22 Април, 2021 22:56 2 037 58

Гечев: Не може да се формира ново управление без БСП

  • румен гечев

Според него заявките на новите партии, че няма да управляват със “системните партии”, подсказват липса на политическа зрялост

Гечев: Не може да се формира ново управление без БСП - 1
Снимка: БГНЕС

Хората очакват да има правителство, но правителство на всяка цена не може да има. При това развитие на нещата, вървим към връщане и на третия мандат и да се отиде към предсрочни избори. Това прогнозира в студиото на “Още от деня” депутатът от ПГ “БСП за България” Румен Гечев - член на парламентарната комисия за бюджет и финанси.

“Без ГЕРБ трите нови партии заедно с ДПС правят 122 гласа, а с 122 гласа не може да се управлява страната - формално са достатъчно, но фактически не са. Другият вариант трите нови партии да управляват е с подкрепата на БСП - това е елементарната аритметика, няма друг шанс”, пресметна той.

Според него заявките на новите партии, че няма да управляват със “системните партии”, подсказват липса на политическа зрялост или “тези, които стоят зад тях, им дават лоши съвети”.

“Те не могат да формират никакво управление на България без БСП и като не иска, ние сме готови да отидем на нови избори”, категоричен беше Гечев. Той подчерта, че социалистическата партия в парламента е “там, където е нейната програма и са нейните избиратели”.

Новите партии не искат системните, но те самите не се искат и една друга - “те имат жестоки противоречия”, продължи Гечев. “В парламента текат процеси, които не вдъхват надежда, че може да се формира някакво разумно управление”, обобщи той.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шуши

    24 10 Отговор
    Всички са за нови избори само бою не ще щото ще загуби още 15-20 и няма кво да отдава под наем 😂

    Коментиран от #11, #17, #58

  • 2 дърта комуняга

    28 21 Отговор
    хем сте пред разпад, хем наглеете бря
  • 3 Бърррррр

    18 22 Отговор
    Тоа като го видя и се пипам по пищова.🤬

    Коментиран от #9

  • 4 нинова

    22 9 Отговор
    Колкото и да е парадоксално,прав е като телеграфен стълб!

    Коментиран от #15

  • 5 Объркана

    15 8 Отговор
    работа, нямам вяра на никого.. Всички са маскари.. и най вече гроп, мВро нфсб, магарешки... Може биСлави е свестен но.. Незнам

    Коментиран от #28

  • 6 Electio

    10 20 Отговор
    С маневрите и с лошата си политика досега бсп май ще е пътник на следващите избори през лятото. Ще има много увиснали джуки след изборите през лятото тази година - на герб/сдс и на бсп. А за дпс - на кой му пука.

    Коментиран от #10, #37, #51

  • 7 Администлатола е педелас

    8 1 Отговор
    Ами длуго няма...
  • 8 Миро

    13 17 Отговор
    Само тоя не е разбрал че идват нови избори и че ще вземе под 10 процента на тях. Ще влязат още малки партии ли още си направят едно мнозинство. Не могли без тях а?! Смешник!

    Коментиран от #19

  • 9 Питам се

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бърррррр":

    намираш ли го?

    Коментиран от #26

  • 10 Миро

    11 12 Отговор

    До коментар #6 от "Electio":

    С БСП е свършено.

    Коментиран от #38

  • 11 Emj

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Шуши":

    Вярвай си ако резултатите са същите какво правим?
  • 12 СЕВЕРОЗАПАДА

    10 9 Отговор
    е какво може да каже тоя олигофрен срещу три долара? това е един пълен идиот, който си мисли, че ще живее три живота.лошото е, че по същия начин мисли и за живота на децата си, а не предполага, че още утре може да ги свитне някой по "невнимание".

    Коментиран от #54

  • 13 Патето Яки

    12 12 Отговор
    Тоя некадърник Гечев "оправи" икономиката заедно с другия некадърник Жан Виденов и сега раздава акъл. Курнелата още ли не го е разкарала да не ръси глупости.
  • 14 Иво

    9 11 Отговор
    Човека е прав, вместо да се пилеят пари за през лятото, когато хората няма да отидат да гласуват, защото пак са излъгани, по добре правителство да започва да работи и разследва кражбите. Веднъж завинаги да се отървем от герб. На нови избори може да влязат някои отпаднали бою да плати и пак нови 10 ходини ужас. Хайде всички да помислят.
  • 15 Патето Яки

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "нинова":

    таквиз стълбове няма от сто години бре, ако видиш някъде дай снимка
  • 16 Стига бе

    14 13 Отговор
    "експерт" комунистически!! Видя на кое място сте въпреки купените ВИ гласчета!! Знаеш ,че и Юмручко отива в небитието ако,не организирате, 1000 та си "избиратели" Що за наглост комунисте дърт???!!??!!??!!?????
  • 17 Муши

    10 12 Отговор

    До коментар #1 от "Шуши":

    Не съм фен на Баце,но пред Маяма Клепон,и останалите комунисти намърдали се в парламента в следствие,на неуки "хора" или платени такива.....Ще гласувам с двеста ръце,за него!!.......Интересно ще е ако се збъдне мечтата,на Мунчо,за претендентска република,,и Баце го отвее с 300????
  • 18 Ивайло Мирчев в ДЕНЯТ с Веселин Дремджие

    2 10 Отговор
    Ивайло Мирчев в ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев:

    ☢️Днес станахме свидетели на коалицията “Гешев”. ГЕРБ, ДПС и БСП се обединиха при първия сериозен въпрос, свързан с главния прокурор.

    🔵Утре в зала ще се борим да убедим депутатите да подкрепят предложенията ни за дистанционно и пощенско гласуване. Това сме обещали на хората, които ни подкрепиха.

    ✅На този етап се преборихме за видеонаблюдение.Най-вероятно ще успеем да премахнем и ограничението на броя на секциите в чужбина.

    ✅Район “Чужбина” ще има - дължим го на българите зад граница.

    🔻Ако ГЕРБ вкарат гласуване на проектокабинета си, ще преживеят едно страхотно фиаско и ще подпечатат края на управлението на Борисов.

    🔵 Демократична България отказа да преговаря с ГЕРБ. Трикът от 2014 г. не се случи. Въпреки приказките за ЕНП и сестрински партии, ние изпълняваме това, което обещахме.

    🔵Още на следващото заседание на комисията за проверка на управлението на Бойко Борисов депутатът Калоян Янков ще представи доклада на Биволъ за Пеевски, Доган и “Булгартабак”.

    🔵Нашето осветяване на тези далавери не е от вчера, а от доста време преди да сме в Народното събрание. Продължаваме да водим тази битка.

    ⚠️На 11 юли 2020 г. Христо Иванов поиска ревизионните актове на “Лукойл”, които според нас сочат, че копанията си е спестила 1 млрд. лв. данъци. Борисов обеща да ги даде, но близо година по-късно още ги няма.

    🐞Най-важното е Борисов да бъде спрян да прави нови назначения, защото в енергетиката в

    Коментиран от #50

  • 19 да има

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Миро":

    други малки партии, където има по-достойни и отговорни хора от разни марешки, валерковци, майчета, бибияновци, хаджии, капонки, христоиванчовци, славчовци, тошковчета и още, и още знайни и "всеотдайМи" борци за добруването на народ и родина, против мутрите ( заради които влизат в парламента)... Да влезе обвиняемия, прокурора да излезе, а съда ще вземе кратка почивка...
  • 20 ВрачкаПачка

    6 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Гечев: Не може да се формира ново управление без БСП

    Това е сферата на пожеланията. Бсп шаманите пак легнаха на оаканата кристална топка на герб. Откога Гечев стана врачка, след като е сигурно, че бсп няма да са фактор в управлението на България? Предизборните шашми на бсп, герб и дпс за лятото вече нямат никакво значение. Изядоха се един друг и ойдоха у ряката.
  • 21 123456

    4 5 Отговор
    ...и финасоФ министър Гечев, а социален "жълтото бентли"; стой да видиш какви ще ги навършат...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 САТЪРА НА ХАНА

    5 6 Отговор
    МРЪСЕН ЧЕРВЕН КАПИТАЛИСТ ...... ЗАРАДИ МУМИИ КАТО ВАС ,
    БСП НЕ МОЖЕ ДА СЕ МОДЕРНИЗИРА И СТАНЕ ИСТИНСКА ЛЯВА ПАРТИЯ
    .............................

    Коментиран от #41

  • 24 бсп огледало

    4 5 Отговор
    Г-н Гечев, много Ви се иска хората да Ви смятат за опозиция, ама благодарение на Вас бяха избрани и Гешев и Цацаров. Вие и днес си ги защитихте с Гроби и ДПС вместо да търсите вариант да ги смените предсрочно. Имаше един шарж като се оглежда в огледалото ББ вижда Шиши. Вие от БСП какво Виждате в огледалото? ;) Като "системни" играчи много често се отърквате около баницата спомнете си за Еко стикерите за 300млн лв , които потъват от нашите пари към ваш депутат, който печата и бюлетини за избори/и има съмнения за злоупотреби и фалшификации на 0404/. Вчера в правната комисия Вие отказвате да се променят изборните правила и изборната комисия с мнение, че е опасно, при условие че и децата видяха какви манипулации се направиха на последните избори? С Честни избори и конституционни регламентирани процеси никой не би трябвало да плаши или пък да се плаши. Защо пригласяте на гроби по темата? Има много въпроси, които витаят около БСП и за това са и такива резултатите Ви на изборите. От това как гласувате в пленарна зала БСП сега ще Ви зависят изборните резултати на следващите избори. Така че Внимавайте :)... и накрая и Гроби и вие и дпс спрете да обяснявате на другите какво да правят. Имате сериозни вътрешнопартийни проблеми решавайте тях, вместо да учите другите.
  • 25 Допълнение 2: Дачков пренаписа статията

    0 4 Отговор
    Допълнение 2: Дачков пренаписа статията напълно и вече името на ДБ не се споменава.

    Допълнение: Явор Дачков си изтри публикацията, в която се твърдеше, че ДБ са "увеличили" заплатите на депътатите на 10 000лв.

    НО

    В Гласове, което е собственост на Дачков, публикацията си стои.

    БСП впрягат всички казионни сътрудници на амбразурата.

    Дали няма да се окажем с кабинет на БСП подкрепен от ГЕРБ и ДПС?
  • 26 Оооо да....

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Питам се":

    И не засича.....засега.
  • 27 НОРМАЛЕН човек

    6 6 Отговор
    За първи път пиша във форум!
    Изредиха се всякакви капацитети и
    анализатори,но никой не се сети какво
    ще стане.Просто готовият министерски
    съвет на ушатия комунист ще бъде
    предложен и гласуван с мандата на
    едноклетъчните чалгари-хем вълка сит и
    агнето(парламента ) цяло,за да набутат
    олигофренски закони до края на годината
    И глупавите комунисти си изберат юмручето
    ОТНОВО!!!!

    Коментиран от #30

  • 28 Не, не е свестен ,но

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Объркана":

    ще го разбереш по трудния начин.
  • 29 Демократична България - Търново

    0 6 Отговор
    И на мен ми се струва все по-реална опасността от кабинет на вечния любовен триъгълник ГЕРБ,, ГЕРБ, ДПС с мандат на БСП...
    Трите ОПГ т. нар. “партии” знаят, че няма да имат мнозинство при втори избори тази година и ще опитат да материализират и осребрят мнозинството си в този парламент.

    Коментиран от #35

  • 30 Честито баня

    5 6 Отговор

    До коментар #27 от "НОРМАЛЕН човек":

    Приятелю! Ти не го ли разбра още преди изборите??? Девиза,на всички комунисти под различни имена беше "Всички комунисти срещу ГЕРБ!!!..........И после ще делим ПЛЯЧКАТА /България/...........Но те нямат търпение,и се самоизяждат!! Знаят,че повече от два месеца няма,да просъществуват!!!
  • 31 ха ха хаааа

    2 2 Отговор
    Да бе , и без ти да си финансов министър ...🤭🤭🤭
  • 32 МРАЗЯ ГЕШЕВ И ДОГАН

    2 3 Отговор
    ШЕБЕК-ДОЛЕН
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Чети до Край

    6 4 Отговор
    Извинете ме за жалостната тема, но днес ми се обади една позната, която плачеше с глас, че няма да получи обещаните от бат Бойко великденски 120 лв, защото пенсията и е под 300 лв. Оказа се, че ниските пенсии (под 300 лв) не са включени в милостинята. Очевидно г.жа Сачева или не знае, че съществуват такива пенсии, или счита такива хора за маргинали, на които и не може да се разчита да гласуват правилно. Няма думи.

    Коментиран от #40

  • 35 Те искат

    3 2 Отговор

    До коментар #29 от "Демократична България - Търново":

    Те искат, ама ги е страх от НОВ БЯЛ АВТОБУС :) когато дойде време да се изнасят от парламента.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Въпрос

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Electio":

    А на теб кво ти пука за БСП?
  • 38 Както е казал

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Миро":

    Марк Твен: Слуховете за преждевременната смърт на БСП са силно преувеличени.
  • 39 гост

    2 3 Отговор
    Оди се гръмни бе черен хмер
  • 40 никой

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Чети до Край":

    за над 300,01 лв. само
  • 41 Уточнение

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Мумията е в момента шефф на пес.
  • 42 Дългия

    4 2 Отговор
    По добре БСП отколкото другите злобни чалгоклошари ! ГЕРБ #1
  • 43 БСП Е ШАЙКА КОЯТО ЛЪЖЕ

    1 3 Отговор
    Докато има балъци ще има и тарикати
  • 44 Герб е токсична партия и е по опасна от

    1 3 Отговор
    Герб е токсична партия и е по опасна от КОВИД-19!
  • 45 бай Даньо

    1 3 Отговор
    Аз си мисля че е един много добър ход ГЕРБ и БСП да направят заедно кабинет ( програмен например) и да отпорят един звучен шамар на чалга , сините талибани и на Мая помиярника. След тия клетви от малките мушмороци че в никакъв случай нямало да правят коалиции с ГЕРБ и БСП то е съвсем резонен ход. ( Виж коалиция с ДПС и аз не препоръчвам, но няма нужда , потурнаците у лево.) В Европа би се случило и никой не би повдигнал въпроса защо. В крайна сметка коалират се първата и трета политическа сила , стига да е по строго определена програма и прозрачно , просто е класика и също така държавнически подход да не се подаваме на истерията "няма с този но няма и с онзи" а с кой !? Ай хаирлия да е!
  • 46 Hoho Boho

    1 2 Отговор
    По-точно е да се каже:

    НЕ МОЖЕ БСП ДА НЕ ПОДКРЕПИ
    ПАРТИИТЕ НА ПРОТЕСТЪРИТЕ!!!

    ...защото ще стане ясно, че БСП не са опозиция на ГЕРБ,
    а са част от управлящата мафия.

    И за БСП ще говорим в минало време...:)

    Стиска ли ви,
    господа от БСП, да не ги подкрепите?
  • 47 Само след преброяване на населението, ил

    1 0 Отговор
    Само след преброяване на населението, или със закон може да се изчистят избирателните списъци.
  • 48 нннн

    5 0 Отговор
    Преди 12 г. ГЕРБ беше нова партия, а видяхме в каква система ни вкара... Най- важното делене на хората е на почтени и непочтени. Важи и за депутатите.
  • 49 0000

    2 1 Отговор
    Ба не може.аме вие още за фактор ли се имате
  • 50 район чужбина

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ивайло Мирчев в ДЕНЯТ с Веселин Дремджие":

    Ако направите район чужбина и да може повече да глаасуват в чужбина 2 млн ще избират само 10 народни представилтели примерно, и иначе ще избират 240. Дали е справедливо?
  • 51 За новто правителството

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Electio":

    Най разумното за новото правителство....
    Ако ИТН върне мандата и ако(а би трябвало) Президента връчи третият мандат на БСП, то БСП да състави правителство, което да изпълнява нейната програма и договорени конкретни задачи и срок за действии, но да не участва с хора в него и да бъде съставено от хора от всички партии участвали в протеста против Биби и КАСКЕТЯ без тези партии участвали в КОНТРАпротести (ГЕРП пред МС и ДПС пред Росенец)!!!!!

    Коментиран от #56

  • 52 Draco

    2 1 Отговор
    МУААААХАХАХАХАХА!!!
    МУУУУАААААААХАХАХАХАХА!!!!
  • 53 Николай

    2 0 Отговор
    Значи отиваме на нови избори.
  • 54 Николай

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "СЕВЕРОЗАПАДА":

    Той не е идиот, напротив. Човека фалирал 17 банки за един ден, докарал българите до просяци с 3 долара пенсия и 10 заплата. Много е хитър щом още не е в затвора. Да знаете че неговото чекмедже е по голямо от Бойковото.
  • 55 ГЕЧЕВ....ФАЛИРАЛ БЪЛГАРИЯ

    2 0 Отговор
    БРАВО ГЕЧЕВ.....КАК ГИ СМЕТНА....КАКТО СМЯТАШЕ И ФИНАНСИТЕ КОГАТО ФАЛИРА ДЪРЖАВАТА ЛИ...
  • 56 НИКОГА ВЛАСТ ЗА БСП

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "За новто правителството":

    РАЗГРОМЕНАТА НА ИЗБОРИ БСП ДА УПРАВЛЯВА.....СМЕХ,СМЕХ
  • 57 700

    2 0 Отговор
    Ха-ха-ха, виц!
  • 58 Антимафия

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шуши":

    А бе може , ама не бива ,
    да се дава легитимност , никога повече
    на Ахмед Доган, да продължава краденето ,
    защото никаква промяна,
    няма да има и това е опасно,
    за Българския , траен вътрешен мир?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове