Last news in Fakti

13 Май, 2021 10:51 3 546 20

Кънчо Стойчев: Нещата в енергетиката са криминални

  • кънчо стойчев-
  • енергетика

Пълна проверка трябва да бъде направена и да се осветли какво се заварва. Където има нарушения, трябва да се сезират съответните органи, смята Стойчев

Кънчо Стойчев: Нещата в енергетиката са криминални - 1

Условията за правене на бизнес в България са най-важното нещо. Нямаме положителни примери за печелене на обществени поръчки. Голям е проблемът с либерализацията на пазара на електроенергия – бизнесът в България плаща много повече от колегите си в Европа. Криминални са нещата в енергетиката. През последната година имаше неоправдано раздуване на щата на администрацията и увеличаване на заплатите в нея. С това може да започне да се занимава служебното правителство.

Това коментира пред Българското национално радио социологът Кънчо Стойчев, председател на Съюз "Произведено в България". Той определи разкритията на бизнесмените в комисията по ревизия на управлението като нещо добре известно.

"Пълна проверка трябва да бъде направена и да се осветли какво се заварва. Където има нарушения, трябва да се сезират съответните органи", смята Стойчев.

Той изрази надежда служебното правителство да обърне лице към малкия и средния бизнес и добави, че обществото трябва да застави правителството, което е за няколко месеца, да свърши максималното възможно за българския бизнес, защото БВП в страната се произвежда от хората, които се занимават с бизнес.

По думите му позицията на организацията, обединяваща четирите национално представителни работодателски организации, е да бъде поставен приоритет на Плана за възстановяване и устойчивост, други приоритети са еврозоната и Шенген.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    37 2 Отговор
    То да беше само там...:(((

    Коментиран от #20

  • 2 бла бла бла

    37 5 Отговор
    Червен Кънчо пак просто си дрънка. До вчера хвалеше ГЕРБ, днес нещата в енергетиката били криминални. Защо не казваш, че цялото Борисово управление е криминално!
  • 3 Волен

    33 2 Отговор
    Бибитко пада, да живее България
  • 4 БГ ще се оправи

    29 1 Отговор
    Но такива като Толупа не трябва да управляват никога.
  • 5 Ха!

    32 0 Отговор
    То да е само в енергетиката!Кънчо да се запита що Нидерландия с премиера на велосипед вече 12-та година е против приемането ни в Шенген!?Ами щото като Косово сме криминална държава!!!
  • 6 БОЛШЕВИК

    20 0 Отговор
    Тоя тарикат ми се струва преди известно време, друга песен пееше!
  • 7 Верно ли

    16 0 Отговор
    А, добро утро!
  • 8 .......

    11 0 Отговор
    ОТ БЛИЗАНЕ 12 ГОДИНИ ,СЕ ОБЪРНА .ИНТЕРЕСА И СПА ХОТЕЛИТЕ В МЕЛНИК И БЛЕК СИ РАМА
  • 9 Емил

    5 12 Отговор
    Всичко в България свързано с руски интереси е криминално!
  • 10 Българка

    19 2 Отговор
    Една от задачите на служебното правителство е да започне реално разграждане на пирамидата на мутрите. Това е свързано и с намаляване на разходите, тъй като герберите и патериците им изпразниха хазната и фискалния резерв. Могат да започнат с поне 30% съкращения на калинки и кърлежи в държавната администрация, както дружествата с 50 и повече % държавно участие
  • 11 Малък слон

    13 0 Отговор
    Добре , че забеляза енергетиката , ама накрая всички получаваме сметки за ток
    Ако се открият нарушения , ще ни връщат ли пари ?
  • 12 бегай бре

    15 0 Отговор
    няма какво да умуваме и да се чудим хора...САМО един въпрос трябва да задажаме на тези мафиоти от Енергийната комисия...:как така като ИМАМЕ ЯДРЕНА централа плащаме скъп ток....малко са държавите с ядрена централа.....все едно в Дубай или Кувейт да имат скъпо гориво....хахаха то там даже е безплатно......,а тока ни е скъп защото основното количество го ИЗНАСЯМЕ да пълним гушите....,а за робите остава сметката и остатъка.....БРАВО НАРОДЕ...само така.....кервана си върви...
  • 13 Дидо

    7 0 Отговор
    Тоя kaПut до преди половин година ХВАЛЕШЕ и ПРЕВЪЗНАСЯШЕ Борисов и ГЕРБ...Ей такива са ми НАЙ-ПРОТИВНИ и ОМРАЗНИ след педофилите и бакшишите - въртят се и лапат на който е на власт!!!
  • 14 Бай Пешо

    7 0 Отговор
    Освен проверка в енергетиката мисля, че трябва и проверка на милионите за имотите и Голф комплекса на морето на др. Кънчо Стойчев!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 работник

    6 0 Отговор
    Да се проверят камерите по подстанциите които слагат от няколко месеца за колко милиона са и автоматизация,която съкращава безброй много работни места!!!! Милиони,милиони,милиони...отиват в нечии джоб!!
  • 17 Пенев

    3 0 Отговор
    А нещата със заменките какви са?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Григор

    2 0 Отговор
    Това червенобузесто мушмороче говори пълни нелепици. От стремежа да спечели максимално много милиони чрез съмнителните прогнози на социологическата си агенция, другарят-МИЛИОНЕР дори не е имал време да прочете статистиката за цените на ел. енергията в държавите от ЕС. Ако я беше прочел, щеше да разбере, че са единици случаите, при които цените на ЕЕ в България са по-високи от европейските. В огромния брой случаи нашите цени са доста по-ниски от тези в останалите членки на ЕС.
  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Управляващите легитимираха понятието ЕНЕРГИЕН СЕКТОР. вместо ЕНЕРГИЙНА СИСТЕМА . На пръв поглед незначителна терминологична промяна, пръкнала се от крадливите политици в Народното Събрание, но създаваща условие за разпарчальосване на Българската енергетика. Секторът може спокойно да се разрязва и да се раздава, докато системата е единно цяло. Разкъсването на енергийната система на България доведе до неблагополучията и застоя в енергетиката ни.
    Понятието енергиен сектор е въведено от 39 НС, вместо енергийна система, с цел разкъсване на енергийната ни система на отделни тецове и мрежи и тяхната приватизацията под формата на ЕРПта, ТЕЦове-търговски дружества и един куп неефективни частни ВЕИ инсталации. През целия курс на обучение в катедра „Топло и ядрена енергетика” на ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - СОФИЯ става въпрос само за „енергийна система” и никога и никъде „енергиен сектор”.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове