Last news in Fakti

7 Май, 2021 11:06 3 895 11

Министърът на транспорта да отмени въвеждането на хартиени екостикери

  • транспорт-
  • министър на транспорта-
  • росен желязков-
  • екостикери-
  • дончо златев-
  • петър кънев

Една единствена фирма, приближена до депутата от БСП Петър Кънев, е участник и печеливш, твърди членът на НИС на СДС и младежки лидер на партията Дончо Златев

Министърът на транспорта да отмени въвеждането на хартиени екостикери - 1

Писмо с искане за отмяна на въвеждането на хартиени екостикери изпрати членът на НИС на СДС и младежки лидер на партията Дончо Златев до министъра на транспорта Росен Желязков. Златев настоява, че от Министерството трябва да предприемат спешни мерки за промяна на Наредба Н-32 за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства.

„Общественият интерес по този казус очевидно е нарушен, защото дори и резултатите от т.н. конкурс за изпълнител са показателни. Една единствена фирма, приближена до депутата от БСП Петър Кънев, е участник и печеливш. Така де факто тази фирма ще започне да печата нови и по-скъпи стикери за нещо, което може да бъде спестено на държавния бюджет и на семейния бюджет на стотици хиляди български семейства. В интервюто си по БНТ в началото на годината г-н Рановски (директор на ИААА) обяви, че не очаква поскъпването да бъде повече от 5 лева за гражданите. Месец по-късно пред в. „Труд“ той казва, че увеличението ще бъде 6,80 лв. и то без ДДС. Т.е. увеличението е два пъти в сравнение със старата цена!“, пише в писмото си Златев.

В писмото си младото лице на СДС обяви, че е възмутен от обяснението в публични интервюта на изпълнителния директор на ИА „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски, че основната цел на въвеждането на хартиен екостикер е „визуален контрол“.

„Разберете, г-н Министър, че при над един милиард лева дадени за електронно управление не мога да приема това за аргумент. Ще Ви дам пример с гр. Бургас, където вече втора година е спряно печатането на подобни холограмни стикери за „Синя зона“. Щом една община може да си го позволи и това да не попречи на контролните действия, не виждам причина защо Държавата да не го направи.“, възмущава се регионалния представител на СДС за Югоизточна България.

Дончо Златев, който е и инициатор на каузата за закупуване на специализирани детски линейки за всички областни градове пише в писмото си, че ако се спести на държавата това ненужно увеличение, може да се закупят с парите близо 50 детски линейки.

Граждани са организирали подписка онлайн, в която са срещнали голямо подкрепа от хиляди граждани, които са се включили само за няколко дни в протестното искане за отмяна на това изискване. Това показва, че значителна част от обществото е против физическия екостикер и не желае да плаща повече за нещо, което е безсмислено.

„Призовавам Ви, в деня на храбростта – 6-ти май, да предприемете всички необходими действия, за да защитите интереса на стотиците хиляди български граждани, както и този на Държавата. До обявената дата за въвеждането на екостикерите - 12 юли, има достатъчно време, за да се направи ново обществено обсъждане и да се промени Наредбата, било то и от следващо правителство.“, завършва в писмото си Дончо Златев.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 хъх

    33 11 Отговор
    То хубаво, ама този седераст реве не защото стикерите са безумие, а защото щяла да ги печата фирма на депутат от БСП, а не на някой седераст.
  • 3 Абе Дончо

    13 6 Отговор
    Утре ще ти напълнят сметката и ще смениш мнението.И се избръсни недей ходи като тия от Столипиново
  • 4 С кокал в носа

    12 1 Отговор
    Аба то нищо се не види през предното стъкло вече....................
  • 5 сектант

    23 0 Отговор
    да го махне, ами! Днешно време само такса въздух не са сложили на хората.
  • 6 Тъй като съм

    9 0 Отговор
    с голяма ланга работлива, може ли да въведете и такива стикери та да се знае. Плюс това ми остана само лекинко място на джама та да го запълне. Едно време ходих с празни джобове и пари само в тях, сега ходя с пълни джобове документи и други тъпотии но не и пари. Кво'хабите матерял и ги карате да си играят с лепенки в 21век. По номера на колата можете да видите всичко дори и без да спирате колата, ако свържете софтуерно всичките институции в едно.Данък, евро стандарт, гражданска, преглед, кой шофира, има ли книжка, винетка, кога е лъскал бастуна и.т.н. Но нали някой трябва да лапа за лепенки, 10мил.бр.х 2кинта 20мил.лева на година ох сладко.Ей така се пълнят чекмеджета без да бачкаш.После си ги разделят за този малко 1мил.за онзи малко 500хил.За какво ти е да печаташ пари лепенки е по тарикатско пък и глупаците не се сещат за какво става на въпрос.Един кадърно написан софтуер ще струва от 160 до 250 бона еднократно след това има подръжка която не е толкова скъпа.
  • 7 Джипко-Бибитков

    2 1 Отговор
    Не е въпрос само да се свърши нещо, а как да се усвоят едни пари...
  • 8 Васил

    7 1 Отговор
    Тези стикери въобще не трябва да се въвеждат защото методиката на определянето на евро категория е тотално сбъркана. Коли с отрязани катализатори и ФАП филтри пак ще си получат същата категория. Даже и да спрат целият трафик през зимата пак ще е мръсен въздуха заради печките.
  • 9 2665

    1 1 Отговор
    Абе, ако беше приближен на СДС или ГРОБ, щеше да ди траеш. Ама нали е ва БСП...
  • 10 Косача

    0 0 Отговор
    Ние сме си за е**не защото ги търпиме да ни яздат!
  • 11 Косача

    1 0 Отговор
    Трябва да изринем бунището възможно най- скоро!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове