Last news in Fakti

4 Май, 2021 14:27 8 290 98

Служителите в МВР се обявиха срещу политизирането на ведомството

  • мвр-
  • сфсмвр-
  • политизиране

От синдикалната организация припомнят, че тя е създадена през 2009 година, като оттогава публично защитава социалните, икономическите и трудовите права на служители в МВР

Служителите в МВР се обявиха срещу политизирането на ведомството - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР се обяви срещу политизирането на министерството.

"СФСМВР категорично възразява срещу произволни емоционално и политически оцветени квалификации (като "еничари" и други подобни), отправени от парламентарната трибуна или чрез медиите към служителите в МВР, както и срещу превръщането им в заложници и жертва на политически противоборства, в които не сме страна и няма да бъдем", заявяват в позиция от синдиката.

"Против сме и на започналото политизиране в МВР през последните години, към което редовите полицаи нямат никакъв принос", пише още в становището.

От синдикалната организация припомнят, че тя е създадена през 2009 година, като оттогава публично защитава социалните, икономическите и трудовите права на служители в МВР, при различни управления на страната.

Посочват, че организацията не е правила компромиси по политически или конюнктурни причини.

"Никога не сме се притеснявали да казваме нещата право в очите на ръководствата на МВР и държавата, по най-прозрачните за това начини - чрез медиите и на площада. И при абсолютно спазване на законовите ограничения, които са ни наложени, в доста от случаите, в нарушение на международни норми за правото на сдружаване и изразяване на убеждения", казват синдикатите.

"Заявяваме категорично, че ще поискаме и проверки за започнали в цялата страна действия на самозабравили се местни феодали, срещу наши активни представители, особено по време и след протестите ни през ноември 2020 година", заявяват чрез позицията си СФСМВР.

И добавят - "Реформата в МВР няма алтернатива и ние ще подкрепим такива действия, но не с цената на унижение на служителите на реда в Република България".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да де

    233 16 Отговор
    Но къде бяха тези синдикати, когато бяха пребити и обгазени напълно невинни студенти, журналисти и възрастни хора?!

    Коментиран от #12, #33, #47, #61, #91

  • 2 Пит

    199 11 Отговор
    Те никога не са се притеснявали:да казват истината,да бият без причина народа си,да слугиват на господаря
    И вашата свърши
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 zeus

    172 14 Отговор
    Истината много боли, МВР и платените медии държат диктатора на власт от 2009 година насам.
  • 5 2loop

    151 10 Отговор
    Опа и тия са по команда наредени, почва се сега последни герберски потрепвания
  • 6 цербер

    83 7 Отговор
    на служителиТЕ в МВР..... Става въпрос за всички служители в МВР.
  • 7 кабел

    26 84 Отговор
    Поредно доказателство,че в България Законът не защитава служителите в силовите министерства. В Америка да сте виждали подобно нещо? Или в друга уредена,западна държава?

    Коментиран от #13, #84

  • 8 Някой си

    111 15 Отговор
    Като бихте ни ривахти, кът ли ви съдят що ривети?
    Само се политизирахте; никой не ви е виновен!
  • 9 Срам и позор сте

    134 14 Отговор
    Борисов ви купи с народни пари, вия сте неговите куртизанки,в големият бардак МВР.
  • 10 Hsghhdjz

    103 12 Отговор
    Боклуци!
  • 11 МВР??? Казахте ли, кои са с боксовете

    129 10 Отговор
    И татоираните ръце, които биеха протестиращите!!! За що Мълчите Профсъюзи деполитазирани?? Една от вашите снимаше с Камера,, казвайте, говорете!! Какви бяха тези странни Емблеми на Униформите ви??? Полицай ли бяха тези под колоните Говорете!!
  • 12 Ленин

    99 11 Отговор

    До коментар #1 от "Да де":

    Бозаеха от цицката на хитрия Борисов!!!
  • 13 Кажи

    102 11 Отговор

    До коментар #7 от "кабел":

    Да сте виждали по света една многобройна,не работеща и тежко корунпирана система, която няма народно доверие да получава увеличение на заплати?!
  • 14 от мвр

    98 11 Отговор
    Куките биха в името на Борисов,но са малоумни,и не знаеха,че ще дойде истината!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Българка

    97 10 Отговор
    Политизираните от МВР били против политизирането. Опитвам се да разбера какво казват застрашените мутри на високи и възлови постове. Те ни казват :"ние сме продажни слуги на мафиоти от всички цветове, ние нямаме партиен цвят. Ние имаме гнилия мириз на корумпирани еничари" Тотална чистка и проветряваНЕ В МВР, спешно
  • 17 Иван Грозни

    87 10 Отговор
    До 04.04. в много ПУ висеше снимката на тиквуний. Спокойно пичове! Ще бъдат наградени само които са заслужили. Те си знаят коиса. Най-напред които са пенсионери и на заплата. После биячите. След тях физически и психически негодните. Ситото ще е много прецизно. Като видиш полицая от далече да се знае, че има ред в държавата. Ще стане! Няма друг начин. Всеки трябва да си заслужи заплатата принципно.
  • 18 Следствието ГЕРБ

    37 5 Отговор
    Ние ги "деполитизирахме" !
  • 19 ооо наглеци

    95 13 Отговор
    В България броят на полицаите е между 60 и 70 хиляди. Армия - 24 хиляди. Реално действащата армия е 14 хиляди. Изводът? Полицейска държава! Ама полицаи не като някогашните милиционери, завършили средни училища, а безработни прошляци, които се натикаха там да бият до убиване. Байгън от високопарните ви приказки. Били против политизирането! Че вие сте политизирана, ама се политизирахте в Бокова полза доброволно.

    Коментиран от #43

  • 20 Някой си

    81 10 Отговор
    МВР Е най-голямото ОПГ, развъдник на разбойници, крадци и убийци. Доказано многократно. Там няма шанс за реформа , никаква. Пълно е с нискообразовани елементи, които в нормална държава ще спят в кашони под мостовете. Единствено разформироване и градеж от началото. С млади и образовани, кадърни хора. Останалото..да се разследва и по затворите. Щото са навързани като свински черва.
  • 21 Румен

    76 8 Отговор
    Почва да ги е страх за пагончетата. Всички по големи чинове вън от МВР. Всичките сте назначени със хора отгоре. Пенсия дупета на Боко
  • 22 градски

    82 10 Отговор
    Не искали да се политизират, а последните им главни секретари ( т.е. професионалното ръководство на МВР) , изведнъж станаха депутати и кандидат депутати от ГЕРБ. Ако това не е политизация, а деполитизация - здраве му кажи. Сами факт, че биха здраво протестиращите и не им се случи нищо говори сам за себе си.
  • 23 Българин

    71 9 Отговор
    Гледам ги тия на снимката..бандит до бандита, мошенник до мошенника и зад него друг мошенник. Искат деполитизиране, а до вчера по кабинетите им висеше портрет на Тиквата...и се кефеха че те управлявали. У тях бил ножа и хляба. Да, ма не. По-страшно от бандита е само бандит, облечен с пагон и с власт. Това е..разформироване и градеж от начало.

    Коментиран от #41

  • 24 Сатана

    75 9 Отговор
    Помня с какво садистично удоволетворение полицаите—рецидивисти измъкваха от тълпата невинната жертва и я обработваха с боксове,метални тръби и палки докато младежът спре да мърда и съпротивлява.Изроди криминални.
  • 25 7596

    67 8 Отговор
    Oния "плицаи"с боксовете на протестите, също ли са деполитизирани?
  • 26 МИЧ

    73 9 Отговор
    Няма да забравя как двама садисти пръскаха със спрей в очите младите хора и се смееха, това бяха полицаи и изпитваха наслада от това! Началниците им същите и ги насърчаваха да вършат тези зверства.
  • 27 аман от дебили

    67 7 Отговор
    Тези "спящи красавици" изглежда наистина са хъркали здраво досега, щом сега разбират, че министерството е политизирано... Да не би, обаче, този партиен гербаджийски синдикат, да врещи, защото знаят какво ги очаква? Все пак са създадени по времето на тиквата.
  • 28 Народът от БГ

    21 32 Отговор
    "Зaявявaмe кaтeгoричнo, чe щe пoиcкaмe и прoвeрки зa зaпoчнaли в цялaтa cтрaнa дeйcтвия нa caмoзaбрaвили ce мecтни фeoдaли, cрeщу нaши aктивни прeдcтaвитeли, ocoбeнo пo врeмe и cлeд прoтecтитe ни прeз нoeмври 2020 гoдинa", зaявявaт чрeз пoзициятa cи CФCМВР.

    Вие от CФCМВР имате също вина,че не потърсихте виновните за прякото посегателство през 2020 година срещу полицаите охраняващи незаконните протести,не им повдигнахте обвинения за опит за убийство на полицай,а допуснахте тези престъпници да влязат и в новия Парламент.Сега при разпускането на 45 Парламент може да се коригирате и да вкарате тези престъпници в затвора.
  • 29 електрошок

    40 6 Отговор
    Оня комбайнер и земеделец Николай Ненчев разби армията и днес резултатът е такъв-24 хиляди души. Стара техника,ошушкани сгради,нищо не се поддържа както трябва,няма части за поддръжка,сащиянците не са докарали още платените предварително изтребители. Правят се някакви измислени учения и тренировки,колкото за пред нечии очи,да пишем документация и толкоз.
  • 30 Българин

    46 6 Отговор
    За какво деполитизиране говорят, като работата им се състои в служба на Гешев? Ще рече, срещу българите - опоненти на Саш и Турция ?
  • 31 градски

    53 9 Отговор
    В РБългария има повече от 70 000 служители в МВР. Това прави по около 120 полицаи на 100 000 население. Държавата с най - много служители в МВР, които вършат най - малко работа за сигурността на хората ( или по - точно не вършат никаква работа), но иначе могат да искат. В един български филм Васил Михайлов казваше - " Ако искаш, трябва да дадеш". И само за сравнение - в 15 милионен Ню Йорк има 32 - 33 000 полицаи. Половината така или иначе не знаят за какво са там - съкращения за тях и за тези, които си превишават правата и не вършат нищо. Само тогава нещата ще се оправят.

    Коментиран от #42

  • 32 милиционерщина

    52 6 Отговор
    Каква деполитизация, всички вкупом на борсата и назначаване на нови полицаи.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 КОНТРАТА

    54 5 Отговор
    Папкат и слушкат от това ведомство. Слушкат чорбаджията 10 години!
  • 35 Lapay хура ушев

    47 6 Отговор
    Бандити и при вас ще има чиска и после в бюрото по труда
  • 36 Пурко

    42 4 Отговор
    Тогава пенсионерите да си отиват, а назначете млади хора! Нали затова сте първа категория, защото много се изморявате!
  • 37 Naguai

    46 6 Отговор
    Козируват на шофьора на пашата!
  • 38 Потресен

    61 4 Отговор
    Сънародници! Драги клети и онеправдани Българи! От днес в БНТ1 на мястото в предаването на Люба Пашова( която е в листата на ГЕРБ в Кюстендил) е назначена 57 годишната Юлиана Дончева! Съпруга на президента на ММА федерацията Станислав Недков -Стъки който миналото лято и есента организираше контрапротести в подкрепа на правителството и се заканваше на справедливо протестиращите Български граждани! Същия Стъки за който бе доказано с документи че получава по 3 милиона държавно финансиране за федерацията си от ММС, тоест пари от нашите данъци и от държавния бюджет. Бившия съпартиец на Дончева от "Новото време" Емил Кошлуков директор на БНТ назначи Дончева чийто хонорар ще е по 5 хиляди лева на предаване. И понеже предаването й не е външна а вътрешна продукция на обществената телевизия заплатата й ще идва също от парите на Българския данъкоплатец. Ето това е благодарността на управляващата клика за верността на Недков -стъки. Лице осъждано ефективно за рекет, побои и изнудване. Лице рекетирали къмпингуващи по морето да му плащат по 1800 лева на каравана такса спокойствие. Лице хванато с белязани банкноти да изнудва търговка от град Долна Оряховица. Лице отрязало главата на бяла болонка с цел собственичката му да му плати рекет. И понеже в момента нямат приходи са назначени на държавна ясла. А вие отрудени хорица блъскайте само за храна,консумативи и битови разходи. От с вашите пари грабителската хунта да плаща на подобни дегенерати .

    Коментиран от #40

  • 39 Дани

    36 3 Отговор
    Много ни е страх от Реална Демокрация...
  • 40 Подкрепа за полицията от Стъки

    50 4 Отговор

    До коментар #38 от "Потресен":

    Българи! Случва се нещо наистина странно! Наистина България е страна на абсурдите! Криминално проявеното лице осъждано ефективно за рекет , изнудване и побои Станислав Недков - Стъки излязъл с декларация в подкрепа на полицаите биячи от Казанлък!?!?! Същото лице което преди известно време дрогирано блъсна отзад спряла патрулка на МВР и изпрати 2 полицаи в болница! Тогава на това лице не бе нанесен побои , нито му бяха сложени белезници ! Дори не му бе отнето и свидетелството за управление на МПС. Това е същото лице което миналата есен организираше контрапротести в подкрепа на правителството и се събираха 12-15 възрастни хора. Същото лице което получава държавно финансиране,тоест от нашите пари от 3 милиона лева за федерацията си. Та същото лице излязло в подкрепа на биячите в униформа. Ако не бе толкова трагично, би било комично!
  • 41 Българин

    16 12 Отговор

    До коментар #23 от "Българин":

    Във всяка система има всякакви. Сигурен съм, че много от служителите работят със съвест.
    А за портрета - ние с тебе сме им го назначили. Още като сме допуснали шефовете му в Саш и Турция да превземат медиите ни.

    Коментиран от #55

  • 42 666

    7 5 Отговор

    До коментар #31 от "градски":

    Ти знаеш ли колко полицаи има в ню йорк изобщо. Той не трябва само да си смяташ на вятъра.
  • 43 Мармалад

    29 3 Отговор

    До коментар #19 от "ооо наглеци":

    За последните избори са участвали в охраната само с полицейски правомощия и това са общо14 000 До 48 разликата е откроите кеде е .Извадете пожарната и дознателите и ще видите че след 2015 реформата Бъчварова се напълни с адмистрация с по голяма заплата от тези на улицата.Пълно е с контрольори и методисти и те са най вече в ГДНП в охранителна полиция Над 700 души пишат писма и създават батаци от които гражданите се оплакват а съдилищата ги отменят.Там работят хора с изключително малък практически опит а дават акъл на хора с повече опит стаж и умения. Особено в КАТ заради умните им указания в момента МВР плаща стотици хиляди заради загубените дела.Тези са иззели реално властта от Главния секретар така е от години.Имаше ясен децентрализиран модел който е и европейски.Сега е обратното.Шефа на ГДНП не е главен секретар а е само една малка част от МВР.Структурата е ясна мистър главен секретар главни дирекции областни районни управления и участъци.Всичко друго е неправилно защото закона не е мислен по този начин.Просто всичките700в ГДНП първо тест дали са работили по малко от 5 години в РУ.Ако не са да си ги отработят първо
  • 44 Мвр

    27 4 Отговор
    За един там шкаф с пачки нещо разбраха ли
  • 45 Прасета на хранилка. ..

    25 3 Отговор
    Това сте вие....не били.....гвардията на Тиквата. ..
  • 46 069

    44 5 Отговор
    Безсрамници, ние никога няма да забравим 2-ри септември как щатни полицаи и нещатни мутри, въоръжени до зъби, се изправиха срещу собствения си народ със справедливи искания и напълно политизирано тръгнахте да биете, ритате и просвате по земята невъоръжен беззащитен народ, без оглед на жени, деца, че и журналисти да станем за смях пред целия свят. И защо бе? Да пазите един национален предател ли и една хунта ли?! Тогава защо не излязохте в онази вечер на такъв митинг да не ви политизират и да се предотврати излагацията пред света? Говорете пред народа на България за това! МВР е първото министерство, плачещо за тотален ремонт, ако не и преосноваване. Европейският парламент дори ви призна за виновни за упражняване на прекомерна сила, безсрамници.
  • 47 ИСТИНАТА

    38 5 Отговор

    До коментар #1 от "Да де":

    Шуро баджанашкото милиционерско МВР е преторианската гвардия на комуниста Борисов! Армията е 4 000 войника, а милиционерите са 40 000!!!

    Коментиран от #50

  • 48 Ахахахха

    30 4 Отговор
    Анализирайки написано рвзбирам това като "не ни уволнявайте че сме гврбври и мутри в мвр!" За 10 години власт на тулупа там няма останали свестни хора! Та, ще ви съкращаваме до послвдната тупоумна калинка на мутрите! Вън!

    Коментиран от #87

  • 49 Помнещ

    39 4 Отговор
    Крайно време е МВР да се разформирова . Там е подготвителен курс за разбойници и престъпници. Искате доказателства? Колкото щете. Я да видим сега- Шефовете за борба с наркотрафика организират и закрилят пласмента на наркотици..доказан ФАКТ! ''Бивши'' ( аз поне не знам полицай да е бивш ) полицаи въртят нощните клубове и търговията с плът-доказан ФАКТ.Дори и таксиметрова компания имат, за доставка до ''врата''-също е доказан факт. НСО заработват като наемни убийци-доказан ФАКТ. Гранична полиция- мамини сладури- организират извозването на имигранти от турската граница към Европа-доказан ФАКТ. КАТаджийчетата ..и те не са останали назад- да си спомним Данчо Катаджийчето..или частните радари в Белослатинско..или да се обади някой водач на МПС който никога не е рекетиран под каквато и да е форма някога на пътя. Няма такъв . Сигурен съм. А примери на ''висок професионализъм'' колкото щеш. От атаката преди няколко месеца в ''Левски Г'' на напълно невинни хора с малко дете, до случаите в ''Дружба'', ''Люлин'' и ,,Белите брези'' преди доста години. Аман от професионалисти.
  • 50 Прав си

    22 3 Отговор

    До коментар #47 от "ИСТИНАТА":

    Милиционерската професия е наследствена още от Вълко Червенково време.
  • 51 Химн на ГЕРБ

    33 5 Отговор
    За ГЕРБ има новина.
    Казват, че била добра.
    И в Централния затвор
    има футболен отбор!

    Бойко ще е капитан!
    Връбчо-СДС е там!
    Томчо Дончев е вратар,
    той на плонжове е цар!

    Лъчко- мозъкът е тук,
    ще съдийства със дудук!
    Тома Биков е защита,
    ще прецака тази свита!

    А Фандъчката горката,
    влачи кофата с метлата!
    Деса дуловска принцеса,
    тя на всички е метреса!

    Ще цери им махмурлука
    та да имат пак сполука!
    ПКП е мажоретка!
    Виж в Пандиза! Супер гледка!

    Българинът рече и отсече!
    ГЕРБ при НДСВ са вече!
    Вече са в канализацията!
    Да живее демокрацията!
  • 52 Да четат тук

    30 5 Отговор
    Да четат тук, какво мислят хората за тях и да си правят изводите!

    Коментиран от #78

  • 53 Грешка

    32 5 Отговор
    Тези които биха народа през 2020 ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да понесат отговорност при служебния министър. За назидание на всички в системата. Заповеди се изпълняват, но не с цената на всичко, преди всичко сме хора!
  • 54 Ха ах

    26 3 Отговор
    Ем че то всички партии управляващи досега си назначаваха глав.сек. на МВР.
    :D
    Тиквата от ГЕРБ е идеален пример за това.
  • 55 Някой си

    34 3 Отговор

    До коментар #41 от "Българин":

    Е да, ама пък в тая система е такъв леш, че нормален човек и да иска да е добър полицай, ще го смачкат за нула време. Имам приятели полицаи, даже един ми е съсед. И като ми разказват какво е вътре в тая система, косата ми настръхва. Мафията не е нищо пред тия.
  • 56 .......

    32 5 Отговор
    БИЕНЕТО НА ОБРАЗОВАНИ СТУДЕНТИ ,ПОЛИТИЗИРАНЕ ЛИ МУ ВИКАТ
  • 57 6969

    25 4 Отговор
    Намаляване наполовина, двойно завишаване нс присъдите за участие на служители в опг, вдигане на заплатите на останалите и двойно повече камери за скорост и за охрана. Избор на главен секретар заедно с президент и прокурор.
  • 58 Сори

    31 3 Отговор
    За жалост загубихте уважаението и доверието на народа, ще се наложи да ви разбишкат и вас малко, вероятно чрез преструктуриране на службите и тест за пригодност.

    Коментиран от #60

  • 59 бб57758696

    22 3 Отговор
    И що не реагирахте като ви набутаха за началници на Пеевски подлогите бе. Или и вие сте от тях.
  • 60 Българин

    22 3 Отговор

    До коментар #58 от "Сори":

    Не малко, много разбишкване трябва, за да се пооправят малко от малко нещата. Ама за това се искат топки от новия министър. Топки се искат.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 смях в залата

    24 3 Отговор
    Е как да не са ,,еничари " като служат на ,,Падишаха" Ако ги дразни това ,,еничари " може и ,,заптиета"да им закрепим ...някак си по
    мелодично но не по малко достоверно .Синдикатите защитават МВР сужителите ... а служителите кой защитават .Пълнатчекмеджета с лоби и крепат с поибоища режима на Тиквата .в мвр трябвая да се спретне ,,Грузинското прочистване

    Коментиран от #71

  • 63 big

    24 3 Отговор
    А нима досега не беше така? Колко верни на ГЕРБ изпълзяха по кариерната стълбица? А колко от служителите бяха назначени там по същата причина? Явно не са забравили как са се отзовали там и се притесняват да не ги разкарат - добра заплата, добри привилегии, определено и за пенсиите ще е добре, дрешки и храна, не на последно място: голям лешперлък за всичко горно!
  • 64 Съвет

    25 4 Отговор
    Вие в МВР трябва да преосмислите функциите си и доста други неща. Полицаят пази гражданите, а не ги бие превишавайки правомощията си. Пази обществения ред, закона и най-вече Конституцията на страната, а не ги нарушава. И хубаво сте се сетили, дето се вика по-добре късно, отколкото никога, но запомнете: власт си отива, народът остава. И какво правим после? На какво и кого разчитате тогава и кой ви изхранва вчера, днес и утре? Мислете по тези въпроси.
  • 65 Останахте си

    16 4 Отговор
    милиционери
  • 66 Бацо Гацов

    22 4 Отговор
    Интересно, дали някой милиционер чете коментарите под тая статия? Сигурно, ама си мълчат мишоците. Превърнаха една уважавана професия в най-голямата клоака...

    Коментиран от #68, #72

  • 67 Фаро

    20 4 Отговор
    Мутрите синдикати дърпащи конците на мвр ревнаха
  • 68 6ти Септември

    4 22 Отговор

    До коментар #66 от "Бацо Гацов":

    В такива малоумни сайтове с още по-малограмотни коментатори естествено, че няма кой да ги чете
  • 69 Хиндо

    25 4 Отговор
    И защо точно сега решихте да се борите. Началниците ли ви казаха?
    Защо не беше при Пинокио Борисов, при Цветанов? Още ли докладвате на Борисов сутрин за обстановката в страната? Арестувате ли по поръчка?
  • 70 Синдикати на МВР!!! Политизират ни!!!

    23 4 Отговор
    Това отдавна го направиха с ваше съучастие!! Пуснете записите, които направи колежката ви стояща от Запад на колоните да видиме кои бяха тези с боксовете, татоираните ръце и странните емблеми по Униформите!!! Нали сте Деполитазирани или не сте???
  • 71 Българин

    23 4 Отговор

    До коментар #62 от "смях в залата":

    Ами не са еничари. Еничарите са служили на султана и даже са го сменяли понякога, когато се е самозабравял. А тези, наште, са подлоги на всеки, който е на власт...така че не обиждай еничарите.

    Коментиран от #81

  • 72 Със сигурност

    16 3 Отговор

    До коментар #66 от "Бацо Гацов":

    четат, дори най-малкото ако изходим от средностатистическата вероятност предвид прекомерния им рекорден брой спрямо населението на такава бедна държава като нашата. Но дали ще си направят необходимите изводи, е съвсем друг въпрос. Полицай в еропейска държава-членка от ЕС е различен обществен статус от милиционер от "Бангладеш". И да вземат да понаучат малко английски, минимум на базисно ниво, че да не се излагаме пред чужди журналисти и гости с реплики "Бегай щот' ще ти набия шамарите!" Тотално недопустимо! В бели страни има големи последствия за подобни неща.

    Коментиран от #76

  • 73 Знаещ

    19 3 Отговор
    Синдикат на МВР какви циркаджии сте не е и истина !!! Да не почнаха да изстиват местата на парашутистите началници които на две магарета слама не могат да разделят ? Но иначе са готови да скочат от шестия етаж на сградата на ген. Гурко в името на герб ...
  • 74 Минувач

    18 3 Отговор
    МВР не е политизирана тя е организация защитаваща единствено управляващите /все 1 кои/ с парите на данъкоплатците! Това е очебиино всеки път когато има някакъв протест с-у тях! Полицаите изпълзяват от някъде като хлебарки и заграждат институциите, иначе неможе да им видиш очите!
  • 75 Деймос

    20 3 Отговор
    И тия ще протестират :)) Голям майтап ! Защо не го закрият МВР , и да започнат да назначават всички отново. От полицията трябва да се отделят бандитите това иска обществото
  • 76 Бацо Гацов

    18 3 Отговор

    До коментар #72 от "Със сигурност":

    На мен ли го казваш . Аз живея от доста време в чужбина...такова чудо като в бантустана не съм виждал никъде. А съм обиколил сигурно половината свят. Мнооого са далече ченгесарите от истината. Абе те не могат да си разчетат какво са написали собственоръчно , ти езици искаш да знаят. Особенно тия, дето са на улицата са голяма трагедия.
  • 77 Васил

    22 4 Отговор
    Като биехте Българите по протестите не ревахте.
  • 78 да питам

    13 4 Отговор

    До коментар #52 от "Да четат тук":

    А могат ли да четат? Иначе изводи едва ли ще могат да си направят. Щото за да си милиционер, трябва да са ти нарушени причинно-следствените връзки.
  • 79 еничари!

    16 3 Отговор
    Като за начало трябва да се състави списък с всички организатори и активисти на този т.нар. "синдикат" и да се уволнят. Моментално и без никакво връщане обратно на хранилка в МВР!
    Да ходят да си искат еничарските заплати от Банкянския Толуп на когото служеха досега.
  • 80 Еничари сте!

    15 4 Отговор
    Еничари сте и го доказахте! Не сте никакви полицаи, а преторианска гвардия,
    лични гавази на най-страшните мъчители на България през последното десетилетие. До един ще ви изметем, корумпета такива! Началниците вече да палят кубинките, че ударът иде!!!
  • 81 ДОКУМЕНТИ

    5 3 Отговор

    До коментар #71 от "Българин":

    Еничерите са въведени от султан Мурад.
    Султан Мурад е съпруг на султан Кера Тамара!
    Султан Кера Тамара е сестрата Мара на Цар Иван Шишман!
    Мара става султан под името Кера Тамара
    след смъртта на завареният си син султан Баязид Йялкъръм/Светкавицата/
    Султан Кера Тамара управлява еднолично огромната Османска империя от Одрин!
    Тогава Цариград още не е бил превзет от османлиите!
    Такива са ФАКТИТЕ и ДОКУМЕНТИТЕ!

    Които продължават да папагалстват комунистическите и руските измишльотини за българската история са зомбирани идиоти!
  • 82 Затвор за МВР

    11 3 Отговор
    Гадове продажни!! Забрана за гласуват тия червеи!! Сами казват ние служим на която и да е власт !!ЮююК А З А Х !!
  • 83 Наркотрафик

    9 2 Отговор
    На лозунга пише "ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ"! Не ми стана ясно аз заедно с кого да бъда!? А вие заедно с кого сте, че нещо не разбирам?
  • 84 безпартиен

    19 3 Отговор

    До коментар #7 от "кабел":

    Защитава и още как!В днешното МВР има "работещи" около 5000 пенсионирани служители със заплата,пенсия и 20 заплати за пенсионирането!След като им се работи ЗАЩО са се пенсионирали?За да се източва пенсионната система захранвана от частния сектор и от държавния бюджет!Всички тези "работещи" са все на ръководни длъжности и няма да ги видите в патрулни автомобили!Заплатите са около 2500-3000 лв.!Знае ли някой от тях как се изкарват 2500 лв и осигуровките към тях отделно?С оставането им на работа се пречи основно на млади кадри за кариерно израстване!Явно и в тези "синдикати" е пълно с пенсионирани "работници"!Най-важното е,че няма държава в ЕС,САЩ и дори Русия която да позволи пенсиониран служител да продължи пак там с пенсия и заплата на същата длъжност!!!!Няма!Какви синдикати сте ако не защитавате бъдещето,младите,ако не им помагате???При съкращаване на тези около 5000 човека и оптимизиране на натоварването на останалите служители изобщо няма да им се почувства липсата!

    Коментиран от #90

  • 85 Кольо

    5 2 Отговор
    Колкото от ИАРА опазване на водите и рибата , от Горско стопанство опазване на горите , от земеделието останаха 15 фамилии мултимилионери от Евро правене на пари без да искат предадена продукция а надраскана и унищожена земя с производство евтино за преработка в чужбина , толкова и от Вас най-многобройната на глава от населението нищо правеща и богатееща по всякакви начини шайка униформани . Превърнали сте се в политически кукли и бирници от НАП . КАТ от 30 години Ви сриват реномето на редовите полицаи и нищо срещу онези със синята кръв -бирниците. Ми кой ще им направи нещо -парите са в тях . Легендите за митничарите вече не важат - гледай имоти и чудо на Катажии ,горски ,съдии ,прокурори и следователи. А Вие останалите просто се продадохте за една заплата и младите го отнасят за 10 лежащи угоени началника . И с огромните си пенсии на 45 години пак на работа на същото място или да съсипвате охранителния бранш със поддържане на минимални заплати там . Щото имате пенсии над нормалната за работещ минимална заплата и гони средната. Нали сте каталясали от 20 години "служба " . Що работите като пенсията от 800 на горе ? А , щото и Вие сте алчни и ненаядени като политиците. Ето Ви я и връзката с тях . Ненаядени тюфлеци и мисирки.
  • 86 Колчо

    8 2 Отговор
    Що не напуснахте през тези 12 политизиращи структурата години , а само за благинки и мазничко ривахте . Опс, пушихте и пихте вода на площада. сега след тези боища и обгазявания по площадите за какво ривете. Няма народ с вас вече . Колкото и хаир от вас по селата и малките населени места видяхме ,толкова и вие ще видите от Народа. Само родата ви и любовниците са с вас момчета и момичета. Не Ви уважаваме и няма да страдаме за вас . Няма ви в схемата . Хората дори спряха да се тъжат , а за убийства и самоубиства най-вече кога ще искарате статистика ? С нея на плакати на площада да протестирате. България почернена , а те с 2000 лв на месец пак плачат .
  • 87 Бъркате

    4 1 Отговор

    До коментар #48 от "Ахахахха":

    Царство Му ги върти на пръста много по-дълго . Още като Глав. секретар издава структуриращи заповеди и връщаше на работа само партийно читави и верни Нему служители на ръководни постове в МВР. Замислената приватизация и опартийчване на структурата е измислена преди партията Му . Може Би още в Сик ,но той си я направи вярна на себе си , което пък осигури спокойствие и преминаване към "бели якички " най-вече на основните му съпартийци от БСП-€ и ДПС-$.
  • 88 От синдикалната

    4 1 Отговор
    организация да припомнят също така, защо в редиците на МВР е имало частни структури на охранителни фирми, облечени в униформи, на които имат право само служителите на МВР и защо тогава не са вдигнали глас срещу този феномен?! Също така да се изкажат дали тези частни структури рамо до рамо със служителите на МВР биха протестиращите граждани и в интерес на кого и след това моля да говорят за ПОЛИТИЗИРАНЕ. Трябва да се направи комисия и да се разследват всички заснети на протестите "полицаи" без номера на униформите - са или не са служители на МВР и защо учавстват в акция
  • 89 ЦИРИС

    4 0 Отговор
    Циндикатите на МВР - нормално и морално ли е полицай на пенсия и заплата. Взима пенсийката на 52-55 г. и кютка си до 60 годинки на пенсия и заплата. Колко млади има и чакат работа, не знаете ли? Значи полицаят може да получава неколко годинки на пенсия и заплата, да взема от бюджета на МВР и източва от бюджета на НОИ.
  • 90 МОРО

    5 0 Отговор

    До коментар #84 от "безпартиен":

    МНОГО ТОЧНО И ПРАВИЛНО ИЗКАЗВАНЕ. 5-6000 ПОЛИЦАИ И ДР. СЛУЖИТЕЛИ НА МВР НА ПЕНСИЯ И ЗАПЛАТА ПО НЕКОЛКО ГОДИНИ ДО НАВЪРШВАНЕ НА 60Г. ВЪЗРАСТ. ПЛЮС 20 ЗАПЛАТКИ ЗА НАГРАДКА.СРАМОТА Е ГОСПОДА1
  • 91 Не видяхме ли

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Да де":

    Всички наи активни протистиращи са в парламента Пак ще доидат тях да ги бия други да влезат депутати
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 007

    2 0 Отговор
    Цялостнна реформа в МВР- оптимизиране на службите, драстично намаляване на административния персонал в самото министерство и главните дирекции.В момента тези тунеядци само изискват безмислени справки, отчети планове който никой не изпълнява. Незабавно освобождаване на всички служители на МВР придобили право на пенсия това е ключа към кадровото обновяване на министерството, реподбор на кадрите , особено на тези работещи в икономическа, криминална , охранителна полиция. Разформироване на главна дирекция разследване и предаване на цялостнотоо разследване към прокуратурата , която да бъде извадена от съдебната система .
  • 94 кочо

    2 0 Отговор
    борисов ви купи и развали с наши народни пари.това министерство се е сродило с властта още от 1879г.не вярвам на никакви мвр синдикати.мвр е опасна опг.
  • 95 С.В.

    0 1 Отговор
    Явно всички писачи тук само си плещите. За какво изобщо говорите. Не гледате ли как полицията действа в другите държави при такива 'протестиращи" .Ако това да се търкаляш по паветата,да усмърдяваш града,да пречиш на нормалните хора да си вършат работата и да ви оставят така цяло лято без да ви пипнат,това ли е вашето разбиране за демокрация. Май забравихте че на всички им беше писнало от вас и хората сами щяха да ви изринат. Кой ви пазете тогава от саморазправа с вас. Изобщо как ви се разреши толкова време да пречите и да нарушавате закона на който сега толкова държите. Всяка друга държава и то много по напред от нас, много ясно показа как се справя с подобни "протести". След няколко дни изчакване изкарваха полицията не да ги пази а за няколко часа наистина ги изриваха. А нашите полицаи ви пазеха някой да не ви изпотроши кухите глави. Е вижте се сега Айви представлявате в лицето на Мая, която стана за смях.Това ви е нивото на "протестиращите"и защитниците им.И си въобразявате че този Рашков ще направи нещо. Че той още с първото уволнение показа много ясно че защитава престъпниците около Радев и се отървава от тях. Явно ги тресе шубето да не проговорят, защото са свидетели срещу обкръжението на РРадев. И що за президент може да бъде човек който говори само за война между народа си. Сега тепърва ще видите какво ще последва. Военната хунта ряпа да яде. Но те сами си копаят гроба по този начин. Хората са казали "Волът рие и на главата му пада".Та и "президент
  • 96 истинко

    1 0 Отговор
    Как няма да ви викат "еничари" като по политическа поръчка ходите да биете протестиращите, защитавате наркодилъри, наркотрафиканти, рекетьори, крадци и ромски престъпници! Радвайте се на говоренето, защото ако аз бях министър щях да ви изтипосам пред хората да се извинявате за нанесените побои върху тях! За мен вие не сте полицаи а все още сте милиционери за политичека разправа с протестиращи!
  • 97 ФАКТ

    1 0 Отговор
    Що не пищете за деполитизация при ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ГРОБАДЖИЯТА ?
  • 98 ОПТИМИСТ

    1 0 Отговор
    РАЗПУСКАНЕ ,РАЗСЛЕДВАНЕ И ЗАТВОР ЗА МУТРИТЕ КОИТО БИЕХА
    ГРАЖДАНИТЕ ...
    НОВИ КОНКУРСИ ЗА НАМАНЕ НА СЛУЖИТЕЛИ НА МВР .
    ДО ПОПЪЛВАНЕ НА ЩАТА АРМИЯТА ДА ПОЕМЕ ПАРТРУЛИРАНЕТО ПО
    УЛИЦИТЕ...
    ПОНЕ СИГАНИТЕ НЯМА ДА ИЗНАСИЛВАТ СТАРИЦИ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове