Last news in Fakti

6 Май, 2021 15:23 4 473 61

Енчев: В петък около НС трябва да има кордон от пенсионери и бунтовни граждани

  • велизар енчев

"7 май е Денят на истината!“, пише още той

Енчев: В петък около НС трябва да има кордон от пенсионери и бунтовни граждани - 1
Снимка: БГНЕС

В петък около Народното събрание трябва да има кордон от пенсионери и бунтовни граждани. Това написа във Фейсбук народният представител от парламентарната група на „БСП за България“ Велизар Енчев.

"Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и „Да, България“ - четирите партии са най-големите врагове на два милиона български пенсионери. В петък, 7 май, от 09.00 часа, около Народното събрание трябва да има кордон от пенсионери и бунтовни граждани. Депутатите от БСП продължаваме битката за българските пенсионери.

Предстои съдбоносно второ гласуване за преизчисляване на пенсиите.

На първо гласуване депутатите одобриха с огромно мнозинство предложението на БСП. Но в нарушение на парламентарния правилник, който е със силата на закон, председателят на НС Ива Митева не позволи второ гласуване, поради което окупирахме трибуната и заседанието бе прекратено. Ние искаме справедливо индексиране на всички пенсии, а не унизителни подаяния по Великден и Коледа. Необходимият един милиард е в „Сребърния фонд“! Сега или никога трябва да победим антисоциалната система, която на 5 май бе защитена от "Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и „Да, България“... На 5 май паднаха маските на партийните слуги на българския капитализъм!

Всъщност тези четири партии са най-големите врагове на два милиона български пенсионери - най бедните и най-болните пенсионери в Европейския съюз.

7 май е Денят на истината!“, пише още той.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 47 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 мунипулатор

    67 22 Отговор
    Защо не се застъпихте за пенсионерите 12 години и ни ги призовахте пред Народното събрание ?

    Коментиран от #28, #44

  • 3 честен ционист

    40 38 Отговор
    Прав е другарят Енчев, тази Ивчето мрази пенсионерите, личи й от далеч и ми се види леко помакеса. Вчера като я натиснаха комунистите и взе да пелтечи още повече. МОРЯ МОРЯ МОРЯ

    Коментиран от #12

  • 4 Чичо

    37 22 Отговор
    Вие ми сложете още данъци от заплатата и ще си спомните Виденовите времена
  • 5 Майна

    38 30 Отговор
    ДА ВИДИМ ДНЕС КАТО ИЗПЪЛЗИ ОТ ДУПКАТА СИ ТРИФОНОВ, КАКВО СА МУ СТЪКМИЛИ КАТО ОПРАВДАНИЕ ЗА ВЧЕРАШНАТА МУ ПОДКРЕПА НА ДПС И ГРОП....БРАВО НА МАЯ И БСП!ГЛЕДАЙТЕ ДЕЛАТА , А НЕ РЕЖИСИРАНИ..ОПРАВДАНИЯ!!! ЗАТВОР ЗА МУТРИТЕ!

    Коментиран от #40

  • 6 Сърп и чук

    27 11 Отговор
    Ами, предложи на ИМВ да се явите заедно на изборите! И те бяха май пред трибуната... Какво сте се пръснали като глухарчета на вятър?
  • 7 глоги

    29 21 Отговор
    председателКАТА на НС Ива Митева не позволи второ гласуване, поради което окупирахме трибуната и заседанието бе прекратено. Трябваше учтиво да я помолите,а не да скачате срещу нея. Все пак тя е жена. НС не е окупационна зона.
  • 8 Брендица

    54 7 Отговор
    Енчев и бившата ми колежка синдикалистка Мика Зайкова каза да не се пипа Сребърния фонд! Като накарате държавните чиновници да си внасят осигуровките от заплатите ще съберете пари за пенсионерите.

    Коментиран от #42

  • 9 Булдог

    27 34 Отговор
    Този е нелицеприятен, изглежда на апаратчик от БКП!
  • 10 Точка Омега

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Киро - шлайфа":

    Не слагай Бога Наш Христа и този сатанист в едно изречение.
  • 11 Бобши

    17 31 Отговор
    Ще ти дойде и на теб Времето, Енчев, па' ще пукнеш, и света след теб ще е едно по-добро място :)))
  • 12 Ванче К

    28 9 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Ами повечето са алчни старци. На тези от провинцията с 300 лв да им се дадат 100 лева е човешко, ама на баби Софиянки дето дават по две стаи под наем от къдя на кадя?
  • 13 Срамота

    20 27 Отговор
    е такъв дъртак-комунде да го играе провокатор.
  • 14 СЕВЕРОЗАПАДА

    17 22 Отговор
    ПО-ВАЖНО Е ЗА ВАС, КАТО СМРАДЛИВИ КОМУНЯГИ ДА СТЕ В ЕДИНСТВО С ТУРСКАТА ПАРТИЯ.
  • 15 БСП

    19 10 Отговор
    Да гласува утре на Мая предложението за 50 лв до лрая на годината, не да се правят на ощипани госпожички щото не бяха готови с този законопроект, нямат идея от де ще дойдат 10-12 млрд годишно за това тяхно предложение, а вчера балмираха предложението на ИМВ
  • 16 Чук и Гек

    27 9 Отговор
    Преди време слушах Енчев да казва по повод на патриотите май беше - ,,Не слушайте какво говорят от трибуната, по студията на телевизиите и пред камерите! Гледайте как гласуват в крайна сметка...!". Едно обаче е сигурно - когато стане напечено за Ива Митева - ДПС я спасява! Вчера излезе - кой!? Данчо Ментов - така и така госпожо прецедателке, имате право, когато в залата няма ред да прекратите заседанието ...! И хоп - готово! Коментара 50/50 е застрашен.
  • 17 Последния Софиянец

    23 16 Отговор
    Абе може ли да сте толкова прости?! Второто гласуване беше блокирано от ГЕРБ и ДПС.Председателката няма какво да направи.
  • 18 Кой

    10 11 Отговор
    изпълзя от дупката отново?!
  • 19 Counter

    18 15 Отговор
    Чиста демагогия. С такава куца политика бсп ще отиде в дъното на следващите избори, ако въобще се класира.
  • 20 Гражданин

    14 1 Отговор
    А по високи заплати кога?
  • 21 Българка

    20 8 Отговор
    Велизар Енчев ме разочарова. Имах по-добро мнение за него. Каузата за преизчисляване на пенсиите е отлична, но да нападаш ДБ, ИТН за това, че в един и същ ден не са подкрепили и първо и второ четене закона, си е изтрещяла работа. Та нали, ако го бяха подкрепили, гробарите и него ще атакуват. Бих се съгласила с гнева му, ако в петък партиите на промяната не подкрепят закона и на второ четене, защото, за да мине на първо четене за него не са гласували само БСП и ИСМВ
  • 22 Чичо

    22 18 Отговор
    Предния път замалко да завия наляво и да гласувам за Корнела, добре че размислих. Няма как да стане с тоя див популизам, ще фалира държавата без време
  • 23 Майна

    25 20 Отговор
    ИМАМ ГОЛЯМ РЕСПЕКТ КЪМ ЕНЧЕВ,ЗАЩОТО Е РАБОТИЛ ЗА РАЗУЗНАВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ, ИСТИНСКИ ОФИЦЕР, РАБОТИЛ ЗА РОДИНАТА НИ!! ДНЕШНИЯ ДЕН Е И ПРАЗНИК ЗА ТАКИВА ДОСТОЙНИ ОФИЦЕРИ!!! ДОНОСНИЦИТЕ ОТ ДС СА БИЛИ ВСИЧКИ ОНИЯ ,,ДЕМОКРАТИЧНИ МУЦУНИ ,,, КОИТО УПРАВЛЯВАХА И СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ!!! РЕСПЕКТ КЪМ ВАС, ЕНЧЕВ!!!

    Коментиран от #27

  • 24 СКАНДАЛ

    19 7 Отговор
    ГРОБ ръчкат футболните агитки да излизали да протестират срещу Радев заради изборите на 11-ти юли и умрелото евро първенство.

    Коментиран от #26

  • 25 Сърп и чук

    12 4 Отговор
    Може би е прекалено, но щом може по разни програми за айляци Герб да купува гласове уж законно, защо тези, които все пак са работили десетилетия на залеза на живота си да не получат някакво признание? Извинявайте, но почти 83 годишният пример е пред мен. Трудовият му стаж е преминал в тютюна, отливане на бетонни плочки и стълбове, и последните 3 години в някакъв цех във вредни условия сред бои и лепила. Противоположният пример също е наблизо . Всички мошеници с телкове и лични асистенти на леля и кака...
  • 26 Чук и Гек

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "СКАНДАЛ":

    И кой ги принуждава да гледат пресконференциите?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 12 НЕ..

    21 3 Отговор

    До коментар #2 от "мунипулатор":

    НО ОТ 5 ГОД. БСП ВНАСЯТ ТОЗИ ЗАКОН. ГЕПАДЖИИ ТЕ НЕ ГО ВКАРАТ ЗА ГЛЕДАНЕ. КОЛКО ПАРИ ИЗХАРЧЕНИ ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО.
    НО ЗА ПЕНСИИ НЯМА.
  • 29 За съжаление

    15 7 Отговор
    Е прав, и на заседанието всичко си пролича. Имаше много добри дебати. Чуха се много мнения, на компетентни хора. И накрая на председателката й изгърмя бушона. Не издържа на напрежението, че опитни политици като Нинова и Манолова, постъпиха смело и действаха като мъже, в защита на всички пенсионери.
  • 30 element 05

    13 16 Отговор
    Колкото да се напъвате от бсп да си вдигнете процента , нямате шанс -надолу и само надолу. На следващите избори - 10% и така до пълния ви крах. България няма нужда от левица като вас , а нова съвременна лява партия.
  • 31 пенционер

    12 5 Отговор
    Тенджери, тигани, черпаци да си носим ли или вие ще ни ги осигурите?
  • 32 Паре нема

    8 8 Отговор
    Ми то още 1989 стана ясно, че парите от пенсии ги няма. Та нали енчевците ги събираха 45 години. От тогава, а и отпреди това се, работещите издържат пенсионерите, дето уж са си спестили вече пенсията. Както викаше една циганка : кой ще ни даде пари? ( Или нещо подобно беше:) )
  • 33 българина

    4 1 Отговор
    бтлфарите са просто племе, ще има само мухи и комари както винаги
  • 34 Българин

    5 14 Отговор
    Управляват БСП 2009 та ..Минимална пенсия 145 лева,максимална 600....Днес минимална пенсия 300 +50 лева,максимална 1440 лева ,другарю Енчев....

    Коментиран от #36, #37

  • 35 наблдател

    5 9 Отговор
    Енчев !
    В петък пред народното събрание трябва да се съберат децата на всички пенсионери и да обявят , че ще заделят подходяща сума от своите възнаграждения за да могат техните родители да получават нормална пенсия.

    Коментиран от #38

  • 36 Българин

    8 8 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    Драги пенсионерино , дето пишеш от ника ми , знаеш ли че българските промишленост и селско стопанство са рухнали . И парите , които пенсионерите получават сега , са от тежки заеми взети от щатско-турската власт , коити внуците и правнуците на пенсионерите ще плащат ?!
  • 37 Майна

    19 8 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    СДС И КОСТОВ НАПРАВИХА ПЕНСИИТЕ НАПОЛОВИНА...КОСТОВ РАЗПРОДАДЕ БЪЛГАРИЯ ,КАТО ОБЕЩА ТРИДЕСЕТ МИЛИАРДА ОТ НЕЯ, КОИТО ЩЕ БЪДАТ ВНЕСЕНИ В СРЕБЪРНИЯ ФОНД.....,ЗА ПЕНСИИ. СЪБРА И ВНЕСЕ САМО ТРИ МИЛИАРДА...ВЕРОЯТНО ПАПАГАЛИТЕ ПАК ЩЕ КАЖАТ, ЧЕ КОМУНИСТИТЕ СА ВИНОВНИ, КОМУНИСТИ БЯХА ВСИЧКИ!!!!
  • 38 Наблюдател

    2 12 Отговор

    До коментар #35 от "наблдател":

    А дали заслужават сегашните пенсионери , които мълчаливо позволиха съсипването на България в последните 30 години , съчувствие ?
  • 39 енчев

    9 6 Отговор
    изпитвал съм респект от интелекта ти, а то какво излезе! Зовеш към бунтове. Правилникът на НС не позволява да се гласуват две четения на едно заседание. Допуска се изключение само в случаите, когато в законопроекта не са направени изменения или допълнения. Но другарката Нинова реши да си направи пиар и добави допълнение. Тогава за какво са правилата?! Не съм очаквал от теб да слезеш на това ниво. Не бой се! Ще бъде прието предложението, но не прави внушения, че БСП е добрият виновник. Благодарете на Мая Манолова!

    Коментиран от #46, #47

  • 40 пак не разбрал

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Не е днес, бе! В събота! Що за индивиди виреят тук?!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 тръгвай

    6 6 Отговор

    До коментар #8 от "Брендица":

    бясно да търсиш в кой синдикат беше Мика Зайкова и как я редиш до Енчев! На всичкото отгоре и много лъжеш, ама алкохолът не прощава никому!

    Коментиран от #60

  • 43 Абе тоя нормален ли е?

    6 12 Отговор
    Кой гласува срещу българските пенсионери?
    А бе Енчев , я ни припомни?
    Нещастникоооо не включвай ИТН в твойте празнословия.

    Коментиран от #45, #55

  • 44 Кого ще посрещаме?

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "мунипулатор":

    Божков на слон, а Цветан Василев на бял кон?
  • 45 Казаха ни каква е възможността

    5 9 Отговор

    До коментар #43 от "Абе тоя нормален ли е?":

    Сега да се гласува, че да залегне от ДОГОДИНА! Но, БСП, НЕ че НЕ! ИСКАМЕ СЕГА НА МИНУТАТА. При положение, че ИТН и БСП отказаха да предложат правителство, Радев да намери пари и да действа. Той сега ще стане и председател на ЦИГ.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Трият истината

    10 1 Отговор

    До коментар #39 от "енчев":

    Но правилникът се чете като дявол Евангелието. След като предложения се правят между 1 и 2 четене, този текст е неясен. И предложението на Нинова незаконно беше отказано да бъде подложено на гласуване.
  • 48 Да ама не

    4 2 Отговор
    Няма да има никой
  • 49 ГЕРБ

    7 1 Отговор
    Боклук
  • 50 ФАКТ !

    13 6 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца !!! Всички КОМУНИСТИ ВЪН от ПАРЛАМЕНТА !!! ЛУСТРАЦИЯ и всички ВЪН !!! ЕНЧЕВ,СРЕЩУ КОИ ще протестират ПЕНСИОНЕРИТЕ ??? Всички , които сте в ПАРЛАМЕНТА -БИВШИ КОМУНИСТИ и техните НАСЛЕДНИЦИ ,СТЕ ВИНОВНИ ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО ,в което се намират БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ !!! А МЛАДИТЕ работят за другите държави !!! НЕ ви ли е ,поне малко СРАМ ???? НЯМАТЕ,НЯМАТЕ СРАМ !!! И никакъв МОРАЛ !!! ИЗМИТАЙТЕ СЕ ВСИЧКИ !!! ОТ вас НИЩО НЕ СТАВА !!! ХОРАТА МИЗЕРСТВАТ в БЪЛГАРИЯ , ЗАРАДИ ВСИЧКИ вас !!!!!
  • 51 ПРОФЕСОР ИЛЧЕВ

    9 6 Отговор
    БООЖЕ КАКВО НИЩОЖЕСТВО ,ЯВНО НАСЛЕДНИК НА ПИЯНИЯ ДЖАМБАЗКИ
  • 52 МАЛКА пенсИЯ

    8 3 Отговор
    Смятам,че избирателите,гласоподаватели,не сме добре,а ,,Те'',са добре,щом пак ни излъгаха,да участваме в цирка,избори-2021.
  • 53 Нина

    8 5 Отговор
    Стига сте призовавали пенсионерите! Нашите пенсионни фондове червените олигарси ограбихте, после извършихте престъпна приватизация . Сега искате да разтурите и Сребърния фонд , за да се издокарате пред неуките пенсионери и да спечелите с популизъм гласове на изборите.

    Коментиран от #61

  • 54 Мимчят

    7 2 Отговор
    Абсолютно е прав.Всички живи пенсионери,трябва да се предвижат до София пред парламента,щото ако сега не се гласува закона,много от тях ,няма да го доживеят ,за приемане на следващ парламент....
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ПРОФЕСОР ИЛЧЕВ

    2 1 Отговор
    БООЖЕ КАКВО НИЩОЖЕСТВО ,ЯВНО НАСЛЕДНИК НА ПИЯНИЯ ДЖАМБАЗКИ
  • 57 хан крум

    2 5 Отговор
    Ей Боклук ,преди години Господ те наказа жестоко-житейски,а ти не си взе поука и продължаваш да лееш помия,какъв човек или подобие на човек си ти!
  • 58 безпартиен

    2 0 Отговор
    Нещо да каже за "работещите" пенсионери в МВР,МО и други министерства,области общини?Никъде в ЕС,САЩ и дори Русия пенсиониран служител да продължида работи там,където се е пенсионирал но вече със заплата и пенсия!!!Така се източва пенсионната система и се пречи на млади кадри да израстват кариерно!Но пък това са и най-верните избиратели на политиците!Като им се работи ЗАЩО са се пенсионирали????????
  • 59 чакал

    1 1 Отговор
    И Д И О Т и Комунист са едно и също, а Велизар Енчев е едно от многото доказателства !
  • 60 Брендица

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "тръгвай":

    Не лъжа. Да бях в Подкрепа но синдикашна шефка на фирма туризъм и балнеология. Бяхме на семинар началото на м.04.2006 с Мика Зайкова в Румъния. Може и да лъже някой, но аз нямам причина да го правя!
  • 61 уточнение

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Нина":

    Първо "червените олигарси" са Костов, Борисов, Доган, Божков,..., и второ - пенсионерите са много по-образовани от сегашните на възраст под 50 години.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове