Last news in Fakti

14 Май, 2021 15:25 3 409 30

Страхил Делийски, политолог: Агресивното поведение на ГЕРБ ще продължи

  • страхил делийски-
  • герб-
  • бсп-
  • румен радев-
  • служебно правителство

Успехът на служебното правителство при провеждането на предсрочните парламентарни избори ще е решаващо за успеха на Румен Радев за втори президентски мандат, коментира университетският преподавател

Страхил Делийски, политолог: Агресивното поведение на ГЕРБ ще продължи - 1
Снимка: БГНЕС

"Можеше да се очакват кадрови промени в министерствата и агенциите, на фона на заявките на президента и на служебния кабинет. Различните гледни точки определят това като промяна за добро или реваншизъм". Това коментира пред БНР политологът и университетски преподавател Страхил Делийски.

По думите му рокадите могат да продължат, особено при някакви излезли информации при проверките в институциите: "Освен ако рокадите не са замислени като някакъв комуникационен фойерверк. Нека да се случват тези неща, но фокусът би трябвало да е на друго място – изборите".

Той подчерта, че не е възможно служебният кабинет да направи дълбока ревизия, но трябва да установи какво е състоянието в държавата.

"Ако усилията на служебното правителство са насочени към добри и ефективни управленски практики, свързани с провеждането на изборите, от това ще спечелят и президентът, и кабинетът, и обществото", смята политологът.

Успехът на служебното правителство при провеждането на предсрочните парламентарни избори ще е решаващо за успеха на Румен Радев за втори президентски мандат, заяви Страхил Делийски

Според него агресивното поведение на ГЕРБ, започнало от нощта на изборите на 4 април, ще продължи: "Явно не си дават сметка, че това ще втвърди избирателите им, но в дългосрочен план не е печеливша стратегия".

Делийски прогнозира на предстоящите на 11 юли избори патриотична коалиция трудно да се намеси в разпределението на местата в бъдещия парламент:

"Друг е залогът на тези избори и патриотичният вот може да отиде на друго място. Залогът ще е промяна след опита от 45-ото Народно събрание. Това ще бъде втори опит и това ще е голяма тема".

Ситуацията в БСП политологът определи като трудна и подчерта, че в партията "не осъзнават факта на пропадането". Той добави, че докато това пропадане не е осъзнато, няма как да бъдат взети мерки за неговото спиране.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    30 5 Отговор
    Стъкитата събрани от цялата страна гарантирано повече няма да се върнат.След това посрещане в сряда дето им направихме пред президентството,в градинката пред Кристал и зад Царския дворец повече няма да си рискуват кожата за трийсет лева и китайска храна.
  • 2 хаха

    7 41 Отговор
    Агресивно е поведението на Румен Радев и неговите приятелски партии които искат да се докопат до кокала - ИТМ, ДБ и ИМВ

    Коментиран от #9, #21

  • 3 Мда

    21 7 Отговор
    Този Делийски нищо не казва. Коментарите под статиите са доста по-качествени...
  • 4 Българка

    35 9 Отговор
    ГЕРБ са като ранен див звяр, приклещен в ъгъла. Ще бъдат агресивни, подмолни, ще саботират, заплашват , клеветят и реват.
  • 5 бушприт

    22 5 Отговор
    Кокалът не се изпуска току-тъй.
  • 6 мъкаааа

    16 5 Отговор
    Базе каза :Яжте асфалт,ние ще ядем в къщата в Барселона при барселонската мома.
  • 7 SH BG

    17 5 Отговор
    Агресията им ще приключи веднага след като БОКо и главните боколуци пристанат на БайСтаври...!!!

    Дааа...!!!
  • 8 Stivy

    7 23 Отговор
    Каквото повикало-такова се обадило,байно.Зад ГЕРБ стоят 850000 хил.души и са първа пол.сила,свиквайте.

    Коментиран от #11, #14, #17

  • 9 Без майтап

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "хаха":

    Вицове за "Буда" Борисов.

    Ако Борисов слуша министрите си,
    очевидно си мисли за нещо свое.

    Ако Мис Бикини слуша Борисов,
    очевидно той и говори за повишението на "заплатата" и.

    Ако Борисов слуша Мата Хари,
    очевидно последните хвалебствени новини за него
    по ТВ вече са свършили.

    Ако тъщата слуша зет си,
    очевидно зетят е Иван Гешев.

    Ако Борисов слуша тъщата,
    очевидно това е свекървата на Цветелина Бориславова.
  • 10 Лего

    11 6 Отговор
    ГЕРБ ще си мобилизира "НАШ ТЕ ХОРА". С плеймейтки,мис кинки,секретарки,къси полички,роклички,прашки,бикини,сутиени,жартиери,все що е кифлоци и ТКП-ки,ще е ангажирало вниманието на мъжете. Това е отдавнашна политика герберска.
  • 11 Последния Софиянец

    18 6 Отговор

    До коментар #8 от "Stivy":

    Стъки събра 100 човека на протест от цялата страна.Чак от Хасково.Смешни сте.Аз мога по всяко време да събера хиляда души.
  • 12 Тиква

    10 7 Отговор
    Страха - държи агресията. Съвсем нормално е, шайката Герб да бъдат агресивни. Чака ги затвор и го знаят много добре.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Лейка

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "Stivy":

    Айде пак сметни Смешник..
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 хаха ха

    11 5 Отговор

    До коментар #8 от "Stivy":

    850 000, ама друг път!
    Максимум са 100 000
    ГЕРБ ще се борят да прескочат 4%!

    При машинното гласуване няма мъртви души и
    "коригирани" протоколи!

    ГЕРБ ще замине при НДСВ,
    а борисов при бай Ставри!
    Поне заради загробените български милиарди
    в руско турският газопровод за Сърбия!

    А с Борисов и Гешев! За пестъпното бездействие за записа за ПКП и снимките на Мата Хари!
  • 18 Гъ-за - рийски

    7 10 Отговор
    кумоняго гад-на ти о ред ли си, каде видя в ГЕРБ агресивно поведение, вие джен-дърите комунисти сте за оплакване

    Коментиран от #20

  • 19 Тиква

    9 6 Отговор
    Може следващите дни един Пикник да си направим в Банкя. И да викнем Баце да се покаже, ако не е забягнал вече. Но където и да забегне, ще го върнем за 3 дни.н
  • 20 4697

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "Гъ-за - рийски":

    Вижте си Вашето, личното Ви поведение! как бихте го определили?
  • 21 6597

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "хаха":

    Къде остана другото ХА? Нещо смехът Ви взе да секва!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Бъбу

    5 6 Отговор
    На това му се вика демагогия. Агресивно, реваншисткото, злобно и отмъстително поведение проявява както обикновено Радев и кликата около него. Особено се отличава този Бойко Рашков, сякаш действа с пяна на уста. Ще по живеем, ще видим докога.
  • 24 Stivy

    6 5 Отговор
    От 15 години слушам-край,свършиха,това беше,при бай Ставри и Борисов отново първи.
  • 25 Глава-на

    7 3 Отговор
    Защо си толкова глупав, че ГЕРБ пак ще са N1 го знаят всички, само ти ли тъпо червено змииче не знаеш. Вече 12гд гледам как гънете, то не бе Костинброд, измислен от червените мутри, после плашете ГЕРБ, с Пеевски,, имаше един ваш съдружник Христо Бисеров който пита в парламента Борисов боли ли. Та този така го заболя покри и сега чака да се прероди. Само ще ти кажа говориш долни лъжи
  • 26 Аз Негодника

    3 2 Отговор
    Айде да не ПРЕИГРАВАМЕ с ДРАМИТЕ...Агресивнос показаха ЛЪЖЕ протестните партии,щедро дофинасирани от честните богаташи на прехода...Видяхме и каква е целта...Махнаха хартиения вот, и го замениха с машинен,и ни разтегат лукуми, за честноста на вота...Гласуваш за ГЕРБ. Гласа ти отива за ДБ...Американците и техните слуги олигарсите,ни правят на маймуни...Никакво развитие не ни чака в бъдеще...Сега навсякъде,всеки ден,всеки час има БАНАНИ...ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА...При ТАТО нямало БАНАНИ...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ПЕТКО РОДОПСКИ

    0 0 Отговор
    аз ще дойда в София с Дряновицата за тия суджуците ама сега си имам работа ама покрай изборите ще мина
  • 29 вили

    0 0 Отговор
    какво ще правите вие от шайката на суджуците сега с откраднатите пари
  • 30 гражданин

    0 0 Отговор
    Делийски е един от малкото що-годе читави анализатори със свое лично и то ясно обосновано и стъпило на ясни факти и трезви анализи мнение, което не го прикрива и не го видоизменя , в зависимост от прищевките на политическата върхушка!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове