30 Април, 2021 09:46 4 812 32

Цветозар Томов: Премиерът заслужаваше няколко пъти да бъде наказан, но ЦИК си затвори очите

  • цветозар томов-
  • цик-
  • централна избирателна комисия-
  • изборен кодекс

Решението да се гласува само с машини ще е едно от най-големите предизвикателства на следващите избори, предупреди социологът и бивш говорител на комисията

Цветозар Томов: Премиерът заслужаваше няколко пъти да бъде наказан, но ЦИК си затвори очите - 1
Кадър: БНТ

ЦИК трябва да бъде професионална и независима. Това заяви пред БНТ социологът и бивш говорител на комисията Цветозар Томов. След промените в Изборния кодекс това обаче няма да стане факт, смята той. Решението да се гласува само с машини ще е едно от най-големите предизвикателства на следващите избори. Според него промяната на броя секции в чужбина ще оправдае все по-големия интерес на нашите сънародници в чужбина към изборите в страната.

"Тази ситуация във Великобритания ще бъде преодоляна, там хората подадоха документи за разкриване на 88 секции, а бяха разкрити 35. Страшно много хора висяха по 5 или 6 часа по опашки или в Съединените щати, където секциите също не достигаха. Нараства активността на българските граждани, живеещи в чужбина към участие в избори в страната и проблем може да се яви на няколко места", каза Цветозар Томов.

По думите на Цветозар Томов сегашната ЦИК е допуснала няколко грешки, но не смята, че комисията не се е справила с провеждането на изборите.

"Грешките бяха традиционни – с нееднаквото третиране на участниците в кампанията. Премиерът заслужаваше няколко пъти да бъде наказан от комисията и тя си затвори очите. Имаше и жалби срещу него", заяви бившият говорител на ЦИК.

Според него най-грубата грешка, която е допуснала ЦИК, е лошата организация на гласуването на карантинираните и изолираните поради заболяване хора.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 39 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИТН

    83 7 Отговор
    Ще го накажем на следващите избори!
  • 2 Българка

    105 11 Отговор
    Премиерът през цялото време на предизборната кампания газеше закона. Той трябва да бъде арестуван и охраняван в арест, за да бъде озаптен. И не само ЦИК трябва да си ходи , а и СЕМ. Големите ТВ непрекъснато и до сега са слугинаж на шайката и отразяват и най-нелепите появявания на вожда. Гнусно беше да гледаме премиер по долни къси гащи да реди кабинет в болница и да ръси глупости , забравил да куца, че е с току що опериран крак и държейки патерица в неправилната ръка
  • 3 ЦветноКюфте

    38 7 Отговор
    Га яде кифтетата в гербавата ЦИК не рива. Защо сега ревеш?
  • 4 Кир Ставрос

    12 9 Отговор
    Нема да го наказвате момчето,ще ви го върна за пример!
  • 5 1618

    68 8 Отговор
    Разбира се , че ЦИК беше свързана с корумпираното, лъжливо и крадливо управление на Борисов!Те за това не искаха видео наблюдение и нарочно усложниха изборните бюлетини , за да имат предтекст да зачертават, поправят и манипулират всички бюлетини, които не са на ГЕРБ! За това Борисов и ГЕРБ са ужасени от машинното гласуване , защото разбират, че властта им се изплъзва! Те ще се сринат още по- надолу!Борисов трябва да излезе завинаги от политиката!Много навреди на България!
  • 6 ПСР

    55 6 Отговор
    От името на Партията и Правителството,"Премиерът"направи най-безпардонната барба Ганьос предизборна кампания.
    Лично за мен и семейство,гласуването с машна беше по-лесно и удобно.
    ПКП се усъмни в качествата на БГ интернет връзката,предвид релефа на страната ни.А тя е доказан специалист,интелект и познавач на е-материята и е-комуникацията.Има пряка връзка с дългогодишният й опит в производството на кофи.

    Коментиран от #10

  • 7 А любимият

    11 47 Отговор
    ви фигурант сто пъти трябваше да бъде съден за погазване на конституцията.Ама някак срамежливо не го коментирате.

    Коментиран от #27, #30

  • 8 хан ювиги

    41 4 Отговор
    ако всичко върви по план за унищожение на герб и герберщината,след време и Румъния с нейното правосъдие.ще ни завижда!
  • 9 доц. недин

    45 6 Отговор
    Премиерът селянин от Банкя е над закона и морала , институциите са обслужващи , лакейски структури пряко подчинени на бандата ГЕРБ ( ВТОРИ ЕШАЛОН НА БКП ) !!! Гешев инструментът на Бог е сигурно сляп , некадърен или корумпиран ?
  • 10 Тази освен да вряка

    23 5 Отговор

    До коментар #6 от "ПСР":

    Нищо друго не може, вервай ми. ПеКаПе с главни букви! Наскоро бях минал случайно покрай офисът им в КЖ, то викове ли не бяха, крясъци ли не бяха, врякане ли не беше...от улицата се чуваше този кокошкарник!
  • 11 веяе е ясно

    17 5 Отговор
    Руският шпионин Бойко е човек на Чайка !
  • 12 Маргинал

    32 7 Отговор
    Тиквата скоро влиза в Затвора. ГЕРБ на изборите ще са около 4%.

    Коментиран от #22

  • 13 герберастия

    30 8 Отговор
    Аз не мога да проумея защо всички медии и институции се кланят на тая тиква проклета и простошка? Бойко вън!

    Коментиран от #14

  • 14 Маргинал

    14 1 Отговор

    До коментар #13 от "герберастия":

    Откакто Финикииците са направили своето изобретение всичко може да се обясни.
  • 15 бай телуп

    9 2 Отговор
    Аз съм прост и не разбирам нито какво правя , нито какво не трябва да правя . Лесно е да си прост , аре с 200-та.
  • 16 Иван

    7 5 Отговор
    Напълно е прав социлога доцент Цветозар Томов. Българите в чужбина имат право да гласуват. Но от кръжока на агент Иван МВРО свикаха протecт и то " огромен" срещу правото на глас на Българите в чужбина

  • 17 Гост

    9 1 Отговор
    Още един мазен плужек се изказа, даже и да е вярно, тоя дуп€даде не ни го показвайте.
  • 18 ЗАТВОРЕТЕ ГО

    14 5 Отговор
    едва ли има по - некомпетентен И ЗЛЕ ПОДГОТВЕН ДРУГАР ОТ БОЙКО --- ЕДИНСТВЕНО КРАДЦИТЕ ИМАТ ПОЛЗА ДА ГО ПОДКРЕПЯТ - ЧРЕЗ НЕГО БЯХА ОТКРАДНАТИ НАД 200 МИЛИАРДА ЕВРО ОТ ЕВРОПАРИТЕ , ЗА 11 ГОДИНИ ! ЕДИНСТВЕНОТОНАКАЗАНИЕ ЗА НЕГО Е СТРОГ ТЪМНИЧЕН ЗАТВОР ДОЖИВОТНО И БЕЗ ЗАМЯНА ПОРАДИ ЗАБРАНАТА НА СМЪРТНАТА ПРИСЪДА !
  • 19 Vasilev

    12 16 Отговор
    Боклуците в чужбина с редят на опашки да ни решават Бъдещето?!Марш!Който иска да гласува в България..Наглеци мръсни!

    Коментиран от #21, #26

  • 20 Всички емигранти

    17 6 Отговор
    От цял свят мразим в дъното на душите си борисов и крадците около него. Те отклониха милиарди евро от Еврофондовете. До сега БЪЛГАРИЯ трябваше да бъде като другите държави от бившия соц. Вижте Полша, Чехия, на светлинни години са ПРЕД нас. Но, тук тулупите с лимузини и крадците около него не се наядоха. Съд, затвор и КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВО НА ВСИЧКИ ПОРОБИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ!!!!!
  • 21 тгсз

    9 3 Отговор

    До коментар #19 от "Vasilev":

    Българите в чужбина много пречат на твоите хора- патриотарите.

    Коментиран от #25

  • 22 И кой по-точно

    7 11 Отговор

    До коментар #12 от "Маргинал":

    ще го вкара в затвора? Може би специализираната съд и прокуратура която ще закривате. Балкани!!!

    Коментиран от #24

  • 23 УЖАС

    8 1 Отговор
    Професионален ЦИК - ХАхахахахахахахахаххаааааааааааааааааааааааа! Ако е като останалите професионалисти, като ЦОЦОлозите и ПОЛИТкокалоглози и други ЛИЗОлози и МИСИРКИ - МЕРСИ! БАСТА!
  • 24 Маргинал

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "И кой по-точно":

    Гешев.
  • 25 ДА бе

    2 4 Отговор

    До коментар #21 от "тгсз":

    Те ПОМАГАХА и на СЕДЕРАСТОПЕДЕРАСТИТЕ, в последствие и на ГЕРБ, ама сега ниКОЙ не иска да гласува за ТЯХ! А утре се не знае на къде ЩЕ ЩЕ ЩЕ избие простотията!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Уфффф

    4 5 Отговор

    До коментар #7 от "А любимият":

    Я дай примери, за какво точно е трябвало да бъде наказан президента? Обаче и кой точно член от кой закон е нарушил ще ти се наложи да цитираш. Защото освен да дрънкаш глупости, колкото нещо да кажеш, друго няма.

    Коментиран от #31

  • 28 оня с коня

    2 6 Отговор
    ЛАБОРАТОРНО е доказано,че Злобата на "Бившите" е една от Най-конценрираните!Ето го и тоя Образ на снимката дето и "БИЛ",ама "ВЕЧЕ НЕ Е" Говорител на ЦИК,понастоящем - ПРОСТ Социолог.И какво ни казва той?Ами абсолютно нищо- че броят например в Англия бил 35,пък имало "Щения" за 88 секции.А ЗАЩО Социологът НЕ ОЖАЛИ и Турция,където броят на секциите беше СЪЩО 35 - така,както бе решено в НС че броят "35" е ФИКСИРАН за всички страни НЕчленки на ЕС?И тръгнал Бившият Говорител да Наказва /НЯКОЛКО ПЪТИ при това,щото 1 му е малко/ Премиера по линия на ЦИК...А ЗА КАКВО?Не казва,защото няма Значение- важното е да бъде Наказан,че ДА МУ Е ГАДНО!:)
  • 29 JEFF

    6 1 Отговор
    Тогава да накажат ЦИК.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Тапата

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Уфффф":

    Не ми е работа да се бъркам в спора ви, но се изкушавам да открехна пердето пред очите ти - президента системно нарушава Конституцията на РБ, който е призван да бъде обединител на нацията.
  • 32 Народът на Бг

    3 0 Отговор
    Тоя път му го Вкараха на борисоф с 200
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове