Last news in Fakti

18 Май, 2021 06:39 2 682 11

Нов график за ваксинациите от днес

  • график-
  • ваксиниране

От понеделник до четвъртък в пунктовете ще се ваксинират хората над 60-годишна възраст, както и хронично болните

Нов график за ваксинациите от днес - 1
Снимка: БГНЕС

От днес се въвежда график, с който ще се определя кой кога може да се имунизира, предаде NOVA.

Това се случва със заповед на служебния министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

От понеделник до четвъртък в пунктовете ще се ваксинират хората над 60-годишна възраст, както и хронично болните. В дните от петък до неделя ще могат да се имунизират всички останали желаещи, но с предварително записан час.

Всеки личен лекар ще е длъжен до четвъртък да заяви количествата ваксини, нужни за следващата седмица, а представители на РЗИ ще ги карат в поликлиниките всеки понеделник.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5555

    16 3 Отговор
    Абе къде има график за не ваксиниращи се, или поне опашка.

    Коментиран от #11

  • 2 безхаберие

    13 10 Отговор
    Пишман-министърът как реши точно 4 дни за възрастни и болни, като от Март месец само на тях бият? Останалите до Коледа ли ще чакат или до 9. Септември?
  • 3 чичо

    17 1 Отговор
    Тоя Кацаров защо го титуловате доктор? Той няма защитена медицинска специалност, никога не практикувал като лекар, няма пациенти нито манипулации извън тези като студент! Завършва медицина, учи ""Организация на общинското самоуправление" председател на Общински съвет, депутат, депутат, ръководител на усвояване на средства по програми! Сега е министър! Черепа не можа ли да намери някой по-грамотен медик?
  • 4 Пенев

    15 4 Отговор
    Тоя министър бързо доказа, че е некадърник. Другите продължават да го правят.
  • 5 Последния Софиянец

    9 4 Отговор
    Кадрите на Фигуранта... Изметохме ГЕРБ , сега наред са БСП и Кауня

    Коментиран от #6

  • 6 Мислещ

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Мдаа така се очертава. Доста черни точки почнаха да им се трупат. Но от друга страна не очаквам и чалгарят да предложи нещо по-поносимо (Все пак всичките са зависими - от олигархията, от Запада, от Истока...), а друг няма шанс да събере достатъчно подкрепа.

    Едно е сигурно, на президентските избори определено съм за гъби.
  • 7 др Гей Билтс

    7 3 Отговор
    Аз вече се отписах от моята лична докторица и не спрях да им внасям здравни осигуровки. Защо да им плащам, след каъо гледат само как да ни уморят. А тоя служебният е същата кукла на конци като ботокса.
  • 8 Миризлив пор

    3 3 Отговор
    Очаквам съдбата на тези "зелени коридори" да е същата като на тези в магазините - добри намерения, но на пенсиите не им е интересно, до 10:30 магазина празен и към 10:45 тумба пенсии атакуващи магазина, не можеш си напазариш.
  • 9 СЕКТА

    3 0 Отговор
    И БОТОКСА И НОВИЯ МИНИСТЪР ЩОМ ГОВОРЯТ ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ БИЕТЕ РНК СА ОТ ГЛОБАЛИСТКАТА-САТАНИСТКА СЕКТА КОЯТО ВИ ВОДИ КЪМ АГЕДА 2030...
  • 10 СусБе

    3 0 Отговор
    Носете си вазелина и декларациите! Напишете си завещанията и уведомете попа да ви запази гроба! Другото ще свърши бялата мафия за 1000 лева на калпак!
  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "5555":

    Нaблюдaвaм, чe мoи рoднини и пoзнaти cлeд "вaкcинирaнeтo" ca cтaнaли злoбни, студени и рaздрaзнитeлни, a бяхa cърдeчни и дoбри хoрa...Нe знaм кaквo ce cлучвa, нo тoвa cи e aнтичoвeшки зaгoвoр.