17 Май, 2021 06:18 2 880 28

Атакуваха фейсбук страницата на "Да, България"

  • ивайло мирчев-
  • атака-
  • хакери-
  • фейсбук страница-
  • да българия

Жалка действителност, коментира активистът на партията Ивайло Мирчев

Атакуваха фейсбук страницата на "Да, България" - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"От няколко часа тече атака към фейсбук страниците на Да, България. Чрез фишинг не особено "бели хакери" са се сдобили с пароли на администратори на страниците".

Това съобщи снощи Ивайло Мирчев от "Демократична България".

"До момента са изгубени 6 (от общо над 100) страници.

Жалка действителност - преди изборите бяхме налазени от троловете на ГЕРБ и Републиканци за БГ, а от днес и хакерски атаки.

Ситуацията вече е овладяна, но очевидно много дразним някой. В политиката битката трябва да е пред хората, за доверието им, води се с аргументи и политики. А не анонимно зад клавиатурите с откровено престъпни техники", допълва Мирчев.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТтТ

    23 15 Отговор
    Няма само те да хейтват!
  • 2 Нектара

    8 10 Отговор
    Ами платено им е за това а хак четата. А сещсй те се
  • 3 324

    22 9 Отговор
    Аааа, Русия и Путин са замесени!
  • 4 Подобни

    24 15 Отговор
    Обадете се на маджо
  • 5 Лелей

    31 16 Отговор
    Какви "администратори" имат тези, че са дали паролите заради елементарен фишинг??? Много ниско качество, като на "политиците" от уж "Демократична България". Ама все друг им е виновен за некомпетентността им.

    Коментиран от #8

  • 6 :))

    21 10 Отговор
    На тия 6 страници ,готварски рецепти ли имаше,че са толкос непрежалими?
  • 7 Хакер

    29 15 Отговор
    Голяма работа. Със или без страница- все тая, ще си останат ид..ио..ти
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    22 14 Отговор
    Същия разпалено обясняваше в Парламента колко е безопасно да се гласува електронно.Същия е IT специалист. И взели че хакнали строго,,секретната" им страничка.

    Коментиран от #11

  • 10 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    21 9 Отговор
    То пък "голямата" партия
    и Фейсбук страница си направили...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гост

    7 7 Отговор

    До коментар #11 от "В.Г.З.":

    Като се явяваш защитник и ми задаваш тъп въпрос, поне да беше гледал изказването на И.Мирчев. Говори за гласуване по ИНТЕРНЕТ, и че неговата компания е разработила система за безопасно гласуване.

    Коментиран от #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Миризлив пор

    11 6 Отговор
    Някоя партийка или екодвижение, като започне да запада и да не генерира някакво гръмки "новини" и изведнъж се оказва че имало хакерска атака и оревават всичко.
  • 15 Ха ха ха

    12 4 Отговор
    Христофор ще се оплаче на мама и тате ....... трансатлантическите комундели ! Хем наемат х@к3ри за да атакуват други, хем оспиват стадото с това "сигурно и независимо" машинно гласуване ! Ама и х@к3рите колко им е капацитетът, щом думват поръчителя си ..... ахахаха !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Фери

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    То пък един ,,Специалист"две думи на един ред да напише.
  • 18 на село

    10 3 Отговор
    Вървете да скубите троскот и да режете храсти с размисли и страсти!
  • 19 Добре, де... тоя Гешев да не би да е вер

    4 2 Отговор
    Добре, де... тоя Гешев да не би да е верно наместник на Господ - Бог!? Как така не се отчита пред никого, не подлежи на контрол и никой не може да го пипне с пръст? Преди време Филчев убил една ямболска адвокатка и нищо. Татарчев пиеше с мутрите. Цацаров си го избарха Боко и Шиши. Велчев син на ЦК на БКП... ко прайм, ве чуейци?
  • 20 Банката за развитие е дала кредити за бл

    3 1 Отговор
    Банката за развитие е дала кредити за близо милиард на 8 фирми. Можело е да се помогне на 20 хил. малки фирми да не фалират с кредити от 50 хил. лева. Парите за малкия бизнес са отишли за големия. Много пъти исках ревизия на онзи кредит от 75 млн. за колекторската фирма, а те са дали още такива. Днес от 12 ч. ще бъда при Иво Божков (Yvo Bojkov) по Евроком.
  • 21 Фактология

    8 2 Отговор
    Много ми е любопитно, ако нямаше Фейсбук къде щяха да пишат творенията си ...А и фейса вече не е това което беше в началото.Остана само плявата ....

    Коментиран от #27

  • 22 ГЕРБ

    4 3 Отговор
    Браво само так с гадовете

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Светослав

    7 3 Отговор
    Те разбирали и от интернет🤣. Затова Пинокио гласува с хартиена бюлетина. Сигурно са имали сайт за запознанства, и сега ги е страх за гей аферите
  • 25 Българка

    3 6 Отговор
    ДБ са алтернативата на ГЕРБ и мафиотското управление. Те имат готови законопроекти за съдебна реформа и са срещу безотчетността и безконтролността на главния прокурор. Явно Гешев ще се брани с всякакви престъпни приоми, охулване, хакване, дискредитиране
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Маринов

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Фактология":

    Модерно е явно.Аз не съм имал дейа никога Не използвам смартфони,а обикновен телефон.Има гора които няма как да не се похвалят във дейса къде са били,или какво са си купили.Имам роднини на високи постове в държавата От малък са ме учили.Никаква публичност,никакво биене на очи.Както има една статия в интернет "За богатите живо общуване,за бедните смартфон".Не е дълга,но е интересно четиво
  • 28 ДБ измамата

    8 2 Отговор
    Абе вие от ДБ ще излезнете по големи бооклуци и от ГЕРБ.Как излъгахте хората за да спечелите 10 % не знам.Но определено започнахте да си показвате истинската същност.Конците при вас дърпа престъпника Костов.Финансирани сте от Сорос.На всяка антируска манджа вие се явявате първи.Ив.Инджев-най мразения журналист,заради антируската и антибългарската пропаганда(написал книга за турско присъствие а не робство),и той при вас първа цигулка.Дори и паметници искате да демонтирате,а да не говориме че Истамбулската конвенция е заложена в програмата ви и забележете,приемането на РСМакедония за сметка на българската история.С една пиар акция срещу Доган и две три присъствия на протеста,че ни управляват мутри(това всеки го знае),успяхте да излъжете 10% избиратели.Вие сте новите лакеи на САЩ и вашата идея за промяна се базира на "Стани за да седна аз",да сменяме едни лакеи с други или да сменяме едни олигарси с други а модела същия не става.Дано на предстоящите избори да ви разкрият тотално,какъв подводен камък сте.......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове