19 Април, 2021 22:41 3 149 45

Първан Симеонов: Има подозрения, че партиите на протеста много държат да пуснат дистанционно гласуване

  • първан симеонов

По думите му трябва да се види от какво има нужда държавата и да се направи

Първан Симеонов: Има подозрения, че партиите на протеста много държат да пуснат дистанционно гласуване - 1

Ще сбъркат партиите, които не си дадат точна сметка за обществената поръчка, която имаме – за освежаване на политиката, не за реванш, не за линч над Борисов, но в никакъв случай не и за още от старото. Това каза пред "Фокус" изпълнителният директор на „Галъп Интернешънъл“ Първан Симеонов.

Според него е наивно упованието за нови фигури, тъй като политиката понякога е опит, прагматизъм и изкуство на възможното.

„Тази обществена грешка в България, тази обществена наивност, присъща явно за всяко поколение, включително и за младите хора, които решиха изборите на 4 април, е хубаво да се разсейва понякога. Не съм забелязал хората в България да са станали много по-доволни от политиката при това постоянно идване на нови“, коментира политологът.

Реториката на партиите от протеста е предизборна, а не следизборна, обясни Първан Симеонов, но страната има нужда от управление.

„Това е реторика на партии, които се готвят за избори, а не да управляват, а страната има нужда от управление в момента. Най-важното в страната не е лустрация, премахването на талона, категорично дневният ред на страната не е свързан и с изборното законодателство.

Има подозрения, че партиите на протеста много държат да пуснат дистанционно гласуване, защото смятат, че това ще повиши техния резултат и тук имаме проблем, защото някак не беше хубаво да се сменя изборно законодателство в „12 без 5“, а сега ще направим точно това.

В момента като че ли новото мнозинство, което се сформира, продължава да се занимава повече с процедурни, отколкото със съдържателни проблеми. Важно е част по-скоро в България да се работи по икономиката, по компенсаторните мерки, по здравната криза, да има някаква форма на пълноценно управление“, подчерта Първан Симеонов.

По думите му трябва да се види от какво има нужда държавата и да се направи. Именно това е мярката между устрема и мъдростта, каза още Първан Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОРСКИ

    38 3 Отговор
    Подозренията са във вас че пак ще направите някоя мошенгия!!!!
  • 2 да питам само

    24 6 Отговор
    кога ще има електрическо правителство?
  • 3 Врачка

    29 2 Отговор
    Първане,дека са ти мустаците бе,улав?
  • 4 The Fugitive

    31 7 Отговор
    А за беглеца Борисов - нищо...Днес Борисов избяга от Радев за връчване на герб мандата, както и от НС дискусията, насрочена за 21.04.2021. Ляляй, дано да ти върже следващия път..

    Коментиран от #9

  • 5 Стрелата

    23 1 Отговор
    Хич та нямааа Главоч как ви дават заплати не знам хрантутници е за тва бгто няма управия
  • 6 юрист

    9 12 Отговор
    '''...Публикувано във факти.бг: категорично дневният ред на страната не е свързан и с изборното законодателство....'' Естествено, най-важното в момента за България е управлението на здравната криза с ковид пандемията. Обаче.. ВСИЧКИ партии БЯГАТ КАТО ОПАРЕНИ от този въпрос, защото част от тях и техните настоящи лидери гориха маски на площада, събираха предизборен електорат именно защото твърдяха, че ковид няма, че ковид не е тежка инфекциозна вирусна болест, че противоепидемичните мерки не са медицински мерки за опазване на живота на българите, а били политически инструмент за налагане на диктатура. Много ми е интересно как напр,. итн ще управлява здравната криза, след като буквално до вчера твърдеше, че ковид не съществува като тежка инфекциозна болест, от която се умира и ми е интересно сега как точно ще признаят на избирателите си, че са ги лъгали за тежестта на заболяването и че медицинската истина е коренно различна от политическата им '' истина'', която пропагандираха от частното си тв....
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Последния Софиянец

    31 5 Отговор
    При тези нови технологии ние още гласуваме като преди 300 години.По телефона можеш да работиш и пазаруваш,ама не и да гласуваш.На мафията така е изгодно.
  • 9 Чакал

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "The Fugitive":

    “ Свърна в гъстата гора
    и избяга като куче.”
    Никола Вапцаров
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Първанчо

    15 2 Отговор
    02.04 - прогноза Бацо 28, Корни 20, Слави 12, ДБ 6, Шкембака 4,4
    Първане, бегай да фърляш боб некъде другаде 😂
  • 12 Electron

    17 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Първан Симеонов: Има подозрения, че партиите на протеста много държат да пуснат дистанционно гласуване

    Опасно ле е електронното гласуване? Ами да, според бсп, дпс и герб. При електронно гласуване няма как да се купуват гласове, защото няма смисъл. Темата за електронното гласуване е табу в България. Както и за електронното правителство на Томи габровеца.

    Коментиран от #14

  • 13 Първанчо дотегна ни от платени тикви..

    14 2 Отговор
    Дали ще получим,дали няма да получим тези пари от Европата,все тая....Ще бъдат разграбени и нищо няма да се усети в Държавата?Само лустрация,кастрация и конфискация на краденото и на крадците ще оправи България!Прокурори,съдий,министри,премиери и всякаква продажна паплач от тези тридесет години,трябва да си получат заслуженото,за разграбването и погребването на държавата...Тези пари от Европата ще направят крадците още по нагли и могъщи..Само съд,присъда и затвор за политиците ,които са участвали в разграбването на България!
  • 14 юрист

    6 6 Отговор

    До коментар #12 от "Electron":

    ''....Публикувано във факти.бг: Опасно ле е електронното гласуване?...'' ДА, но не според някоя политическа партия, а според ЕКСПЕРТИТЕ в тази област- и най- големият гений сред тях не може да гарантира опазването на тайната на вота и 100 процента неутрализиране на всички кибератаки, които могат да се реализират при този вид гласуване. Тук тежката дума имат НЕ политиците, а професионалистите.

    Коментиран от #15, #16, #21

  • 15 Последния Софиянец

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "юрист":

    Ти виждал ли си допотопната техника на Информационно обслужване?

    Коментиран от #20

  • 16 ГруЮ

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "юрист":

    Аз с радост бих се снимал как пущам срещу баце бюлетина

    Коментиран от #22

  • 17 ДедовияТ

    5 4 Отговор
    Я ви кажувам що дека Тиа келемета на кючекчията, пе,де,ра,сете на Ристю, Ге'юве'те-въстаници ше ус'ерат пейзажо и ше врънат България со 30г. Назаде

    Коментиран от #19

  • 18 юрист

    5 4 Отговор
    Колкото и минуси да ми се поставят на коментара, фактите са си факти. Един професионалист може преспокойно да обясни на достъпен и разбираем език на всеки незапознат защо е опасно ''електронното'' гласуване. Който иска да получи такава обективна информация НЕ от политическа партия, а от политически неутрални експерти в тази област- да намери начин, да потърси тези хора и да получи инфото. Всичко останало са политически лъжи с цел привличане на определена субкултура от обществото, която се манипулира много лесно не защото е много глупава, а защото не търси обективното инфо по въпроса, а се задоволява да вярва на 100 процента на някакви си политици, голяма част от които са със съмнително образование или с образование, придобито по съмнителен или скандален начин.

    Коментиран от #40

  • 19 Последния Софиянец

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "ДедовияТ":

    Споко дедо!Оставяме ти 50 те лева към пенсията до края на годината.А от нова година ще ти преизчислим пенсията.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Dumper

    8 5 Отговор

    До коментар #14 от "юрист":

    Ти си толкова юрист, колкото и вожда ти. Нямаш понятие за какво става дума. Електронното гласуване е факт, иначе нямаше да има електронно банкиране. Това за хакерите, дето разбили банкови сметки го знаем от герб опорките. Приказки за лека нощ на герб. Чао.

    Коментиран от #24

  • 22 юрист

    3 5 Отговор

    До коментар #16 от "ГруЮ":

    И тогава вотът Ви ще бъде недействителен- защото е нарушена тайната на вота- това Ви го пиша пробоно....Това означава, че гласът Ви няма да има правна стойност- няма да бъде действителен глас.

    Коментиран от #34

  • 23 Не се ядосвайте

    6 1 Отговор
    Работата е готова. Всичко от което се нуждае ДПС ще баде променено в тяхна полза. Определено славчо ще остане в историята като най-големия продажнил. Или го дсржат с компромат или по-вероятно става въпрос за пари. Следете рекламите в неговата телевизия. Мисля че всички от обръчите ще рекламират там. Ще връщат ресто. Лека нощ деца.
  • 24 юрист

    1 5 Отговор

    До коментар #21 от "Dumper":

    Е- аз съм адвокат, но пък съпругът ми е сайбър секюрити директор и работи хоум офис, така, че- да кажем, че имам известна представа...

    Коментиран от #27

  • 25 Анонимен

    1 4 Отговор
    Погледнато от моя гледна точка е прав. Трябваше ББ малко да поосвежи, но народа не се и тересува от партии, а от работа. Учил на запад завършил без връзки езикова гимназия. На запад от 27000 кандидат студенти преди години са приети без едбата 0,т.е 2700 студенти и не всичките са успели да завършат. Върнали са се в БГ завинаги и чакат ви. Имат къщи, жилища в провинцията, но имат и пари за жилища за София. 28 годишни са. Време им е.. Бойко на дуел с твоята бабушка или калина, заедно при Станислав, да вудим кой по по най е. Калина или У. От раз и на земята ще е калина, на бобко бабата проста. 2009 убиждаха, удряха, сега им се връща. Мая ми е приятна. Борбенна е, адвокатката също. Тя адв. Е за ПНС. Умни са и двете. Хората не ги интересува партии. А и ромите не работят, рацдат, пимака накупиха ап на българите и ги дават на цигани на квартири. Турчина никога няма да даде на квартира циган. Казват го те. Геноцид спрямо бг. И циганката от сели, ние ще вземаме снаха помакиня. Не е свибодно съчинение. Слезе на 2 село от града. Да вземат. Делян му дреме, краде, крадохте и се криете, болни, оставихте умните да ви оправят бакиите. И РР и Нинова добре, че не са като вас. И те ако мегнат, чик сеир бате става. Няма компир
  • 26 Анонимен

    0 4 Отговор
    Първанов, вие на картофите, а те в града имат бизнес. Бизнес дами. Корабии, козунаци от техните ръчиня излизат. Марш на полето казат те на вас. Техни думи. Цели романи можем да напишем, без измислици или лъжи.
  • 27 Dumper

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "юрист":

    Изчакай малко и ще видиш. Защото ще има изненади. Живи и здрави да сте всички, нама значение от моментната боя.

    Коментиран от #29

  • 28 АМОН

    4 1 Отговор
    НОВИНАТА ЧАДО Е , ЧЕ НА 18 ЮЛИ ЩЕ ИМА НОВИ ИЗБОРИ.

    КОИ ЩЕ СА НОВИТЕ ЛИЦА ЛИ?!!
    ТЕЗИ КОИТО ОТ КОЗЯК 16 ГИ ПОСОЧАТ.

    ДОБРЕ ДОШЛИ В АМЕРИКАНСКАТА ПЕРЕСТРОЙКА.
    ЧИЧКО БАЙДЪН Я ЗАПОЧНА.

    СТИГА АНДРЕЙ ВЕНЦЕЛ РАЙЧЕВ И ЧЕРВЕН КОЛЬО СА ПРАВИЛИ "ПРОУЧВАНИЯ", КОИТО ПРОФЕСОРА КОСТАДИНОВ ПРОГРАМИРАШЕ И ОБЯВЯВАШЕ В ИЗБОРНАТА НОЩ.

    СЪВЕТСКАТА ПЕРЕСТРОЙКА СВЪРШИ.
    ПРЕХОДА ЩЕ Е НЕ ТАКА ПЛАВЕН КАКТО СА СИ ГО ПРЕДСТАВЯЛИ НАШИТЕ "ДРУГАРИ"

    ЩЕ Е НЕЩО КАТО КУЛТУРНАТА РЕВОЛЮЦИЯ НА МАО.
    ХУНВЕЙБИНИТЕ И ЗООФАНИТЕ ЩЕ ВКАРАТ В ЛАГЕРИТЕ ГЛАВНИТЕ ГЕРОИ ОТ СЪВЕТСКАТА ПЕРЕСТРОЙКА.

    ЗА ДОБРО ИЛИ ЗА ЛОШО ТОВА ПРЕДСТОИ.
    ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ ЩЕ Е ГЛАВНОТО ДЕЙСТВАЩО ЛИЦЕ.
  • 29 юрист

    0 5 Отговор

    До коментар #27 от "Dumper":

    Не гласувам от 30 години, защото до сега няма политическа партия, която да защитава икономическите и социални интереси на ИТ и на хората от средната класа, които не са едър бизнес. Така, че- не съм от никоя боя и ми е много странно защо се счита, че симпатизирам на герб.

    Коментиран от #31

  • 30 Анонимен

    2 1 Отговор
    Слизам от автобуса и при алерголог. Минавайки 2 употреба се спрях и се заговорихме. От село неделино сме, но имаме бизнес. И защо не в кjz. Решихме тук. Навремето ми казва едната, бяха 2 жени, вие работихте на държавна и си купихте апартаменти, сега ние ще ви ги купим кога.... Замълчах и продъкжих. Тя нито ме познава. Да, от град съм, но единият ми родител е риден в Гърция и т н. И т. н. Всичко е постигнато с много труд и учение. А те без образование и претенции. Хитри са, и българи има. Учи, да си учила. Нагли хора. А политици не ме еня. Който и да е, щом не си от дпс, герб, бсп забрави за работа, ако ще да си много умен. Бкп, дс, данс, кгб.. Диктатура. Все техните деца убави, внуци. С крадени пари леко се живее, но и селяните вече нищо нямат, за да ви подадат. Защото всичко бе дадено на нехранимайковци, земя, животни и от всеки не става хасане градинар, нито овчар, а купуват, за да продават Х 3,а може някой балък и за повече.
  • 31 Dumper

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "юрист":

    Винаги има възможност да се ориентираш, но моментът не е подходящ. IT сферата в България е клиент ориентирана и доста зле регулирана...Но засега на никой не му пука, в България сме се вкаменили в хартиите, дето са най-компрометирани.

    Коментиран от #33

  • 32 Анонимен

    1 1 Отговор
    Вече умни, но скромни са в Бг. Ще започна да ви пращам, при Тони по БТВ. Да се уверите кво говорят хората по парковете в провинцията... Християните си отиват ори свети Петър.
  • 33 юрист

    0 3 Отговор

    До коментар #31 от "Dumper":

    Няма как човек да се ''ориентира''. Или има партия, която защитава икономическите и социални интереси на самоосигуряващите се, които не са едър бизнес и ИТ, или няма, а в България няма такава партия, не е възникнала изобщо. България не е нрб, в нея не работят само нископлатени работници и хора, живеещи на село, в нея има и друг вид специалисти, които създават услуги с висока добавена стойност, и те са лишени от представителството в НС от момента преименуването на нрб в Р.България. Нямам никакво желание за компромис в това отношение.

    Коментиран от #39

  • 34 Чичо

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "юрист":

    Да ама със 165 гласа в НС, могат да се коригират някои нещица и тогава електронното гласуване е възможно и със правна стойност
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Jacques Yves Moineau

    3 0 Отговор
    Кскто е казал народа - със стари к**** нов б----к не се прави.
  • 38 ПЕТЪК 13

    3 0 Отговор
    ИМА ПОДОЗРЕНИЯ ,ЧЕ ПСЕВДОСОЦИОЛОЗИТЕ ИМАТ СКРОМНИ ГОЛФИГРИЩА ПО 10ДЕКЪРА
  • 39 Моооооля

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "юрист":

    Ама Вие предизборните платформи на партиите четохте ли ги? Запознахте ли се изобщо? Щото е лесно да викаме всички са маскари, лесно е са си свалим гащите и който другите ни натресят той да ни оправя. Трудно е да се поеме отговорност и са се гласува.

    Коментиран от #42

  • 40 Я стига

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "юрист":

    Аз съм експерт в ит сигурността. Ако едно електронно гласуване се направи грамотно, а в България имаме много добри фирми, никой не може да открадне, промени или изтрие вот. Даже електронното гласуване е в пъти по устойчиво на машинации. То и заради това и не се прилага :/
  • 41 Шъ нъ оправят

    3 2 Отговор
    Мая Корнела Бабакян Славуца Бойкикев и Фърчилатко Новите лица на Демокрацията
  • 42 никой

    0 3 Отговор

    До коментар #39 от "Моооооля":

    Какво си се замолил бе ,читателю на платформи? Имаш жълто още около устата ,иначе щеше да си чел доста ,,програми" за последните 32 години. И щеше да си проумял за какво точно става на въпрос.

    Коментиран от #43

  • 43 Читателя

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "никой":

    Показва се очевидната лъжа. "За какво става въпрос"... въпросът, за нещастие, е реторичен. Щом не ни интересува, кой какво ни предлага, щом не помним кой какво не изпълнява и не му търсим сметка - в съда и на изборите, то си заслужаваме и управляващите и съдбата си.
  • 44 Политолог

    2 0 Отговор
    Ако въведат дистанционно гласуване по интернет или пощата, след първите избори ще има вой и плач......
    Манипулациите ще бъдат страшни
  • 45 АНАЛИЗАТОР

    1 0 Отговор
    ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ И ПО ПОЩАТА /ЩЕ ИМАТЕ 500 000 ГЛАСА ОТ ТУРЦИЯ И НЕ МОЖЕТЕ ДА ПРОВЕРИТЕ КОЙ Е ЖИВ И КОЙ Е УМРЯЛ , ЩЕ ИМАТЕ ОЩЕ 500 000 ГЛАСА ОТ МАХЛАТА ЗАЩОТО ПРИТЕ ЩЕ СЕ РАЗДАВАТ НА СИГУРНО, ПРОСРЪБСКА И ПРОРУСКА ПАРТИЯ ПОДКРЕПЕНА ОТ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ В МАКЕДОНИЯ И ТОВА САМО ЗА ДА МОЖЕ НЯКОЙ ДА ВКАРА В ПАРЛАМЕНТА ОЩЕ 2 МА ДЕПУТАТА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове