Last news in Fakti

6 Май, 2021 17:38 8 263 80

Доц. Мангъров каза дали преболедувалите от COVID-19 са защитени и от останалите варианти

  • атанас мангъров-
  • преболедували-
  • covid-19

Защо никой не говори, че децата трябва да тръгнат на училище, пита инфекционистът

Доц. Мангъров каза дали преболедувалите от COVID-19 са защитени и от останалите варианти - 1
Снимка: БГНЕС

Началникът на COVID отделението в Инфекциозна болница в София и шеф на Първо Детско отделение към СБАЛИПБ “Проф. Ив.Киров” доц. Мангъров даде интервю за trafficnews.bg. Ето какво каза:

- Доц. Мангъров, по-опасен ли е индийският вариант на коронавируса от останалите?

- Не. Всички мутации имат сходен антигенен строеж и когато човек е карал една от тях, той е защитен и от другите. Няма опасност някой, който е боледувал от досегашните варианти на COVID-19, да се зарази от друг. Сега, при последната вълна, основен уж беше британският вариант. Но никой от тези, които бяха карали предишния вариант, не се разболя от него.

- А хората, които все още не са преболедували и не са имунизирани?

- Рано или късно биха могли да го изкарат. Колкото по-голяма част от населението прекара вируса, толкова по-малки стават техните шансове да се заразят. Когато вирусът премине през около 70% от населението, епидемията ще започне да затихва. Което, мисля, се случва в някаква степен.

Ние продължаваме да не знаем и да не искаме да узнаем каква част от населението се е срещала с вируса. Знаем хората, които са ваксинирани. Знаем хората, за които е установено с PCR или с антигенни тестове, че са били заразени. Обаче не знаем огромното множество други хора, които са изкарали заболяването безсимптомно или с минимални симптоми и не са изследвани и на практика са неизвестни за здравните власти.

Да не забравяме, че в 80% от случаите COVID-19 протича безсимптомно и човек не разбира, че го е прекарал.

- Усещате ли, че тази трета вълна отминава?

- Да. Ние отново сме на път да се върнем на един етаж. В момента болните в моята клиника са под 40 при 110 легла.

- Какво мислите за процеса на имунизация?

- Върви бавно и славно. Ако има ваксини, може би хората ще се имунизират, но не виждам някакви опашки за имунизация. Който иска, би трябвало да се имунизира. Хората, които имат желание да се имунизират, би трябвало да могат да го направят. Но имунизационните паспорти са глупост. Да се искат всички тези тестове, сертификати, когато човек ще пътува от една страна-членка на Европейския съюз в друга, това е абсолютно безсмислено и вредно. Това противоречи на основите, върху които е изграден Европейският съюз – свободно движение на хора, стоки и услуги.

В крайна сметка във всички страни от Европейския съюз мерките бяха сравнително едни и същи. За да отидеш от София до Русе не се иска нищо, но ако трябва да отидеш от Русе до Гюргево, се искат тест или евентуално сертификат, че си имунизиран. Същото се отнася, ако ходиш до Белград или Солун, или която и да е от съседните страни.

- Здравният министър каза, че очаква до юли да изградим колективен имунитет. Какви са вашите очаквания за лятото?

- Поначало през лятото случаите намаляват. Но виждате, че този вирус се вихри из страната повече от година и два месеца и би трябвало една значителна част от населението да го е прекарала. Но, за съжаление, пак казвам, ние не знаем каква част от населението се е срещнала с него.

Към настоящия момент знаем, че около 840 000 души са ваксинирани с една доза и около 220 000 са ваксинирани с две дози. Но не знаем огромната част от населението, която се е срещала с вируса безсимптомно. Знаем само тези случаи, които са установени с тестове. Но не всички болни са били тествани. И, второто, не искаме да направим това сероепидемиологично проучване, с което да установим каква част от населението в страната се е срещала с вируса. Ако си дадем труда да го направим, ще имаме много сериозна информация, въз основа на която да стъпим и да си направим изводи и прогнози за бъдещето. Само че упорито не искаме.

- Защо?

- Не знам. Ние много бавно загряваме. Виждате, че цяла година говорихме, че там, където има строги мерки, случаите нарастват. И това го казахме двеста пъти. Преди няколко дни чувам от устата на здравния министър това, което съм повтарял и аз, и други като мен, че в тези мерки няма никакъв смисъл. И че в страните, където мерките бяха най-строги, имаше най-много случаи. Те цяла година си седяха на ушите и не го чуваха.

Другото нещо, пак преди няколко дни здравният министър беше получил прозрение, че COVID-19 не е особено опасна инфекция, нещо, което аз съм казвал поне двеста пъти на целия щаб. Но отговорът бе: Не, това е особено опасна инфекция, ние трябва да затворим градини, паркове, да ходим с по два чифта маски – всички неща, които ни набиваха цяла година в главите по всички възможни начини. Най-после здравният министър получи прозрение. Все пак, ако той вярва в това, което казва, това означава, че цяла година не са знаели какво правят. Защото ако действително COVID-19, както казва той и както ние го казвахме многократно, не е особено опасна инфекция, за какво бяха всички тези дивотии – затварянето, разрушаването на бизнеси. Цялата наша туристическа индустрия отиде на кино, много хора си загубиха работата. Децата не ходиха цяла година на училище, студентите не ходиха на лекции. Много повече от хората, които загинаха от или със COVID-19, загинаха от това, че техните заболявания не бяха лекувани, защото всички се занимаваха с това да лекуват COVID-19. Болниците бяха затворени, не се приемаха други болни.

Някой трябва да носи отговорност за цялата тази дивотия. Защото това, което той казва сега, аз съм го казвал многократно от март месец миналата година, но никой не искаше да го чуе. Оказва се, че хора, които са некомпетентни, се занимават с нещо, което не е по тяхната специалност, не е по техните сили. Това е все едно някой да каже, че аз цяла година карам не кола, а един танк без шофьорска книжка и съм направил сума поразии, ама какво от това. Просто тези признания не звучат никак добре.

В този новоизбран парламент никой не говори, че децата трябва да тръгнат на училище. При положение че тези мерки са безсмислени, те отново продължиха това извънредно положение. Докога ще караме по този начин? Децата ги осакатяваме. Независимо от всички сладки приказки, много ще се учудя, ако това лято някой дойде да летува тук от чужбина. Защото ние цяло година разправяхме, че тук е много страшно. А в крайна сметка, по думите на същия този здравен министър, се оказва, че ние сме се справили много добре. Само че не благодарение на него, а благодарение на това, че някои чуха с едното ухо може би това, което се казваше, и по техни си причини в някаква степен, макар половинчато, го направиха.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ

    24 157 Отговор
    Тоя па боклук

    Коментиран от #3, #9, #45, #70, #76

  • 2 Вирус

    117 9 Отговор
    Долу ГЕРБ

    Коментиран от #49

  • 3 Мотика

    86 8 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ":

    Плачете мисирки
  • 4 CoV TV

    123 10 Отговор
    Доц. е прав поне за това, че вече трябва всички деца да са в клас!
  • 5 Е го бе ,

    13 93 Отговор
    Гледа , все едно е напълнил памперса ...

    Коментиран от #12

  • 6 CoV TV

    61 1 Отговор
    До октомври Европейската комисия очаква в ЕС да бъде разрешена употребата на поне три лекарства срещу COVID-19. До края на годината е възможно броят на тези лекарства да достигне пет
  • 7 Джи

    117 15 Отговор
    Браво Мангъров. Честен и искрен, както винаги.

    Коментиран от #37

  • 8 Брендица

    7 28 Отговор
    Истинският ковид19 тук ще ни пуснат след 22.01.2022 или 1 година от управлението на бай дъно!
  • 9 Последният Софиянец

    33 9 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ":

    Скоро ще сте номер 2 на изборите

    Коментиран от #11

  • 10 CoV TV

    58 2 Отговор
    Три милиона души по света умират всяка година заради прекомерна употреба на готварска сол в храната, констатира (СЗО).

    Коментиран от #50

  • 11 choko

    32 3 Отговор

    До коментар #9 от "Последният Софиянец":

    Защо 2, може дори и 3 ?! хихи
  • 12 Счупи тъпомера

    30 5 Отговор

    До коментар #5 от "Е го бе ,":

    Вашата тиква как гледа? Все едно е напълнила памперса два пъти, пък и не само два.

    Коментиран от #24

  • 13 ПППП

    23 55 Отговор
    Мангъров, няма как вируса при 80% от случайте да го карат БЕЗСИМПТОМНО ! Съчиняваш си всички които го караха мой познати едвам оцеляха! По скоро 10 -20 % процента са безсимптомно, а не 80% ! Не познавам нито един, който го е карал безсимптомно ! Много лъжеш Мангъров

    Коментиран от #31, #32, #77

  • 14 Начо

    34 5 Отговор
    Мангъра каза че чалга партията са кухи лейки
  • 15 Майна

    64 13 Отговор
    Гордост е , че има смели и отговорни българи като Вас, д-р Мангъров!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Лейка

    20 61 Отговор
    Мангъров спри да се обаждаш като развалено радио. Никой не ти иска акъла който нямаш. Скрии се някъде.
  • 18 цър.........

    10 17 Отговор
    вул..................
  • 19 Митко

    21 7 Отговор
    Изкарах го не е много страшно.
  • 20 Факт

    13 13 Отговор
    Няма безсимптомно.Винаги го разбираш.Според мен ако се разминеш с пневмонията и 3-4антибиотика…смятайте ,че е безсимтомно.Ама пак е кофти-адско главоболие 2-3дена и мускулни болки.

    Коментиран от #22, #71

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ПППП

    14 3 Отговор
    Мангъров каза, че не знаем колко хора са го преболедували в държавата! Ами щом 80% го карат безсимптомно смяташ колко са симптомните и прибавяш 80%! Но тогава ще покаже числото 4 -5 милиона! Смятай
  • 24 Спакойна таваришч

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Счупи тъпомера":

    Статията е за Мангъра .. И гледай да не чупиш некоя гъзнавена ...
  • 25 боклук

    1 0 Отговор
    си ти,както и тия като ника ти.
  • 26 Чупи гъзнавена

    1 4 Отговор

    До коментар #22 от "Счупи тъпомера":

    Бе омник .
  • 27 1520

    25 6 Отговор
    доцента е прав излишен психически тормоз грип като грип само че сега много хора умряха не от ковид апоради него защото бяха пренебрегнати
  • 28 само за едно

    11 21 Отговор
    се прав, Мангъров. За децата. Иначе толкова млад народ подлъга. Хората не потърсиха навреме лекарска помощ и ки отидоха. Колко човека загубиха крайниците си от тромбози. Един интубиран спаси ли! Защо продължаваш като магаре на баир да заблуждаваш хората. Поне млъкни и не ръси простотиите си, че ти брахме плодовете. Един ден не гилдията, народът ще те разпне! Кеф ли ти прави да умират млади хора без странични заболявания с бели дробове на пихтия.

    Коментиран от #41

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 няма такова

    8 23 Отговор

    До коментар #13 от "ПППП":

    нещо като безсимптомно. Най-лекото е грипоподобни симптоми. Нататък е страшното. Трябва ли всеки да загуби близък човек, за да разберат, че този лъже. Не знам защо го прави, но го прави. Иначе всеки изпитва ужас от тази болест, но не си признава. Не се са-мо-ле-ку-вай-те!

    Коментиран от #34, #72, #78

  • 32 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    23 2 Отговор

    До коментар #13 от "ПППП":

    сИНЪТ НИ ГО КАРА БЕЗСИМПТОМНО,САМО С БОЛКИ пО СТАВИ И МУСКУЛИ,тЪЩА МИ Кара 90 почти безсимптомно,освен болките направи 37градуса,никой от тях не загуби обоняние!Аз го карах сравнено с медиите леко,започна с 37,5температура.Болки по стави мускули болеше ме основата на 7прешлен,той е основа на главата,на 3ден нямах температура!По време на Нещото имах с над 30% по високо кръвно и пулс, на 7 ден се появи 37 градуса и загубих обоняние и вкус,но преди това копах дупкиза рози,засега от 4 две имат шанс,дано поне една се хване.Жена ми 3дена 38,3 няколко парацетамола и бе на крак!При някой разбрах температурата държи дълго!Вероятно тялото я прави за да се лекува!Ако завас е вирус за мен е НЕЩО ЗАкачено на корона вирус!Котаракът ни го изкара с разтройство!

    Коментиран от #40, #52, #55

  • 33 след изборите

    6 18 Отговор
    Вие май сте единствените които му давате гласност на тоя
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Мангър измамник

    4 17 Отговор
    Народа ясно заяви на изборите че не му иска мнението на този.

    Нито го избраха нито стана депутат
  • 36 Гошо

    15 5 Отговор
    А това с маските е върхът на глупостта.Само така доценте, без страх всичко ще преборим.Не мислете за ковид мовид, а просто си вършете ежедневната работа и се усмихвайте.
  • 37 Това че

    4 7 Отговор

    До коментар #7 от "Джи":

    е искрен, не значи, че не е пълен профан.
  • 38 .......

    5 1 Отговор
    ИДИ ПРИ ТИШО ОТ ФЕРМАТА ЛЕКУВАЛ КОВИД
  • 39 SAAB

    1 6 Отговор
    ТоА вирус е от 2018-19......у нас !
  • 40 Да ама

    1 8 Отговор

    До коментар #32 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    май ти е нещо мозАкЪт объркал!
  • 41 Гост

    14 1 Отговор

    До коментар #28 от "само за едно":

    Мангъров ти казва, че хората си отидоха не толкова заради Ковид, а заради нелекувани основни заболявания заради Ковид! И да, лично познавам човек, който почина с вируса, но със сериозни проблеми със сърцето, разширени нелекувани с месеци вени, тромбоза, отрязан крайник и за съжаление почина, Бог да го прости!

    Коментиран от #46

  • 42 До 36 Гошо

    5 12 Отговор
    Дано не те лепне Ковид, че тогава ще видиш какво е страх и мъки....то на приказки е лесно и недай Боже твой близък да умре...то иначе "лъжат", статистика било, Мангъров е "големият"специалист и тем подобни простотии

    Коментиран от #47

  • 43 Аз,роботът

    0 3 Отговор
    Зобайте,зобайте!!!
  • 44 dimoten

    10 3 Отговор
    Евала Мангъров,
    ти си единственият казал истината преди време!
    Тия дето си купуват дипломите и нямат опит, които са срещу теб, да го ду...ат.
    Зверски.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 лекар

    5 11 Отговор

    До коментар #41 от "Гост":

    съм е не вярвам на инатливите му твърдения. Много млади хора си отидоха без болести, освен с ковид. Мълчи по въпроса като пукал. Този трябва да бъде съден. Няма и един час в интензивно отделение. Зарази се излекуваха го и една дума за благодарност не продума. Странно, но всеки лекар, който твърдеше, че ковид няма се разболя. Сега мълчат до един, но този вероятно има някакво отклонение и продължава да манипулира хората.

    Коментиран от #54, #56, #79

  • 47 според

    4 10 Отговор

    До коментар #42 от "До 36 Гошо":

    мен този "доктор" изпитва садистично удоволствие от толкова много смърт.

    Коментиран от #53

  • 48 Изобличител

    4 13 Отговор
    15000+ мъчително умрели включително десетки негови колеги лекари, хиляди увредени доживот, а тоя продължава да твърди, че това било безобиден вирус! Ако нямаше мерки умрелите щяха да са 5-6 повече, обаче геният на смъртта Мангъров щял да маха мерките. Тоя е за съд и отам в лудницата да му лекуват нарцисизма.

    Коментиран от #67

  • 49 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 6 Отговор

    До коментар #2 от "Вирус":

    Само ГЕРБ.
  • 50 Мародер

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "CoV TV":

    Да се забрани използването на готварска сол и всеки хванат да яде под карантина до живот!!!!
  • 51 Секта Мангъров

    3 9 Отговор
    Доцентът пак не знае на кой свят бръщолеви .... Има хора, които се заразиха повторно, но според този шаман, това е напълно невъзможно - закакво да гледаме данните като може да си ръсим налудничавите теорийки по разни жълти медии. Мерките били безсмислени, ваксините също и т.н. Ами те и в Индия си мислеха че вирусът е безвреден и отпуснаха мерките ама сега какво става там? А да, "няма вирос", всичко е "заговор".
  • 52 От написаното

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    се разбира,че никой от семейството Ви не е бил безсимптомен.Макар и с минимални,всички сте били с някакви оплаквания.Карали сте го олигосимптомно.
  • 53 Секта Мангъров

    2 9 Отговор

    До коментар #47 от "според":

    Определено има психични отклонения. Иска да си отмъсти на българите че не е известен като доктор, не е открил нищо, не е направил нито едно лекарство, няма нито едно известно изследване. Напълно посредствен, но затова пък изключително злобен!

    Коментиран от #75

  • 54 Осъдете го

    3 7 Отговор

    До коментар #46 от "лекар":

    Какво ти съден, на такива изгърмели чайници като Мангъров им отнемат правото да работят като лекар, в нормалните правови държави. Да си продава след това лековитите чайчета и супички този шаман.
  • 55 На квадрат

    1 7 Отговор

    До коментар #32 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Няма страшно, той 'виросът' повтаря и то доста по мощно от първия път. Имунната система направо обезумява когато го открие пак, и цитокиновата буря е често фатална. Така че очаквай го 'виросът'.

    Коментиран от #58, #60, #68

  • 56 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #46 от "лекар":

    Като си "лекар", що "лекувате" хората с Ковид, вкл. мен по телефона с рецепта по есемес, като е толкова "страшна" заразата?! Чакате някой да не може да диша, за да го приемете /евентуално/ в болница?!
  • 57 Карантиниран

    9 1 Отговор
    Пoглeднeтe cпиcъкът нa пoчинaлитe cънaрoдници увaжaeми дaми и гocпoдa. к19 e прeкрaceн чиcтaч нa възрacтнитe хoрa и тeзи c придружaвaщи зaбoлявaния. Cтрaшнo биoлoгичнo oръжиe нaрoчнo пуcнaтo в упoтрeбa. Чиcти пeрфeктнo.
  • 58 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор

    До коментар #55 от "На квадрат":

    Когато ме повтори ще ти напиша,сега засега след Нещото много ми връзва$,та не се безпокой за мен и фамилия!Черен гологан не се губи!

    Коментиран от #66

  • 59 заплес

    0 0 Отговор
    Със Симидчиев нали говорите едно и също - защо не му каза да се обади? Може би му завидя?

    Коментиран от #65

  • 60 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 0 Отговор

    До коментар #55 от "На квадрат":

    Вероятноста да повтори корона вирус е 0.00005%......това е статистика!
  • 61 БОКО ТИКВАТА

    1 0 Отговор
    А НА БАС ЧЕ КАТО ПОЗАТИХНЕ ТАЗИ ВЪЛНА , ЗАПОЧВА СЛЕДВАЩАТА -- ТАМАН ЗА ИЗБОРИТЕ !

    Коментиран от #63

  • 62 ковидЛЕЧЕНИЕ

    0 3 Отговор
    Чaй oт мeнтa:
    Пригoтвянe: В гoлямa ТЕРМОЧАША oкoлo 400 мл., жeлaтeлнo cтъклeнa, двe пликчeтa пo 1-1,5 гр. ce зaливaт c ВРЯЛA ВOДA и чaшaтa ce пoхлупвa. Тaкa cтoи oкoлo 1-1,5 чaca . Cлeд кoeтo ce пoдcлaждa пo жeлaниe и ce пиe нaвeднъж.
    Дoзa: НАЙ-МАЛКО двa пъти днeвнo, cутрин нa глaднo и вeчeр прeди cън...
    Cрoк: Cлeд 3 дни, чoвeкът cтaнa oт крeвaтa здрaв...
    -Пaрaлeлнo c тoвa, eдин път нa дeн, oбщ рeфлeктoрeн мacaж нa cтъпaлaтa oт "мacaжиcт". Пoчвa ce c дяcнoтo хoдилo. Прoдължитeлнocт 5-7 дни, дo oтшумявaнe нa бoлeзнeнитe зoни.
  • 63 София

    6 3 Отговор

    До коментар #61 от "БОКО ТИКВАТА":

    Следващата вълна ще е от ваксинираните . Но щом така избраха .... техен си е проблема.
  • 64 АНОНИМЕН

    3 0 Отговор
    Четете, моля в уикипедия за грипа и вижте картинката на грипния вирус! Ако не намерите разлика с КОВИД-а - не пишете, защото ще задръстите коментара!
  • 65 АНОНИМЕН

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "заплес":

    Не говорят едно и също със Симидчиев! Симидчиев рекламира ваксините! Симидчиев каза, че грип няма, а няма ли грип?!
  • 66 Дрънкай си

    1 4 Отговор

    До коментар #58 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Няма да си нито първия нито последния ударен фатално от К19 на втория път. Спокоен си защото си неинформиран - имаше такива случаи и в БГ ама кой ти да чете преди да дращи несвързани бръщолевения из интернет.

    Коментиран от #69

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Дедо Грую

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "На квадрат":

    Това е само при ваксинираните.
  • 69 И къде

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "Дрънкай си":

    се сдоби с тази безценна хинфурмация? Споделия с аудиторията, моля.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Валери

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Факт":

    Не е вярно това.
  • 72 Лупи

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "няма такова":

    НЕ Е ВЯРНО ТОВА, КОЕТО ПИШЕШ! Има безсимптомни носители на вируса, те не са болни дори. Има леки симптоми, има средни случаи, има тежки случаи има и за съжаление фатални случаи. Процентите обаче колко са от всеки случай са абсолютно неточни защото никой не води пълна статистика, то и няма как. Аз познавам 4 човека от които 3 възрастни жени дето го изкарахме и само една от тях влезе в болница по желание от страх, като после ми каза че съжалява искрено за това защото ужаса дето видяла там ОТ УСЛОВИЯТА е бил по-страшен от вируса. Вируса е много долен, но никой реално не зае колко са го изкарали. Дано изчезне тая гад скоро.
  • 73 Васил

    0 0 Отговор
    И как го разбра като не си направил никакво изследване или стреляш на посоки ако улучиш.
  • 74 Мария

    0 2 Отговор
    Защото нямаш близък, когото да виждаш как се бори за глътка въздух. Но и да имаше,щеше да кажеш-"то не е коронавируса, той се е задавил". Значи всички лекари по света са некомпетентни, само ти си гения на световната вирусология.
  • 75 Я пак

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Секта Мангъров":

    Значи Мангъров не бил открил лекарство??? В ред ли си? А щабните плъшоци дори не практикуват професиите си, не работят с пациенти, че дори и вирусолози нямаше сред тях. Ама Мангъров не бил открил лекарство. То, ковидофилията лечение няма...
  • 76 Шшт

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ":

    Боклук му викаш, ама кое от казаното не е вярно??? А, Мунчо???
  • 77 ТТТТ

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "ПППП":

    Не те знам какви хора познаваш, но пък аз и моите познати го изкарахме леко, някои дори без да разберат. Почти никой не се е обръщал към лекар и кой знае може и там да е заровено кучето. Наистина има и някои предимно съседи, които слабо познавам които си отидоха, но те бяха предимно хора, които очевидно не водиха добър живот. И за това си струва човек да се замисли, защото всеки сам си ,,кове" съдбата. А корена на думата е ,,съд". И съдба означава ,,отсъждане", ,,присъда".
  • 78 От друга страна

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "няма такова":

    Говори само за себе си!Никога не съм изпитвал ужас от тази болест! И когато я карах нито за миг не съм се уплашил. Изобщо не ме е вълнувал въпроса дали ще оздравея или не, нито дали някой от близките ми ще си замине! Отдавна съм разбрал измамата и суетата на този свят! Пожелавам ви и вие да се освободите от страховете си и да живеете свободни, но за съжаление виждам, че хората се стахуват най-много от свободата и за това винаги избират робството.
  • 79 Тра-ла-ла

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "лекар":

    Аз пък не ти вярвам, че си лекар! 😂😂😂
  • 80 Баш софиянец

    0 0 Отговор
    ПППП, понеже не познаваш безсимптомни - аз и децата ми сме прекарали вируса без да знаем (изследвахме се за антитела), както и много наши познати.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове