Last news in Fakti

19 Април, 2021 07:24 4 054 5

Ново частично разхлабване на противоепидемичните мерки от днес

  • противоепидемични мерки-
  • разхлабване на мерките-
  • здравеопазване

Отварят детските центрове, могат да се провеждат семинари и изложения

Ново частично разхлабване на противоепидемичните мерки от днес - 1
Снимка: БГНЕС

От днес посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца, се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета на помещението и носене на защитни маски от персонала със заповед на здравния министър.

Със същата заповед се допуска провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, провеждането на културни и развлекателни събития, при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от 1.5 м и носене на защитни маски от участниците. Същото важи за посещенията във фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове.

Очаква се директорът на РЗИ – София, Данчо Пенчев да издаде заповед, с която се възстановяват плановите операции в болниците на територията на София.

До 27 април преустановени остават груповите туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и груповите посещения на туристически обекти в страната.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 То това

    26 2 Отговор
    си е точно по сценария. Отпускане, затягане на примката и ако всичко върви по план, етапът приключва пролетта на 2025г. Следващия - 2030г. Докато има скотове , ще има касапи да ги обслужват.
  • 2 Госあ

    12 9 Отговор
    К'ви мерки, к'ви 5лв има и е имало е бг, че да ги разхлабвате ве ? Добре,че в цивилизования свят има такива, че ганя туриста щеше да обикаля като за последно. И всички развратници, пияници и наркомани от европата пак щеха да са на туризъм у бг'то.
  • 3 Меган

    9 4 Отговор
    Ковид мерките са мерки за сплашване, диктатура и икономическо преразпределение!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Госあ

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Меган":

    Чудесно. Дано имат такъв ефект !
  • 5 днес

    0 0 Отговор
    Дискотеките и казината ги отварят - само университетите са затворени, а уж са автономни. Но тиквите нали не са учили в университети, само в казина клечат, затова и не мислят за младежите в университетите!!!