Last news in Fakti

4 Май, 2021 05:57 2 914 18

Николай Стайков: Повечето родни медии са приятелски настроени към прокуратурата

  • медии-
  • прокуратура-
  • николай стайков

Работещите в тях никога няма да зададат неудобен или какъвто и да било въпрос към главния прокурор, смята журналистът

Николай Стайков: Повечето родни медии са приятелски настроени към прокуратурата - 1
Снимка: БГНЕС

Според журналиста Николай Стайков по-голямата част от българските медии са приятелски настроени към прокуратурата, предаде БНР. На брифинг, организиран от Европейския парламент по повод Световния ден за свободата на печата, Стайков заяви, че работещите в тях никога няма да зададат неудобен или какъвто и да било въпрос към главния прокурор, към който и да било прокурор, а само повтарят или препечатват прессъобщенията.

„За съжаление, моето, а и не само моето впечатление е, че разследващите журналисти и прокуратурата не са от една и съща страна на барикадата в битката с корупцията и организираната престъпност“, допълни той.

Стайков отговори на въпрос на нидерланската евродепутатка София ин 'т Велд от „Обнови Европа“. Той бе поканен да участва в брифинга като жертва на заплахи заради дейността си в България.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вчера

    26 1 Отговор
    беше международен ден на свободната преса и журналистика , но медиите дори не го споменаха.....

    Коментиран от #5

  • 2 Бойко в затвора

    28 4 Отговор
    Ми погледнете как от 3-те частни медии на ГЕРБ (БНТ,БТВ и НОВА телевизия) как всеки ден облъчват с пропаганда народа,и става ясно,защо сме на 112-то място по свобода на словото. Не е нормално по цял ден да се излъчва какво е казал или направил мутрата Борисов,и във всяко едно предаване да се канят всякакви "политолози", "експерти","професори","анализатори" и всякакви други знайни и незнайни лизачи на ГЕРБ и мафиота Бойко Борисов.

    Коментиран от #3, #12

  • 3 КуКу Къш

    3 23 Отговор

    До коментар #2 от "Бойко в затвора":

    Ами не ги гледай, бе. Има и други. Това е демокрацията. Остава да започнеш да пискаш и срещу вестник Дума.
    Гледай си кукавата чалгавизия, Скат, Алфа, бесепарската и другите подобни телевизийки.

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 TтТ

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Вчера":

    Гузен негонен бяга!
  • 6 124

    24 2 Отговор

    До коментар #3 от "КуКу Къш":

    Данакоплатците не плащат на държавната БНТ да натрапва по цял ден страхливия и нагъл тулуп Борисов и неговите безгръбначни !

    Коментиран от #10

  • 7 kkk

    3 16 Отговор
    И кой точно беше тоя Николайчо? Аааа, сетих се- поредният подмазвач...

    Като изключим медиите които са под пряк контрол останалите не са "приятелски" настроени, а са подложени на як тормоз, заплахи и изнудвания и ако не спазват общите насоки много бързо биват унищожени.
    Но разбира се продажният Николайчо никога няма да си позволи да каже такова нещо- ако се осмели да играе остро буквално до 1 седмица цялата му рода до 39-то коляно остава безработно и затъва в блатото. И това ще е само началото- ако пак се обажда следват по-тежки и съвсем лични наказания
  • 8 Последния Софиянец

    16 0 Отговор
    Сезона за отстрелване на мисирки е открит.
  • 9 Миризлив пор

    3 16 Отговор
    Сега е модерно да се крещи срещу каскета. Май първия главен прокурор който атакува олигархията. Спокойно, Мая и Татяна ще вкарат освен ванко1, миньо1, банев1 и т.н. законопроекти. Това ще мине, ще се окажат невинни и ще продължи всичко по старому с много кражби, корупция и ниски заплати. После пак има се питаме "а бре, що сме бедни?"..

    Коментиран от #11

  • 10 КуКу Къш

    2 17 Отговор

    До коментар #6 от "124":

    Данъкоплатците плащат за държавната телевизия да показва какво става с правителството, парламента, резидента и т.н. Докато ББ е Премиер, дори в оставка, ще го показват.
    И на мен не ми е приятно да гледам резидента, сестра Галева, малкото дебилно човече Тошко или вонящите по БНТ, но ги търпя.
    Ако искаш да се възмущаваш от БНТ, питай защо цяла България трябва всеки ден да гледа новини на Турски. Това не е официален език у нас и ако има на турски, трябва да има и на цигански, на иврит, на арменски, на румънски, гръцки, руски и т.н. Утре ББ няма да го има, но новините на тусрски ще стоят. Те показват кой уравлява.
  • 11 Subaru STI

    14 2 Отговор

    До коментар #9 от "Миризлив пор":

    Коя олигархия атакукува Гешев?! Демагогията на подлогите на Борисов е толкова абсурдна, колкото и несъстятелността не този Бай Ганьо във властта! Защо не атакува политическата олигархия на Борисов и обръча му от фирми, източващи държавата по всякакви проекти? Гешев е сляп и за чекмеджетата на Бай Ганьо... Борисов и държавната мафия ще отговарят за действията си. Няма да се измъкнат.

    Коментиран от #13, #14

  • 12 Историк

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бойко в затвора":

    По-скоро не е нормално да не мине новинарска емисия без да показват политици.Пускаш телевизор и диария
  • 13 Сър Пичук

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Subaru STI":

    Разследваните са типични представители на олигархията в България. По произход тя е червена и пълни черните каси на различни партии в отплата на услугите, които получава и законите, които депутатите на тези партии прокарват. Нито един Главен прокурор преди Гешев не посегна на нито един олигарх и затова всички си довършиха мандатите мирно и тихо. Някои дори бяха посланици. За награда.
    Яростта и злобата с която мафията реагира показва, че е била наистина засегната и стресната и затова решиха да унищожат, смачкат, анихилират, изчегъртат, изтрият и не знам какво си още ГЕРБ, ББ и Гешев. Такава злоба и такива крайности не е имало дори след падането на тоталитарната БКП избила стотици хиляди и държала народа в затвор. Не е имало след Лукановата зима, когато хора умираха по опашките, след Виденов, когато парите на хората в банките станаха хартийки, след Тройната коалиция, която беше не по-малко корумпирана и крадлива от ГЕРБ, след Орешарски, който ни върна години назад и научи всички задни входчета на всички институции за да не се показва. Мафията изработи милиционеро-кагебейски компромати и мобилизира всички свои ресурси срещу ББ и ГЕРБ и е много интересно и показателно да се види кои се включиха - от журналисти до резидента с вдигнатото юмруче.
    Най-жалкото е че тези, които сега най-много викат сврещу мафията и задкулисието всъщност се борят за установяването на пълното му господство.
    ББ не е светец и той си има своите скелети в гардероба, но е хлапак в срав
  • 14 Сър Пичук

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "Subaru STI":

    Продължение:
    ББ не е светец и той си има своите скелети в гардероба, но е хлапак в сравнение с тези, които сега се връщат на власт. Те са архитектите на мафията, а той е само една малка издънка от нея.

    Коментиран от #15

  • 15 Миризлив пор

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Сър Пичук":

    Спокойно, ще се усетят ама ще е късно. Единия ще е горил отпадъци, другия ще е заравял олово, третия ще е загробил някой пенсионен фонд, но всичко ще е точно. Децата им ще живеят добре в някоя чиста държава но тези които са останали тук ще трябва да живеят без пенсии в отровена държава. Сега остана леко да пипнат законите и всички да са невинни.

    Коментиран от #16

  • 16 Сър Пичук

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Миризлив пор":

    От БСП говорят какви ли не глупости за да оправдаят провала си, но истинската причина е тази, че удариха олигарсите, които пълнеха черните им каси и нямаха пари за да плащат на избиратели. Преди години, предизборно, сестра Галева плащаше тока на цели села в Кюстендилско, които след това гласуваха за БСП. Тя така се и издигна в партията. Румъния си направи лустрацията и сега ни издухва, а ние продължаваме политиката и бизнеса с агенти на таайните служби, престъпната комунистическа партия и назначените от тях олигарси и мафиоти.
    Който не си взима поука от миналото, ще го изживее отново.
    Сега ще им сложат хомота още по-здраво и ще забравят кога са ходели по празниците по Гърция и Турция и са си пазарували от Македония и Сърбия. Ще забравят и за Дубай, Пукет, Сейшелите и другите екзотични дестинации, защото ще се чудят как да свързват двата края. И гладните пак ще залеят улиците и площадите с тиганите и празните тенджери с искане за пари, а не за оставката на този и онзи по уж морални причини.
    Казано е "Прост народ, слаба държава", а аз ще добавя "и бедна".

    Коментиран от #17

  • 17 питам

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Сър Пичук":

    От тия благинки се ползваха вашите хора- държавните чиновници и публичния сектор. По празниците обикновените хора работят. Няма делник, няма празник, няма събота, няма неделя. И никой не им плаща за извънредния труд. Само МРЗ.
    Кой казваш щял да тъгува за Сейшелите и Дубай?!
  • 18 Хахаха

    0 0 Отговор
    хахаха
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове