 13 Ковид 19 хахха

    14 5 Отговор

    До коментар #10 от "MERS":

    Ами пиши на Боко да ти върне старите артисти от НОЩ
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ХХХ

    50 6 Отговор
    НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ДУШИ, ЩЯХА ДА СА ОЩЕ ЖИВИ, АКО ЧЕКМЕДЖЕГЕРБЕРАААСКАТА СГАААН, БЕШЕ ОБОСОБИЛА ОТДЕЛНИ БОЛНИЦИ ЗА КОВИД ЛЕЧЕНИЕ!!!
    НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ДУШИ СА В ГРОБОВЕТЕ, ЗАРАДИ ТЯХНИТЕ ПРЕСТЪПНИ ДЕЙСТВИЯ И БЕЗДЕЙСТВИЯ СПРЯМО БЪЛГАРСКОТО ЧОВЕЧЕСТВО!!!
    ФАКТ, ФАКТ, ФАКТ!!!!!
    ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯТ ЗА ТОВА МАСОВО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ЗАРАДИ КОЕТО ХИЛЯДИ ТЕЖКО ХРОНИЧНО И РАКОВО БОЛНИ БЯХА ЛИШЕНИ ОТ БОЛНИЧНА И ОПЕРАТИВНА ПОМОЩ И УМРАХА!!!!!!!!

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 гадно

    31 6 Отговор
    Менгеле пасти да яде пред тоя, него го търсеха за да го съдят тоя го избраха за дупетатин.
  • 18 ХХХ

    34 7 Отговор
    ПОТРЕСАВАЩО Е КООЛКО ПРОООЗД И ТЪЪЪП НАРОДЕЦ ИМА, (ЕЛИМ ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА) ЧЕ ДА ГЛАСУВА ЗА ТЕЗИ МАСОВИ ЧЕКМЕЕЕДЖЕГЕРБЕРАСКИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ!!!!
    ЦЯЛ ЖИВОТ ДА ТЕЖИ НА СЪВЕСТТА ВИ, АКО Я ИМАТЕ!!!

    Коментиран от #21

  • 19 НЕПРЕМЕННО

    16 38 Отговор

    До коментар #15 от "ХХХ":

    ФАКТЪТ Е ДРУГ, АКО НЕ БЕШЕ ТИЯ, СИГУРНО ЩЯХА ДА СА ДВОЙНО ПОВЕЧЕ, И НЕ ЗАЩОТО СИ ИЗМИСЛЯМ КАТО ТЕБ, А ЦИТИРАМ ФАКТИ БСП, МУТРИТЕ, ДБ, СЕ ПОДИГРАВАХА НА МЕРКИТЕ, ВРЕЩЯХА ПО ПЛОЩАДИТЕ БЕЗ МАСКИ, ГОРИХА МАСКИ, ОБЯСНЯВАХА, ТРИФОНОВ ПЪК ОБЯСНЯВАШЕ, ЧЕ НЯМАЛО ТАКАВА БОЛЕСТ. И КАК ТОЧНО ТЕЗИ ЩЯХА ДА ТЕ СПАСЯТ? А ИНАЧЕ МИЛИОНИ СИ ОТИДОХА ПО СВЕТА, А В БЪЛГАРИЯ МИЛИОНИ ОГЛУПЯХА И ПИШАТ ГЛУПОСТИ КАТО ТЕБ!

    Коментиран от #27, #33

  • 20 Факт

    33 9 Отговор
    Незабавна оставка на тази калинка и незабавно подвеждане под отговорност за безхаберие, ѝ причина за смъртта на хиляди българи!

    Коментиран от #22

  • 21 да така е

    11 4 Отговор

    До коментар #18 от "ХХХ":

    Прав си, потресаващо е!
  • 22 непреенно

    6 14 Отговор

    До коментар #20 от "Факт":

    Точно така, тоя е калинка, сега идат стършелите!
  • 23 Лекар

    20 3 Отговор
    Половината ,останалите с фалшива диагноза за усвояване на средства
  • 24 Доктор Джекил и мистър Хайд

    20 4 Отговор
    За този 3 дози с тромбози !
  • 25 Ера

    15 3 Отговор
    на позора !
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ХХХ

    32 5 Отговор

    До коментар #19 от "НЕПРЕМЕННО":

    АНГЕЛОВ, ТИ ЛИ СИ БЕ?? ТИ ЛИ СИ БЕЕЕ?
    ОПРАВДАВАШ ЛИ МИ СЕ, ЗАРАДИ ПРЕСТЪПНИТЕ ТИ ДЕЙСТВИЯ И ЛИШАВАНЕТО НА МИЛИОНИ БЪЛГАРИ, ДО НАЙ-ИЗКОННОТО ЧОВЕШКО И КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО ДО БОЛНИЧНО И ОПЕРАТИВНО ЛЕЧЕНИЕ!!!??!!!!
    КАКВО МИ СЕ ОПРАВДАВАШ ЗА МАСОВИТЕ ВИ ПРЕСТЪПЛЕЕЕНИЯ БЕ?????
    ТРИБУНААААЛ, ТРИБУНАЛ ЗА ВАС!!!
    ДАЖЕ И ТОВА ВИ ЕМАЛКО!!!
  • 28 ГОРСКИ

    22 5 Отговор
    По смешни изказвания на този министър не съм слушал, имаше 1година да се подготвите но на вас мислите да откраднете повече!!!!
  • 29 опг ГРОБИЩЕ

    20 6 Отговор
    Връзкарче а ? Още от едно време се е гичинл по екзотични острови , докато другите гладуват и се морят , а после на службичка при бай чекмеджен чудно чудно ...
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 улялийката

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "илийката":

    човече , ти си правен от пикня :)
  • 32 Реалист антижурналист

    13 19 Отговор
    Журналист Атанасова, има много да учиш за да достигнеш знанията на този когото критикуваш. Пропусна да го обвиниш като причинител на вирусната пандемия. Другите страни нямат ли жертви? Не каза в задълбочения си анализ съпругата му колко аборта е направила. Атанасова, Атанасова няма ли какво да правиш за да печелиш пари? И кой ли те чете и ти се връзва на простотиите?

    Коментиран от #54

  • 33 Още мърдам

    10 2 Отговор

    До коментар #19 от "НЕПРЕМЕННО":

    Тез за Ковида иди ги приказвай на Лукашенко.
  • 34 cpv

    13 15 Отговор
    Ако слушаха вас щяхме да имаме 10 пъти повече,а сега критикувате!Това е простотия!
  • 35 Проклети сте вовеки от цял народ

    19 7 Отговор
    Този гробар заедно с останалите гробари герберасти заповядаха на докторите да не лекуват хората, а да ги изнудват за тестове и всякакви други рекети. Отделно са обвързани и с погребалните агенци и вземат милиони рекети от мъките на болни и умиращи хора.
  • 36 Шеф на ЦИК е човек на ДПС

    19 6 Отговор
    Ангелов, Мутафчиев.. Чувам, че вземат по 20 хил. Евра на месец да теовят хората за всеки починал се взема пътека 3бона в джоба на теИ толупи
  • 37 ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ИСКА БОКО В ЗАТВОРА

    19 7 Отговор
    Знаете ли,как се нарича човек,който непрекъснато съзнателно или несъзнателно допуска грешки? БОЙКО БОРИСОВ
  • 38 ИСТОРИК

    12 23 Отговор
    Нали ревахте, че няма ковид и ходехте без маски, бре комуняги долни! Сами сте си виновни, а не Ангелов!

    Коментиран от #43

  • 39 Изясних си

    10 3 Отговор
    Че всичките им слуги наречени министри да един дол дренки пари и да им се развява името смешници ама на наш гръб
  • 40 БАСТА

    20 5 Отговор
    ЕРАТА АНГЕЛОВ Е СЛЕДСТВИЕ ОТ ......ТИРАНИЯТА БОРИСОВ ...!
  • 41 Пандиз палас

    17 5 Отговор
    Герберастите оставиха трупове след себе си, а този е за бул. Столетов №21, ет.2 , да има съквартиранти хора от Филиповци, Факултета, Столипиново, кв. Хр. Ботев. Ще обменя с тях мисли за здравната криза и "успехите " на ГЕРБ
  • 42 Безчовечни и безотговорни

    17 4 Отговор
    Защо изнудвате близките на покойниците да бъдат погребани в специални ковчези, които струват 3 пъти по-малко от цената, която вие им определяте? Защо стоят със седмици неизгорени уж опасните трупове с Ковид вписани нарочно в смъртния им акт, при условие, че са починали вкъщи от други болести без да дойде смешната ви помощ и личните лекари, които нарочно не вдигат телефоните си?
  • 43 любопитен

    11 2 Отговор

    До коментар #38 от "ИСТОРИК":

    Към кой се обръщаш, защото комунягите са в ГЕРп!

    Коментиран от #45

  • 44 Мангъров

    6 14 Отговор
    Малко са, трябва още! Сваляйте маските и си живейте живота! И ако нещо стане - супа топчета и липов чай! А старите съчки....
  • 45 Отговорящ

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "любопитен":

    Към такива празноглави като теб...
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 име

    8 14 Отговор
    ако беше манг ъз ов щяха да са умрели три пъти по-вече. съчки са това за тн лекар.
  • 48 Браво господине

    14 6 Отговор
    Ужасно, ама ужасно заглавие, и още по глупава и безсмислена статия....
  • 49 Убийците на народа са политите

    16 4 Отговор
    Този защо крие броят на самоубилите се българи по време на тяхното управление. По над 800 до 1000 души годишно заради боювата инфлация, безработица, глад, липса на здравеопазване и болести сериозни от стрес и безизходица.
  • 50 Atom

    15 7 Отговор
    Тоя убиец е за затвора.
    Какъвто народа,такива и управниците му-факт.
    Такива са и поне половината от белите престилки-незнаещи и неможещи,учещи или ругаещи поредната жертва нуждаеща се от тях и не получила поне една добра дума или малко човечност.
    Дано има Видов ден
  • 51 ТИТИ

    12 7 Отговор
    ОКАЗВАСЕ ЧЕ ДОРИ НЕ Е ПРОФЕСОР
  • 52 стоян

    8 12 Отговор

    До коментар #12 от "тупе":

    До 12 ком -другарю -ти ли си умния в тая държава -кумунягите срам нямате -този човек е професор а ти кой си -мишка зад компютър

    Коментиран от #71

  • 53 Соросоид

    13 3 Отговор
    За този пишат, че си лягал с известен актьор, а преди него - с очен доктор доцент. Моя професор казваше, че по негово време на висши ръководни длъжности такива не припарваха. Не, че ги брига с кой се търкалят, но изпадат в опасни зависимости, лесно манипулируеми и неадекватни, когато се налага да вземат решения под състояние на стрес. Е, видяхме резултатите от неговото управление. Очевидно са прави хората, които казват, че откъдето е минало неговото "директорстване", камък върху камък не е останало.
  • 54 АНОНИМЕН

    7 3 Отговор

    До коментар #32 от "Реалист антижурналист":

    Не е Мичето автора на статията! Това е копнато отнякъде! Ама бутай! И защо никой не споменава недоразумението Кирчо Ананиев дето беше преди Ангелов?!
  • 55 566

    4 1 Отговор
    А вие какво искате да не е политическо а медицинско решение тогава казаха да ни карат със смс да излизаме
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 ТУЛУП

    11 3 Отговор
    Мазен, некадърен смешник...
  • 58 jorj

    9 6 Отговор
    Не ви ли е срам бе, дърти комунисти!!!! За вас, освен вас няма други хора, само идиоти и престъпници, които вие постоянно трябва да обиждате, плюете оборудвате !!! Ще си получите възмездие за престъпленията и убийствата!!!!
  • 59 юрист

    15 9 Отговор
    Авторът на статията трябва да знае едно нещо- памдемия се лекува с ПЪЛНО ЗАТВАРЯНЕ НА ВСИЧКО за 45 дни, като са ЗАБРАНЕНИ протести, ''връщане'' при роднините от чужбина в България, всякакви пътувания извън и до България и между градовете; всякакви срещи между роднини, сватбите, плановите операции , контактите между хората от едно и друго домакинство и т.н. ТОВА ПРЕДПИСВА МЕДИЦИНАТА. Ха сега авторът на статията да каже- ЗАЩО келешите- наркомани ГОРИХА МАСКИ НА ПЛОЩАДА и срещу какво протестираха- да не би срещу ВСИЧКО гореизброено, което не беше приложено дори на 50 процента, защото сме 21 век и е невъзможно да бъде приложено на 100 процента- не сме абсолютна монархия, не сме и в диктатура....КОЙ ще управлява сега кризата- щерката на андрей райчев, която във фб профила си постна снимка как размахва горяща маска, а после баща й й заяази ЦЯЛА СТАЯ С 3 ЛЕГЛА в ковид отделението, защото тя се разболя от ковид при 2рата вълна и си устрои дискотека в стаята с ТРИ легла, в която се разполагаше САМА- въпреки недостига на легла и въпреки умирающите в съседните стаи...
  • 60 Съд и затвор

    10 3 Отговор
    за хунтата!!!
  • 61 Оф, че сте смехотворниии

    7 4 Отговор
    То е много лесно да плюеш, когато не си на пангала, както се казва, и не на твоя задник се пече яйцето.
    В тази връзка, да припомня, че вирусът навлезе в България през МАРТ 2020, когато Ангелов става министър, и е съвсем НОРМАЛНО само 3 месеца след това да има толкова малко случаи. ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, че точно в този период МАРТ-МАЙ всички стояха като кучета САМО ВКЪЩИ. Хайде, някой като реши да прави "сравнение" да го прави на база на истински критерии...
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Всички

    9 5 Отговор
    лекари са положили клетва да служаи и помагат на хората. Само този е положил клетва на послушна подлога. Тази огромна разлика налага ревизия на образованието му. По ония времена имаше големи куриози.
  • 64 Бай гроздан

    5 1 Отговор
    Този ,,министър,, онзи ,,директор,, на срзи от село лешница и ,,епидимиолого,, кунчев са за затворо
  • 65 На този принцип е и тази статистика

    5 2 Отговор
    Котките миналата година през май бяха 15, а тази година са 25. Защо са увеличени?
    Отговор: защото се размножават
    Е, и вирусът така..
  • 66 Сметките ви са криви

    7 2 Отговор
    Я, направете статистика за смъртните случаи от всички болести, колко са били през 2000 и с натрупване колко са сега.
    Според вашите сметки, вероятно няма да са нарастнали, въпреки

    Коментиран от #67

  • 67 Да довърша

    3 1 Отговор

    До коментар #66 от "Сметките ви са криви":

    *въпреки натрупването, защото иначе ако са повече 21 години никой не вършил работа.
  • 68 ВирОсолог

    9 4 Отговор
    Тоя е измамник❗❗❗😡😡😡😡😡
  • 69 Матей

    6 3 Отговор
    Не са обявявали разхлабване,нито отмяна на изв. положение,всъщност оставиха събитията на самоход и всеки да си прави каквото му хрумне.По този начин ,като не се прилага административен натиск,истерията ще затихне от само себе си.Над 15 хил. жертви от ковид е баснословна и бомбастична лъжа,един ден безпристрастно разследване ще покаже точната истина,а дотогава ще шестват подобни сензационни и стресиращи статистики.
  • 70 Ботокс

    5 2 Отговор
    Викат му "Ботоксовата принцеса" .
  • 71 лъвчо

    5 2 Отговор

    До коментар #52 от "стоян":

    Не съм точно мишка, и много ясно съм си изразил мнението. Трябва да бъдат съдени за допусната толкова много смърт. А ти ако не си съгласен, може, но не е изключено в твоето семейство да се случи и тогава ще разбереш какво защитаваш.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Нси смъртност 124000 за 2020

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "тупе":

    124000 са починали в България за 2020 г. от Ковид 15000
  • 74 Българина

    5 2 Отговор
    В България 15100 в Германия 79600, сиреч 5 пъти повече при 12 пъти разлика в населението, тук умират 2.3 пъти повече отколкото там.... На техните мащаби и разстояния, метро влакове и автобуси.... Проблема тук са болниците изпразнени от съдържание

    Коментиран от #75

  • 75 Тук ме съгласи

    4 1 Отговор

    До коментар #74 от "Българина":

    Коментарът ти е логичен, за разлика от статията, НО си пропуснал следните фактори:
    1. НЕМСКА vs. БЪЛГАРСКА ДИСЦИПЛИНА
    2. За последната година мерките в Германия бяха, а и продължават да бъдат много по-сериозни от нашите. Там и в момента продължават да са в действие изключително много забрани, сред които вечерен час, забрана за събиране на повече от 2 семейства и т.н.
  • 76 Гошо

    1 3 Отговор
    И дългия инвалид Трифонов плюеше по лекари , не вярваше и разпространяваше лозунги ЧЕ НЯМА вирус , НО сега сигурно му ПЕЯТ ДУЕТ ЛЕВИЯ И ДЕСНИЯ бял дроб !
  • 77 Васил

    1 2 Отговор
    Израел е 10 милиона а починалите са 6500 Тайван е 25 милиона а граничи с Китай има само 10 починали значи проблема е в лекарите за какво им се плащат бонуси и за инжекция по 10 лева?
  • 78 МДАМ

    2 0 Отговор
    Не знам какъв лекар на Сървайвър е, ама този е просто един администратор, той активен лекар не е, по-точно хирург. Сигурно е оперирал последно за изпитите си.
  • 79 По конкретно

    1 0 Отговор
    Кажете и за крещящите ЛИПСИ в хазната, по-специално сектор Здравеопазване!
  • 80 Пенсия

    1 0 Отговор
    В Европа и света ще се говори за “български модел“, когато виновните за второто място по смъртност от Ковид в света се изправят пред Народния съд на роднините на 15-те хиляди жертви от тази болест у нас.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове