Last news in Fakti

17 Май, 2021 17:00 3 656 70

Младен Маринов за Ивайло Иванов: Проверка не е имало, а само социологични проучвания

  • ивайло иванов-
  • младен маринов

Бившият вътрешен министър с гневен пост в социалните мрежи

Младен Маринов за Ивайло Иванов: Проверка не е имало, а само социологични проучвания - 1

Oсвобождаването на главния секретар на МВР Ивайло Иванов предизвика и коментар и от бившият вътрешен министър Младен Маринов. Според него за първи път в мотиви за отстраняването на главен секретар не се цитира извършена служебна проверка и последващо дисциплинарно производство, а „социологични проучвания“.

Ето още какво написа Марниов в профила си във фейсбук.

14 май 2021 г. Из мотивите на служебния министър-председател Стефан Янев за уволнението на главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов: „Социологичните проучвания показаха, че обществото иска промяна...“

19 февруари 2021 г. Из „Равносметка на институционално доверие в края на този мандат и моментна картина на електоралните нагласи“ - социологическо изследване на „Галъп интернешънъл“: „В този мандат армията имаше ръст на доверието, за да достигне в началото на тази година до най-високото в последните десетилетия ниво от 54% доверие, при 28% недоверие. В края на този мандат полицията също завършва на плюс. Традиционно при нея нивата на доверие и недоверие са сходни – около 40-50%. На фона на много други институции у нас, това е добър атестат. В последния месец доверието там е 54%, а недоверието е 36%.“

Толкова за състоятелността на всички мотиви на служебното правителство за уволнението на главния секретар на МВР Ивайло Иванов. Ще отбележа само, че за първи път в мотиви за отстраняването на главен секретар не се цитира извършена служебна проверка и последващо дисциплинарно производство, а „социологични проучвания“. При това социологията на служебния кабинет определено не е вярна!

Сега за по-сериозните неща. Заедно с Иво Иванов сме вървели нагоре по професионалната стълба в полицията и министерството. Благодаря му, за работата, която свърши като директор на СДВР и след това като главен секретар. За нас, винаги на първо място е била екипната работа. Затова, когато подадох оставка като министър миналата година бях спокоен. Защото много добре познавам качествата на хората, с които бяхме един ръководен екип. И с Иво Иванов, и с Ицо Терзийски, и с всички директори на главни и областни дирекции на МВР.

Ще посоча само няколко неща, които нашият екип направи през последните 4 години:

Постигнахме трайна тенденция към намаляване на общата престъпност, включително т. нар. битова престъпност. Продължи и устойчивата тенденция на намаляване на регистрираните убийства, кражби и грабежи и посегателства спрямо МПС. Увеличи се разкриваемостта на престъпленията.

В тясно взаимодействие с прокуратурата ликвидирахме телефонните измами, които тормозеха много възрастни хора в страната. Чувствително намалихме случаите на насилие над възрастни хора в малките населени места.

През 2017, 2019 и 2020 г. са разкрити всички убийства в страната с изключение на само едно.

Успяхме да намалим жертвите на пътя. Само за последната 2020 г. е отчетен значителен спад и по трите показателя – тежки ПТП, загинали и ранени спрямо предходната година. Намалението на тежките ПТП е с 15,2%, на загиналите с 26,1% и на ранените със 16,3%, спрямо същия период на 2019 г.

Ефективно защитихме държавната граница и възпрепятствахме мигрантския натиск.

Успокоихме системата и дадохме възможности на колегите да работят спокойно, увеличихме възнагражденията в полицията и МВР и създадохме условия за по-достоен личен живот на колегите.

Нека новият служебен министър да опровергае всичко това.

Не допуснахме протестите да бъдат окървавени и да бъде застрашен етническия мир в България!

На 4 септември 2020 г., два дни след бруталния опит за уличен погром срещу българската държавност на жълтите павета в т. нар. „триъгълник на властта“ в София, главният секретар на МВР ясно и открито заяви своята позиция и защити действията на полицията. „Трябва ли да ме плашат, че като дойдат на власт, ще се върнат за мен и колегите? Полицаите трябва да ги е страх да си вършат работата, ли?“, попита Иво Иванов президента. Отговор не последва. Но миналата седмица, ТЕ дойдоха за него.

Г-н главен секретар Ивайло Иванов, гордея се, че сме служили рамо до рамо с теб в българската полиция!


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 56 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    93 12 Отговор
    Тия и двамата са ДПС!

    Коментиран от #31, #39, #69

  • 2 Абе Х""" сплескано, Президентът те

    99 13 Отговор
    Уволнява! Ставаш и заминаваш и чакаш смирено да ти бъде по търсена съдебна отговорност!
    А той пишльото тръгнал да пости у Фейса... Това не са мъже, а постачки
  • 3 Румен

    85 9 Отговор
    Бега бе охранител на мафията

    Коментиран от #26

  • 4 Някой си

    75 10 Отговор
    Аре марш при Бай Ставри!
  • 5 Сега

    14 54 Отговор
    Ще си сложат техните крадци споко кой ще изпусне кокала само че Вие си мислите че ще цъфнете и вържете сега е ред на други да са на хранилката ама нищо вие си мечтайте
  • 6 Журнал

    68 7 Отговор
    Шифьор номер 2 да не се обажда!
  • 7 Майна

    55 6 Отговор
    В ТАКЪВ СЛУЧАЙ ДА ПЛЕДИРА ЗА ПРОКУРОРСКО РАЗСЛЕДВАНЕ!!! НЯМА ЛИ ЕДИН ДОСТОЕН ПРОКУРОР В ТАЗИ ДЪРЖАВА, БЕ?
  • 8 Уйке

    60 9 Отговор
    Плачете!Плачете буклици!Никой няма да трогнете с крокодилските си сълзи!
  • 9 Да каже

    59 7 Отговор
    кои бяха брадатите и татуирани полицаи на протестите,а не друго
  • 10 Маргинал

    49 9 Отговор
    Затвор за Тиквата и всички Тиквеници.
  • 11 Иван

    41 6 Отговор
    Бившия служител на ДАНС Росен Миленов човека който преди в Парламента показа записите на Борисов по случая "Мишо Бирата" срещу бившата охрана и шофьор на ВИСаджията Мето Илиенски и в момента депутат от Герб

    Коментиран от #27, #28

  • 12 милите ми те

    46 8 Отговор
    Абе уж мъжкари пък ревът като женчовци. Ето заглавие: Страх по високите етажи на МВР.

    Коментиран от #24

  • 13 БОЛШЕВИК

    47 6 Отговор
    Младенов спасява кожата си, като се кандидатира за депутат. Но по-късно пак трябва да му се търси отговорност! Тия мафиоти са загазили яко.
  • 14 ИСТИНАТА

    30 6 Отговор
    Господин Росен Миленов в студиото на Факти , разкрива истината за положението в страната ....

  • 15 Младенчоле

    42 6 Отговор
    Тия двамата били мъже на честта. Първо оглед слугинажа и на всичките им действия едва ли може да се говори че са мъже а пък още повече на честта.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 1234

    31 5 Отговор
    Не знам за другите служби,ама на пожарната и е.....те мамата,половината от служителите ако не е администрация...
  • 18 Нетрол

    9 35 Отговор
    Социални мрежи? - половината са тролове. И браво на полицаите, на тяхните преподаватели и ръководители. От излъчваните кадри на вълненията на заблудени души по улиците на София, в момента в който очаквах нападение на полицай над нападател, то тогава нищо не последва. Нищо. Всичко се размина почти със закачки. А някои хора горчиво ще съжаляват, надявам се да не съм прав, за това, което правят.
  • 19 ГЕРБ през Юли

    13 49 Отговор
    Народът гледа как комундетата на Радев уволняват без причина и си назначават удобните хора. Народът е отвратен от тази безочлива шуробаджанащина и на 11 Юли ще гласува против Радев и "протестиращите" смешки.

    Коментиран от #67

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Това

    29 4 Отговор
    е началото !
  • 23 хаха

    11 33 Отговор
    Соросоидите и про руските партии на Радев така действат, като не могат с аргументи.
  • 24 Нона

    32 5 Отговор

    До коментар #12 от "милите ми те":

    Много е болезнено,когато се изпусне кокала!Ще реват,много ще реват боклуците!
  • 25 фен

    26 5 Отговор
    Какво изказване само. Да и ти беше главен секретар, като и твоя заместник - забрави ли това. И какво се оказа - главният секретар, който трябва да бъде независим се оказва партиец. Нали след това е в листите на издигналата го партия. Стана май голямо навързване като свински черва. Ако на това не му се казва защита на корпоративни, или интереси на определена партия, здраве му кажи. Как се пазят само, удивително е. И другото - излезли двама от шефовете на службите в неплатен отпуск - от 7 май до 5 септември. Дали е случайно?
  • 26 А от

    23 5 Отговор

    До коментар #3 от "Румен":

    охранявания от него Мето - ни вест , ни кост..........
  • 27 Развеселен

    26 5 Отговор

    До коментар #11 от "Иван":

    Видяхте ли как бившия вътрешен министър Маринов, бившата охрана на ВИСаджията Мето Илиенски и сега депутат от ГЕРБ си криви устните когато Миленов му каза че ще лежи в затвора заедно с Борисов и Гешев и Пeeвcки ще им прави компания. Накрая жена от протестиращите му казва " иска да се биете " а Миленов й отговаря "Нали ще му откъcна глaвaта"...
  • 28 Хуарбуса

    28 7 Отговор

    До коментар #11 от "Иван":

    Като гледам колко мирни са станали вече полицайчетата и как уплашено гледат ...Няма и помен от агресивността им при ГЕРБ когато пребиваха мирните граждани..Станаха по ниски от тревата откакто Манолова и Хаджигенов внесоха в парламента да се разгледа полицейското насилие по време на протестите и да се установи самоличността на полицаите участвали в него
  • 29 Погнусен съм

    11 31 Отговор
    Приоритет на едно служебно правителство е управлението на страната по време на криза, а на тези конюктурни другари е да правят чистка - народа да си гледа работата.Червените конюктурници на Радев си мислят че пак е 9ти септември, но идва 11 Юли когато ПАК ще бъдат изметени от Народа.

    Коментиран от #35

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Шоу Голямо

    22 6 Отговор
    Айде,всички "Мъжлета борещи престъпността"-до септември в неплатена отпуска. Починете си,че много се уморихте!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Уйке

    22 6 Отговор
    Истинските мъже на ,,честа"при такава обида захапват дулото!Докажете се мъжкари!
  • 35 Народът

    25 7 Отговор

    До коментар #29 от "Погнусен съм":

    Чекмеджето и шайката му били " погнусени", че ги изчегъртат?? Каква наглост от тия миризливи плъхове!!!
  • 36 !!!?

    12 30 Отговор
    Освобождаването на Ивайло Иванов си е откровенна лична Вендета на Фигуранта ! С това той за пореден път доказва путинската си натура - жлъчен, коварен, злопаметен, отмъстителен !!!?
  • 37 Да напомня, че

    22 6 Отговор
    "Постигнахме трайна тенденция към намаляване на общата престъпност, включително т. нар. битова престъпност."

    Това заради локдауни и ковид. Не че нещо, но народът НАИСТИНА НЕ ВИ ИСКА МУТРИ
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Дядо ви КуРтИ от село ПиПЕркоВо.

    25 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Тия двамата са мръсни бандити, особено цайсатия..
  • 40 Неутрал

    21 6 Отговор
    Тиквата казваше, че партньорските служби много високо оценяват работата на нашите.
    Очаквам яйцеглавия, оня в неплатения отпуск и МВР министъра(бившия) да ги вземат на Запад като топъл хляб. Като тръгват да не забравят и експертката по инвестиции.
  • 41 Дядо гъди от горно надолнище

    21 5 Отговор
    Яяяя,шофьора на Мето можел да пише постове в интернет...До къде ни докара толупа,да слага за шеф на МВР,бившия шофьор на Мето Илиенски...
  • 42 Радев марш

    11 20 Отговор
    Марионетните министърчета на Радев не правят нищо за народа. Първата им работа е да назначат свои хора на важните места за да могат да крадат по лесно след това. Така действа червената мафия. Ако не ги изметете на 11 Юли, борците от 90те ще ви се сторят като гимназиални ученички след това.

    Коментиран от #64

  • 43 2 септември 2020

    11 5 Отговор
    Всичко се помни.
  • 44 Така е

    13 6 Отговор
    До там сте я докарали ! За това трайте !
  • 45 ОСТАВКА

    10 22 Отговор
    На протест срещу Радев и "правителството" му. Не искаме втори 9ти септември и комунистическо робство. ОСТАВКА!
  • 46 Читател

    13 5 Отговор
    Няма ли да се спрете?! Ставате досадни и нагли. Помислете си защо не сте за там!
  • 47 кой та пита

    14 5 Отговор
    Са ти беше ли на Мето Илиенски и бодигард , или само шофьор ?
  • 48 1234

    19 5 Отговор
    Използвахте МВР за бухалка в ръцете на ГЕРБ.
  • 49 ка мячкаш бе

    16 5 Отговор
    Тоя и за тъпота да го уволнят , пак е основание .
  • 50 човек от народа

    17 5 Отговор
    БЕГОМ С ДВЕСТА КЪМ.....ИЛИЕНЦИ
  • 51 Физиономист

    16 5 Отговор
    Като му гледам физиономията на то зимата Ивайло Иванов,си е мутра отвсякъде!
  • 52 Физиономист

    3 5 Отговор
    Пардон,на този...
  • 53 Професора

    18 4 Отговор
    Шифьора на Пашата много голам адвокат е станал!
  • 54 Мой

    11 4 Отговор
    Арести.Арести.Арести.
  • 55 Kandi

    7 4 Отговор
    Слугите в МВР на хунтата се правят на лоялни един към друг.
  • 56 12345

    11 4 Отговор
    Поредните слуги на Боко си получиха заслуженото. Дано никога повече ГЕРБ не вземе властта.
  • 57 Smashing Pumpkins

    9 4 Отговор
    Режи, Радев, режи до кокал! И после сичкото гербеслък - при бай Ставри!
  • 58 АнтиПротестър

    6 5 Отговор
    шепа протестъри рушът държавата !!!

    Коментиран от #66

  • 59 разума

    7 4 Отговор
    В МВР нормално може да се издигнеш до началник отдел. Нататък само с помоща на партия която да слушкаш.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Чичо

    7 4 Отговор
    Пак ще гласувам срещу бацо гепипачков
  • 62 Николай

    5 5 Отговор
    Дa aмa ce oкaзa чe Бойко Рaшкoв нe пoзнaвa нaзнaчeнaтa зa нaчaлник нa кaбинeтa му Eлeнa Пaвлoвa Фичeрoвa-Кaрaивaнoвa. И кaк тaкa нaзнaчaвaш нa тaкaвa oтгoвoрнa длъжнocт чoвeк кoгoтo нe пoзнaвaш. Тя oтгoвaря зa вcички cлужeбни aнгaжимeнти, кoрecпoндeнция и тн. Тa въпрoca e КOЙ му я прeдлoжи/нaбутa или прeпoръчa, зaпoзнa....КOЙ?
  • 63 Всички от ОПГ се защитават на живот...

    7 4 Отговор
    И смърт!Почне ли да се разплита кълбото,ще има много мръсни тайни и много присъди ще влезнат в действие.Дано дай Боже и Кювеши ни даде едно рамо и да понапълним затворите с тази гмеж,която ни смуче силата и кръвта на държавата...Веднъж да се набутат по килиите и да започнем да си ремонтираме държавата, от щетите които и нанесоха тези изроди и продажници на род и Родина....
  • 64 В затвора ще станеш...

    1 6 Отговор

    До коментар #42 от "Радев марш":

    На депозит за семенен и генетичен материал, за има няма двадесет години и повече...Та споко със заплахите и с гимназиалните ученички!
  • 65 Абе тъпанари

    6 4 Отговор
    голямо виене му ударихте,а като праскахте хората с боксове,ритници безумно и ги пръскахте със спрей не очаквахте ,че има ВИДОВДЕН.Сега вожда толуп да ви бърше сълзите,стигате тича по журналя да припикавате.БЕЗМОРАЛНИ ГѝОНСУРАТИ.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Мутри в МВР

    4 0 Отговор
    Cкъпи cънaрoдници, нeгрaмoтнитe ръкoвoдcтвa нa МВР прeз пocлeднитe гoдини дoвeдoхa мутри cрeд cлужитeлитe c унифoрми.Нa прoтecтитe oкoлo 200 oхрaнитeли oт "Ипoн" и "Дeлтa Гaрд", ca били oблякaни c унифoрми и ca им пocтaвили cпeциaлни зaдaчи дa рecпeктирaт cилoвo прoтecтирaщитe.Голяма част от тeзи мoмчeтa ca c крими рeгиcтрaции и c пcихичecки рaзcтрoйcтaвa, нo тoвa нe пoпрeчи нa Бoриcoв дa ги пoлзвa зa прeбивaнe нa нaрoдa ни.Прaвo им дaвaт някoлкo тeкcтa oт Зaкoнa зa чacтнaтa oхрaнитeлнa дeйнocт, прoмeнeн c тaзи цeл прeз 2013г.Маринов и Иванов са главните виновници за побоите над протестиращите.
  • 69 Антимафия

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Какви други могат да бъдат ,
    двама глупаци ,изритани от службата им?
  • 70 90 год си спомням едни други, с черни

    2 0 Отговор
    Тениски и черни панталони или ацузи при, които, "доброволно" се застраховахме, а някой имат и много по жестоки спомени, Белези от винкели на колената и други белези от въпросните СИК, ВИС, 777,Аполо и Болкън, това са повечето спомени от 90год!! хотел Орбита отвън 6-7 Мерцедеса черни 600 модел,,, 2-3черни спортни коли!!! На кой беше офис този хотел!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове