Last news in Fakti

17 Май, 2021 17:51 2 267 27

Нинова: От години твърдим, че Борисов превърна ББР в банка на олигарсите

  • корнелия нинова-
  • ббр

Когато беше трудно само ние се борехме срещу този модел, докато сегашните "нови" правеха угоднически интервюта или заемаха държавни служби, заяви Нинова

Нинова: От години твърдим, че Борисов превърна ББР в банка на олигарсите - 1

От вчера кредитите на Българската банка за развитие са много коментирани и интересни. Това написа във Фейсбук пост председателят на БСП Корнелия Нинова. Тя допълни, че БСП първа сигнализира от години за неправомерните процеси в Българската банка за развитие. Нинова припомни нейно изказване от миналата година, в което предлага конкретни мерки за подкрепа на малкия и среден бизнес от страна на банката.

И понеже напоследък лидери на новопоявили се партии се упражняват на гърба на БСП, наричат ни беззъба опозиция и манипулират общественото мнение, ще припомня следното отпреди повече от година:

“Уважаеми българи, докато ви облъчват с ежедневни пиар акции, управляващите ще продължават да крадат вашите пари. Използват кризата и страховете ви за далавери.

И маскират грабежа като антикризисни мерки. Една от тях е увеличаване капитала на държавната банка за развитие със 700 млн., които “уж” ще помагат на малкия и среден бизнес. Но банката финансира със 75 млн. колекторска фирма с приходи от 2000 лв годишно.

Сигурна съм, че това е принос в световната икономическа наука и практика- с антикризисна мярка за помощ на икономиката да наливаш пари във фирма за събиране на кредити. През годините, откакто съществува, ББР се превърна от банка на дребния бизнес в банка на олигарсите. Държавният ресурс, тоест вашите пари се изливат в техните джобове под вещото “управление” на Борисов.

Как трябва да стане?

Алтернативата е: слагане лимит на кредита за една фирма- например един милион (след разговори с малкия и среден бизнес какъв лимит би им бил полезен).

Определяне на критерии за кандидатстване само за малък и среден бизнес и само за БЪЛГАРСКО ПРОИЗВОДСТВО. В цял свят в момента отговорните държавници стимулират националните си икономики. Неслучайно и Европейската комисия промени критериите за държавна помощ.
Сега е най-удобният момент да се инвестира в българското, родното. Стига да искаш да правиш икономика, а не далавера.”

И накрая да попитам критиците на БСП - вие къде бяхте тогава? Сега, когато режимът на Борисов е свален, е лесно да си борец срещу него. Когато беше трудно, само БСП се бореше с него, докато други му правеха угоднически интервюта или заемаха топли държавни служби.

И още един въпрос - каква е позицията на главния претендент да управлява ИТН за ревизия на ББР?”


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неразбрал

    17 12 Отговор
    Добре бе, Корнелия има ли нещо общо с Корлеоне!?
  • 2 Бат Бойко нощния бандит

    24 6 Отговор
    На Вълка затова му е дебел врата,щото си има ББР.хо хо хо хо хо
  • 3 мдаа

    17 13 Отговор
    От години твърдите, ама никой не знае. ГЕРБ и БСП трябва да изчезнат.
  • 4 БАНКЕР

    13 3 Отговор
    НАЧИ МНОГО Е ПРОСТО, БЪЛГАРИН И БАНКЕР ТОВА СА ДВЕ НЕСЪПОСТАВИМИ НЕЩА. ПРОСТО ЩЕ ВИ ОГРАБЯТ.
  • 5 Майна

    23 5 Отговор
    НЕЗАБАВНО ПРОКУРОРСКО РАЗСЛЕДВАНЕ!!! НЕЗАБАВНО, после другото...
  • 6 бачо

    17 12 Отговор
    Ако не беше се появил Слави,нали ви е ясно сега кой пак щеше да управлява? И ако наистина бяхте сериозна опозиция не само на думи,трябваше още края на миналото лято да напуснете парламента и тулупа щеше да падне отделно щяхте да спечелите повече гласове,а сега си продължавате само с говоренето
  • 7 И ОТНОВО

    8 3 Отговор
    Чул те Господ
  • 8 ффтпп

    16 7 Отговор
    Твърдяли били и какво направихте? Гласувахте против съдебната реформа на Христо Иванов дружно с ГЕРБ и ДПС преди 5 години. Затова всички стари партии, които са били в парламента трябва да се изметат.
  • 9 ПСР

    14 5 Отговор
    И без да го каже др.Нинова,списъците с кредитополучатели от ББР е виден.Румен Гайтански-Вълка,Шиши и Цеко Минев...взели лъвския пай от държавните пари,наляти там от всички българи.И тримата са много мънички,бедни,оцеляващи предприемачи-живи да ги оплачеш!Благословия свише?А,не!Никога!/акции на ПИБ Държавата,т.е.,ние,пак през ББР,закупи по 5 лева.Днес са на цена...1-50 лв.Бойко беше ужасно щастлив от тази"сделка"/.Уникална мръсотия-схема-кражба.
  • 10 !!!?

    14 11 Отговор
    Техноимпекс няма ли дял в ББР, та Нинова така реве !!!?
  • 11 Чичо Гошо

    9 7 Отговор
    Трай ма. Що не съм чул? Твърдите...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 тцтцтц

    7 4 Отговор
    Един път миналата година във Фрогнюз се превърна "от години"!
  • 14 Ку. .чка която лае ,не ХАПЕ!

    5 2 Отговор
    Ако бяхте съдрали една хубава кожа със сланината, от дебелият глиган с мутра на булдог,тогава на изборите щяхте да имате двойни резултати!А то само се чепкате кой е по по най и Боко ви върти с двеста, през тези дванадесет години на терор и измами с парите на държавата....Сега ако се напъните,може и да родите още едно,, стани
    шефчее...".
  • 15 Пепи

    15 5 Отговор
    И какво направихте, след като от години го твърдите. Бяхте втора по численост партия в парламента последните 12 години, но ви устройваше да сте в съдружие с ГЕРБ, а сега сте първа опозиция. Вие и ГЕРБ сте две лица на една и съща монета!
  • 16 Ниновааа !!!

    9 6 Отговор
    Вие сте партията на олигарсите . Дебели и ояли се милиардери ми се правят на социално загубени. Ма ти не знаеш ли кой разграби държавата , и раздаде парите с куфари. Сигурно и за " Техноимпекс" не знаеш !!!??? Ама голяма борба с корупцията водиш Ма !!!. Ц ц ц
  • 17 мдда

    6 6 Отговор
    ЗАтова ли вашият крадлив, нагъл пингвин реши да я НАЦИОНАЛИЗИРА (т.е. да я даде напълно във ваши ръце)?
  • 18 123

    7 1 Отговор
    Тя цялата България е държава на мафиози олигарски, преди 1990 са ЦК на БКП и КДС, сега са се дегизирали на олигарси мафиози и пак същите управляват.
  • 19 Другия с коня

    5 0 Отговор
    Тройна коалиция с ДПС и БСП.Уоравлвва БСП.Корнрлия Нинова е зам министър министър е и Румен Овчаров осъден за присвояване на 12 милиона....там е и Пеевски....От май 2005 г. Пеевски е следовател в стопански отдел на Столичната следствена служба, макар че според закона за тази длъжност се изисква двегодишен стаж. Пет месеца по-късно е назначен за заместник-министър на държавната политика при бедствия и аварии в правителството на Сергей Станишев. Там той наблюдава Държавния резерв. Става и член на междуведомствената комисия, която издава лицензите за търговия с оръжие.Министър на вътрешните работи е и Румен Петков - шадравана хванат от ГДБОП на среща с братя Галеви.....Приватизаторката Нинова е зам министър на Икономиката....Та за кои Олигарси говорим????

    Коментиран от #21

  • 20 .......

    5 2 Отговор
    МЕЖДУ ТЕБ И ПКП НЯМА РАЗЛИКА ,ЩОМ ПОДКРЕПИ 8ЛЕВА СУБСИДИЯ СИБОКЛУК
  • 21 Умен по цялата глава

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Другия с коня":

    Забрави да добавиш,че в Парламента са депутатки от БСП Мая Манолова и Татяна Дончева с прословутата поправка на НПК Ванко 1.... И виждаме цялата Хунта от Протеста управлявала със Сергей Станишев 2005 та като министри и депутати България....
  • 22 XxxL

    2 2 Отговор
    БСП/БКП вкараха България през социализма в три тотални фалита, БСП/БКП репресираха неудобните, пращаха ги в трудови лагери, народен съд, безследно изчезнали, БСП/БКП криха за радиацията от Чернобил! Помнете купонната система и дефицита на стоки в началото на демокрацията! БСП/БКП фалираха 29 банки през 1996, изчезнаха спестяванията на редовия честен българин, запалтата стана 3 долара, мутри, обири, убийства, мафиотски групировки! НЕ БЪДЕТЕ БЕЗПАМЕТНИ!
  • 23 Рекетиран и ограбен!!!

    1 1 Отговор
    Имате ли топки!!!КАРАТИСТА+ДАНС=ГРУПА ЗА ПОРЪЧКИ НА ГЕРБ!!!ТОНИ КОСТАДИНОВ ФРЕШ МАРКЕТ+БОР ЧВОР ФИРМИ ПЕРАЧКИ НА ТОЗИ КРЪГ НА ГЕРБ+GP Grup!!!!!ДВА КОТАКА В БАНКЯ+ДВА КОТАКА В ПЕРНИК И ВЛАДАЯ=НА ПЕРАЧКИ И ИГРАЯТ РОЛЯТА НА АЗ ЩЕ ВИ ПОМОГНА ТЕ СА ВРЪЗКАТА С ОБЩИНИ И ПРОЕКТИ!!!!ИДВАТ КМЕТОВЕТЕ НА НАДЕЖДА И ВРЪБНИЦА+СТОЛИЧНА ОБЩИНА+БОЖУРИЩЕ В ТОЗИ РАЙОН И СЕЛО МРАМОР КАКТО И ЕЛИН ПЕЛИН Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО!!!!ИМАТЕ ЛИ ТОПКИ!!!!!
  • 24 Анонимен

    0 0 Отговор
    Бкпбсп бкпгерб бкпдпс. Пепи 15 ви писа. Може и подписка, за да ви докажем, че заедно от 1989
  • 25 Иван

    2 0 Отговор
    Защо да нямаме банка на олигарсите, след като имаме и партии на олигарсите – „Демократична България“ и БСП!
  • 26 СчезниДолнаОфсо

    1 0 Отговор
    Не ни омайвай с претоплени манджи,ами кажи как налапа ...."Техноимпекс "-а.Да не сбъркаш,че да кажеш какво още друго.
  • 27 Катя

    1 0 Отговор
    Тая па! Кога и срещу какво се е борила някога? Първо погледни себе си, преди да гледаш в купучката на другия!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове