Last news in Fakti

11 Май, 2021 13:54 3 744 64

Експерт: Партията на Слави се бори за гласовете на всички обществени групи

  • слави трифонов-
  • партия-
  • има такъв народ

Техните каузи са максимално общи

Експерт: Партията на Слави се бори за гласовете на всички обществени групи - 1
Снимка: Фейсбук

Интервюто на Слави Трифонов пред Волгин още веднъж показва, че „Има такъв народ“ е партия тип „чадър“ (в политологията - big tent party, catch-all party), която се бори за гласовете на всички обществени групи и поради това упорито отбягва да стъпи върху ясен идеологически фундамент. Партиите от този тип се градят около личността на лидера и се стремят да не отблъснат нито един избирател.

Техните каузи са максимално общи, например борбата срещу корупцията, зачитането на „волята на суверена“ чрез чести референдуми, даването на възможност на хората да избират личности чрез мажоритарна избирателна система. В крайна сметка Трифонов оставя отворена вратата и към бедните и към богатите, и към либералите и към консервативните националисти.

ГЕРБ е партия от същия тип. Хората гласуват за Борисов заради самия него, а не заради това, че ГЕРБ членува в Европейската народна партия, че подкрепя плоския данък или пък заради това, че блокира преговорите на Северна Македония за членство в ЕС. И Борисов, подобно на Трифонов се цели в целокупния електорат, без да изключва никоя обществена група и прослойка.

БСП, ДПС и националистическите формации са партии от стария идеологически модел. Те си имат някакъв политически разказ и съответните електорални ниши – БСП разчита на носталгиращите по комунизма, а напоследък – и на консервативните хора с проруска геополитическа ориентация, ДПС се крепи на гласовете на турското малцинство (движението има и избиратели с нетурски произход, но те не са привлечени от идеи), за националистите е ясно.

В Европа има много партии тип „чадър“, те доминират и в българската политика през повечето време след 2001 г. – преди ГЕРБ такава формация беше НДСВ. С изключение на вота през 2009 г., на всички парламентарни избори в България през този век партиите тип „чадър“ вземат между 40 и 50 процента от депутатските места. Те управляват, защото лесно могат да правят коалиции, няма идеологически бариери, които да има пречат да се съюзят и с левица, и с десница, и с либерали , и с националисти.
Драмата на сегашната политическа ситуация е в това, че за пръв път формации „чадъри“ заемат първите две места на изборите. При това електоралната им тежест вече е приблизително еднаква – на 4 април ГЕРБ взе с няколко процента повече от Слави Трифонов, но „Има такъв народ“ все още е във възходяща вълна, което почти ги изравнява. Пред потенциалната коалиция между Борисов и Трифонов няма никакви идеологически пречки. Но бидейки водачи на еднотипни политически формации, те са преди всичко съперници. Освен това имат и някакви сложни междуличностни взаимоотношения - в миналото са били приятели, а днес се ненавиждат.

Два фактора спънаха всички възможни коалиции в 45-то Народно събрание. Първо, Слави Трифонов се представя за радикален антисистемен играч, с което си отрязва пътя за съюзяване с някоя от досегашните „партии на статуквото“ – ГЕРБ, БСП и ДПС. А без тях правителство не може да има. Второ, другата партия-образ – ГЕРБ, за пръв път изпадна в пълна изолация. Това е резултат от твърде дългото и все по-арогантно управление на Борисов.

Ситуацията у нас започна донякъде да прилича на тази в Турция и в Унгария, макар че България е много по-далеч от авторитарната политическа система, отколкото тези две държави. В Унгария Орбан успя да постави под контрол всички институции, които на теория трябва да са независими от правителството – правосъдие, централна банка, регулаторни органи, университети. Видели се в безизходица, главните опозиционни сили в страната се обединиха срещу него. Така една странна коалиция между ултранационалисти и социалдемократи успя да спечели кметските избори в Будапеща и догодина се готви да се яви на парламентарния вот в същия формат. В Турция пък султан Ердоган успя да обедини срещу себе традиционните кемалисти, националистите от Добрата партия и кюрдите. Те спечелиха кметските избори в Истанбул и Анкара, и се готвят за решителна битка на президентския и парламентарен вот през 2023 г.

И ако за Орбан и Ердоган въобще не е сигурно, че ще загубят властта, Борисов има доста по-малък политически ресурс от тях. Затова най-логичния изход е след повторните парламентарни избори през юли да бъде сформирано някакво правителство без ГЕРБ. Това ще е повърхността на политическия процес, неговият хоризонтален публичен сегмент. А какво ще стане с по-дълбоките корени на клиентелистко-патронажната система, градена от Борисов в бизнеса и правосъдните органи, е сюжет за друг разказ.

Пламен Димитров Петров


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choko

    11 3 Отговор
    Бойко разбира за твърденията на Илчовски

  • 2 Хич

    39 10 Отговор
    да не се бори ! Стига вече с чалгата и зависимите поплюбковци !

    Коментиран от #14, #60

  • 3 Ха ха ха

    24 3 Отговор
    Пълен шльоко.
  • 4 генг бенг

    16 0 Отговор
    Мъжът на шефката на НАП /с която са в нечовешки конфликт на интереси чисто законово!/ дава класификации и определения, от позицията си на - шеф на синдикат, мъж на жена си, специалист по всичко?!?!?! А, Б или В е отговора .... :):):)
  • 5 bandita

    19 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: на 4 април ГЕРБ взе с няколко процента повече от Слави Трифонов,

    абе 10% няколко ли са бе другарю журналист???? няколко бяха процентите на дпс пред ДБ... боже боже
  • 6 Свинчо

    19 2 Отговор
    Боклуците се подредиха липсват Гаргамел джуджетата и двете партизанки
  • 7 АМИ ТОВА Е

    4 2 Отговор
    ЖЕНИШ СЕ ЗА ТОЯ ДЕТО ХАРЕСВАШ.ДРУГ МОЖЕ ДА ИМА ХИЛЯДИ ДОБРОДЕТЕЛИ АМА НЕ ДЕЙСТВАШ РАЦИОНАЛНО А ЕМОЦИОНАЛНО.ТА И С ИЗБОРА СЪЩОТО , НЕ ТЪРСЕТЕ ИДЕОЛОГИИ , ПОЛИТИКИ И ДРУГИ ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ
  • 8 КОТарАК

    20 18 Отговор
    партията на Слави проигра шанса си да доубие змията / не съм гласувал на тия избори, но на следващите съм за Мая и Татяна-въпреки спорното им минало , съм на принципа че да победиш едно зло трябва да извикаш зли чистачи

    Коментиран от #13, #37, #59

  • 9 Тиквата

    27 7 Отговор
    За този егоистичен комплексар, гласа си не давам!!!!
  • 10 Binbir gece

    6 27 Отговор
    Слави също е подобен на Борисов , но има повече възпитание , усет , и е чел доста повече книги , има ясни изказвания и наистина улучва десетката когато хваща лъжите на Бойко Б. ИТН е партия , която може да спечели изборите , противоречива личност , много харесван и мразен , но обвинението в чалга не го приемам - доста смислени парчета направиха музикантите му , а песни от типа Френска гимназия , бяха за шоу на целия народ. Успешен бизнес , може да се окаже и успешен политик.

    Коментиран от #19

  • 11 ГОСТ

    26 10 Отговор
    МНОГО ТОЧНА СТАТИЯ,СЛАВИ Е СЛЕДВАЩИЯТ БОРИСОВ,ДАНО ПО-МАЛКО ХОРА СЕ ПОДВЕДАТ.
  • 12 Дедо Пенс

    23 3 Отговор
    Тоя хомо спря гласуване за пенсиите!
  • 13 РусоРОБ

    8 11 Отговор

    До коментар #8 от "КОТарАК":

    Аз пък съм на принципа, че хора като теб не трябва да гласуват. 20 години тези двете са били част от статуквото, а ти сега ще им гласуваш, за да се борят с него.

    Коментиран от #23, #41

  • 14 Майна

    23 7 Отговор

    До коментар #2 от "Хич":

    Трифонов цял живот е копирал мутринското поведение, опита се да бъде,,играч,, .като тях, затова сега го държат на къс повод , защото имат доща нещица за него...СНОЩИ ТОШКО ПО ТЯХНАТА ТВ , ЗАЯВИ, ЧЕ РАБОТАТА НА СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ БИЛА ДА ПОДГОТВИ ИЗБОРИТЕ....,А НЕ РЕВАНШИЗЪМ...АБЕ МНОГО СТЕ ПЛИТКИ ,БЕ.., ТОШКО ..
  • 15 нннн

    23 4 Отговор
    Жив е той, жив е... във фейсбук.

    Коментиран от #30

  • 16 юрист

    14 12 Отговор
    Пълни ГЛУПОСТИ- как точно се бори итн за икономическите права на съпруга ми, след като сме средна класа, той е известен в ЕС и извън него специалист по сайсек, плащаме си редовно данъците дори и в пандемията, не сме трайно безработни лица и сме образовани хора...Какво общо има икономическият интерес на конкретно моето семейство, с трайно безработните, необразовани и неуки леш99пери, които гориха маски на площада и носиха бесилки и ковчези, м...Най- очеизваждащата разлика е, че електоратът на славиту не признава съществуването на ковид, докато ковид не повали самият слави в деня, в който трябваше да влезе '' на бял кон'' през парадния вход на НС, докато моето семейство стриктно спазваме всички противоепидемични мерки, затова имахме нула броя среща с ковид, излизаме от третата й вълна с нормална и ненамалена трудоспособност и сега ние се НАДСМИВАМЕ над електората на славиту, които ни наричаха ''мишки, роби, говеда и овце'' заради спазването на мерките, а те самите сега са не просто преболедували ковид, а в състояние на постковид- т.е. с трайни и необратими увреждания на цели системи на организмите си, както и с поне 50 процента намалена трудоспособност, някои от тях- безработни още след изкарания ковид...

    Коментиран от #32

  • 17 Мда

    8 12 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Експерт: Партията на Слави се бори за гласовете на всички обществени групи

    Няма нужда някакви си "експерти" да уточняват за кого се бори партията на Слави. То е ясно откъде. Герб е под ватерлинията и скоро ще потъне съвсем. А бсп също потъва бавно, но сигурно.
  • 18 СЛАВИ, ДПС, ГЕРБ

    10 6 Отговор
    Са едно Цяло.. Не вярвайте на тези партии
  • 19 Тиквата

    8 13 Отговор

    До коментар #10 от "Binbir gece":

    Славчо хваща лъжите на Бойко, ама друг път.Президента шепне в ушенцето на Славчо, нали му е марионетката.И само да отбележа , не, не съм от ГЕРБ!!!!
  • 20 ДПС

    6 5 Отговор
    ХАРЕСВА ТОВА
  • 21 Точна част от коментара

    14 6 Отговор
    е приликата с онзи- спанише гяволето,което ни оправи за 800 дни.Ако и сега, през Юли българския народ се подхлъзне и му даде властта,след няма година,ще се хапе за лакътя.Този е такава скрита лимонка,че малцина му долавят миризмата.Чиста проба проводник на Олигархични интереси.Той затова и отказа Правителство.За да има достатъчно време,да стикова с Големите ,техните бъдещи представители за кандидат- депутати.
  • 22 ГОСТ

    22 6 Отговор
    ПРЕЖИВЯХ ВИДЕНОВАТА ЗИМА,НО ПРЕДПОЧИТАМ ДА ГЛАСУВАМ ЗА НЕГО ОТКОЛКОТО ЗА ТОЗИ ПАЛЯК И ОРКЕСТЪРА МУ ДЕТО СВИРЕХА НАВРЕМЕТО НА УХОТО НА НАЙ- ГОЛЕМИТЕ БАБАИТИ ПО СВАТБИ И КРЪЩЕНЕТА.
  • 23 КОТарАК

    12 5 Отговор

    До коментар #13 от "РусоРОБ":

    по тази логика Слави не е ли член на статуквото?

    Коментиран от #36

  • 24 Мимчят

    13 4 Отговор
    Имаш голям проблем славчо с тази истеричка и крясла.Ти не разбрали ,че пенсионерите и свестни хора не могат да я гледат,камо ли да гласуват за нея.Тя ти отблъсква поне 90% от гласовете.Колкото по рано го разбереш и промениш издевателствата над този по твоите думи,,суверен,,толкова по добре...

    Коментиран от #28

  • 25 Реалност

    8 0 Отговор
    Глупав коментар, бягащ от реалността, а от там изкривява истината!
  • 26 тоя с магарето

    13 0 Отговор
    Този лицемер на хранилка при най-отрудените хора вече 30 години, ще се прави на експерт. Човек не постигнал нищо за хората които чу плащат членски внос. Подлога на статуквото!
  • 27 ТаУмВзе

    1 0 Отговор
    Пародия, да бе да я Опишеш. Абе Робе овца, ти вярваш ли си, че те Има?
  • 28 Майна

    12 4 Отговор

    До коментар #24 от "Мимчят":

    Слави има проблем със ..себе си..Ива крещи онова , което той няма смелостта да каже....НЕ СЕ БИЛ.,,ПОКАЗВАЛ,, ЩОТО КВИ БИЛИ МЕДИИТЕ...ТА ,ТИ, ТРИФОНОВ ИМАШ МЕДИЯ ЗА РАЗЛИКА ОТ ДРУГИТЕ ОПОЗИЦИОННИ ПАРТИИ И ПО ВРЕМЕ НА ПРОТЕСТИТЕ БЕШЕ УДОБНО В НЕЯ..., А НЕ СЕ ПОЯВИ ПРИ НАРОДА НА ПЛОЩАДА...
  • 29 666

    10 4 Отговор
    Антихриста е тук за да докара ада. Защо се заблуждавате хора. За Сатаната има един бог и това са парите. Чалгара просто направи сделка с Радев за много пари👿👿👿👿👿☠️☠️☠️☠️☠️😛😛😛😛😛
  • 30 той и

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "нннн":

    Боко оттам квичи, ама не точно той, а Севда и Николов. Боко хал хабер няма от технологии, социални мрежи и постове.

    Коментиран от #57

  • 31 Народът

    9 6 Отговор
    На 04.04.2021 година много българи изтеглиха късата клечка,като гласуваха за чалгаря и неговите шутове,за сестра галева,която беше заедно с отровното трио,които издигахте бесилки,носехте ковчези,осквернявахте националните символи на България,замеряйки герба на България с боя,яйца ,домати и какво ли още не и тия политически неграмотни от ДБ.Никой здравомислещ българин не може да си помисли,че тия ще построят магистрала "Хемус",магистрален път Видин-Ботевград,тунела под "Шипка",тунелът под "Петрохан",магистрален път Русе-Казанлък,магистрала "Черно море",магистрала "Европа",магистрала "Струма",7-ми блок на АЕЦ-Козлодуй,ще увеличат икономиката на България,ще увеличат жизнения стандарт на българските граждани.Нища подобно.България ще се върне във времето от края на 90 години на миналия век.Сърбайте си попарата,която надробихте!

    БЪЛГАРИ,НЕКА НА 11.07.2021 ДА ИЗТЕГЛИМ ДЪЛГАТА КЛЕЧКА ИНАЧЕ МИЗЕРИЯ НИ ЧАКА!

    Коментиран от #38

  • 32 Госпожо

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "юрист":

    погрижи се за комплексите си! И преди съм ти писал, жива излагация е това! За да си изявиш комплексите, създаваш големи простотии от не истини!

    Коментиран от #40, #42

  • 33 Ганчо

    2 2 Отговор
    Този е следващия на Сокола, но дано излезе по умен...

    Коментиран от #34

  • 34 Ганчо не

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Ганчо":

    се мрази чадо! Има достатъчно работа!
  • 35 колкото

    3 1 Отговор
    и да не ви се вярва, ще ги получи и "анализаторите" пак се останат безкрайно "изненадани". Тези процеси, които текат в държавата са необратими.
  • 36 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "КОТарАК":

    Ами - не е! И няма как да е, защото от него не е зависела политиката на държавата, докато от цитираните личности - да, т.к. са били депутати и са играли по свирката на партийните си вождове. Трифонов не е бил депутат, т.е. той не е определял законодателството в България. Той ясно и категорично посочи защо влиза в политиката и създава партия.
  • 37 съгласен

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "КОТарАК":

    Май Манолова задължително трябва да е следващия парламент, Дончева - също. Не съм им голям фен, но ще ги преглътна, защото този чорап трябва да се разплете и тази държава да се изчисти. Разумният компромис винаги е по-добър от безумното пристрастие към една или друга партия.
  • 38 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #31 от "Народът":

    Тоя пък, даже се назовал "народът"! Абе ей, я се стегни малко! С какво право се изказваш от името на НАРОДЪТ?! Пиши си свое мнение, но не си приписвай общо такова!
  • 39 Дългото е русофоб

    6 3 Отговор
    Нямам му вяра за пет пари,бг.русофобите са прекият път към българския ад,аман вече..
  • 40 тази е

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "Госпожо":

    пълен кукумицин и не си заслужава да си хабиш клавиатурата с нея. Комплексарката така е затънала в нереализирани мечти, че щеше да си топва крачетата в морето. Като гледам още блее по форума. "Съпругът" ѝ дали ѝ купи скъпарската чанта :) Мани я тази! Тя е диагноза.

    Коментиран от #44, #47

  • 41 за Волтер

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "РусоРОБ":

    чувал ли си?!
    "Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш." ,Айде нЕма нужда от ментори!
  • 42 юрист

    3 5 Отговор

    До коментар #32 от "Госпожо":

    Напротив- нищо, написано от мен, не е простотия и има годни за съд доказателства в тази посока. Всичко, написано от мен, са ФАКТИ- и то фактите такива, каквито са, обективните факти, а не нещо, което някой като теб- с голямо его- не иска да чува за себе си, защото пред себе си не иска да си признае и едно свое действие/ бездействие, за грешно, от гледна точка на края на третата вълна на ковид... Ей това ще ви загроби всички миленити- прекаленото ви напомпано самочувствие БЕЗ покритие. На всичко отгоре, когато ви се напише истината, веднага заставате в защитна поза и остракизирате- нагли, безпардонни, но... с надуто и неподплатено его... Нищо- над 50 процента от вас страдат от постковид, а това, неуважаеми, са трайни необратими увреждания на организма ви, които ви правят половин хора и като служители, и в личният ви живот... Роби сме били спазващите мерките, а- а вие какви сте- роби на собствените ви заблуди, хора без морален компас...Затова и сега сте на дъното и безработни- имате по 1 година болнични за постковид, а след това ви изхвърлят от работните ви места, защото вече не можете да си изпълнявате задълженията, а ние- ''мишките и говедата'', които работихме хоум офис и на които се подигравахте, сега заемаме вашите места- да ви е сладко;D

    Коментиран от #43

  • 43 много си зле

    5 3 Отговор

    До коментар #42 от "юрист":

    честно! На теб ти трябва специализирана медицинска помощ! Може и да си я получила, но не си пиеш хапчетата. Този форум ти показа колко си смешна и жалка посредственица, но ти не млъкваш. Драскай си, но няма да получиш форумна слава!

    Коментиран от #46

  • 44 юрист

    4 5 Отговор

    До коментар #40 от "тази е":

    ''...Публикувано във факти.бг: "Съпругът" ѝ дали ѝ купи скъпарската чанта :) Мани я тази! Тя е диагноза....'' ТИ си с диагноза постковид, ТИ си с намалена с 50 процента трудоспособност, ТИ си лицето, което има задух, не може да изкачи два етажа пеша, заради прекарана лека форма на ковид, преминала в постковид- аз качвам с дамски обувки с токчета 10 см. три етажа, без да се задъхам, защото НЕ СЪМ платен наркоман протестър и защото спазвах противоепидемичните мерки, на което правилно поведение ТИ- платения протестър- се гавреше и подиграваше...Сега аз съм горе, а ти си в долна мъртва точка- точно така, както трябва да бъде, кукумицин нещастен и т9п.
  • 45 Тираджия

    10 4 Отговор
    Слави е евтин клоун, подмазвач и изпечена мутра от времето на ВИС..... ! Той и сценаристите му могат само да ръсят евтени шегички за чалгарската им аудитория! Боклук брачет !

    Коментиран от #50

  • 46 юрист

    1 5 Отговор

    До коментар #43 от "много си зле":

    Робе, робеее- нямаш и една хилядна процента от моята свобода, но иначе раздаваш оценки на ангро - хахахахаах;0
  • 47 Госпожо

    2 2 Отговор

    До коментар #40 от "тази е":

    Като прочетох ком.42, разбрах, че сте прав! Много прав при това! :))

    Коментиран от #58

  • 48 Да бе!

    1 0 Отговор
    Пламене, най-напред се гръмни!
  • 49 Брояч

    2 2 Отговор
    Мдааа! Няколко процента!:) Разликата между 28% и 15% няколко ли е?!:) Елементарен опит за манипулация!:)

    Коментиран от #51

  • 50 Хората

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "Тираджия":

    с достойнство не се наричат боклуци! А ти познаваш ли го, че да имаш право да го наречеш?! Помогнал ли си на едно дете, на един човек? Излагате се като хора!

    Коментиран от #62

  • 51 И твоя

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Брояч":

    не е по различен! :))
  • 52 Го подминаха

    6 1 Отговор
    Славчу може и да иска да направи партия чадър,но на миналите избори не му се получи.При това наистина плямпотеше общи приказки.Сега вече го знаем,че е за плоския данък ,против преизчисляване на пенсиите,за джендърите го усуква. Сон го лаже да му гласувам.За него гласуваха хора с основно и средно образование. Образованите и пенсионерите нещо го подминаха.

    Коментиран от #53

  • 53 Не се мрази

    0 1 Отговор

    До коментар #52 от "Го подминаха":

    Има достатъчно работа! Все още не е късно!
  • 54 NeXu s

    5 1 Отговор
    Електоратът на Пъпеша е основно чалгари, общаци, селяци. Неудачници, вярващи, че Чалгарят ще им дава безплатни кебапчета и кюфтета. Да, ама не. Когато откриваха телевизията, рекламният клип беше на общак с касла в голф - оттам и таргетът на Пъпеша е пролетариите.
  • 55 юрист

    5 3 Отговор
    Обединяващата стратегия на итн е отричането на съществуването на болестта ковид като тежко протичащо вирусно заболяване с летален край или с крайно негативни последици за човешкото здраве. Антиваксъри, плоскоземнци, всякаква неука паплач, събрана от кол и въже от най-долните слоеве на нашата емиграция в чужбина, припознаха славиту като своя вожд и това не е случайно. Въпросният електорат няма как да си позволи да премине в хоум офис режим на работа, защото занятието, с което си плаща 30тте квадрата квартира в чуждата държава, не му разрешава този вид работна среда; той не може да си позволи и един ден болничен, защото в приелата го държава няма кой да му го плаща; затова за този електорат е изключително важно да отрече съществуването на ковид, като си сложи ''главата в торбата'' и я зарови в пясъка, въпреки, че задните му части остават оголени и вирнати навън. Сега същите тези охкат и ахкат какви здравословни проблеми имат от постковид болестта- фивбрози на белите дробове, лесна умора, невъзможност за съсредоточаване, проблеми с краткосрочната памет и т.н. и полека- лека започват да си признават, че вече '' не са същите хора'', като преди да изкарат ковид. Но дори и тогава изобщо не им хрумва, че те бяха опитните морски свинчета на мошеници като мангъров, а частната партийна тв на славиту и итн една година нонстоп пропагандираше ненаучните и тъпанарски тези на мангъров как видите ли, ковид е леко грипче и се лекува само с чай, хидратиране на организма и с

    Коментиран от #56

  • 56 юрист

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "юрист":

    и със спокойствие и силна храна, но не измъцкваха и думичка каква е терапията при британския щам на ковид- когато сатурацията на човек е под 86 процента и човек изпада дори в ситуация на помрачено съзнание...
  • 57 нннн

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "той и":

    Севда и Николов за Боко, сценаристите за Слави... И двамата - в безкрайни болнични... Въобще, "Открийте разликите"
  • 58 ти кога

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Госпожо":

    се преквалифицира от "юрист" във вирусолог?! Лекувай се или спри алкохола, че тези многоточия и тези изречения са абсолютно неадекватни.
  • 59 Да да

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "КОТарАК":

    Безразличието храни беззаконието. Отностно гласуването.
  • 60 Политанализатор

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хич":

    Цигулката Трифонов пенкилер-тарикат!! Искал " всички" да гласуват за него!!?? Ха ха ха Хи хи хи хи!!
  • 61 Политанализатор

    2 2 Отговор
    Цигулката Трифонов пенкилер-тарикат!! Искал " всички" да гласуват за него!!?? Ха ха ха Хи хи хи хи!!
  • 62 Тираджия

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Хората":

    О да, помогнал съм на много ама не се пъча с това! Ако съм можел да помогна съм го направил без задни мисли за накви облаги !

    Коментиран от #63

  • 63 Дано

    0 1 Отговор

    До коментар #62 от "Тираджия":

    да е така! Но от това което показваш, дълбоко се съмнявам! Достойните хора не правят така!
  • 64 голяма глупост

    0 0 Отговор
    Беше влизането на такива комедианти в Парламента. Срамно, грозно, недостойно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове