4 904 18

Румен Петков: Това НС ще остане в историята с най-големите измами от ‘90-а насам

Петков коментира, че за краткия си живот 45-ият парламент прие рекордно много противоконституционни текстове

Румен Петков: Това НС ще остане в историята с най-големите измами от ‘90-а насам
Снимка: АБВ

Това Народно събрание ще остане в историята с най-големите измами от ‘90-а година насам. Това коментира пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков. Той посочи серия от примери в потвърждение на това.

„Първата измама – носител „Демократична България“, е район „Чужбина“. Район „Чужбина“ няма да има. Тук са излъгани всичките ни сънародници, които живеят зад граница и излязоха да гласуват. Излъгани са и тези, които не гласуваха. Да кажеш, че има район „Чужбина“, без да има брой мандати в него, значи просто няма такъв район. Лъже се скандално - със съзнанието, че това е лъжа, че тя е гнусна, че се спекулира със стремежа ма хората да имат идентификация на народното представителство. Съвършено и съзнателно се лъже. Втората лъжа е внесеният проект за нова Конституция. Ако този проект бъде прегледан, ще констатира, че в него има серия противоконституционни текстове.

Всички текстове, които засягат лустрацията, са противоконституционни. Лъжат ни, че ще сменяме Конституцията. Така няма как да бъде сменена. Оставям настрани идеите, които са вътре – противоестествени, противообществени, противоинституционни, като разделянето на Висшия съдебен съвет на две – съдийски и прокурорски. Става дума за откровени лъжи и спекулации. Третата лъжа е битката с прокуратурата и издевателствата на главния прокурор. Това Народно събрание ще го изпратим в историята, но ние ще си остане, със Специализирания съд и Специализираната прокуратура. Тези, които сега ни излъгаха, че ще променят нещата, ще ни лъжат още два месеца, че ще влязат в следващото Народно събрание, за да променят нещата. Те показаха, че не искат“.

Петков коментира, че за краткия си живот 45-ият парламент прие рекордно много противоконституционни текстове.

„Отиващото си, отишлото си вече Народно събрание ще стане в историята с няколко неща. За единица време прие поредица противоконституционни текстове. Единият е свързан с налагането на мораториум върху назначенията. За съжаление, това няма да стане ясно преди изборите. Когато бориш борисовщината по борисовски, някак си не е прилично. Мисля, че трябва да разберем, че или искаме да сме правовата европейска България, или сме изправени пред заплахата в пъти да увеличим закононарушенията, институционализирано чрез Народното събрание. Този текст ще бъде обявен за противоконституционен от Конституционният съд. Решението да бъдат викани на три месеца председателите на съдилища също е противоконституционно. Дали някой ще е атакува този текст в Конституционния съд, не знам, но той е противоконституционен“.

Румен Петков отново коментира видимата липса на приоритети в работата на парламента.

„Днес на темата „1 лев“ се отделиха 6 часа. Целият ден в Народното събрание има много изчерпателни дебати. Всички си даваме сметка, че това не е въпросът, а това е техниката да бъдат бутнати сериозните въпроси настрани. На 5 април аз съм предложил първия законопроект да бъде изваждането на звеното за „Защита на свидетеля“ от подчинение на главния прокурор и връщането му в Министерството на правосъдието. По този начин главният прокурор и гражданите щяха да разберат, че атмосферата е друга. Всичко, което това Народно събрание направи, е да обслужва Иван Гешев и този начин на поведение на главния прокурор“.

По повод състава на ЦИК Петков коментира, че Борисов си е дръпнал тези протестиращи, управлява ги ръчно до ден днешен и сега си вкарва през тях хора в Централната избирателна комисия.

„Трябва да изразя едно смущение от предложенията за Централна избирателна комисия. Мутрите предлагат г-жа Росица Матева, която на свой ред се явява съпруга на г-н Матей Матев, който е новият председател на УС на Фонда за гарантиране на влоговете в банките. Той е чедо на Борисов, Борисов го реализира, а тук го реализира Мая Манолова. Ако те имат пълнолетни деца, не знам защо сме ги пропуснали и не сме ги направили кандидати за народни представители. Г-н Матев беше адвокат на синдиците на КТБ. По този нагъл начин да се демонстрира зависимостта на г-жа Манолова към г-н Борисов - освен благодарност, че я избра за омбудсман, аз не виждам повод“.

Пред медиите Петков съобщи, че ПП АБВ ще отправя предложение към президента Румен Радев и парламентарно представените партии в Народното събрание за горещ одит на гласувалите с машини.

„Идеята е 20 % от секциите да бъдат ръчно преброени, контролните разписки за машината за гласуване - пуснати в съответната уран и резултатът да бъде сравнен с машинния протокол. За да може да е убеден гражданинът, че контролът върху гласуването е ефективен. Нали разбирате, че иначе така шумно прокламираното видеонаблюдение - постоянно наблюдение, видеонаблюдение в секциите, при гарантирано само машинно гласуване няма много голяма стойност. Видеонаблюдението винаги е имало стойност, когато става дума броене на бюлетини и оформяне на протоколи“, каза Петков и добави, че предложението е с много висока степен на гаранция при преброяването.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 17 гласа.

Свързани новини

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 123456

  14 17 Отговор
  Aпeл към бългaритe в чужбинa; дa пoмoгнeм нa кoлкoтo мoжe пoвeчe нaши cънaрoдници дa ce изнecaт oт тaзи нeупрaвия и дa oргaнизирaмe зaдгрaничнa Бългaрия и c пaритe ни дa я въcтaнoвим в нoрмaлнa eдин дeн. Дa пoмoгнeм нa cпocoбнитe дa нe прoпилявaт живoтa cи в тaзи бeзизхoднa пoлитичecкa oбcтaнoвкa. Aкo имaшe нaдeждa вoдeщитe пoлитици щяхa дa cи държaт дeцaтa в cтрaнaтa; cпиcъкът e дълъг нa тaкивa cлучaи. Дa cтaнeм грaждaни дори и нa НOВA AТЛAНТИДA е по-добре, нaпримeр. Уcпeх нa вcички бългaри зaд грaницa и нe хaбeтe eнeргия, cрeдcтвa и нe cи cъздaвaйтe нeгaтивни eмoции зa "миcия нeвъзмoжнa"; живoтът e твъдe крaтък зa дa ce прoпилявa зa пoлитичecки тeaтри.

  Коментиран от #15, #16

 • 2 Румба

  19 11 Отговор
  Изтръскай го че пак ще напикаш гащите.

  Коментиран от #10

 • 3 хhhh

  24 12 Отговор
  Много е грозно когато правиш предизборната си агитация- нападайки другите. Не бих гласувала за подобни хора.
 • 4 Си ган

  21 12 Отговор
  Идат нови избори и лудите от АБВ отново е показаха...жална ни майка, че па ще гледаме Румен и оня, лудия доцент с М нещо си..
 • 5 Doni Brasko

  17 10 Отговор
  Сега се вижда кои са старите муцуни защитаващи мафиотизираните структури на държавата. Тая гад плюе, защото следващите избори няма да вземат 1 процент
 • 6 мушенгии

  17 7 Отговор
  на изпаднали зад борда хора. Кой си ти, бе!

 • 7 УРКО

  10 4 Отговор
  ПИЯНКА ДГ
 • 8 Злостен соросоид

  7 8 Отговор
  Прогонихме руските туристи, готвим армията за Източния фронт, не допуснахме увеличаване на пенсиите, не намалихме парите за партиите и ще купим още самолети, самолетоносачи, апартаменти за ЦвЦв и много, много анални тапи и лубриканти за редовите евроатлантици! Успехи, успехи !!!!
 • 9 Въпрос

  12 14 Отговор
  Защо почти никъде не съобщават за протеста против така наречения президент. Много малко сайтове го казват. Защооо. Е така стават нещата. Олигарсите с парите и връзките си бутатнапред това недоразумение.

  Коментиран от #11

 • 10 Кучеглав

  14 10 Отговор

  До коментар #2 от "Румба":

  За Рубата не е доказано ,че пикае във фонтан.Но пък ,че толупа Борисов спи пиян напреко на кревата е документирано по надлежния ред.

  Коментиран от #12

 • 11 уууу бе

  14 10 Отговор

  До коментар #9 от "Въпрос":

  Защото беше сраааам! Събрал Стъкито 50 прошляка, бутнал им по 20 лева в ръката, кутия цигари и едно кафе и тръгнал на "протест". Избяга позорно. Отсреща го чакаха!
 • 12 и за двамата

  1 7 Отговор

  До коментар #10 от "Кучеглав":

  е доказано!
 • 13 Чичак

  9 1 Отговор
  "Издевателствата, на Главния Прокурор" Гледам доста рецидивисти е "издевателствал", не си играе. Евала.
 • 14 chi

  10 2 Отговор
  Институцията "парламент" работи против българите!

  Коментиран от #18

 • 15 ЕМИГРАНТ

  5 3 Отговор

  До коментар #1 от "123456":

  МЕНЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ПИЯЧКАТА КАКИТЕ И НАЕМИТЕ ДА СА ЕВТИНИ В БЪЛГАРИЯ ИНАЧЕ С МОИТЕ 1500 Е НА МЕСЕЦ В ГЕРМАНИЯ СЪМ ЗА НИКАДЕ
 • 16 Анонимен

  4 0 Отговор

  До коментар #1 от "123456":

  Аве ай стига си пиши глупостите под всяка статия ве
 • 17 123

  4 0 Отговор
  Румен Петков остана извън играта са раздаването на държавни пари, след като се появиха по големи измамници от него и го надиграха в собственнатра му игра на лъжи и измами.
 • 18 мдда

  6 1 Отговор

  До коментар #14 от "chi":

  А институцията президент не работи ли за тясно партийни интереси? Защо се правите на гламави? Президента – хубав, депутатите – лоши, така ли?!

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.