2 Май, 2021 07:37 10 154 17

Откриха трупа на отнесения от приливна вълна рибар

  • рибар-
  • удавен-
  • въча-
  • кричим-
  • приливна вълна-
  • труп

Трагедията стана в река Въча край Кричим

Откриха трупа на отнесения от приливна вълна рибар - 1
Снимка: БГНЕС - архив

Откриха трупа на рибаря, който беше отнесен от приливна вълна в река Въча край Кричим. Тя беше предизвикана, когато е изпуснат ВЕЦ-а и е придошло огромно количество вода, съобщи trafficnews.bg.

60-годишният риболовец от Пазарджик навлязъл във водата за риба, но не успял да реагира и бил отнесен от вълната. От полицията в Пловдив потвърдиха вчера, че се води разследване и че мъжът се издирва. В акцията участваха местни жители, полицаи и мотористи, предаде Glas.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    79 3 Отговор
    Това си е непредумишлено убийство.
  • 2 Дядя

    68 1 Отговор
    Едно време имаше звукова сигнализация преди изпускането на ВЕЦ. Възможно е да я има и да е бил далеч и да не я е чул или пък вече да няма такава сигнализация.

    Коментиран от #17

  • 3 Нелепо

    46 2 Отговор
    Лека му пръст на човека! Не може да не се сигнализира, когато се предприемат такива акции. Не могат ли да съобщават сутрин по новините, че "днес ще има изпускане на вода от този и този язовир, да се избягват тези и тези реки"?!
  • 4 Асан Герберджи

    28 26 Отговор
    Това е стар ВЕЦ-убиец ,от социализма!!!Трябва да се взриви и да се наравят фотоволтаици на нашите другари от ГРОБ!!
  • 5 Мдаа

    39 4 Отговор
    Долна, мръсна, гадна, отвратителна гепирастия навсякъде и във всичко. Това е България в момента. Спасението ни е в метлата и колците от оградите.

    Коментиран от #8, #14

  • 6 Мнение

    34 2 Отговор
    Кога най - после ще има ефективно осъден за извършено престъпление?! Тея еничери по всякакъв начин ни избиват безнаказано.

    Коментиран от #9

  • 7 ivan vasilev

    7 11 Отговор
    нали риболова е забранен , значи е бракониер..

    Коментиран от #11

  • 8 От месец имаме Мутренски адвокатки,

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "Мдаа":

    На власт. Голяма дивотия! Кой им даде тапия?
  • 9 Нали премахват ефективните съдилища?

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Мнение":

    Сега вече ще разчитаме улицата да взема ,,ПРАВИЛНИТЕ" решения.
  • 10 True

    9 4 Отговор
    Риболовът на преливниците на всички язовири в България е забранен, точно заради такива случаи. Колегата или се е промъкнал, или са го пуснали тайно да лови.
  • 11 Ами, зависи

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "ivan vasilev":

    За р. Въча мисля, че има един режим "Хвани и пусни" - риболов, при който обаче рибата не се убива, а се връща веднага след улова във водата. Друг е въпросът, дали и кой контролира, дали това се спазва. Иначе уж имало монтирани камери, след пресушаването на реката преди няколко години.
  • 12 Кольо

    8 0 Отговор
    Лека му пръст на въдичаря . Друг него ще съди . От една страна в забрана и във преливник където също трябва да е със забрана по всяко време. От друга страна - какви са тези забрани дето се поставят на "Ишлеме " за години напред без да се съобразяват с особеностите на дадена година. Кой измери температурата на водата и дали отива работата към хвърляне на хайвер . Или щото така писано преди 50 години. Кой разписа и разрешителните на всеки язовир и локва с малко повече налягане да се прави ВЕЦ от който се променя вече с години температурата и брега на всяка една река ? постоянния теч на студена вода през Вец и изсичането на горите доведоха до избиване на мирните видове риба вкл. кефали ,мряна и морунаж. Не си хвърлят хайвера и таранката и шарана . За това в реките само белички , дребосъци костурчета и ни рак ни щука ни сом. И жабите намаляха вече. Охлювите и те по-дребни от всякога . Аренздатори разорават на метър от водата и самолети освен нормалните машини пръскат химия която е във водата. Иначе вододайни били и забранено за въдичар . Що - дамогат да търмъчат с мрежите и да продават шефовете на ВиК и напояването. Няма да платя тази година билет. Това е моят протест. Ще показвам всичките 15 които имам до сега вкл. и синият като паспорт и ще обясня и на съдия ако трябва защо не съм платил. Омръзна ми да плащам на какви ли не защитници ,данъци , билети към ЛРС и да чистя преди да седна някъде да чакам михаля ,дето бракониери и тези на които плащам са
  • 13 Кольо

    7 0 Отговор
    Не разбират ли ,че и хотелите ,къщите за гости ,бунгала и всичките дето изпозаградиха язовири и дерета ще си останат празни без рибата. Защо да бия пътя до средата на България и да стоя с въдица под борчетата ,като мога да стоя със същия успех и на барата под лепите. А те и семействата им да си плащат за спането сами на себе си ,благославяйки родата политическа и тези от ИАРА ,ЛРС , и знайни и незнайни частни рибоопазващи организации набарали врата в закона да печелят от 10 лв до 25 лв на риболовец освен всичко друго което е платил. Язовира щото на баща му и сякаш някой го е карал на частно да събира пари. Нали благотворци бяха в началото. Мене някой плаща ли ми като си чистя боклука и на тези пред мен. Плаща ли ми някой ,че съм хванал и пуснал ? Големи тарикати и от тях видяха още и се развъждат като пирамидите . Съберат три-четири мутри от околните населени места и хайде на парата. Имали разходи - добре ,ама имахте и доброволни спонсори. Какви са тези задължителни плащания и отдадени държавни язовири на концесия. В другия им край - живарници и арендатори . Тези на останалото малко място пари искат още . Ай ,...
  • 14 Пловдив

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мдаа":

    ...Също вилите, косите, тоягите, слънчогледите и да има пак: Септември - о, месец на кръв и погром...
  • 15 баба ти от бг

    0 0 Отговор
    то бива простотия, ама такава не е истина! Явно нарочно е пусната водата! За вси
    чичо е 1сно!!!!
  • 16 баба ти от бг

    1 0 Отговор
    за всички е ясно, писах, а мошенници сменят нашата бг азбука! Вижте горе
  • 17 Пацо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дядя":

    Едно време и държава имаше
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове