13 Май, 2021 06:40 4 242 58

Първо заседание на служебния кабинет

  • заседание-
  • служебен кабинет

Като основен приоритет на новото правителство е организирането на честни избори

Първо заседание на служебния кабинет - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Новото служебно правителство провежда днес първото си заседание. След първия си пълен мандат Бойко Борисов предаде властта на Стефан Янев.

Като основен приоритет на новият кабинет е организирането на честни избори. Президентът Румен Радев поиска от новото правителство да води война с купения вот и да осветят, доколкото е възможно, състоянието на държавата.

"Да гарантира нормалното функциониране на държавата, да осигури честни избори, обявявайки война на купения вот, да разкрие, доколкото е възможно за 2 месеца, истинската картина за състоянието на държавата. И най-важното да направи първата крачка към укрепването на държавността, да даде увереност на българите, че страната може да се управлява почтено, прозрачно и отговорно", каза Радев.

При приемането на властта вчера новият министър-председател на България Стефан Янев даде заявка за съдържателно управление и обеща приемственост. Бойко Борисов пожела успех на новото управление.

"Организирането на изборите без особени сътресения, и разбира се, да поддържаме жизненоважните функции на държавата, където са в помощ на хората, бизнеса, така че да функционира нормално до конституирането на следващия парламент", заяви Янев.

"И аз благодаря, г-н премиер. Аз мисля, че вашият избор като отличен офицер и дипломат заслужава поздравление", каза Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Норки Градус 🐔

    73 6 Отговор
    Веднага премахване на всички гербаджийски директори и мисирки от управлеченски постове.
  • 3 CaizerSoze

    10 82 Отговор
    Нямат право нищо да правят, освен изборите. Не знам дори защо им м дадоха ключове за кабинетите, след като август се връщат титулярите!

    Коментиран от #4, #19, #32

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Просто човек

    69 10 Отговор
    Стига с тая дъвка, изборите ги организира ЦИК... иначе служебното правителство има почти всички правомощия като редовното...Нека работят, държавата е в ужасно състояние след 12 години управление на ОПГ ГроБ!

    Коментиран от #12

  • 6 чисткааа

    11 56 Отговор
    Рашков вече уволни секретаря на МВР работил по разкриване далаверите на радевия съветник Узунов за джиповете. Утре ще уволнят всички работили по разкриването на агентите на Русия и предавали тайните на НАТО в Масква! До седмица от държавната администрация ще си отидат всички, които нямат на ревера си значка с лика на РРадев! Хунтата действа! Помните ли препоръката ва Решетников за разчистване на тез които не са с Русия!

    Коментиран от #37

  • 7 чисткааа

    8 47 Отговор
    Снощи са уволнени 30-тина шефове на РПУ и половината дознатели разследващи кръга около РРадев, Черепа, мутрите на БСП... Уволнени са и Вътрешна сигурност уловили шпионите на РРадев предаваши тайните ни на Масква!

    Коментиран от #17

  • 8 Пенсионерка

    17 25 Отговор
    Служебното Правителство е редно да продължи даването на 50-те лева допълнително към пенсиите. Средствата са осигурени до края на годината от Правителството на ББ.

    Коментиран от #11, #15

  • 9 Активист на БКП

    39 7 Отговор
    Венсеремос Ел Президенте РАДЕВ!Първо вкарайте МУТРАТА в затвора !!!

    Коментиран от #10

  • 10 Пенсионерка

    14 5 Отговор

    До коментар #9 от "Активист на БКП":

    Това не ги грее пенсионерите.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Петър

    27 3 Отговор

    До коментар #5 от "Просто човек":

    Да,прав си че това с организирането на изборите е главната задача на служебното правителство е измислена дъвка от мисирките,ако е така защо има министри на културата и туризма,какво общо имат те с организирането на избори?
  • 13 Мила

    33 9 Отговор
    ДА СЕ МАХНАТ ПЪРВО , ДИРЕКТОРИТЕ НА УЧИЛИЩАТА , ЗАЩОТО ТЕ ТОРМОЗЯТ ,КАКТО НЕУДОБНИТЕ УЧИТЕЛИ , ТАКА И НЕУДОБНИТЕ УЧЕНИЦИ , СЪСИПВАТ УЧИЛИЩА И БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА НИ . ДОРИ ПИШАТ НЕЗАСЛУЖЕНО НИСКИ ОЦЕНКИ НА ДЕЦА С РОДИТЕЛИ ОПОНЕНТИ .

    Коментиран от #34

  • 14 Пенсионерка

    10 7 Отговор

    До коментар #11 от "Шопо":

    В грешка си. Нас никой не може да ни купи. 50-лева, са помощ при купуването на лекарства от аптеките.
  • 15 меги

    15 4 Отговор

    До коментар #8 от "Пенсионерка":

    Боко е осигурил до м.май.

    Коментиран от #21

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ВЕДНАГА

    17 4 Отговор
    нека ИЗВИКАТ БОЙКО ДА ИМ ПОМАГА И ДА ВОДИ ЗАСЕДАНИЕТО , ЗАЕДНО С КРАДЦИТЕ СИ ОТ НЕГОВИЯ КАБИНЕТ ПРЕДИ КЪМ ОБЯД НОВИЯ МИНИСТЪР НА МВР ДА ГИ АРЕСТУВА И НАБЛЪСКА В ЗАТВОРА !
  • 21 Пенсионерка

    5 15 Отговор

    До коментар #15 от "меги":

    Не в грешка си. Публично бе заявено от ББ и министър Деница Сачева, че средствата са осигурени до края на годината. Ако някой иска да гушна пенсионерските пари, това е друг въпрос.
  • 22 Гост

    5 23 Отговор
    Пенсионерите да не се надяват на тези 50 лева. Може ББ да ги е осигурил, но новите управници са гладни и тепърва ще пооправят положението си, после ще се мисли за другото.
  • 23 Българин

    8 21 Отговор
    До всички,нереализирани лузъри,живеещи зле!Сега Борисов го няма,интересно ми е сега с какво ще се оправдавате пред жените и децата си,за това,че живота ви е скапан и не ставате за нищо?

    Коментиран от #29, #40

  • 24 Уволнение от МВР е стар Милиционерски

    17 2 Отговор
    Кадър, много отдавна за Пенсия!! Така наречените АСЧ, а не някакъв Секретар!!! Имаше друг такъв преди време беше на 78годСпът по дивани те, и никаква работа от тях, но редовно вземат заплатите!!!
  • 25 Българин

    13 3 Отговор
    Колкото по-бързо се изринат щатско-турските ибрици поставени от синия режим, толкова по-бързо ще дръпне напред България. И сегашните закони, ако се спазват, могат да спомогнат за разследване на предходната синя мафия.
  • 26 И някой пак ако каже, че БСП били опозиц

    1 9 Отговор
    И някой пак ако каже, че БСП били опозиция на ГЕРБ - или самият той е в играта, или има сериозни когнитивни проблеми, или слуша с отворена уста лелските тъпотии на Корни...
    Лично Буци съдейства на небезизвестния червен депутат Кънев и печатницата му Демакс за осигуряване на държавни поръчки (стикери за ГТП и какво ли още не).

    Иначе се скъсаха популистки да обясняват колко скъпи щяли да са изборите, докато доволно потриваха ръчички за поредната тлъста комисионна по новата поръчка към въпросната печатница.
    Гласуваш за БСП - получаваш още от същото...
  • 27 Петър

    1 3 Отговор
    Не ви ли е срам да триете цитати от "Оркестър без име"?
  • 28 Nostradamus

    17 5 Отговор
    Първа сутрин без власт на Борисов!
    Благодаря на всички, които се бориха срещу този тиранин-престъпник и крадец.
    Благодаря на Бога!

    Коментиран от #30

  • 29 РАДИО ЕЛТО

    14 1 Отговор

    До коментар #23 от "Българин":

    Такива като теб, като крадоха държавата 30 години и забогатяхте от грабежите, как да има за Народа? Как да стане, като всичко строено някога от хората го ошушкахте. Ами зле ,ще са хората, ако ще Господ да е министър председател. Крадци със крадци.

    Коментиран от #44

  • 30 Пенсионер

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "Nostradamus":

    Крадец
  • 31 ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, успехи. Темата с

    3 7 Отговор
    ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, успехи.
    Темата с Проектозакона, според който те предлагат да се спрат всички започнали производства за отнемане на незаконно придобитото имущество.
    Тая тема сега се ползва масово, за да се представи за голяма черна точка целият им проектозакон, който е едно от многото им добри решения.
    ДА, предлагат спиране на тези производства. Милиционерите и слугинажните им медии и тролове фокусират общественото внимание върху само тази част от проектозакона, като се опитват да внушават, че така ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ защитавала интересите на престъпниците, срещу които в момента се водят дела по ЗПКОНПИ от институцията, оглавявана от единия от онези, чиито оставки протестиращите искаха, и продължават и до днес да искат - Цaцapoв.
    Понеже не виждам ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ активно да защитават добрата си идея, ще опитам да го направя аз, според очевидните за мен факти:
    Спиране на делата НЕ означава ПРЕКРАТЯВАНЕ. Ако делата продължат по сегашния ред, въз основа на недомасления герберастки закон който действа в момента, шансовете отнеманията на престъпно придобити имущества да минат успешно в съд са малки, а тия които пък минат, ще са основание на престъпниците с отнети имущества да съдят държавата за тлъсти обезщетения, защото сегашният закон е в нарушение на европейското право. Не случайно герберастите са сътворили нещата точно така. Калпав закон, малкото осъдени биват отчетени в Брюксел като успех на държавата, но пък после те осъждат държавата

    Коментиран от #35

  • 32 mi6osp

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "CaizerSoze":

    Ще ти се да нямат право нищо да не правят, но това е правителство на България , има права и задължения да прави всичко, което е необходимо за доброто на България.
  • 33 Демократична България - Пловдив

    2 4 Отговор
    Следващият Парламент трябва да започне с проверка на "Автомагистрали". Проследяване на парите - как са похарчени и с какъв резултат. Спазени ли са процедурите при избор на фирмите...

    Коментиран от #48

  • 34 така е

    3 4 Отговор

    До коментар #13 от "Мила":

    Много сте права.Аз съм потърпевш от такъв директор.Ако знаете само каква каша е в образованието...И наистина е така.Още при постъпването ми на работа ми се каза,че в това училище двойки не се пишат,независимо от знанията на ученика.
  • 35 Бай Ставри

    8 2 Отговор

    До коментар #31 от "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, успехи. Темата с":

    Бяхте СДС, ОДС, ДСБ и накрая се преоблякохте в рехите на ДБ. Нищо хубаво не направихте за Народа. И вие , като останалите забогатяхте от грабежите.

    Коментиран от #41

  • 36 onq bez konq

    3 4 Отговор
    Очаквам с нетърпение да чуя, защо F-овете са платени от ГРОБАРИТЕ, а ще ги получим едва през 2024-та година! Това са: ''Реактивни изтребители от четвърто поколение (1970 до края на 80-те)
    През 70-те и 80-те е наблюдаваната тенденция на подобрение на авионика като предни дисплеи и оптимизиран аеродинамичен дизайн продължава с развитието на бойци "летящи по жици" като МиГ-29, Су-27, F/A-18, F-15, F-16 и Mirage-2000. Повечето от това поколение бойци имат способността да превключват и сменят ролите между въздух-въздух и въздух-земя, за разлика от предишните ролеви самолети. Това на свой ред размива разграничението между контрол на въздушните и стачкущи мисии.''

    Коментиран от #38, #55

  • 37 stan4o

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "чисткааа":

    Въпросите за Русия ги обсъждайте с туристическия бизнес. Където двама си мерят.....,защо си слагаме гъто.
  • 38 stan4o

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "onq bez konq":

    Платен откуп.
  • 39 Булдог

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хмм":

    Плевнята е най-големия популист в държавата, на който му харесва да е слуга на неговия кумир Баци. Може и дълго да говори без да каже нищо, един истински псевдо-демократ!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 stan4o

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "Бай Ставри":

    Кажете един крупен бизнесмен които е започнал бизнеса си в България и няма наследствена връзка с БКП, или ДС и не е ползвал "червени пари".

    Коментиран от #42

  • 42 Счетоводител

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "stan4o":

    Няма такъв.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "РАДИО ЕЛТО":

    Къде си бе инсулт,помислих си,че си гушнал босилека.

    Коментиран от #45

  • 45 РАДИО ЕЛТО

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "Българин":

    Забравил си хапчето, на нощното шкафче. Вземи го.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Лупи

    1 2 Отговор

    До коментар #33 от "Демократична България - Пловдив":

    Напълно съм съгласен, че Тиквата и калинките му са за затвора! Точно затова един от лидерите на Дай България трябва да ги придружи и дано да даде Господ да не помиришат парламент или ако влязат, да са като пинчера от балкона на втория етаж.

    Коментиран от #49

  • 49 Петрова

    4 0 Отговор

    До коментар #48 от "Лупи":

    А, предните къде фалираха държавата и докараха долара 3000 лева, защо са на свобода?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #51 от "РАДИО ЕЛТО":

    Айде освобождавай ТЕЛКа по-бързо,че има опашка от твои съграждани от Козлодуй.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Грую

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "onq bez konq":

    Неща ,които не ти са ясни не можеш да ги очакваш.Не е работа на Сульо и Пульо.
  • 56 Симо

    1 1 Отговор
    ТЕЛЕВИЗИИТЕ ИЗДЪРЖАНИ ОТ ДАНАКОПЛАТЦИТЕ , ТРЯБВА ДА ЗАБРАНЯТ ИЗЯВЛЕНИЯТА НА ПЛЕВНЯТА И ТАКИВА КАТО НЕГО . АЗ НЕ ИСКАМ ДА ВИ ПЛАЩАМ , ЗА ДА МЕ ТОРМОЗЯТ ПРЕДАТЕЛИ .
  • 57 898011

    1 1 Отговор
    Без Бойко не е интересно.
  • 58 onq bez konq

    0 0 Отговор
    ''Chengdu J-20 (Black Eagle) – China'' е 100 пъти по-добър от F-16, за който платихме, но ще получим през 2024 година! Защо бе, Бойко?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове