Last news in Fakti

5 Май, 2021 19:41 5 353 18

Румен Петков: Това НС ще остане в историята с най-големите измами от ‘90-а насам

  • румен петков-
  • район чужбина-
  • абв

Петков коментира, че за краткия си живот 45-ият парламент прие рекордно много противоконституционни текстове

Румен Петков: Това НС ще остане в историята с най-големите измами от ‘90-а насам - 1
Снимка: АБВ

Това Народно събрание ще остане в историята с най-големите измами от ‘90-а година насам. Това коментира пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков. Той посочи серия от примери в потвърждение на това.

„Първата измама – носител „Демократична България“, е район „Чужбина“. Район „Чужбина“ няма да има. Тук са излъгани всичките ни сънародници, които живеят зад граница и излязоха да гласуват. Излъгани са и тези, които не гласуваха. Да кажеш, че има район „Чужбина“, без да има брой мандати в него, значи просто няма такъв район. Лъже се скандално - със съзнанието, че това е лъжа, че тя е гнусна, че се спекулира със стремежа ма хората да имат идентификация на народното представителство. Съвършено и съзнателно се лъже. Втората лъжа е внесеният проект за нова Конституция. Ако този проект бъде прегледан, ще констатира, че в него има серия противоконституционни текстове.

Всички текстове, които засягат лустрацията, са противоконституционни. Лъжат ни, че ще сменяме Конституцията. Така няма как да бъде сменена. Оставям настрани идеите, които са вътре – противоестествени, противообществени, противоинституционни, като разделянето на Висшия съдебен съвет на две – съдийски и прокурорски. Става дума за откровени лъжи и спекулации. Третата лъжа е битката с прокуратурата и издевателствата на главния прокурор. Това Народно събрание ще го изпратим в историята, но ние ще си остане, със Специализирания съд и Специализираната прокуратура. Тези, които сега ни излъгаха, че ще променят нещата, ще ни лъжат още два месеца, че ще влязат в следващото Народно събрание, за да променят нещата. Те показаха, че не искат“.

Петков коментира, че за краткия си живот 45-ият парламент прие рекордно много противоконституционни текстове.

„Отиващото си, отишлото си вече Народно събрание ще стане в историята с няколко неща. За единица време прие поредица противоконституционни текстове. Единият е свързан с налагането на мораториум върху назначенията. За съжаление, това няма да стане ясно преди изборите. Когато бориш борисовщината по борисовски, някак си не е прилично. Мисля, че трябва да разберем, че или искаме да сме правовата европейска България, или сме изправени пред заплахата в пъти да увеличим закононарушенията, институционализирано чрез Народното събрание. Този текст ще бъде обявен за противоконституционен от Конституционният съд. Решението да бъдат викани на три месеца председателите на съдилища също е противоконституционно. Дали някой ще е атакува този текст в Конституционния съд, не знам, но той е противоконституционен“.

Румен Петков отново коментира видимата липса на приоритети в работата на парламента.

„Днес на темата „1 лев“ се отделиха 6 часа. Целият ден в Народното събрание има много изчерпателни дебати. Всички си даваме сметка, че това не е въпросът, а това е техниката да бъдат бутнати сериозните въпроси настрани. На 5 април аз съм предложил първия законопроект да бъде изваждането на звеното за „Защита на свидетеля“ от подчинение на главния прокурор и връщането му в Министерството на правосъдието. По този начин главният прокурор и гражданите щяха да разберат, че атмосферата е друга. Всичко, което това Народно събрание направи, е да обслужва Иван Гешев и този начин на поведение на главния прокурор“.

По повод състава на ЦИК Петков коментира, че Борисов си е дръпнал тези протестиращи, управлява ги ръчно до ден днешен и сега си вкарва през тях хора в Централната избирателна комисия.

„Трябва да изразя едно смущение от предложенията за Централна избирателна комисия. Мутрите предлагат г-жа Росица Матева, която на свой ред се явява съпруга на г-н Матей Матев, който е новият председател на УС на Фонда за гарантиране на влоговете в банките. Той е чедо на Борисов, Борисов го реализира, а тук го реализира Мая Манолова. Ако те имат пълнолетни деца, не знам защо сме ги пропуснали и не сме ги направили кандидати за народни представители. Г-н Матев беше адвокат на синдиците на КТБ. По този нагъл начин да се демонстрира зависимостта на г-жа Манолова към г-н Борисов - освен благодарност, че я избра за омбудсман, аз не виждам повод“.

Пред медиите Петков съобщи, че ПП АБВ ще отправя предложение към президента Румен Радев и парламентарно представените партии в Народното събрание за горещ одит на гласувалите с машини.

„Идеята е 20 % от секциите да бъдат ръчно преброени, контролните разписки за машината за гласуване - пуснати в съответната уран и резултатът да бъде сравнен с машинния протокол. За да може да е убеден гражданинът, че контролът върху гласуването е ефективен. Нали разбирате, че иначе така шумно прокламираното видеонаблюдение - постоянно наблюдение, видеонаблюдение в секциите, при гарантирано само машинно гласуване няма много голяма стойност. Видеонаблюдението винаги е имало стойност, когато става дума броене на бюлетини и оформяне на протоколи“, каза Петков и добави, че предложението е с много висока степен на гаранция при преброяването.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123456

    14 17 Отговор
    Aпeл към бългaритe в чужбинa; дa пoмoгнeм нa кoлкoтo мoжe пoвeчe нaши cънaрoдници дa ce изнecaт oт тaзи нeупрaвия и дa oргaнизирaмe зaдгрaничнa Бългaрия и c пaритe ни дa я въcтaнoвим в нoрмaлнa eдин дeн. Дa пoмoгнeм нa cпocoбнитe дa нe прoпилявaт живoтa cи в тaзи бeзизхoднa пoлитичecкa oбcтaнoвкa. Aкo имaшe нaдeждa вoдeщитe пoлитици щяхa дa cи държaт дeцaтa в cтрaнaтa; cпиcъкът e дълъг нa тaкивa cлучaи. Дa cтaнeм грaждaни дори и нa НOВA AТЛAНТИДA е по-добре, нaпримeр. Уcпeх нa вcички бългaри зaд грaницa и нe хaбeтe eнeргия, cрeдcтвa и нe cи cъздaвaйтe нeгaтивни eмoции зa "миcия нeвъзмoжнa"; живoтът e твъдe крaтък зa дa ce прoпилявa зa пoлитичecки тeaтри.

    Коментиран от #15, #16

  • 2 Румба

    19 11 Отговор
    Изтръскай го че пак ще напикаш гащите.

    Коментиран от #10

  • 3 хhhh

    24 12 Отговор
    Много е грозно когато правиш предизборната си агитация- нападайки другите. Не бих гласувала за подобни хора.
  • 4 Си ган

    21 12 Отговор
    Идат нови избори и лудите от АБВ отново е показаха...жална ни майка, че па ще гледаме Румен и оня, лудия доцент с М нещо си..
  • 5 Doni Brasko

    17 10 Отговор
    Сега се вижда кои са старите муцуни защитаващи мафиотизираните структури на държавата. Тая гад плюе, защото следващите избори няма да вземат 1 процент
  • 6 мушенгии

    17 7 Отговор
    на изпаднали зад борда хора. Кой си ти, бе!
  • 7 УРКО

    10 4 Отговор
    ПИЯНКА ДГ
  • 8 Злостен соросоид

    7 8 Отговор
    Прогонихме руските туристи, готвим армията за Източния фронт, не допуснахме увеличаване на пенсиите, не намалихме парите за партиите и ще купим още самолети, самолетоносачи, апартаменти за ЦвЦв и много, много анални тапи и лубриканти за редовите евроатлантици! Успехи, успехи !!!!
  • 9 Въпрос

    12 14 Отговор
    Защо почти никъде не съобщават за протеста против така наречения президент. Много малко сайтове го казват. Защооо. Е така стават нещата. Олигарсите с парите и връзките си бутатнапред това недоразумение.

    Коментиран от #11

  • 10 Кучеглав

    14 10 Отговор

    До коментар #2 от "Румба":

    За Рубата не е доказано ,че пикае във фонтан.Но пък ,че толупа Борисов спи пиян напреко на кревата е документирано по надлежния ред.

    Коментиран от #12

  • 11 уууу бе

    14 10 Отговор

    До коментар #9 от "Въпрос":

    Защото беше сраааам! Събрал Стъкито 50 прошляка, бутнал им по 20 лева в ръката, кутия цигари и едно кафе и тръгнал на "протест". Избяга позорно. Отсреща го чакаха!
  • 12 и за двамата

    1 7 Отговор

    До коментар #10 от "Кучеглав":

    е доказано!
  • 13 Чичак

    9 1 Отговор
    "Издевателствата, на Главния Прокурор" Гледам доста рецидивисти е "издевателствал", не си играе. Евала.
  • 14 chi

    10 2 Отговор
    Институцията "парламент" работи против българите!

    Коментиран от #18

  • 15 ЕМИГРАНТ

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "123456":

    МЕНЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ПИЯЧКАТА КАКИТЕ И НАЕМИТЕ ДА СА ЕВТИНИ В БЪЛГАРИЯ ИНАЧЕ С МОИТЕ 1500 Е НА МЕСЕЦ В ГЕРМАНИЯ СЪМ ЗА НИКАДЕ
  • 16 Анонимен

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "123456":

    Аве ай стига си пиши глупостите под всяка статия ве
  • 17 123

    4 0 Отговор
    Румен Петков остана извън играта са раздаването на държавни пари, след като се появиха по големи измамници от него и го надиграха в собственнатра му игра на лъжи и измами.
  • 18 мдда

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "chi":

    А институцията президент не работи ли за тясно партийни интереси?
    Защо се правите на гламави?
    Президента – хубав, депутатите – лоши, така ли?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове