17 Май, 2021 23:06 2 868 17

Ваксинират македонски граждани на граничните пунктове

  • македонци-
  • ваксини-
  • коронавирус

Акцията е на Станке Лисичково и Златарево

Ваксинират македонски граждани на граничните пунктове - 1
Снимка: БГНЕС

От днес са разкрити два центъра за ваксинация срещу COVID-19 на граничните пунктове със Република Северна Македония - на Станке Лисичково и Златарево. В тях ще могат да се имунизират граждани на Република Северна Македония. Разкриването на мобилните кабинети е по идея на българския филантроп д-р Милен Врабевски. Пред "Радио Благоевград" той обяви, че в момента има възможност да бъдат ваксинирани гражданите на Северна Македония с български паспорти, постоянно пребиваващите, както и временно пребиваващите и техните семейства, съобщи БНР.

„Ваксинацията е започнала днес от 14 часа, по списък, но от сряда ще обявим зелени коридори, което означава, че гражданите от другата страна на границата, ще идват свободно и ще се ваксинират“, каза д-р Врабевски. Предоставените ваксини са на "Пфайзер", "Модерна" и "Янсен".

Той поясни, че интересът е много голям, има записани около 2000 човека до момента. „Ще гледаме, при перфектен ред, да не откажем на никой и да можем да покрием всички желаещи, които през следващите месеци най-вероятно ще нараснат. Пунктовете са разположени в буферната зона. Няма да връщаме и местни хора, които са решили да се ваксинират и смятат, че така ще им е по-лесно. Създадената организация е в пълен синхрон с министерството на отбраната, министерството на вътрешните работи, агенция „Митници“, външното ни министерство и министерството на здравеопазването, както и с НОЩ и ваксинационния щаб, а ваксините се получават от съответното РЗИ“, уточни Милен Врабевски.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    15 14 Отговор
    Българският филантроп да ходи да се скрие и да оставя македонците на мира.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пешо от блока

    13 15 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    По-добре ти се скрий някъде! На такива хора трябва да се казва Благодаря.
  • 4 Тоалетна хартия

    13 6 Отговор
    Да ги ваксинират срещу бяс...
  • 5 Първо

    4 10 Отговор
    Родителите ни да си ваксинираме, после "братята" Македония!
  • 6 Русо

    5 7 Отговор
    Никой няма да дойде, доколкото знам, че там има ваксини!
  • 7 Иво

    12 4 Отговор
    Милен Врабевски е ИСТИНСКИ българин направил толкова много за хората колкото никой друг в най новата ни история, спокойно може да се сравни с апостолите за свободна България..

    Коментиран от #14

  • 8 Колев

    9 4 Отговор
    Ваксинирането с руската ваксина у нас не само е невъзможно, няма пътека и към Сърбия. За сметка на това държавата купи нови бройки от американските. Абе хора дайте ни избор, не сме говеда, още повече, че никой не те преглежда преди ваксинацията и никой не носи отговорност ако се гътнеш. Що за народ сме що за изроди. 60 държави приеха Спутник, в това число и европейски, ние най-правоверните не само не предоставяме такава възможност, ПОТИСКАМЕ Я. А Гошето Марков се боднало с нея, нали ходи в Унгария.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Абсурд

    2 3 Отговор
    Как ще ваксинирате извънземни, ами те са си ваксинирани по рождение със сръбска ваксина, която ги е докарала до ментален ступор.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ГилотинБесилков

    4 1 Отговор
    Ако има умрели следствие ваксинирането с некачствените ваксини - като Коритаров, Ваня, сестрата на караПрас Светлана, ....... - кой ще поеме отговрността?! На Станке Лисичково няма сграда на българското КПП при наличието на голямо македонско КПП от десетилетия, но сега РУМНО-врабчето Миленчо ще прави мобилни пунктове в "неутралната зона"! Аман от мръсната търговия под БКП+БЗНС и ДС+РУМНО-патриотарско прикритие за сметка на източвани милиони от българския бюджет!
  • 14 Пфy

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Иво":

    РУМНО-врабчето Миленчо (ТИМ+ГРУ!) е долнопробен ТЪРГАШ и ПЕРАЧ на пари под БКП-патриотарско прикритие, като допълнително източва безотчетни милиони от българския бюджет! Просто е принуден да дава малка част от получените милиони за патриотарска пропаганда за мизерната му личност! Представителството му в София (на ул. кн.Борис в близост до Женския пазар) е свърталище на агенти, цигани-контрабандисти на цигари и всякакви разносни стоки! Представям си централата му във Варна каква е - не случайно там вършеят ТИМ+ГРУ!
  • 15 Киро

    0 0 Отговор
    Как може да кажеш “дърт циганин” само с една дума:
    - РомАнтика!
  • 16 Дебилчев

    0 0 Отговор
    Браво! Ваксинирайте и местните хора
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.