Last news in Fakti

7 Май, 2021 16:17 1 906 26

ГЕРБ: Демократична България се меси в съдебната власт

  • георг георгиев-
  • герб-
  • съдебна власт

В Народното събрание липсва диалог по елементарни въпроси

ГЕРБ: Демократична България се меси в съдебната власт - 1
Снимка: БГНЕС

Обърканите правила, които залага новият Изборен кодекс, приет от 45-ия парламент, ще доведат до проблеми. Партии, които се борят за абсолютно мнозинство, не можаха да излъчат кандидатури за ръководството на ЦИК. Това коментира Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС. На финала на 45-тото Народно събрание той предупреди, че са направени законодателни промени, които по-скоро ограничават правата на гражданите, предаде Novini.bg.

По думите на Георгиев е имало партии, които не са били готови с номинациите си за ЦИК.

Той оправи критика и към цялостното поведение на новите формации в 45-ия парламент, които не са били готови да носят отговорност.

"За съжаление в демократичната ни история това е най-контрапродуктивният парламент", подчерта депутатът.

„Те са знаели предварително, че не са способни да поемат властта. В НС липсва диалог по елементарни въпроси. Това е плашещо. Ако ние не си дадем сметка, че сме задължени да намерим път едни към други, то и следващото издание на парламента не би могло да се справи“, заяви в кулоарите на парламента Георгиев.

И напомни, че пред страната има важни проблеми за решаване, които не търпят политически дребнавости - като коронакризата, икономическите и социални предизвикателства и др.

Сериозно предупреждения за намеса в съдебната власт също отправиха от ГЕРБ-СДС. Става въпрос за премахването на спецсъдилищата и спецпрокуратурите по предложение на Демократична България. Има искане и за преструктурирането на КПКОНПИ. ГЕРБ-СДС напомниха, че разделението на властите трябва да се спазва. От коалицията недоумяват и защо това е бил толкова голям приоритет, при положение, че се нарушават принципи, наложени от Европейската комисия за създаването на спецорганите.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 пешо

    45 3 Отговор
    лизач на задни части .
  • 3 ГЕРБАР АПОСТОЛА БОЙКО

    7 31 Отговор
    Да живейе ГЕРП И АПОСТОЛА НА ДЕМОКРАЦИЯТА БОЙКО БОРИСОВ
  • 4 А ти

    36 4 Отговор
    къде ли не се мазниш и месиш , бе досаден Герги !
  • 5 питам

    35 4 Отговор
    Какво разделение на властите в БГ? Всичко е овладяно от ГЕРБ. Това "разделение на властите" ли се нарича?

    Коментиран от #21

  • 6 Караколю

    33 3 Отговор
    Ааа, ма недейте така!Момчето на снимката е коскоджа ми ти заместник министър на външните афери и майка му го е нарекла "ГЕОРГ", а не със селското име "Георги"...Ше вземе да ви съди за обида!
  • 7 Counter

    36 3 Отговор
    Този не пази ли къщата на Боко в Банкя от неизвестни неизвършители? За всеки път, когато се появи, герб губи по 1% за следващите избори.

    Коментиран от #19

  • 8 Га яди кифтета ни рива

    30 3 Отговор
    Колкото по-бавно се печете толкова по-благо ми е на душата.

    А ДБ иск да закрие частните ви съдилища, които неуметно наричате специализирани за да ви се изземе чадъра и бухалката, тъпако.
  • 9 Ако се питате

    25 3 Отговор
    що е гнусен кариерист изваден от Вазов или Алеков разкраз - ей на на снимката в пълния му гнусен блясък. Гербави са!!!!!
  • 10 Българка

    25 4 Отговор
    ГРОБАРИТЕ ДА СПРАТ ДА ЛЪЖАТ И ДЕМАГОГСТВАТ. Задължително трябва да се закрият бухалките (ОПГ) на мафията- спец.прокуратура, спец. съд, бюрото за защита на свидетелите, където са еничарите на Гешев.
  • 11 афтярвже5с

    4 13 Отговор
    ДБ са същите изчадия като ГЕРБ. Такава бясна русофобия не помня някога да е имало и сега туристическия бранш може официално да им благодари за това че България ще влезе в списъка с неприятелски държави на Русия след днешните изстъпления в парламента. Не се вижда никакво бъдещо подобряване на отношенията. Хората да си помислят много добре на следващите избори далуи ще гласуват за тях. Между другото според изтекла информация по медиите на изминалите избори в турция е имало прехвърляне на гласове от ДПС към ДБ.
  • 12 ГЕРП Е СВОБОДАТА ВЬВ БЬЛГАРИЯ

    4 17 Отговор
    А АПОСТОЛА БОЙКО Е МАЙСТОРА НА НА ДЕМОКРАЦИЯТА ДА ЖИВЕЙЕ ГЕРП И СВОБОДА
  • 13 анонимен

    15 3 Отговор
    Гербаджиите си мислят,че държавата и всичко в нея им е бащиния.Никой да не им я пипа:държавата,съда,прокуратурата,мвр,пенсионни фондове,бизнесите ви,здравето и парите ви..,че даже и достойнството ви,животите ви,че и душите ви са техни..
  • 14 Г Георгиев!! Сега престои отделяне на

    13 2 Отговор
    Властите от ГЕРБ!! Държавата е бяхте обърнали на "Бащиния" Време е Народа да си върне Държавата!!!
  • 15 Вече

    19 3 Отговор
    Абе гербаджийски боклук като контролира все още съдебната система мутрата Разбойко нищо не говорихте, когато взе да му пари отзад се разкрещяха купоите.
  • 16 Схит

    11 3 Отговор
    За днес: Георг Георгиев - рядко, Буруджиева, Гълъбето и Мира Радева: по-рядко
  • 17 Стефан

    14 2 Отговор
    До автора на тази статия, г-н Михайлов този човек, това младо и напористо гербаджийче се казва ГЕОРГ , а не Георги, явно баща му и майка му са се срамували да добавят още една буква за да има хубавото българско име, ако вие имате норма за това колко статии трябва да напишете за ден да знаете че има много по злободневни и интересни теми , ето ви една - задайте въпрос на някой от ГЕРБ ЗАЩО не са си изпълнили ОБЕЩАНИЯТА в предизборните дебати през 2017 год. 1350 лева средна заплата, завършването на магистралите Хемус и Струма, защото да оставите само те да говорят определено не стил журналистика.
  • 18 Комсомолчето

    8 1 Отговор
    Бегай да пазиш като куче пред оградата на Бойко
  • 19 Пунта Мара

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Counter":

    Много точно казано
  • 20 jeevs

    1 0 Отговор
    С две думи при създаването им е имало намеса в съдебната власт
  • 21 Да ти отговоря?

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "питам":

    Не си рзбрал друже. Чиляка се оплаква, че ги разделят от власта, а не че милее за разделение на властите!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 1618

    6 0 Отговор
    ГЕРБ са тези,които са обсебили не само прокуратурата,но и медиите, и всички възможни сектори! На практика в България няма Прокуратура ! Тя не обслужва интересите на българските граждани,а единствено и само политическите интереси на Борисов! ГЕРБ са като пиявица, която смучи от българските бизнесмени такса "Спокойствие"!Всички пари от европейските фондове отиват за да облагодетелстват приближените кръгове на Борисов ! А, на народа давате да живее с 24 лв. на ден и 50 лв на пенсионерите, докато вие трупате пачки пари и кюлчета злато!
  • 25 кари

    2 0 Отговор
    Малчо обуй си цветните терлички и галошките и марш в Банкя, да браниш лидера, ама лошото е , че вече е късно и трябвя да се преориентирате.
  • 26 Васил

    0 0 Отговор
    У нас съдебната система е направена да осъжда бедните богатите са имунизирани както се казва за кокошка няма прошка за милиони няма закони.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове