Last news in Fakti

5 Май, 2021 09:51 1 452 18

Зарков: Изкуственото пришиване на БСП към статуквото направи невъзможно формирането на кабинет

  • крум зарков-
  • статукво

Ние проведохме цялостна кампания "за" машинното гласуване

Зарков: Изкуственото пришиване на БСП към статуквото направи невъзможно формирането на кабинет - 1
Снимка: БСП

БСП е партия на протеста не по-малко от другите, които го казват. Ние бяхме на протестите от самото начало. Изкуственото пришиване на БСП към партиите от статуквото направи формирането на правителство невъзможно. Това пришиване не взема предвид последните 4 години, в които БСП беше ярка опозиция на това управление и не взема предвид усилията, които положихме. Това доведе до невъзможност за създаване на широка коалиция без ГЕРБ и ДПС, която да започне промяната, за която хората се произнесоха на предходните избори и която, надявам се, ще затвърдят на тези. Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" Крум Зарков по Нова телевизия.

Той обясни, че от левицата са се обърнали към "новите партии" добронамерено, без да претендират за постове, поставяйки ясни и приемливи условия за подкрепа. По думите му, обаче, това е било отхвърлено и въпросните партии са започнали да търсят в едно или друго гласуване пришиването на БСП към други политически сили.

"БСП е най-трайният политически субект в нашата история и има бъдеще пред себе си. Тя има плюсове и минуси. Въпросът е какво можехме да направим сега. Другите партии имаха нужда от нас и ние бяхме готови да помогнем. Не се получи - не е драматично. Отиваме на нови избори. Колкото по-голям резултат постигне БСП, толкова по-голям шанс има да излезем от цикъла на политическата криза", коментира още социалистът. Зарков смята, че при всички случаи ще има нова ситуация след предстоящите изборите. По думите му БСП ще повиши резултата си.

"Надявам се всеки един, който участва в последните бурни седмици, да си е изтеглил уроците какво се случи в предизборната кампания и след нея. Не трябва да влизаме в капана, в който ни вкарват ГЕРБ от години насам, всеки да плюе другия и хората да останат с впечатлението, че "всички са маскари". Не трябва за няколко точки в предизборната кампания да изгориш всички мостове. Не е нужно и да плеснем с ръце, да правим сложни коалиции. Необходимо е всяка партия да припознае легитимния интерес на избирателите на другата партия. И това да бъде ясно обяснено на хората", подчерта народният представител от левицата.

По повод машинното гласуване, Зарков коментира: "Ние проведохме цялостна кампания "за" машинното гласуване. БСП не може да загуби от по-честен вот, а машините осигуряват по-честен вот. Възрастните хора не бива да бъдат подценявани - те нямат проблем да използват машините. Машините са изключително лесно за използване".

"Нужен е проект за бъдещето на България", заключи Зарков.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    12 8 Отговор
    То по-голямо статукво от БКП няма, от 76 години все сте вие, без значение ляво или дясно крило - БСП или ГЕРБ
  • 2 русенец

    17 8 Отговор
    Изкуствено? Дръжки! Вие сте в основата на статуквото! Създадохте СДС, ДПС и още една камара партийки , само и само да сте с ножа до баницата. Не се сещам за по-големи демагози от вас, най-голямата измама е, че сте лява партия.:)

    Коментиран от #15

  • 3 Респект

    8 4 Отговор
    Радев цар, Бойко шофьор
  • 4 КОТарАК

    8 1 Отговор
    Белгия , като няма редовен кабинет с години , по-зле ли е от нас ?

    Коментиран от #11

  • 5 Ох Баня

    8 8 Отговор
    Само и само да захапите гокала и гащите си сваляте ама щом не ва искат значи знаят колко сте добронамерени.
  • 6 bandita

    9 7 Отговор
    абе ваща партия трябва да бъде забранена със ЗАКОН и после съд и присъда за всеки един член на тази уродлива сган.. дори и гробарите не могат да ви стигнат по щети нанесени през последните 70 години.
  • 7 социтата

    6 4 Отговор
    Ами що не го '' разшихте '' това пришиване , нали това ви е работата. Лепнаха ви че сте комунисти , като преди това омаскариха това понятие , да звучи престъпно и гадно и тук нищо не успяхте да направите. Дори с това се не справихте , че периодът на БКП свързан с тоталитарен режим е само част от историята на социалистическата ви партия и неща вършени от този режим и навеждащи на усещане за разправи , репресии пр. не ви са изначално присъщи на идеите. Слаба работа по темата.
  • 8 Просто човек

    11 7 Отговор
    Г-н Зарков, с цялото ми уважение,но БСП е партия на статуквото!
  • 9 аз съм Веска

    11 6 Отговор
    ИЗКУСТВЕНО Е ПРИШИТА , ЗАЩОТО Е В ЗАБРАНИТЕЛНИЯТ СПИКСЪК .ТИ КАТО УМНИК , МАЙКАТИ КАТО ОЩЕ ПО- ГОЛЯМА УМНИЦА , КАКВО ПРАВИТЕ В ТАЗИ ПАРТИЯ , ЗАБРАНЕНА ЗАРАДИ ЧОВЕКОНЕНАСТНИ ДЕЙСТВИЯ .

    Коментиран от #14

  • 10 гост

    6 4 Отговор
    БСП е само едно от пипалата на октопода,другите се сменят от време на време във властта,но са пипала на един и същи октопод.
  • 11 Костов

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Приликата между Белгия и България е само в първата буква! И това е така не поради друго, а просто поради съвсем различния ни манталитет и светоусещане .
  • 12 сара

    6 3 Отговор
    Пришиването към статуквото не е заради участие или неучастие в протестите, а заради участието в управлението на страната в последните години.
  • 13 Верно ли е "изкуствено"?

    6 3 Отговор
    А нящо да кажеш за фирмичките на ваши "висши" членове на партията,уредени по обществени поръчки?БМБ ви подхвърля трохи,за ви омаломощи като цяло,и на негови хора в партията ви,за да ви държи в подчинение като кученца!Така че вие сте ЧАСТ от статуквото!!!!!
  • 14 някой

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "аз съм Веска":

    Вескее, имаш много хляб да папкаш още ...
  • 15 Хихата

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    Така е - ГЕРБ също е отроче на БСП. И ако БоЕко не се беше взел твърде насериозно и не се беше самозабравил до такава степен, щяха още да са си дружки барабар с ДуПеСе и да продължаеат да крепят статуквото!
  • 16 Вигенин

    2 3 Отговор
    Така е. БСП е изцяло пронародна и пробългарска партия. Българските социалисти заедно с македонците, сърбите и братята руси, ще управляват най-добре българите.
  • 17 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    МОМЧЕНЦЕТО -" ПРОСТ ТЕСТЪР МЪЖЕСТВЕН " Е ПРОБУТАНО ОТ ТАТЕ И НЯМА ВИНА ЗА ПЕ ДЕ РА С КИЯТ СИ ОБЛИК -ОТ МАЙКА МУ Е !!!
  • 18 Същите сте

    1 1 Отговор
    Като гербаджийте .САМО АТАКА ВОЛЕН НАПРЕД
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове