Last news in Fakti

14 Май, 2021 20:40 6 044 21

"Пирогов" намалява цената на PCR тестовете

  • пирогов-
  • pcr тест-
  • коронавирус

Лабораторията на болницата разполага и с възможност за колективно тестване в различни пакети

"Пирогов" намалява цената на PCR тестовете - 1
Снимка: БГНЕС

УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" намалява цената на PCR тестовете за коронавирус, съобщават от лечебното заведение.

Изследването за доказване на SARS-Cov-2 вече ще струва не 100, а 80 лева. Целта е то да стане максимално достъпно за пациенти със симптоми и по този начин да се ограничи разпространението на заразата.

Лабораторията на болницата разполага и с възможност за колективно тестване в различни пакети, включително и Семеен пакет до четирима души.

PCR (Polymerase Chain Reaction) е метод за анализ, който към момента е приет за "златен стандарт" в лабораторната диагностика на този патоген и неговите модификации, посочват от "Пирогов".


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    64 2 Отговор
    А в истинските държави тестовете са безплатни за данъкоплатците.

    Коментиран от #4, #10, #20

  • 2 русенец

    48 0 Отговор
    Пуснете и екстри : всеки четвърти тест е безплатен, на десет теста - тарга бира. Като сте търговци, то поне прилагайте най-добрите търговски практики!
  • 3 русенец

    27 0 Отговор
    А какво стана с предложението за безплатни ( сиреч за сметка на данъкоплатеца) тестове за туристите, посещаващи България? Не , че се заяждам, но ми е интересно.
  • 4 Мдаааа

    31 3 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Абсолютно безплатни потвърждавам ! Само в БГ правят бизнес със страха на хората Аз имам над 50 теста безплатни естествено а в БГ не бих заплатил за такова нещо там лекарите гепят пари от това Гарантрано от гроб !!!!
  • 5 ПСР

    30 0 Отговор
    Да споделя,че на летището в Истанбул,преди 2 седмици,ПСР тестът чинеше...40 лв.Получаваш го точно за 3.00 часа.

    Коментиран от #7

  • 6 нашия

    29 1 Отговор
    главния въпрос е не че намаляват цената ...а защо изобщо има цена след като здравеопазването по конституция е безплатно

    Коментиран от #8

  • 7 нашия

    22 1 Отговор

    До коментар #5 от "ПСР":

    с експресните тестове е така....въпроса е защо изобщо трябва да се подлагаш на безмислени процедури...създателя на теста твърди че този метод не е за тази работа/и малко по-късно го починаха/

    Коментиран от #11

  • 8 русенец

    21 0 Отговор

    До коментар #6 от "нашия":

    То здравеопазването беше безплатно и беше здравеопазване. Сега е бизнес!
  • 9 Хаха

    20 0 Отговор
    Престъпници. При доставна цена на PCR теста между 12 щ.д. и 16 щ.д. (20 - 30 лв.), излиза че бая ни свалят кожата. Но като стадото е голямо явно всичко е ОК.
  • 10 Четник

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Абсолютно безплатни,поръчваш онлайн и пристигат на другия ден с “Амазон”. В пакета има всичко,дори и кутийка и пощенски плик за изпращането.И в момента са безплатни ,по простата причина че всичко платено отблъсква човек да се тества.На заболелите също се плаща еднократно прилична сума .
  • 11 ПСР

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "нашия":

    Друго коментирах.
    Иде реч за ПСР тест,не експресен.Без който,те не пускат в самолета.Обаче,у нас,щедро му намалили цената...в Пирогов.А там,си струва толкова-наполовина на намалената ни цена.Че турците,не са търговци и не печелят ли?!

    Коментиран от #12

  • 12 нашия

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "ПСР":

    коментирах че се плаща за нещо което е нищо....то няма никаква стоиност не е създадено за това за което се ползва...а щом излиза за 30 мин. значи е експресен
  • 13 325

    10 0 Отговор
    Какво намалява този началник на Пирогов ,досега драха кожи сега намаляват на 80 лв. На всякъде в Европа са безплатни а туд дране.
    Сега нещо явно се поизплашиха ли или нещо -няма на кого да се отчитат.
  • 14 Баце

    21 0 Отговор
    В германия е 20 евро, а в "изостанала" Русия е напълно безплатен и няма ограничение в броя пъти за направен тест от едно и също лице, ама това никой няма да го напише.
    Айде да се понапънат още малко лобистите по веригата и да си намалят комисионните.
  • 15 Гнида

    15 1 Отговор
    Оправете статията ! Не 'болница' , а търговско дружество !
  • 16 ⚜️Илюминат⚜️

    18 0 Отговор
    Кви семейни пакети ве, това да не е кабелна телевизия с мобилен интернет за цялото семейство , юзроди !!! Амбулантни търговци ! Пакети предлагат фармафиотите!!!

    Коментиран от #19

  • 17 е нормално е

    10 0 Отговор
    Колкото по-безполезни стават, токова ще поевтиняват.

    Коментиран от #18

  • 18 нашия

    11 0 Отговор

    До коментар #17 от "е нормално е":

    те винаги са били еднакво безполезни.............
  • 19 Силвия

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "⚜️Илюминат⚜️":

    В тампоните има сребърни влакна, наночастици които остават залепени в лигавиците . Има много случаи на синдромът на Моргелони ( Morgellons ) дерматологични проблеми- влакна които излизат от кожата придружени със сърбежи, екзема... избягвайте не само " ваксините но и тестовете. Много ми се иска това да е само конспирация но е притеснително , защото вече има много съвпадения. Тестовете също не са задължителни, защото са медицинско третиране , тоест тест, за който пак се изисква информирано съгласие. Министерството на здравеопазването е частна търговска компания и всякакви взаимоотношения с тази компания , трябва да бъдат предварително регламентирани - означава че първо те ви казват какво искат от вас и вие може да откажете, защото те имат преди всичко професионален и финансов интерес. В научните изследвания има интерес за постиженията в новите технологии и в това няма лошо но етиката за човешките права минава на по - долно ниво. За това вие трябва да знаете че имате право да откажете тестове и ваксини въпреки пропагандата , на която ви подлагат. Нацистите са направили много научни открития с опитите върху затворниците ( без информирано съгласие) в концлагерите , радвайте се че днес поне ви искат съгласието, преди експеримента ( тест и ваксина ) .
  • 20 Доцент Мангъров

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    И Русия ли причисляваш към истинските държави, защото pcr-теста е безплатен, а в частните клиники струва до 20€.
    Мале, как лашкат "богатия" български народ. Намаляват от 50 на 40€ теста. Мошеници от ГЕРБ или заразени от методите на гербаджийската шайка.
  • 21 chi

    11 0 Отговор
    Като станат безплатни ми се обадете...