23 Април, 2021 20:39 1 770 37

Андрей Ковачев: Искаме страните от Западните Балкани бързо да станат част от ЕС

  • андрей ковачев-
  • западни балкани-
  • сърбия

Евродепутатът от ГЕРБ призова Сърбия да следва общата европейска политика за сигурност и европейската външна политика

Андрей Ковачев: Искаме страните от Западните Балкани бързо да станат част от ЕС - 1
Снимка: БГНЕС

Искаме страните от Западните Балкани много бързо да станат част от ЕС, защото сме в конкуренция с Русия и Китай и те се опитват да увеличават своето влияние в региона. Това заяви в предаването "Светът и ние" по БНТ евродепутатът Андрей Ковачев ЕНП/ГЕРБ.

Той призова Сърбия да следва общата европейска политика за сигурност и европейската външна политика. "Сърбия е страната от Западните Балкани, която в най-малък процент следва общата външна политика на ЕС", допълни Ковачев.

Според него евроинтеграция означава, че и двете страни трябва да си свършат домашните задачи – и ЕС трябва да е подготвен за ново разширение, и страните членки трябва бързо да преодолеят това, което ги е спъвало – миналото, реформите, въвеждането на общо европейско законодателство.

Днес беше обявено създаването на ваксинационни центрове по границата с Република Северна Македония. Над 1700 македонски граждани, една част от които са с българско гражданство, в първите 24 часа са заявили желание да получат ваксинация на граничните пунктове.

"Смятам това за една изключително добра българска инициатива, показваща солидарност с нашите сънародници от другата страна на границата", добави Андрей Ковачев.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Здрасти

    32 5 Отговор
    По добре да излезем от ЕС
  • 2 Павел пенев

    33 3 Отговор
    Кои сте вие дето искате това бе национален предател?

    Коментиран от #29, #34

  • 3 Пръц

    21 1 Отговор
    Кенефа няма нищо общо със западните Балкани.
  • 4 Вучич

    26 3 Отговор
    Този пък кой е?

    Коментиран от #6, #21

  • 5 ТаУмВзе

    17 4 Отговор
    55 моренца като плацдарм Срещу Русия ли? Яко Мустафата ви настъпила.
  • 6 И. Иванов

    23 4 Отговор

    До коментар #4 от "Вучич":

    ГеЙобразен, сър.
  • 7 Кучето Борко

    12 2 Отговор
    Сърбия никога няма да влезе в ЕС, още по малко в НАТО. Сърбия си има петрол вече и газ, имат си икономика и пазари в ЕС и Русия.
  • 8 Гей Люсак

    21 1 Отговор
    Бойко спешно да го задоми тоя! В партията има бая ергени!

    Коментиран от #18

  • 9 Чики-Рики

    22 0 Отговор
    Ей,тая еврозаплата какво ли не прави?! Присаждането на коса хич не е евтино!Нооо, сивото вещество никой не може да ти възстанови,дори и Урсула!
  • 10 Перо

    7 0 Отговор
    На всички е ясно,че макетата никога няма да приключат работата между двете комисии,защото много добре знаят как са станали “македонци” за един ден и им остава само политически международни решения за измъкване от ситуацията. Не могат да не крадат история,защото не може измислената държава да е без история,а кражбата от другите съседни страни е невъзможна! В РСМ политичари те се разпореждат на измислените “професори” за линията на поведение на македонската част от комисията.Само отказ до дупка,без оглед на чуждите лобисти и агенти на държави с голям интерес в РСМ.Известно е,че македонистите не допускат български фирми и културни институции в РСМ и работят активно против БГ.
  • 11 шерпата

    7 0 Отговор
    Борисов великият стратег на всички балкани до хималаите включая!!! Със скъсания менискус,ама той ще се оправи,,ни оправи,,!
  • 12 бай Даньо

    1 11 Отговор
    Айдей изтърваха пак сърбоманската лудница!? Всичко си има Сърбия другари и чалга и плескавици ,само няма заплати колкото в България. И ако вятъра на промяната у нас носи чалга да не можем стигна сърбаците.
  • 13 ЛОШО СТАВА

    13 1 Отговор
    ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ СА ПРЕД КАТАСТРОФА , НЕКА ПОГЛЕДНАТ БЪЛГАРИЯ КАКВА КОЧИНА Е СЛЕД 14 ГОДИНИ В ЕС - ПОСЛЕДНИ ПО ВСИЧКО В СВЕТА И ПЪРВИ ПО СМЪРТНОСТ !
  • 14 ЗАТВОР ГЕРБ

    11 1 Отговор
    ГЕРБ И АНДРЕЙ КОВАЧЕВ В ЗАТВОРА !
  • 15 Къуин

    13 0 Отговор
    Коисте вие бе лрадец. В кауша при бай Ставри!
  • 16 МЕКА КИТКА

    11 0 Отговор
    ТАЯ КОСИЦА МНОГО МУ ОТИВА , ЛИЧИ СИ ОТКЪДЕ Е ЩОТО Е ЕСТЕСТВЕНО КЪДРАВИЧКА !
  • 17 абе байо

    8 1 Отговор
    Нали вождът ти щеше да ги обединява, ама котка му мина път! Никъде не го канят вече, бе! Що тъй! Я поразкажи защо Президента! Не ви искат никъде вече, бе!
  • 18 по разбираеми

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гей Люсак":

    причини са ергени! Хахахахааа!
  • 19 бай Даньо

    1 5 Отговор
    Не знам дали нормалните читатели на тоя сайт обръщат внимание но всички изказали ярки антибългаски позиции под тая тема са и яростни противници на ГЕРБ и демонтировачи на системата ... По именно Здрасти, Павел пенев, Пръц, Вучич, ТаУмВзе, Кучето Борко ... случайност!? Едва ли. Дали не го водят за носа някакви външни сили българския народ в революционния му гняв да демонтира системата и да свали хунтата и да разкъса лошия Бойко на парчета !? А Бойко със всичките му кусури е добре приет на запад. Изводи!? Запада лош изтока добър? Народе????

    Коментиран от #23

  • 20 ЩО ТАКА ГЕРБ

    5 1 Отговор
    КОСАТА МУ ОЩЕ МИРИШЕ НА ОТХОДНИ ВЕЩЕСТВА !
  • 21 нннн

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Вучич":

    Рядко гнусен соросоизрод. Надявам се нещата у нас да се подобрят и такива да си вадят хляба с пот на челото.
  • 22 Андрейчоооо

    7 0 Отговор
    защо Херо беше при Президентаааа! Не ви искат Щатите вече, духнаха ви под опашката, а ти си седнал за Западните Балкани да се тюхкаш!
  • 23 кофе бабоне

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "бай Даньо":

    Бе какво на Запад,и във Мадагаскар да иде ще го приемат добре щом си плаща.
  • 24 алиса

    7 1 Отговор
    а аз призовавам да излизаме от тая гейска сбирщина наречена ЕС.Стига сме и се подчинявали кои са те? Сбирщина от гейове и джендъри. Преди България е влияела ужасно големи територии и всички са се съобразявали с нас, защото сме имали велики царе. А днешните управници са някакви утрепани мишоци дето не знаят какво правят. Не ви искам тъпия ЕС не ви искам тъпото евро бе нещастници.

    Коментиран от #27

  • 25 Гост

    4 0 Отговор
    Вие искате, ама ние не искаме. Референдум трябва, да се види кой какво иска.
  • 26 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    6 2 Отговор
    Проклети да са тези комунисти от СДС,дето ни предадоха за Рейна полза
    Заради есгейските заплати,ни карат да мразим Русия.

    Коментиран от #28

  • 27 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "алиса":

    Точно защото сме владяли половин Европа, затова Европа държи никога повече да няма голяма славянска държава на Балканите. Затова не признават Санстефанска България на три морета и я разкъсват с Берлинския договор. Затова ни управляват с продажници, на които плащат тлъсто, да ни държат бедни и в мизерия, за да сме слаби. Останем ли с ЕС само това ни чака - вечно слуги на запада. С руснаците поен бяхме на едни заплати и живяхме като равни.

    Коментиран от #30

  • 28 алиса

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺":

    спокойно това никога няма да стане. Русия е в моето сърце и винаги ще бъде. Възхищавам се на Путин. Приемам руснаците като мои братя. И баща ми винаги ми казваше ако нещо лошо стане в България да бягам към Русия.
  • 29 Гювечът свърши

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Павел пенев":

    Как кои - тия които помогнаха на българските превозвачи! Това нещо на снимката агитира за западните Балкани, защото знае сръбски, хърватски, албански, македонски, словенски! И владее малко , руски, английски и турски! ИСТИНСКИ ЕРУДИТ!!!
  • 30 алиса

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    да така е прав си. И колко по- добре би било до нашето знаме да се вее това на Русия, а не онова гейско знаме за да знаят, че сме съюзници с братушките и никой тогава няма да смее да ни пипне.
  • 31 Ахахах

    5 1 Отговор
    Любовницата на шефа на Европа да мълчи!скапанячкааа
  • 32 Гошо

    4 1 Отговор
    И за какъв дявол са ни специално на нас в ЕС ,тия от западните балкани
  • 33 xxxxx

    4 1 Отговор
    Да бе, узпотрябвали са ни тия прошляци и трафиканти.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 петър петров

    3 1 Отговор
    ковачев щом искаш да напълниш ес с бандити и мошенници,прибирай се от брюксел имаш спешно нужда от продължителен престой в психиятрично лечебно заведение
  • 36 Дебилчев

    2 0 Отговор
    Трябва и те да искат, а какво искат си личи по това какво правят, дотук е НИЩО, чакат, какво чакат, да ги сгази товарният влак
  • 37 Варненец

    2 1 Отговор
    Да мълчиш, небългарино!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове