Last news in Fakti

21 Април, 2021 16:19 2 970 27

Комисията, ревизираща управлението на Борисов, започна работа

  • ревизия-
  • мая манолова-
  • комисия за проверка на управлението

Към органа вече са постъпили десетки сигнали от различни експерти, граждански и неправителствени организации

Комисията, ревизираща управлението на Борисов, започна работа - 1
Снимка: БГНЕС

Първо заседание на Комисията за ревизия на управлението на Бойко Борисов. Тя ще установява има ли злоупотреби и нарушения при разходването на средствата от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавните предприятия и дружества с повече от 50% държавно участие през последните десет години.

"Очакванията на българите към работата на тази комисия са огромни. Хората очакват истината за харченето на публичните пари, искат истински, а не имитация на проверки за злоупотреби и нарушения в различни държавни органи и институции”, обясни председателят ѝ Мая Манолова, цитирана от "Нова телевизия".

Тя обясни, че комисията е с обхват около 40 сектора с висок корупционен риск и стотици обекти за проверки.

"Това са дружества, държавни органи, организации, различни проекти и сделки за период от 10 години”, добави Манолова.

Предвидено е комисията да работи три месеца. Вече към нея са постъпили десетки сигнали от различни експерти, граждански и неправителствени организации, обобщи Манолова.

Относно дейността на Комисията председателят ѝ уточни, че тя ще работи, както е записано в Проекта за решение - с документи, по сигнали, като се самосезира по медийни публикации и публична информация, сочеща към данни за корупционен риск.

В Комисията ще бъдат поканени, а могат и сами да заявят желанието си за участие в нея неправителствени организации, включително правозащитни и такива, които се занимават с теми, свързани с антикорупция, различни граждански експерти, инициативни комитети, граждани и журналисти.

Комисията ще заседава прозрачно, а заседанията ѝ ще се излъчват онлайн, като достъпът до тях ще е отворен, уточни Манолова.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асен

    18 8 Отговор
    Ох, успокоих се, всички проблеми ми се решиха!
  • 2 Боко Борислава Барцелона

    47 7 Отговор
    Не ми ровете шкафа!
  • 3 ха ха

    17 26 Отговор
    Язък че Майчето се наточила толкова, то този парламент приключва до месец!!

    Коментиран от #24

  • 4 ...

    7 7 Отговор
    ... местя ... !!!
  • 5 ПЕНКО

    17 18 Отговор
    ЕДНА СЕДМИЦА ДО ЗАКРИВАНЕ НА ТОВА НЕНАРОДНО СЪБРАНИЕ !!!!
  • 6 11годстигат

    19 8 Отговор
    Скоро цар Киро почина,ако Борисов се кандидатира за нов цар на ромите и кажат на ромите че на предстоящите предсрочни парламентарни избори ще гласуват за нов цар то има реална опасност Борисов да се върне на бял кон едновремено като новстар премиер и нов(стар) цар на ромите.
  • 7 Искам да го

    30 10 Отговор
    Изядете този толоуп безсрамен, който на фона на тази бедност в България носи блузка за спорт на стойност 1000 лева! Срам и Позор пред обществото е този държавен служител!

    Коментиран от #8

  • 8 11годстигат

    8 8 Отговор

    До коментар #7 от "Искам да го":

    Не обвинявай добрия човек,тая блузка е от дрипшопа,човека пазарува от там за да пести за да има за пенсионерите а вие сте едни неблагодарни поданици които не заслужават такъв благороден владетел.
  • 9 Бравчо

    10 3 Отговор
    Оххх сегааа - как му е скъсан минискуса-къде да бега?
  • 10 12345

    13 2 Отговор
    Дано си свършат работата
  • 11 Сделано в СССР

    15 3 Отговор
    Сигнал : На последните си заседания, шайката от БКП = БСП-ГЕРБ-ДПС, гласува българския данъкоплатец да плаща за ненужни еко стикери, които се печатат в печатницата на депутат от БСП.
  • 12 Нашравете

    2 3 Отговор
    Експертиза на серии ите номераот шкафа имако и ашевчерната начело ова чантс в шкафа и пюилът до нея
  • 13 БГ тооо

    7 2 Отговор
    От българската Билия :"И ще дойде момент ,когато цялата земя ще стане тясна за някои хора,които бяха слуги на народа ,но си помислиха ,че са царе"!
  • 14 8777

    12 5 Отговор
    Ревизия на България от 1945г всички КОМУНИСТИЧЕСКИ правителства да се види как така фалираха банките ограбиха ги обезцениха парите на Българите разграбиха държавните фирми и станаха милионери всички от БКП ревизия на тези години
  • 15 Проверете

    6 4 Отговор
    СЕРИИНИТЕ НОМЕРА НА БАНКНОТИТЕ ОТ ШКАФА Чудно МИ КАКВО ИМАЛО В ЧЕРНАТА НАЧЕЛО ОВА ЧАНТА И ПЛИКЪТ ДО НЕЯ А МИСЛЯ ЧЕ Е ИМАЛО И ДРОГА
  • 16 Ревизията

    7 4 Отговор
    да се направи за целия преход след 90г. Тези нови милионери да докажат честния си бизнес.Разпарчетосването и унищожаването на икономиката е дело и на БСП, и на Костов, и на Филип Димитров.
  • 17 От читател

    6 1 Отговор
    Сега, Майче, можеш ли да се самосезираш за статията във ФАКТИ.БГ от днес, касаеща Делян Пеевски, Ахмед Доган и сие?
    До журналистите от Факти бг.
    Моля, запитайте Мая Манолова по този въпрос!
    Настоятелно моля!

    Коментиран от #18

  • 18 Цитирам дословно

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "От читател":

    Относно дейността на Комисията председателят ѝ уточни, че тя ще работи, както е записано в Проекта за решение - с документи, по сигнали, като се самосезира по медийни публикации и публична информация, сочеща към данни за корупционен риск.
  • 19 Калинката Мая

    8 5 Отговор
    си намери занимание за пред балъците , които я избраха.
  • 20 Мая

    6 3 Отговор
    Ей Манолова, ти си най-честният политик, когото зная от 90- те години досега! Щом България опря до такива като теб, Дончева, Тошо ли е, Тошко ли е, чалгаря Трифонов, жална ни майка!
  • 21 Що така мисирки

    8 1 Отговор
    Чудно, така ли ще я караме?! Борисов е подал оставка, има проблем с коляното, те го снимат какво бил казал на кучето си...Е.. ти простотията в която съвсем целенасочено и подмолно участват две трети от новинарските сайтове.Славуца не смее да каже мъц, разни изкопаеми като Гечев, който фалира държавата ръсят мозък, Галевица щяла да проверява забележете, последните 4 години.Ама оу, що не последните 10?! Дали защото ще лъснат твоите зависимости и как ревеше за помощ в стаята на ГЕРБ и най- лошото- получи я съвсем незаслужено.Храни куче да те лае е винаги било твоята опорна точка. Рано или късно ще има възмездие и за такива парцали като теб, бъди сигурна!
  • 22 ПЕНКО

    3 2 Отговор
    ХАДЖИ БАБИШКЕРИТЕ С ОЩЕ ДЕСЕТ ДНИ ЖИВОТ - А С ВЕЛИКИ ИДЕОПРЕТЕНЦИИ И ЕЖНИ !!!!!!!!!!!!!!
  • 23 Васил

    3 0 Отговор
    Надявам се тази жена да го вкара в пандела но преди това да върне откраднатото там ще има време за доста мачлета
  • 24 ФИНЦИ

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ха ха":

    ДАЛИ ИЛИ ТАКА ВИ СЕ ИСКА НА ТРОЛЧЕТАТА ОТ ГЕРП ХА ХА ХА СВЪРШВА ЕИИИИ МИШОЦИ СИРЕНЕТО СВЪРШВА ЩЕ МИ ЯДЕТЕ Х.Я
  • 25 безпартиен

    0 0 Отговор
    И какво на кого ще докажете след като всички решения се взимат от КОЛЕКТИВЕН орган на управление-МС,НС,ОбС????Отговорността на колектива е различно от вината на отделен член от този колектив!Ще носят единствено политическа отговорност,която си е чисто и просто нищо!!!Просто задължете независими органи за проверка на всеки индивидуално на приходи и разходи!Може да се направи от обикноени счетоводители!Няма как с приходи от заплати да се придобият имоти,да сеизучат деца и внучи в престижни ПЛАТЕНИ западни университети,да се поддържависок стандарт на живот!Това направете за месец,пък после се гответе вие за проверки!
  • 26 Ниньова

    1 1 Отговор
    Не е лошо да прескачаш до Банкя да масажираш на Баце третия крак,че да мое да се подпира с него,Фчеличке Майо!
  • 27 rgretg

    1 0 Отговор
    Марш в Анадола Гербераско недоразумение
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове