1 Май, 2021 17:18 2 773 36

Проф. Кантарджиев: Имаме ваксини за България и половина

  • проф. тодор кантарджиев-
  • ваксини-
  • ваксинация

Близо сме до колективния имунитет. Аз мисля, че до края на юли-август вече ще имаме достатъчно хора с имунитет в страната, смята директорът на Националния център по заразни и паразитни болести

Проф. Кантарджиев: Имаме ваксини за България и половина - 1
Снимка: БГНЕС

През този месец двойно, а през следващия може и четворно да се увеличи темпът на ваксинацията у нас. Това коментира в ефира на БНТ проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб за справяне с коронавируса.

Проф. Кантарджиев даде като примери за успешна масова ваксинация Великобритания, където вече нямат смъртни случаи, и Израел, където държавата и икономиката се освободиха.

"Ваксините са доказали, че действат", категоричен е проф. Кантарджиев. Относно отворените "зелени" коридори за ваксинация, той коментира: слава Богу, че времето е хубаво, че има ветрец и при тези условия, когато си навън, рискът от заразяване е много нисък.

"В момента имаме ваксини за България и половина", заяви професорът. "Никога не сме казвали, че някои ваксини са лоши, но има такива, които не са минали още европейска регулация", допълни той.

"Близо сме до колективния имунитет. Аз мисля, че до края на юли-август вече ще имаме достатъчно хора с имунитет в страната", смята проф. Кантарджиев.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    45 2 Отговор
    Масовите отровители от НОЩ до стената!
  • 2 Behemoth

    38 1 Отговор
    Ама хора ... хора нямате!

    Коментиран от #4

  • 3 То убуу...

    35 0 Отговор
    ...ама нЕма желаещи...
  • 4 Последния Софиянец

    29 0 Отговор

    До коментар #2 от "Behemoth":

    Мисирките вчера цял ден лъгаха че има опашки за ваксинации,а накрая само 12 000 ваксинирани.
  • 5 ББ ПКП ТН

    18 0 Отговор
    Добре де нали му казах че ще делиме на тоя.Защо сега ни изпорти така
  • 6 Иво

    25 0 Отговор
    И каква е заслугата на въпросния господин да не би той да ги е платил от джоба си.
  • 7 ъхъ

    17 0 Отговор
    И тулупи за близо три.
  • 8 гадно

    23 0 Отговор
    Завършил медицина и после цял живот чиновник с бяла престилка.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тогава

    3 6 Отговор
    Ваксинирайте и българите в Смакедонско! Ама само за тези дето знаят химна на България! На другите цян калий!
  • 11 Аспарух

    16 1 Отговор
    1/2 трябва да ти я бият в а.уса,другата половина в центъра на г.за-и понеже има в изобилие-третата третинка,в к.ра!!! Тогава,ще съм сигурен,че ще си безсмъртен паткан!!!
  • 12 Сланина и Зурла

    17 0 Отговор
    В това съм сигурен бе хахахааа.. процента кой гушна!Егати глуппака,всичко си казва!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ооооох

    13 0 Отговор

    До коментар #13 от "yordan":

    Абе спринцовката е вече мека . Иглата се подвива.
  • 15 Катранджиев

    15 0 Отговор
    Нека се ваксинират желаещите. Който е по умен, няма да си сложи непроверена ваксина и ще изчака. И ще спечели.
  • 16 А????

    15 0 Отговор
    И, защо са ви, професоре?
  • 17 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    18 0 Отговор
    Тези ваксини ще ги слагат на ваксинираните след време и постоянно ще се говори за ваксиниране!И това ли не сте проумяли!Почне ли се веднъж,парите Ви ще отиват за ПСР и ваксини!
  • 18 Лост

    8 0 Отговор
    Имаме или ще имаме? Ако поискаме да ги покаже дали ще може? Защото имахме поръчани едни 18млн. точно за България и половина, но нещо се разсъхна работата и чакаме на помощи. А и на Македония щяхме да подаряваме.

    Коментиран от #22

  • 19 Фандъков

    10 0 Отговор
    Мишеморко Плъхов Патканов!!!
  • 20 Русоснята

    3 7 Отговор
    Чакаме руските ! Щото дават кило самогон и ватенка !!

    Коментиран от #23

  • 21 гост

    12 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Близо сме до колективния имунитет...
    Мангъров от кога говореше за него ? А ?
  • 22 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "Лост":

    Ще,ще........имаме опашки и АЗ колкото искаш.В цяла Енропа се ваксинир при абсолютна организация и няма опашки,Тук като че ли умишлено се прави, ето на,вижте колко много желаещи има ,репортажите вървят,въобще всичко е на шест. Ако някой се осмели да зададе правилен въпрос ,почва се с ,,....толкова ни е капацитета,няма кой да ваксинира,и т.н.
  • 23 бонус

    0 8 Отговор

    До коментар #20 от "Русоснята":

    Сега за топлото и ушанка с подплата от алуминиево фолио и жични слушалки за директна връзка с масквата.
  • 24 2loop

    6 0 Отговор
    Извади си лястовичката от устата и стига лъга бе
  • 25 Гърню

    4 0 Отговор
    От коя мой,от нас.ра.ната астра ли - бия я на буци той носи
  • 26 смях

    9 0 Отговор
    Проф. Кантарджиев, цифрата отразяваща интереса ми към вашите ваксини прилича на геврек. Познайте коя е тя!
  • 27 Joro

    3 0 Отговор
    Бре,бре много оператори на биологични единици се изказват по въпроса за ваксините.
  • 28 ЕМА политика

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Никога не сме казвали, че някои ваксини са лоши, но има такива, които не са минали още европейска регулация" - Те точно разрешените се оказаха лоши, а останалите не ги одобряват по политически причини!
  • 29 О не

    2 0 Отговор
    Българина е известен с това щом е на далавера да се взима, а като свършат авантаджиите, какво става с останалите ваксини платени с чии пари. Трябва да се ваксинират всички бозайници на територията бг
  • 30 Развалихте

    6 0 Отговор
    Хубавия махмурлук на Кантара с тия интервюта, тъкмо му се при видяха опашки за желаещи за ваксиниране, а то било мираж, които има малко акъл в главата няма да и да помисли за за този геноцид върху хората с тези ваксини създадени с цел редукция на човешката популация, а що се касае за Индия, там положението и с вирус и без вирус е константа, няма болест от списъка на СЗО, която да не среща там, тоест хигиена нулева, така че всичко е световна конспирация, наложена от илюминатите, на върха на пирамидата с окото.
  • 31 Made in BG

    6 0 Отговор
    Не съм против Ваксините ,като цяло през човешката история,спасили са много животи,но специално за тези моето лично мнение е следното казано: / Хора които ги е страх от варуса ,не ги е страх да си дадат здравето за експерименти.От самото начало беше заявено ясно,че ваксините срещу ковид са експериментални и само ваксинирания носи отговорност! / Ето това е моето мнение и се радвам,че мога да го споделя с Вас! Пожелавам на всички Българи много здраве и весели празници😀👍 !
  • 32 И миналата

    5 0 Отговор
    година по това време "времето беше хубаво, имаше ветрец и при тези условия, когато си навън, рискът от заразяване е много нисък" но тогава гонехте хората които избираха да са навън, по парковете, и ги обвинявахте, че са престъпници, само защото здравият им разум им казваше, че в такова хубаво, слънчево време ТРЯБВА да си навън, на въздух, а не вкъщи да се облъчваш доброволно от ТВ с мантри как сега "яко ще се мре", и стойте си у дома, и умирайте бавно в страх и притеснения. Още един цитат от същия този гений, от началото на миналото лято: "Дай боже слънцето да утрепе тоз вирус" - забелязвате ли строго научния език? - дай боже..., да утрепе... И това недоразумение е само една от НОЩ-ниците, които ще ни "оправят"?!?!
    Не отричам вируса, не отричам и починалите (съболезнования на близките им) - това което мен ме дразни е холивудската истеричност и драма, от апостолите на новата ковид религия, а впоследствие и на ваксините. Довчера всичко природно, натурално, био, беше по-добро от лабораторното, от изкуствените торове, от ГМО-то, от допинга при спортистите, но днес "имунитета от ваксина (т.е. изкуствен , от лаборатория) е по-добър от естествения". Ма, наистина ли? Допреди година и половина всички лекари призоваваха родителите да ограничават времето на децата прекарано с таблети и ТВ, и да ги изкарват да играят повече навън, сега модата е доброволен домашен арест. Давате ли си сметка след това т.нар. онлайн обучение колко деца си скапаха очите и че ще сложат
  • 33 Давате ли

    3 0 Отговор
    cи cмeткa cлeд тoвa т.нaр. oнлaйн oбучeниe кoлкo дeцa cи cкaпaхa oчитe и чe щe cлoжaт oчилa прeждeврeмeннo? Дaвaтe ли cи cмeткa кoлкo милиoни нeрaзгрaдими мacки, ръкaвици и oпaкoвки oт дeзинфeктaтнти нaвoднихa плaнeтaтa? Дaвaтe ли cи cмeткa, чe дoкaтo гacитe eдни пoжaр, нaтрупвaтe клaдa зa друг, oщe пo-гoлям? Или никoй oт вac нe глeдa тoлкoвa нaпрeд - 5-10 гoдини? Aбe ceгa дa взeмeм пaритe, пък утрe...
  • 34 Рен

    2 0 Отговор
    да вземе да си ги набие , че да видим ефекта , те се боцкат с плацебо за пред нас хората, а за нас отровата....

    Коментиран от #35

  • 35 рон джереми

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Рен":

    Специално тоя боцка жена си плацебо.
  • 36 Факт

    1 0 Отговор
    Не ви искаме ваксините!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове