Last news in Fakti

8 Май, 2021 20:28 8 688 15

Д-р Щерев: Има вероятност под водите на Черно море да има изгубен град

  • д-р константин щерев-
  • цивилизация-
  • град-
  • черно море

Той обясни, че преди около 5700 години на бреговете на Черно море е имало цивилизация, която е била по-уседнала и  след потоп са се зародили доста от легендите, свързани с Атлантида и Библейския потоп

Д-р Щерев: Има вероятност под водите на Черно море да има изгубен град - 1

Екип на „Нешънъл Джиографик“ направи филм за изчезнала цивилизация в Черно море. В него участваха членове на фондация "Черноморски изследователски фонд".

Организацията вече десетилетие търси доказателства, че широко разпространените легенди за Библейския потоп и за Атлантида са се зародили след реални катастрофални събития, станали в Черно море.

„Има вероятност под водите на морето да има изгубен град“, каза д-р Константин Щерев, председател на фондацията пред БТВ.

Той обясни, че преди около 5700 години на бреговете на Черно море е имало цивилизация, която е била по-уседнала и след потоп са се зародили доста от легендите, свързани с Атлантида и Библейския потоп.

По думите му тази цивилизация е била доста по-развита от другите тогава, понеже се е занимавала с обработка на метали, имала е и много артефакти на културата, религията.

Преди този потоп е имало и друг, който обаче не останал в спомените на тогавашната цивилизация:

„Имаме основания да смятаме, че е имало потоп преди 10-12 хиляди години, който не останал в паметта на тогавашната цивилизация. След ледниковия период огромно количество сладка вода от топящите се ледници нахлува в Черно море по реките Днепър, Днестър и Дунава и през Каспийско море и нивото на морето от минус 120 метра се покачва горе-долу до настоящето нови. Това е било уникално геокатастрофално събитие, защото огромни площи са били залети“, обясни д-р Константин Щерев, председател на фондацията.

Той коментира и снимките с Албърт Лин, като ги нарече трудни, защото са били в пика на пандемията, но се надява да се е получил хубав филм.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Захарно петле

    31 11 Отговор
    По вероятно е под “Зайчарника” в Банкя тиквата да е заровил жълтиците крадени от Българския народ.

    Коментиран от #3

  • 2 Чудо големо

    4 38 Отговор
    Кой го вълнува тва
  • 3 Там са кюлчетата

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "Захарно петле":

    А в нужника жълтиците , пачките у Барселона.

    Коментиран от #7

  • 4 Геолог

    18 4 Отговор
    Абе Баце каза, че там има газ и неф! Дупчим и точим, нащо като боцкаш пръчка пиеш вино! Ей го в на, ако не вярвате-"„Когато паднем от власт, първото нещо, което се прави, е да спрат проучванията на черноморското дъно в „Хан Аспарух“, „Терес“ и „Силистар“. На 19 април ще започнем да дупчим и да си добиваме газ и нефт“, заяви Борисов. "
  • 5 Бг Турист

    28 1 Отговор
    Има бе, има такъв град. И не е един. Ама ще трябва да почакате да се поизбистри водата, щото от толкоз фекална маса...Ама както е тръгнало, при тази липса на туристи щоже и да се поизбистри де. Търпение му е майката, търпение и пак търпение. Да минат изборите и ще дойдат атлантите да на спасяват.Че те вече само те ни останаха надеждата. Ни Слави, ни Мая, Хаджигейов па ептен, ше уварат боба.
  • 6 Няма

    8 15 Отговор
    излишни милиони да се търси , Божидрр Димитроф , Офчароф & Со олапаха милиони , стига вече далавери , народът ги плаща и не издържа !
  • 7 Захарно петле

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Там са кюлчетата":

    Цар Киро и царица Костадина са криели жълтиците в нужника на двора.ДС са следили къщата и са забелязали,че Костадина много често е излизала с детско гърне да го изхвърля е екокенефа ма двора а в него имало жълтици.
  • 8 Мдааа

    18 3 Отговор
    Била е по развита, сега след като затрихме и металургията явно сме по назад от преди 5000 години
  • 9 Брабинеца

    12 1 Отговор
    Потопа е дошъл от егейско море, след разцепването на Азия при Босфора и Дарданелите
  • 10 инди джоунс

    4 8 Отговор
    Авторе,ти прилапа ли някое хонорарче от Албърт Лин,или поне от Овчаров,че лъжеш така неумело?
  • 11 инди джоунс

    7 9 Отговор
    Аман в тази България от полезни идиоти!!!
  • 12 One

    12 2 Отговор
    Преди години ми попадна книга, в която се обясняваше теорията, че около нос Калиакра е имало древен град, създаден и управляван от Лизимах-един от пълководците на Александър Македонски. След смъртта на Александър, този Лизимах взел със себе си огромна част от богатствата на пълководеца и с група свои хора се отправил на север, където основал този град. Но поради някакво природно бедствие-земетресение, и срутване на почти целия бряг, градът потънал, а с него и къщите, дворците, статуите. В книгата пишеше, че имало проходи в морското дъно, които отвеждали в огромни кухи дупки под морското равнище, където са се образували въздушни джобове и там вероятно се е запазил целия град-с улиците и постройките.Също пишеше, че този Лизимах бил богат повече от Крез-всичките скъпоценни камъни, злато, сребро, артефакти от египетския поход на Александър са били негово притежанието и са потънали заедно с града. Дали е вярно, не знам, но ако случайно някой ден някой открие проход към тези пещери под морското дъно....и намери тези съкровища, България ще купи дълга на половин Европа.

    Коментиран от #14

  • 13 Шаран БГ

    2 1 Отговор
    Във Варна е единственият извън София Институт по океанология. БАН не може да си прости, че е допуснала това. Всичко трЕбЕ да е у Софето !!И сега д-р К.Щерев се опитва да пробута неща и данни, които са установени и доказани от преди 30-40 години от морските геолози на този Институт по океанология във Варна като Хр.Николов, В.Ж.Дачев ,професор П.Димитров. Последният проведе серия от проучвания съвместно със съветски и американски специалисти океанолози. Има и научни трудове и реферати по този въпрос.
    Не разбирам какво иска да ни пробута днес д-р К.Щерев ........
  • 14 копи пейст

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "One":

    Съкровището на Лизимах
    Цончо Родев
    Състояние
    Много добро
    Има поне 3 налични екземпляра:

    Избери наличен екземпляр и поръчай


    Текущата страница е на вече продаден екземпляр.
    Категория
    Приключения
    Издателство
    Народна младеж
    Град на издаване
    София
    Година
    1966 г.
    Страници
    236
    Език
    Български
    Наличност
    1 бр.
    Корици
    Твърди
    Формат
    200/135

    Коментиран от #15

  • 15 А и в списание

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "копи пейст":

    "Космос", мисля, че от 1966 година /или някъде там/ имаше разказ с подобна тематика, че се наложи после на издателите да обясняват, че това е художествена измислица - просто тръгнаха из тамошните пещери да търсят златото...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове