Last news in Fakti

5 Май, 2021 19:44 5 331 42

Ирена Анастасова: ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ" направиха скандала в парламента

  • ирена анастасова-
  • бсп-
  • пенсии-
  • кодекс на труда-
  • скандал

Те гласуваха лицемерно първото четене за преизчисляването на пенсиите, заяви зам.-председателят на БСП

Ирена Анастасова:  ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ" направиха скандала в парламента - 1
Снимка: БСП-София

Прекъсване работата на Народното събрание днес беше заради гласуването на промени за преизчисляване на пенсиите в Кодекса за социално осигуряване, предложени от БСП, което мина на първо четене и би трябвало да мине на второ четене, тъй като не е имало заявки за промени между двете четения.

Това обясни в "Още от деня" на БНТ заместник-председателят на партията Ирена Анастасова.

"Против второ четене бяха всички, освен БСП и "Изправи се! Мутри вън!" Всички останали - ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ" не гласуваха, те направиха скандала", заяви Анастасова.

Според нея на първо четене те са гласували лицемерно с ясното съзнание, че този парламент има един ден живот - петък, и няма как този закон да мине на второ четене.

"БСП е внесла 6 законопроекта, които внася с началото на всяко Народно събрание и на всяка парламентарна сесия - това са наши закони, които ние последователно отстояваме", категорична беше Ирена Анастасова.

И подчерта, че нито една парламентарна група, с изключение на Мая Манолова, не е внесла нито един социален законопроект за разглеждане.

Мандата са върнали, защото не искат властта на всяка цена. Всички парламентарни групи са заявили, че няма да ги подкрепят, "как в тази ситуация да направим кабинет", попита заместник-председателят на БСП.

"Ние смятаме, че колкото по-бързо върнем мандата, толкова по-бързо ще има сформирано служебно правителство и президентът Радев ще определи служебното правителство с надеждата наистина да се постигне ревизия на сегашното управление", подчерта Ирена Анастасова.

И заяви, че не знае кои ще са имената в служебния кабинет.

Ирена Анастасова беше категорична, че приетите промени в Изборния кодекс ще гарантират честността на вота.

"Единствено се притесняваме за доставката на машини в секциите в чужбина, но се надявам и там да се справи Централната избирателна комисия", каза Анастасова.

Тя поясни, че от срещата с президента е разбрала, че в един и същи ден ще има служебно правителство и ЦИК.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123456

    18 26 Отговор
    Aпeл към бългaритe в чужбинa; дa пoмoгнeм нa кoлкoтo мoжe пoвeчe нaши cънaрoдници дa ce изнecaт oт тaзи нeупрaвия и дa oргaнизирaмe зaдгрaничнa Бългaрия и c пaритe ни дa я въcтaнoвим в нoрмaлнa eдин дeн. Дa пoмoгнeм нa cпocoбнитe дa нe прoпилявaт живoтa cи в тaзи бeзизхoднa пoлитичecкa oбcтaнoвкa. Aкo имaшe нaдeждa вoдeщитe пoлитици щяхa дa cи държaт дeцaтa в cтрaнaтa; cпиcъкът e дълъг нa тaкивa cлучaи. Дa cтaнeм грaждaни дори и нa НOВA AТЛAНТИДA е по-добре, нaпримeр. Уcпeх нa вcички бългaри зaд грaницa и нe хaбeтe eнeргия, cрeдcтвa и нe cи cъздaвaйтe нeгaтивни eмoции зa "миcия нeвъзмoжнa"; живoтът e твъдe крaтък зa дa ce прoпилявa зa пoлитичecки тeaтри.

    Коментиран от #18, #30

  • 2 честен ционист

    44 9 Отговор
    "Коалиция Сарай" си показа рогите.
  • 3 Майна

    60 11 Отговор
    ГЛЕДАХ ГО ДИРЕКТНО И НЕ МОЖЕХ ДА ПОВЯРВАМ, ЧЕ ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ...ДА ОСТАВИШ БЕЗЗАЩИТНИТЕ БЕЗ...ХЛЯБ!

    Коментиран от #11

  • 4 ей така

    23 46 Отговор
    и не се научихте да не лъжете! Как ще се гласуват две четения в един ден, бе! Раздрахте се, за да не изпаднете под 10%. Престанете да манипулирате.
  • 5 Чичо

    26 50 Отговор
    Искате високи пенсии, върнете Виденов за лидер на БСП или Зарков да не ми разказва сладките приказки, че всичко е изчислено. Печатница трябва щото БСП изхарчи пенсионните фондове 96 и ни пребара спестяванията. Вашите сметки ги знаем

    Коментиран от #40

  • 6 Нямаме

    30 4 Отговор
    По 3 живота (дажи 2 нямаме) за да се кланяме на мутрите, вадене на кирливи ризи, скандали, мачкане докато се махнат!
  • 7 Майна

    45 10 Отговор
    И ТОЗИ ЧАЛГАР Е СЪЩИЯ КАТО БОРИСОВ...ЗА ДБ , ТЕ СА КОСТОВИСТИ...,БОЛИ ГИ..
  • 8 Чичо

    13 25 Отговор
    Станишев що държа дохода на 300 кинта 4 години а всички вземаха тогава около 1000 кинта ама остатъка под масата, щото знаеше какво значи преизчислението - още осигуровки
  • 9 тази даскалица

    18 17 Отговор
    помириса парламента и взе, че ѝ хареса, ама така, че се изучи и да лъже!
  • 10 РЕАЛИСТ

    49 13 Отговор
    Уважаеми пенсионери, запомнете ги добре тези партии ГЕРБ, ДПС и Има такъв народ на Слави. Тези гадинки ви обрекоха на бедност и глад. Не гласувайте за тези гадове , които не уважават хората, които изградиха България.
  • 11 Направо не е за вярване

    10 44 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Пенсионерите разчитат на Борисов защото другите са пунта мара.

    Коментиран от #27

  • 12 Гост

    29 0 Отговор
    Политиката е за политиците, за народа трябва пари, работа, социал, детски, пенсии.
  • 13 0049

    26 1 Отговор
    Див народ слаба държава.
  • 14 оня с коня

    9 15 Отговор
    Естествено че ГЕРБ,ДПС и ИТН със самото си Осмеляване да изразят несъгласие с Идеите на БСП са виновници за Скандала.А ако просто ме бяха попитали преди Патакламата дали ще има последствия от действията им щях да им кажа че са в Дълбока грешка,защото още от "Време оно" е казано че "Всяка линия НЕуспоредна на Партийната е КРИВА Линия"!
  • 15 chi

    17 0 Отговор
    Не парлавент а цирк!
  • 16 Самуил

    12 18 Отговор
    Моите извинения, но хайде моля ви първо да се научите да управлявате парите на партията си и тогава да кандидатствате за властта. То е ясно какъв фалит ще настане, ако ви се даде шанс да управлявате парите на държавата

    Коментиран от #20

  • 17 маймун

    14 4 Отговор
    маноил манев е пее..ст ,освен дето е тъпанар и Дръвник !!!
  • 18 Уса

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "123456":

    Няма по красиво място от България.Където и да отидем едните нямт природа и купуват такава а другите имат природа,но бъка от змии и крокодили
  • 19 Иван Грозни

    34 0 Отговор
    Зада я има България имат заслуга и възрастните поления бе плужаци долни. Защо си мислите, че вие сте последни и всичко трябва да мине през вашите дирници.
  • 20 е как да стане

    6 12 Отговор

    До коментар #16 от "Самуил":

    като крадат поголовно, независимо дали са пари на партията им или държавни такива. Колкото пъти са управлявали, толкова пъти са се сгромолясвали. И този народ чака спасение от тях!

    Коментиран от #25

  • 21 Мим

    29 1 Отговор
    Най голямото разочарование идва от ,чалгарите,а пък дпс са лицемери и патерица на герб,но те гласуваха против благото на електората си.Дано да са ги разбрали какви мушеници са,защото пенсиите са за всички те.Не е само за определена партия ...

    Коментиран от #32

  • 22 Ема

    19 5 Отговор
    Стана ясно защо Слави не направи правителство. Няма закони и правила, когато безпомощни хора с по 300 лв. са оставени на произвола. Има учители с 40 години стаж, които не успяха да вземат по 120 лв., заради 1 стотинка. Това е решение на мръсната сачева, нека и се наложи тя да живее в нищета. До кога ще търпим подобно унижение, не всички имат деца и роднини да им помагат. Всичко се връща помнете.
  • 23 Истината

    4 2 Отговор
    Случи се нещо много странно! След като на 29 април излезе проучването на агенция "Маркет Линкс" в което ГЕРБ води пред ИТН с по малко от процент , Тошко Йорданов от формацията ИТН излезе с декларация че проучването е манипулирано и според техни данни ИТН е с преднина пред ГЕРБ с 2.2% , ИТН- 21.2% , ГЕРБ -19% , БСП-16.5%, ДПС-9.4% , ДБ-9.3% ,ИСМВ-4.9%. От агенцията "Маркет Линкс" излязоха с уточнение че проучването им с данни е от всички гласували , от тези които са решили твърдо да гласуват ИМТ е пред ГЕРБ. Също така от агенцията напомнят че техните проучвания са най близки до реалните резултати и че според независими аналитични организации "Маркет Линкс" е доказано " политически необвързана агенция". И според Добромир Живков от социологическата агенция ножицата между ГЕРБ и БСП се затваря и разликата е в рамките на 2-3%.

    Коментиран от #26

  • 24 ЯСНО КЪ БЯЛ ДЕН

    25 2 Отговор
    АМИ ДАНЧО МЕНТАТА СЛЕД КАТО СЕ ИЗСАЗА И ПРЕДСЕДАТЕЛКАТА ОТ ИТН ОТКАЗА ДА ПУСНЕ ГЛАСУВАНЕТО. ДПС КОМАНДВА ИТН И ЧАЛГАРЯ!
  • 25 Що бе

    18 3 Отговор

    До коментар #20 от "е как да стане":

    Баце откъде започна на гола поляна сигурно!? СтаниШев му остави 8млрд излишък за харчене.Баце ни оставя 25млрд борчове.При все ,че Станишев няма ше финансиране от ЕС! Но за вас банкянското говедо е велик!Вярно,велик крадец на евраци и злато ,че и любовник го раздава в Барса!
  • 26 Стойко

    12 4 Отговор

    До коментар #23 от "Истината":

    Герболезите на изборите след 2 месеца и 1 седмица ще бъдат 5-ти. След ИТН, БСП,ДПС И ДБ. Не се знае дали няма да ги oдерe и Мая с триото защото за тези 2 месеца ще има страхотни удари с факти за кражби на Герболезите ....ГРОП са безвъзвратно пътници и вече никой не може да ги спаси!

    Коментиран от #31, #33

  • 27 ЗА КАКВО

    15 4 Отговор

    До коментар #11 от "Направо не е за вярване":

    ДА РАЗЧИТАТ НА Борисов??? Та той 12 ГОД. НЕ му стигнаха да преизчесли пенсиите. Само се ДУЕ
    И облъчва.
  • 28 Рудолфина

    2 3 Отговор
    Дигнаха ви заплатките, наесен – при 75% ядро на ковид щит – обратно с песен ! Децата имат нужда да общуват в междучасията а щом има междучасие, не може да няма час!
  • 29 1234

    17 1 Отговор
    Най много бяха против приемането от ДПС. Адемов, Данчо Ментата и Алатай скачаха като побеснели.
  • 30 Син софиянец

    6 10 Отговор

    До коментар #1 от "123456":

    Заминавайте некадърници. Нагледал съм се на такива муцуни из света. На всякъде "размитат" за некадърници, неспособни да се справят в страна, в която буквално зеят ниши за бизнес. Заминавайте и не се връщайте. Писна ми от претенции, като че ли някой ви е длъжен да ви тъпче блага в устата. И не ми скачайте с номера "най- голям инвеститор". Дори родителите си не поглеждате. Като им изпращате по 100€ на месец си мислите, че получавате индулгенция ли ? Не, не я получавате, а там ще си останете чужденци за винаги. Успех лумпени и наркомани. Търкаляхте се по площадите, опикахте и осквернихте София, счупихте държавата и сега бягате. Никой не е очаквал от вас нещо по-различно. Друм, да ви няма. Страните в които ще отидете да ви берат гайлето.

    Коментиран от #34, #35

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Перо

    15 1 Отговор

    До коментар #21 от "Мим":

    Електората на ДПС гледа турска телевизия,те не знаят какво става в “меджлиса” на БГ.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Jdj

    0 3 Отговор

    До коментар #30 от "Син софиянец":

    Еваларка пич, само така, селинджоса да опростачва и други държави, конвергенцията да върви .

    Коментиран от #36

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ха ха

    5 4 Отговор

    До коментар #34 от "Jdj":

    Прав си за тези,които чак сега решиха да бягат.Следващите ще са още по зле.А най- простите ще си седят в панелките и ще четат Винету.Сам разбираш,че тези които още преди двадесетина години се измъкнаха са и по умни и по интелигентни от теб.Затова и тази злоба и завист в поста ти.
  • 37 Матей

    5 0 Отговор
    Само едни промени на изб.закон,на книга, не особено подсигуряват честността на изборите,на практика е по-сложно.Не може от изцяло фалшифицирани избори в страна,оплетен от метастазите на герберизма и хоп--скачаш в съвършената демокрация.Такива сънища са опасна заблуда,да няма после неприятни изненади в следизборния ден.Някъде беше написано,че трябва да се вържат няколко попа,за да е мирна държавата и е точно така.Като разместиш параметрите в едно уравнение,резултата накрая ще е същият.
  • 38 Тошко

    5 5 Отговор
    С този коментар тази джофра задмина Нинова по лъготене!
  • 39 Тош ко

    5 5 Отговор
    Нинова искаше да изпълне като свински тестис! Искаше да задължи НС да наруши правилника и да гласува решение едновременно на първо и второ четене! Това което направи Нинова е позор....но е петък може всичко да бъде гласувано по правилник!!!!
  • 40 сори

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Чичо":

    Парите за повишените пенсии ще дойдат от подоходното облагане . само че то ще засегне политиците с големите заплати . Като се намали и администрацията ...полицаите чантаджии..корупцията Пари ще има за утроени пенсии .
  • 41 ЖЕК

    5 4 Отговор
    Славчо Учиндолски , ГЕРБ и ДПС са едно . Този парламент не става за нищо, едни и същи муцуни гледаме вече 15 - 20 години ненаядени, алчни, антинародни. Вземат на пенсионерите и последния залък, а техните заплати най напред си ги актуализират. Тези господа са срам за България!
  • 42 Цветко Христов

    3 4 Отговор
    Тази партия бкп, бсп още от създаването си са били против новите идей за цивилизационен прогрес. Те са за родово общинен строи и нищо друго. Сега сме 2021г, и не може да заблуждава хората.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове