Last news in Fakti

13 Май, 2021 16:29 3 882 29

Димитър Ганев: ГЕРБ ще се опита да тушира протестния вот

  • димитър ганев-
  • герб-
  • бойко борисов

За два месеца могат да се свършат полезни неща, да се дадат знаци в някаква посока

Димитър Ганев: ГЕРБ ще се опита да тушира протестния вот - 1
Снимка: БГНЕС

Ако има съюз между патриотите, трябва да има някакъв разказ около него, някакъв бранд – нещо, което да възбуди страстите в това пространство, да се върне някакъв ентусиазъм. Не ми се струва, че механичният сбор ще даде решение на уравнението. Това каза в интервю за БНР социологът от Изследователски център „Тренд“ Димитър Ганев.

Относно линията на ГЕРБ до изборите Ганев отбеляза, че в следващите два месеца акцентът ще бъде, че вече не са на власт и това ще бъде рационално и тактически правилно от тяхна страна след мобилизацията на протестен вот на 4 април.

"Борисов и ГЕРБ ще търсят максимална дистанция от властта в следващите два месеца, за да приглушат този протестен вот. Те ще направят всичко възможно, за да тушират този протестен вот", коментира политологът.

"Потенциал за ръст има при повечето формации от опозиционния лагер, най-вече ИТН", прогнозира той.

Относно потенциала на заявката на Жан Виденов да се яви на предстоящия парламентарен вот със своя формация социологът поясни, че Виденов носи след себе си определен морален капитал, който би могъл да бъде използван, но би откъснал гласове от БСП, тоест е някаква форма на опасност за БСП.

Много тежка ситуация за БСП би било, ако два месеца по-късно имат по-нисък резултат от този на 4 април, подчерта Димитър Ганев.

"След тези избори партиите вече трябва да бъдат много по-сговорчиви, защото трети поредни избори вече ще обърнат избирателя срещу тях", категоричен е Ганев.

В коментара си за състава на новия служебен кабинет Ганев изтъкна:

„Кадровият състав издава ясната цел да разтвори това ветрило и да даде знак в няколко посоки. Първа посока, може би най-важната за президента – редовия социалист и подкрепата, за която Радев разчита на него. Фигурата на Янаки Стоилов е емблематична. Това беше особено важно, за да може редовият социалист да припознае този кабинет и като свой.“

Димитър Ганев открои и посланията към „демократичната общност, градската общност с икономическия блок Асен Василев - Кирил Петков“, както и „намигване към протестите от 2020 година – Минеков“.

Прочитът на Димитър Ганев на фигурата на министър-председателя по думите му означава, че президентът Радев персонално ще поеме отговорността за този кабинет - „концепция, различна от тази, която имахме през 2017 година, когато начело на служебния кабинет беше Огнян Герджиков“.

„За два месеца могат да се свършат полезни неща, да се дадат знаци в някаква посока, но чак да се промени нещо фундаментално, което не е било променяно от десет години, би било твърде амбициозна задача“, обобщи социологът.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 доган

    45 6 Отговор
    Този още не е ли в затвора до живот?
  • 2 Мисля, че цяла България

    40 5 Отговор
    Видя как лъжат тея, каквото и да кажат ще е “през едното ухо влиза, през другото излиза”..
  • 3 боко ПКП

    52 11 Отговор
    Безочлива е мафията ГЕРБ, държи се и техните хранилки се активират, всичко свързано с ГЕРБ в затвора!
  • 4 ббб

    30 9 Отговор
    Тоя на снимката няма ли да умре най после! Млади хора на по 40 умират, а тоя сатана не мре деа неговата ммама
  • 5 Илхан

    37 13 Отговор
    Нa 11 юли ce рeшaвa cъдбaтa нa Бългaрия, Глacувaйтe брaтя и cecтри в имeтo нa дeцaтa и внуцитe ни.
    Cтaтуквo 30г. гeнoцид -БCП, Гeрб, ДПC, Вoля, Пaтриoти.

    Коментиран от #7

  • 6 Кажи бе Ганьо

    19 1 Отговор
    Компилация от полу истини и лъжи.
  • 7 Така е

    32 8 Отговор

    До коментар #5 от "Илхан":

    Всеки, който гласува за тези е родоотстъпник и си заслужава живота в мизерия.
  • 8 стига сте

    19 9 Отговор
    натрапвали коментари за толупа.като няма какво да пишете млъкнете,стига лала-тюрлюгювеч.Изобщо не ми дреме за мнението и глупостите на всякакви........ЛОЗИ.И вие като толупа сте мразени.Вашта гледна точка си е ваш проблем.За крадец от такъв ранг като ДОН КОРЛЕОНЕ НАМЕСЕН В БИЗНЕСИТЕ НА ВСИЧКИ САМО ЗАТВОР€
  • 9 Акъл требе

    14 6 Отговор
    Много учЕни и все политолози и лизатори. Знаците които герб може да раздава са само финикийски, но да не са техни!
  • 10 Ще почакаме още малко !...

    24 8 Отговор
    И ако няма възмездие срещу ГРОБ
    Има кой да го направи !!!

    Коментиран от #13

  • 11 Биби Кинг

    1 14 Отговор
    На еденайсти че земеме пауерса за форти пат деа! Че ми прават конграчолешанс од целио свет одново! Единцтвено пембените гагамуги сред кофтиа матреал не ше са доволни, ма на секи не моим да огодим деа!
  • 12 БОЛШЕВИК

    13 6 Отговор
    На плешивия Ганев цисолог се му се вижда,че менте патриоти ще влезнат в сладващия парламент! Този плешив бойковист не е чел никога Ботев.

    Коментиран от #29

  • 13 Не само от ГРОБ

    10 4 Отговор

    До коментар #10 от "Ще почакаме още малко !...":

    Всички от прехода
  • 14 мъкаааа

    9 6 Отговор
    Баце от шкафчето ще захранва 2 месеца партията. На какъв жип пак ще се качва? Да не се измъкне с някакво "Ферари"?

    Коментиран от #23

  • 15 амии

    9 6 Отговор
    "Бoриcoв и ГEРБ щe търcят мaкcимaлнa диcтaнция oт влacттa в cлeдвaщитe двa мeceцa, зa дa приглушaт тoзи прoтecтeн вoт. Тe щe нaпрaвят вcичкo възмoжнo, зa дa туширaт тoзи прoтecтeн вoт" Този каун да млъкне?! Няма как да стане. Него главата не го слуша по рождение.
  • 16 Анонимен

    1 6 Отговор
    ТЕ едно си знаят дпс герб нинова пкп. Виж 24 родопи. Чети всички сайтове и си направи заключение. По-добре издигни любимата си банкерка в Кърджали или Родоои 24,нов живот, арда нюз, името й как беше, бре бийко, те над 200,броя до он он бир ики юч.. Ела, при бай Амет да ядем мекици, баклава, бонбончета.
  • 17 Четец

    2 5 Отговор
    Бойко е роден с късмет. Роди ме майко с късмет па ме хвърли на амет.
  • 18 нннн

    5 2 Отговор
    Интервюто е на Димитър Ганев, а на снимката виждам сякаш друг човек. Хей, мисирки, ако интервюирахте оперна певица, пак Чекмеджан ли щяхте да покажете ?
  • 19 ...

    1 3 Отговор
    Бойко, който се е захванал с Хасковлии, хаир не е видял. Отидоха си умните, интелигентните. Хасково беше голяма работа по Живково. Съда го преместиха в бк на бкп и тръгна назад града, със затихващи функции, но ще го съживят новите идващи от балкана след нас. Радват се че купуват в центъра на комунистите апартаментите. Иде друг народ. Умен е бил ергенина стар агроном тракиеца до нас. Иде Y друг народ, приживе Калоян преди 20 години и дойде, Калояне, бог да те прости. Срвщу нас живееше стара мома дорка, баща й царски офицер паневи, баба дена не знаеше бб гроба на съпруга си, добри хора. И виках на калоян взе ми я, тя е на 50 г исвен за домашна прислужница, за друго не става, а сега калояне, мир на душата ти, 50,60 и.. Правят деца, бебета имат калояне. И прав си бил за ония години, но ако беше сега с кака дорка щяхте да сте семейство, дечица. Не съм исдала, дано да е жива, калояне. Република ще оправи, като не можа делян Добрев. Че носи и нали имена, делян, добрев.. А бил от село Скобелево, там са старобългари. Но ние не сме, тракийци от гърция, а кака дорка старобългари Паневи, автентични репресирани бойко и стига с тия бкп пкп
  • 20 Матей

    2 3 Отговор
    Бокус-мокус--барба-фокус,боко почна реформите в герб,разчиства от втръснали корумпета и ще опита да се яви на изборите с освежена физиономия на партията,по-право гримирана.Ще дрънкоти всекидневно по зададени от съветниците му опорни точки,ще доказва как неговите виждания и подходи са най-правилни,ще поучава и наставлява.А всъщност е подготвил почвата,засял е мините по трасето,издънил е бюджета,раздавайки парите на свои хора,приграбил е всичко мърдащо икономически в страната,всичката местна власт.Е,де го Херкулес да се пребори с хидрата,без военно положение по пиночетовски няма да стане.
  • 21 1950

    7 8 Отговор
    А БЕ НЕЗНАМ КОЛКО СИЛНО МРАЗИТЕ АМА ИДВА ВИДОВ ДЕН И ХВЪРЧИЛОТО ЩЕ СИ ПЛАТИ ЗА ВСИЧКО!!!!!
  • 22 Димитър Ганев. И УСМИХНА ТИ СНИМКИ

    7 5 Отговор
    Да качвате на Борисов нищо няма, да му помогне!! 12 Години са много,, един Народ да бъде Краден и радмазван!! Много отрицателна енергия, сее натрупала в Народа, с усмивки и обещания просто няма да може да излъже и част от Народа!!
  • 23 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "мъкаааа":

    А с кинтите от офшорките може да я захранва тая партия един век още!
  • 24 БОРИСОВ ПАК ШЕ ВИ ТРЕСНЕ

    6 6 Отговор
    ТОЯ ПЪТ МАШИННО....И ДРУГАРКАТА КОРНЕЛИЯ НИНОВА СИ ЗАМИНАВА
  • 25 шъ шъ

    3 1 Отговор
    Бацката да '' аранжира '' по две нощни шкафчета , аз немам , но за случая ще си набавя , с пачки с евраци и кюлчета Gold за всеки нашенец и направо ни '' тушира '' да си гледами кефа.
  • 26 питам

    6 4 Отговор
    Този на снимката ДЯДО ЧЕКМЕДЖАН ЛИ Е? СТАВА САМО ЗА ПЛАШЕНЕ НА НЕПОСЛУШНИТЕ ДЕЧИЦА.
  • 27 chi

    5 5 Отговор
    Спрете да ни го показвате това мекере Борисов, дразни!
  • 28 хе хе

    7 5 Отговор
    Протестният вот вече тушира ГЕРБ. Следващият път още по-грубо и безапелационно. ;-D
  • 29 111

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "БОЛШЕВИК":

    "Възраждане" ще ги отвее. Този път няма кой да маже протоколите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове