Last news in Fakti

13 Май, 2021 21:29 3 646 26

Васил Велев: Ресурсите са ограничени, пари има до края на май

  • васил велев-
  • аикб-
  • асоциация на индустриалния капитал в българия

Председателят на управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България коментира антикризисните мерки в държавата

Васил Велев: Ресурсите са ограничени, пари има до края на май - 1
Снимка: БГНЕС

Очакваният дефицит ще бъде по-голям. Осигурени средства за антикризисните мерки има до края на месец май и това налага засегнатите структури бързо да получат яснота дали могат да разчитат на някаква подкрепа и след това. Това коментира в студиото на "Още от деня" по БНТ Васил Велев – председател на УС на АИКБ. По думите му кризата не е отминала.

"Според прогнозата на Европейската комисия, която излезе преди два дни, се очаква четвъртото тримесечие на тази година да бъде по-добро от предкризисното четвърто тримесечие на 2019 година. Има сектори, които няма да се възстановят и тогава", допълни Васил Велев.

По думите му мерките не могат да функционират така, както това се е случвало до момента, защото няма пари, а служебното правителство без парламента не може да актуализира бюджета.

"Ресурсите са ограничени и в началото на следващата седмица се надяваме да разберем колко са точно са резервите. Не може да се очаква до края на годината да бъдат в същия вид", добави Васил Велев.

Генералната посока на парите са от икономиката към бюджета и без това нито една държава не може да функционира, подчерта той и заяви, че "трябва да се изправи икономиката, за да има пари за всичко".

"За тези сектори в икономиката, които са засегнати и продължават да са засегнати, трябва да се намерят ресурси, за да бъдат подкрепени. Правя връзка с Плана за възстановяване и устойчивост - ние сме отворена икономика и над 50% от БВП се реализират чрез нашия експорт, ние се състезаваме на световните пазари и колкото в по-добра кондиция излезем от тази криза, толкова повече са шансовете за догонващо развитие", обясни Васил Велев.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аб дал

    24 8 Отговор
    И ти ли кат илчовски сега заплака с квичащия глас.. Герпаджииски мек ерета!

    Коментиран от #21

  • 2 Е как бе?

    38 3 Отговор
    Буци каза че пари има и сме една от най-развитите Европейски държави?
  • 3 чочи

    23 2 Отговор
    ресусурси няма и в склада
  • 4 Ххх

    31 2 Отговор
    Да земем шкафа и сейфа до него и ще оправим загубите от корона, да не кажа че ще сме и отгоре даже.

    Коментиран от #13

  • 5 така така

    31 2 Отговор
    Бочко е опоскал всичко като едно всеядно п**се.
  • 6 Майна

    9 11 Отговор
    Закъде са ви пари,...нищо няма да е както преди...ще ви отпуснат няколко месеца и пак ще затворят, това е целта ..ФАЛИТ И ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ, РАБОТА ОТ ВКЪЩИ , ЕЛЕКТРОННИ МЕДИЦИНСКИ ЗДРАВНИ ДОСИЕТА..., И Т.Н. ..НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ , ЧЕ СЕ ИЗПРАЩАТ ПОМОЩИ, КОИТО ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА КОМПЮТРИ ЗА ДЕЦАТА И КУРСОВЕ ЗА КОМПЮТЪРНО ОБУЧЕНИЕ НА ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ...ХОДЕТЕ ДА СЕ ,,ВАКСАТЕ,, БЕЗ ДА МИСЛИТЕ И ...ЧАКАЙТЕ...
  • 7 розово

    23 2 Отговор
    Ще чуваме все повече трезви коментари.Свиквайте.Много е просто.Всеки трябва да се вземе в ръце и да не разчита много на държавата защото държавата да даде на някой трябва да вземе от някой.
  • 8 Решение за пари има

    13 5 Отговор
    Уважаеми дами и господа. Преразглеждане на всичко концесии който бойко е сключил с чужди инвеститори и евентуалното им Увеличаване! Това, че бойко е сключил договор с някой не означава, че същият е валиден сега!
  • 9 Търсете парите в Герберите на Баце

    21 3 Отговор
    Влизаме във фирмите на герберите и си взимаме(не е кражба) ,което преценим. От градус пилета,олио,пшеница и т.н. Парите са в ГЕРБ ,както скриха зърното по времето на Виденов,така сега са скрили парите,кой по офшорки,кой по скрити сметки,кой по чекмеджета. Ще тършуваме всички,ловни стопанства,и палати ,и кой каквото вземе си е негово. Или Гешев вкарва в затвора Бойко и шайката му или излизаме на бунт ,където не се знае какво ще се случва.
  • 10 Пенсионеръ

    13 1 Отговор
    Велев, май е време за пенсийка? За рибка и за разходки с внуците. Останалото е за младите и за образованите.
  • 11 нали

    15 2 Отговор
    имаШЕ закон според който конфискуват имуществото, ако не може да се докаже произхода на парите. Приложете го, конфискувайте и ще има даже пари кеш!
  • 12 В България се добива злато

    11 1 Отговор
    От Американска фирма. Колко е концесията? Да се пуска анекс и да се увеличи! Ние тука американци ли сме или сме българи??! Вижте посолството на ЮЕСЕЙ, космически кораб!?
  • 13 розово

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ххх":

    Ситуацията не е розова и коментиращите срещу заплащане трябва да го разбират.

    Коментиран от #15

  • 14 Силно невярно

    9 0 Отговор
    " над 50% от БВП се реализират чрез нашия експорт" ???
  • 15 Ххх

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "розово":

    Не е заплащане, а чиста и проста омраза. :)

    Коментиран от #16

  • 16 розово

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Ххх":

    Ако омразата е тридесет годишна ще разбера.Ако е десет годишна и е от някой паднал зад борда пак ще го разбера.
  • 17 Варна

    3 2 Отговор
    Външнотърговското ни салдо за 10 години е на минус 80 милиарда. Това са парите изтекли от страната след приспадането на износа.
  • 18 ей чиче

    2 3 Отговор
    Като свърши парата пак ще си изберем Буци да ни раздава милиарди секи ден по неколко и по неколко пъти на ден . Него ни икономика му требе ни нищо, раздава , никой нищо не види и той пак раздава. Перпетум мобиле неакво е той . Нещо от рода на , таман научих магарето да не яде , то пък зема , че умре. Каза той , ей така ще вдигнел работата , коя работа не уточни , ама май и тая работа окесени стоят.
  • 19 Принцип - лема на АИКБ

    5 1 Отговор
    Прогнозирай лошото, искай повече, кътай наличното. Ако дойде добро, добре дошло, ако дадат повече, не го връщай, скътаното е за "черни дни", бели пари. Външен дълг над 36 милиарда евро.
  • 20 Миро

    5 0 Отговор
    Фин министър каза че до седмица ще се знае как Са финансите в държавата. Тоя щял да знае след няколко дена. Правителство на три дни тоя пари иска бизнесмена.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Жокер

    7 0 Отговор
    Всички ревльовци !? при Бойко Рашков и ще има ИЗЛИШНИ ПАРИ .
  • 23 мнение

    5 1 Отговор
    ако всички разбойници като теб се научат да работят без заплата пари със сигурност ще има
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Бомбето

    1 0 Отговор
    Таман свикнах магарето да не яде и то взе , та умря.
  • 26 Бомбето

    0 0 Отговор
    да бе , де е Баце с торбата. Баце умее да харчи правилно парите
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове