Last news in Fakti

5 Май, 2021 10:50 3 662 32

Парламентът започна работа със скандали

  • партии-
  • скандали-
  • народно събрание

Още в началото на заседанието възникна и напрежение

Парламентът започна работа със скандали - 1
Снимка: БГНЕС

Народното събрание обсъжда на първо четене Законопроект за изменение на Закона за политическите партии, предложен от "Има такъв народ".

Проектът на програма предвижда на първо четене да бъдат разгледани и промени в Кодекса за социално осигуряване, Закона за здравето, както и в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.

В проекта за седмична програма за днес и 7 май - петък са включени промените, които предвиждат намаляване на годишната партийна субсидия от 8 на 1 лев за действителен глас.

И днес лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов не се яви и на заседанието на парламента, предаде Новини.бг. Припомняме, че Трифонов беше карантиниран с коронавирус, а след това му бе издаден болничен, неясно докога.

Още в началото на заседанието възникна и напрежение - председателката на парламента Ива Митева и ПГ на ГЕРБ-СДС се скараха за процедурните правила.

Депутатите обсъждаха близо един час програмата си за работа.

"Пакетно и вкупом сме излезли от реалността и от събития, които вървят в страната", заяви заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков по време на дебата по дневния ред.

"Някои колеги вероятно не са разбрали, че БСП връщат мандата за съставяне на правителство. Парламентът приключва ако не тази седмица, още другата. Тук разглеждаме нови анкетни комисии, Кодекс за социално осигуряване, намаляване на заплати. Ние няма да получаваме заплати още от следващата седмица", каза още депутатът.

Предложението за включване в седмичната програма за разглеждане на Закона за съдебната власт и законопроекта за изменение и допълнение на Наказателния кодекс от "Демократична България" също бе тема за размяна на реплики. Срещу него бе депутатът от ДПС Хамид Хамид. Председателят на парламента реши, че няма да подлага предложението на "Демократична България" за включване в дневния ред за днес.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    18 11 Отговор
    Мика Зайкова ще отваря нов парламент пак с Радев заедно, но този път ще е различно.

    Коментиран от #11, #14

  • 2 русенец

    31 1 Отговор
    Сефте! 30 години само това правят!

    Коментиран от #13

  • 3 Бацо

    27 5 Отговор
    Не ме бърка субсидията аз си имам шкафове бол
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пучо Капучо

    16 0 Отговор
    Ами със скандали ще започнат. Вие без скандали ли искате? Ега се избият сичкото плашок у парламента.
  • 6 Чух чи И РУБЛИ НЯМА ДА ИМА

    18 1 Отговор
    На МУТРО ЧЕРНОМОРИЕТО. ДА СИ ВНЕСАТ ОТ УСА ТУРИСТИ НАЛИ СМЕ БРАТЯ СЯ...
  • 7 БАЙ Х@Й ‼

    11 1 Отговор
    ЗАЩО се допуска при 180 регистрирани да има 150 гласа общо ‼ Както и защо може при регистрирани 150 да има 180 гласували ‼
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гласували

    14 8 Отговор
    на референдума, а ние които не сме гласували, и не одобряваме нито мажоритарната система, нито тази субсидия от 1 лев. Пък и този референдум е невалиден, стига ИТН да отклоняват вниманието от истинските проблеми на хората. Народът иска справедливост, да се промени съдебната система, да се извади прокуратурата от съдебната система, да няма фигура на главен прокурор. Да се промени здравеопазването, образованието и т.н.
  • 10 Да прав си.. По добре да бьдем

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Стефан":

    Колонийка ИЗСМУКВАНА УТ СОРОСОИДИТЕ И БАЛАМУРНИЦИТЕ С ЖИПОВЕТЕ ДЕТ СЯ ГИ КАРАТ И ЛАПНАХА ВЪДИЦАТА КАТ ШАРАНИ ЗА ОБЕЩАНИЯ ЩАСТЛИВ ЖИВОТ..?!?!!! НООООО ТО ША Е ЗА КРАТКО ЩОТ НЯМА ВЕЧЕ КО ДА СА КРАДЕ. СЛЕДВА САМОИЗЯЖДАНЕ.....
  • 11 От ГЕРБ си

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Хунтаджийския дневен ред ,
    не е нормален ,затова?
  • 12 Санчо

    13 3 Отговор
    Тома Неверни, придворният шут на Боко, пак ни разсмива с жалките си опити да съботира по всякакъв начин работата на парламента... Логиката "Дайте да не работим нищо, че другата седмица ще ни разпуснат" е смешна, но типична за това дребно човече и шайката около него.. .
  • 13 ами

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    Докато политиката у нас е 'борба за кокала' и работи на принципа 'стани да седна', циркът ще го има.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ГРОБ УБ--ИЙ--ЦИ

    13 2 Отговор
    И имат наглостта след 10 годишни простотии и кражби да ръсят мозък?
  • 17 Росица Кирова

    2 2 Отговор
    И аз сега какво
  • 18 Тома Биков

    4 1 Отговор
    Плачи толуп
  • 19 Само да ти кажа

    3 2 Отговор
    Къде е бойко
  • 20 Филиповци

    7 2 Отговор
    Само питам лидера на ИТН под какъв претескт не ходи на работи??

    Коментиран от #21, #26

  • 21 Максуда

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Филиповци":

    Боли го ханша.
  • 22 Б.Х

    8 2 Отговор
    Днес още няма включване на баце. Дано и да няма
  • 23 67889

    1 2 Отговор
    Оф, тая митева нещо
  • 24 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Какво да очакваме от "пияни бабаити в селска кръчма" ?
  • 25 От ИТН са прави

    1 1 Отговор
    Която партия иска субсидии, трябва да налага висок членски внос, а не да се доверяват на Държавата! Данъкоплатеца не е длъжен да издържа партиите, а членовете на същите да го правят с малка помощ от Държавата!

    Коментиран от #32

  • 26 РЕАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Филиповци":

    Не разбрах, защо криейки се отначало , уж със симптоми на Ковид, никой не го попита ,не трябва ли в този случай да си направи PCR тест. Няма 100 лева ли? Мишок.
  • 27 Електра

    4 1 Отговор
    Продажници, и слуги на Импексовата и Каунска лигархия, защо мълчи те усложливо, за хилядите пред прецеденството, скадиращи за оставка на Кауна Радеф...
  • 28 Слави в парламента ли?

    1 0 Отговор
    Та той е един новият ми ПЕЕВСКИ, същата кратуна - цигулка с комплекси, или новият модел тиква-виола !

    Коментиран от #29

  • 29 АКУ СИ ПРАВ ЧАКАМЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Слави в парламента ли?":

    Слави да фалира и пграби някоя и друга банка да окраде фирма като технополис да се кандидатира за шеф на данс да открие 5000 ЛАФКИ... И Т. Н......

    Коментиран от #30

  • 30 Техномаркет е не технополис...

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "АКУ СИ ПРАВ ЧАКАМЕ":

    ......
  • 31 123

    1 0 Отговор
    В случая е прав. В петък приключват и няма какво да обсъждат освен ако не са решили ударно да приемат още някой закон за 1 ден.
  • 32 Мнение

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "От ИТН са прави":

    Без субсидии стават собственост на първия, който им плати и тогава ще прокарват неговата политика. Който плаща, той определя каква ще е музиката. Трябва здрав контрол и когато не може да се справи или се отклони от ангажимента си, вън, разследване, съд и ако трябва пандела.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове