Last news in Fakti

6 Май, 2021 16:59 9 794 45

Проф. Витанов нахока хейтърите и обяви важни COVID новини

  • николай витанов-
  • covid

Днес базовото репродуктивно число е 0.852. под 1 е, значи обхватът на заразата продължава да се свива

Проф. Витанов нахока хейтърите и обяви важни COVID новини - 1

Математикът Николай Витанов анализира ситуацията с развитието на пандемията от коронавируса у нас навръх Гергьовден. Ето какви данни изнесе експертът в личния си фейсбук профил.

"Не мислех да пиша точно на Гергьовден, но валят въпроси какво става с пандемията. Не знам кой ви е наплашил. Спокойно, нищо не става. 30-те кучета на Витанов мълчат. Ако тръгне да се дестабилизира текущия сценарий, те ще се разлаят и ще ви пиша, затова е тоя канал за информация.

Днес базовото репродуктивно число е 0.852. под 1 е, значи обхватът на заразата продължава да се свива, броят на активните случаи намалява, посоката както писах вече е 45 000 - надолу.

Получавам много бележки защо смятам щита така или иначе. В събота ще излезе голямо интервю с мен във вестник Телеграф, там ще има обяснения. В момента щитът е 35.8%, полека расте. Внимание - това число може и да почне да намалява, не е казано, че може само да расте. Ядрото на щита е 18.3%.

Тоест, защита има срещу рязко покачване на броя на случаите. Може да не е 70%, но я има и от нас зависи да я увеличаваме.

До края на седмицата ще е спокойно. До края на другата седмица ще стане ясно, дали с действията си сме успели да дестабилизираме благоприятния сценарий, по който се движим. Засега не ни се удава, стойностите на индикаторите за промяна са много ниски, иначе казано - 30-те кучета мълчат. Изкарайте си спокойно празниците.

Както знаете, моите приятели хейтърите ме наричат национален предател, но вече по различна причина. Досега нищо не разбирах от математика. Сега, след като мястото за правене на анализи и прогнози е свободно, пак съм национален предател, обаче вече защото изоставям народа в критичен момент, а съм вдигнал летвата много високо и какво щели да правят тия след мен.

Ами много просто - аз си имах задача да подпомагам щаба и правителството с анализи и прогнози. Повика ме министър-председателят и ми я възложи. Следващият министър-председател прави каквото намери за добре. Защо трябва да вика мен. Я по диваните що експерти има. Аз си свърших работата. Какво искате повече.

Давайте, вие сте експерти, аз не съм. Като не може да минете над летвата, ще минете под летвата. Интервюта, слава - всичко е за вас. На мене ми стига. Както казвам, аз съм неудачник - от тая работа - полза за мен - никаква, полза за другите имаше. Това е то - дефиницията за неудачник. Завършвам весело - ако някой ми е давал пари за това, което правя или ми е обещал постове, да вземе да ми каже, че да знам и аз. И да си ги търся.

Хайде весели празници. Тоя канал ще продължи да ви информира, а от време на време можете и да ме видите по телевизии да ме чуете по радиа с коментар.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    50 13 Отговор
    Ето го математикът рокаджия станяга пак изкочи с вещерските си изчисления да плаши Ганчовците. А млъкни бре, шамане.
  • 2 3.14К

    57 10 Отговор
    Този категорично е за усмирителна риза!
  • 3 питащ

    54 12 Отговор
    От кога математик ще говори по медицински проблеми в областта на вирусологията. Скрите го това нищожество, калинка на Борисов, отвратителен подлизурко.
  • 4 хекиминин

    37 7 Отговор
    браво витанчев,боко ще се хвали,че ни остава държавата в добро здраве,а твоята е до тука!
  • 5 ikem

    37 7 Отговор
    Пе.ал!
  • 6 Чешмеджиев

    36 3 Отговор
    Защо в България мрът най-много в света , да не би да е заради прекрасното ни некорумпирано управление и здравеопазване ?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Притеснен

    30 4 Отговор
    Може ли само да ми кажете, вече може ли да си отварям прозореца в къщи без да си слагам маска? Тревогата не спира да ме тресе. А тя тревожността ходи по хората, както простотията. Здраве и разум желая.
  • 9 Пульо

    22 3 Отговор
    И кво, значи е бачкал за без пари за Бойко? :)
  • 10 Канал 2001 ТВ

    18 2 Отговор
    Този Паун веднага го назначаваме!
  • 11 бай Иван

    11 1 Отговор
    На Коледа качвахте снимки как правите сарми. На Великден - как правите козунаци.
    Наближава Денят на детето... Моля Ви, недейте!
  • 12 волен сидеров

    21 5 Отговор
    Е ЩО ДАВАШ ИНТРЕВЮ И ОДИШ ТУК ТАМЕ ЩОМ НЯМАШ ИЗГОДА-ЛЪЖЕЦ СИ ТИ А НЕ МАТЕМАТИК-СТОЙ СИ У ВАС НЕ ХОДИ ПО МЕДИИ
  • 13 Витанов, ти Обърна Палачинката!!!!

    24 5 Отговор
    Беше най Яростния слуга на Борисов, да Опсихясваш народа, да нагнетяваш страх, да се сниши Стадото да не Протестира, да не отива да гласува на 04 4 2021год!!! Витанов Уплашени и Опсихясани много хора не посмяха да потърсят лекарска помощ в Болници и починаха по домовете си!! Починаха много хора заради теб, Лъчезар Томов Балтов, Борисов и десетки други!! Ще ви съдят тяхните роднини!! Сега играеш вече Ролята на Добрия вестоносец!!! Но ние ходиме честно на гробовете на нашите близки, и не сме забравили какво Правихте!!! Чака ви съд и възмездие!!! Починалите, не са просто числа, с които си играехте, според политическата ситоация!! ПОЧИНАХА МНОГО ХОРА ЗАРАДИ ВАС!!!!
  • 14 Цоко

    21 4 Отговор
    Този дебил че не е нормален е ясно. Но нормални ли са медиите да показват постоянно простотиите му?

    Коментиран от #21

  • 15 ПППП

    12 12 Отговор
    Не се подигравайте, защото Ковид - 19 е наистина много коварен и смъртоносен вирус!

    Коментиран от #23

  • 16 д р фройд

    11 4 Отговор
    Щитът,защита...още малко и ще вземеш коронавируса на щик,гербаджийско мекере.
  • 17 Ковида

    15 4 Отговор
    В кауша с Боко, Витанов!
  • 18 Пишман

    12 3 Отговор
    Матетематик
  • 19 Пи4

    11 2 Отговор
    Скрийте лудия!
  • 20 Счупи тъпомера

    11 2 Отговор
    Още едим математик ни лекува. Също като стъкмистиката. Екселска таблица, в почивните дни падат новозаразените, защото падат и тестовете, ама починалите падат, защото калинките го карат на процент.
  • 21 Счупи тъпомера

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Цоко":

    Мисирки, сър!
  • 22 юрист

    6 10 Отговор
    Когато и ако хейтъри достигнат и 1/5 от това впечатляващо ниво, описано по-долу, тогава да плюят проф. Витанов-Николай Колев Витанов е български учен, физик и математик, професор, доктор по физика, математика и естествени науки към Института по механика на БАН[1]. Роден е на 2 декември 1965 г. във Велико Търново.[2]. Завършва математическата гимназия в града със златен медал след което специалност „Физика на твърдото тяло“ във Физическия факултет на Софийския университет „Климент Охридски“. Бил е на специализация в Германия, Дрезден, Макс-Планк институт по физика на сложните системи[3]. Удостоен е с Първа награда на съюза на учените в България за най-добри научни постижения през 2007 и 2017 г.
    Неговите интереси включват механика на флуидите, нелинеен анализ на времеви редове и математическа икономика. Той е ръководител на екип, който извършва анализи и прогнози за Националния оперативен щаб за борба с корона вируса. Има голям брой публикации и постижения в областта на опростен метод за решаване на нелинейни частни диференциални уравнения, математически модел на идеологическата борба, метод за предсказване на силни пориви на вятъра и аналитични резултати за горните граници на топлопреноса в слоеве на флуиди.
    Мисля, че хейтърите не разбират значението на 3/4 от описаната специализирана терминология, но да- иначе много разбират, Лукасови професори са и са готови денонощно да спорят с проф. Витанов;D

    Коментиран от #24, #33

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Счупи тъпомера

    13 4 Отговор

    До коментар #22 от "юрист":

    Ало, юристчето, това че има докторски степени по физика и математика, прави ли го компетентен в медицината? За един приятел питам, щото и той е с докторат по механика, да взема да пиша на мисирките да го поканят?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 дрън дрън

    8 0 Отговор
    математика и вируси... предлагам да почват да канят хората от ЕЗО ТВ... развалянето на магии му е майката :Д
  • 27 Не гласувайте за ГЕРБ , ВОЛЯ , НФСБ , И

    7 2 Отговор
    Не гласувайте за ГЕРБ , ВОЛЯ , НФСБ , И ВМРО . Гербарасите разчитат на много заразени , които да не гласуват от страх . Гласувайте и мислете за този , който ще може да обърне мутренската каруца . За да се свалят оковите , ще трябва сила , ум и силно желание за промяна . .Това минава всякакви граници. Абсолютно престъпно е това, което прави държавата. Не всички са прости, виждаме какво се случва около нас и нищо не отговаря на официалната позиция, че имало много сериозна и смъртоносна пандемия. Това просто не е вярно. Но тези боклуци са се хванали здраво за тази кампания и оправдават всички неконституционни мерки. За съд и присъда са всички, които продължават да поддържат този цирк. Не мога да разбера защо няма сериозен отпор от страна на хората. Много от тях явно от изкуствено създадения страх за живота им просто се предават. Отвратително и унизително е.
  • 28 Хром диоксид

    8 0 Отговор
    Не разбирам как ставаш васал като знаеш, че след година ще си зад борда.Значи, че повече от носа си не виждаш, но ще вземеш няколко стотин хиляди лева.Късогледи са някои хора.Този - тоже!
  • 29 хан крум

    6 1 Отговор
    Тоз кукурунгел пак го пускат
  • 30 хан крум

    6 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Хайде весели празници. Тоя канал ще продължи да ви информира, а от време на време можете и да ме видите по телевизии да ме чуете по радиа с коментар
    Скрийсе бе ,кой иска да те чуе смещник!
  • 31 INOT

    4 1 Отговор
    Професоре, обясни какво е базово репродуктивно число, щит, ядро на щита и др. та да те разберат и тези които сме учили висша матаматика. Може и да отнеме време , но си заслужава да видим алгоритъма на изчисленията. Никога не е късно да направим проверка. Като гледам как ги обявяваш числата обясни дали са реални или(и) имагинерни. Защото всяко положително или отрицателно число повдигнато на квадрат е положително число. Само и(на латиница) на квадрат е равно на -1
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 перничанин

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "юрист":

    Имам питане. Преболедувах го , средно тежко, не съм си правил тест за антитела, но да кажем че съм имал. Месец след като оздравях , се грижих и контактувах с болен, т.е. отново се срещам с вируса, но моите антитела работят и аз не се разболях. До ден днешен със сигурност съм срещал вируса още няколко пъти, без да разбера, следователно, няколко пъти съм срещал вируса и имунитета ми работи. ЗАЩО един от тия ( няма да ги наричам, че ще ме изтрият) не излезе и не каже, тия преболедувалите няма смисъл да се ваксинират. Естественият имунитет е силен или поне равнозначен на изкуствения, защо мотоляват и не го кажат. Ако един човек след боледуване не направи силен имунитет, той няма да го направи и при ваксина, защо не го казват???

    Коментиран от #35

  • 34 Чалгария

    2 4 Отговор
    А ето моята прогноза. В момента в България сте под 10% ваксинирани с една игла. Да добавим 20% изкарали го, това прави околко 30% от населението имат вирусна съпротива. За съжаление това не е достатъчно и при липса на мерки (маските не се броят за ефективна мярка) очаквайте в края на Май пак по няколко хиляди заразени на ден и по 200 умиращи. Просто толкова ви е акълът в България, напердаши ви 3 пъти и не поумняхте. Искате чалга и да ходите до Занзибар.
  • 35 Инстаграма

    1 5 Отговор

    До коментар #33 от "перничанин":

    Преболедувалите има смисъл да се инжектират 1 път с ваксина. Ваксината дава 10 пъти повече защита от преболедуване. Това беше отдавна изяснено ама кой ти има време да чете от дращене по фейсбук нали?

    Коментиран от #40

  • 36 Карантиниран

    4 1 Отговор
    Витанов следе 1 седмица ще има взрив от заразени. Като гледам как са се разхайтали ,никой не носи маска и го кара агале ,агале, ще има писъци след 10 дни. Кански жестоки писъци. Пoглeднeтe cпиcъкът нa пoчинaлитe cънaрoдници увaжaeми дaми и гocпoдa. к19 e прeкрaceн чиcтaч нa възрacтнитe хoрa и тeзи c придружaвaщи зaбoлявaния. Cтрaшнo биoлoгичнo oръжиe нaрoчнo пуcнaтo в упoтрeбa. Чиcти пeрфeктнo.
  • 37 Афера

    1 0 Отговор
    Живеем в роман на Кафка
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 заплес

    1 0 Отговор
    15.03.2021 "Дали ще видим 5000 заразени на ден, ще видим... Ако това се случи, ще влезем в една много лоша турбУлентност." НА 30.03.21- 5176 случая и започнаха да падат. Пак позна:) А бе, проф., не е толкова отдавна, прочети си "неоперативната, тоест дългосрочната" прогноза.
    "bgonair.bg/a/2-bulgaria/220631-prof-nikolay-vitanov-shtitat-ni-na-zashtita-sega-e-20"
  • 40 перничанин

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Инстаграма":

    Проблема е, че не го обясняват , защо ще питам , ако е обяснено ? Как така организма ми/ви отговаря по-слабо на истинска зараза , както казваш 10 пъти, а на омаломощен вирус или част от такъв каквато е ваксината , отговаря много по-резултатно. Не го вярвам, а и много хора не го вярват , до като някой от тия не излезе и не ме опровергае. Мангъров казва точно обратното на тях, а тия не могат да го оборят научно. Е заради това не им вярвам.
  • 41 Педал

    0 0 Отговор
    Освен векторни ваксини има и векторно смятане.То може да обясни нещата.
  • 42 I12345

    1 0 Отговор
    Само простаци са писали по-долу
  • 43 адсдс

    0 0 Отговор
    Абе п_тко, ми то и миналата година на Гергьовден щяхме да мрем, помниш ли?
    Как лакеите ви спираха хората да не излизат извън София и другите градове? КПП-та и простотии?
    Щяхме да мрем и заради събиранията на Цветница и Великден... и кво?
    Само насаждахте страх и паника...
    Хайде, вземи се скрий някъде на тъмно, и решавай задачки.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Витанов, Наглец си и Маниполатор по

    1 0 Отговор
    Поръчка!!! Опсихясваш тендеционно народа!!! Това правиш Година и половина!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове