Last news in Fakti

18 Май, 2021 06:43 3 593 42

Министерството на туризма: Не виждаме нарушения на плаж "Смокините-Север"

  • министерство на туризма-
  • плаж смокините-север-
  • проверка-
  • недоволство-
  • бетон

Чиновниците извършиха проверка след изразено недоволство от екозащитници

Министерството на туризма: Не виждаме нарушения на плаж "Смокините-Север" - 1
Снимка: БГНЕС

Няма нарушение при изграждането на временни обекти на плаж "Смокините-Север". Това констатираха при проверка двама експерти от Министерството на туризма.

Същите констатации са направили от регионалната дирекция за национален строителен контрол.

До дни Община Созопол трябва да разгледа документите и схемата на плажната ивица и да издаде разрешително за монтирането на временните обекти.

Фирмата-концесионер на плажа очаква до края на седмицата да получи одобрение за монтаж на новите два обекта.

Близо 50 бетонни кубове, които се наричат "бетонни пети", ще бъдат вкопани в плажната ивица за основа на едно от заведенията. Това е технология, която не е забранена, каза концесионерът Иван Алексиев:

"Това се забива в пясъка, то е неразрушимо, това е направено на болтове, а отгоре се слага метална греда, която опира вече в пясъка, и върху тази метална греда се изгражда самата преносима конструкция.

Туристи обаче се възмущаваха на появилия се бетон на плажа:

"Много е странно това нещо, това ще е някакъв грандомански строеж, надявам се да не влезем в дюните".

До момента няма издадени разрешителни за монтаж на временни обекти на плажа, каза кметът на Созопол Тихомир Янакиев:

"Новите разрешителни не сме издали нищо, до нас са постъпили схемите, които са одобрени от Министерството на туризма".

От Министерството на туризма не откриха нарушения:

"Сега всичко е наред. Не виждаме проблем. Не виждаме проблем, между другото, не трябва да даваме интервю, идваме само на проверка".


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чиновници

    47 2 Отговор
    рушветчии , гледали с превръзка на очите !

    Коментиран от #33

  • 2 Daaa

    52 1 Отговор
    Няма как да се види нарушение, когато пачките с пари ти закриват очите.
  • 3 времеЗаРазмисъл

    36 7 Отговор
    Законът ясно сочи, че не трябва да има бетонни основи на плажа. Кое министерство е по-корумпирано сега, на Борисов или на Радев? И защо съдът разреши строежът на небостъргача в София? Има ли пръст правителството в решенията на корумпирания съд?
  • 4 ЦК на ГЕРБ

    24 14 Отговор
    Някаква разлика от нашето правителство и сегашното на Радев да откривате???? Не ,нали? Същите рушветчии като нас!!!!

    Коментиран от #18

  • 5 Нямам срам пред вас

    8 18 Отговор
    За това са прави .Едно е да се излива бетон друго е готови бетони основи . Готовите после могат да се изкарат ... Но на българина само дай да се захване да се заяжда с нещо

    Коментиран от #30

  • 6 Има едно

    25 0 Отговор
    Нещо средно между ГЕРБ и Мафия. Бетономорието и Мутроландия едо и също ли е? Бая са се оплели нещата ама едно е сигурно закони за тея НЯМА!
  • 7 махнах е едни

    7 9 Отговор
    те другите дето дойдоха същите
  • 8 кОрупция

    18 4 Отговор
    Е нали щяхме да гоним мутрите, какво стана г-н Радев???
  • 9 Aндрешко

    29 0 Отговор
    Плажовете винаги са били на Мутрите! Е затова хората ходят в Гърция
  • 10 А Буров!!

    16 0 Отговор
    От Държавния чиновник, Алчен, мързелив, никога не му стига, иска все още и още"казал и написал великия Атанас Буров!!!
  • 11 Ат. БУРОВ"НЯМА НИЩО ПО ВРЕДНО НЕЩО

    13 0 Отговор
    От Държавния чиновник"!!!!
  • 12 Новите калинки

    22 0 Отговор
    Всички видяха че на плажа е пълно с бетонни блокове,за които няма разрешение за строеж от общината.Другия момент е защо мутрата след като още няма разрешение за строеж а и има забрана от парламента,той си вкарва тежката техника и бетонните блокове без да му пука.Нарушенията за обикновенния човек са поне две.
  • 13 Мислещ

    16 3 Отговор
    Ами тия "експерти" са си гробаджийските калинки, едва ли смяната на кадри е стигнала до там. Така че не блейте веднага а мислете малко.
  • 14 Защоо

    10 1 Отговор
    #13 нали има нов министър приятел на Радев, защо не вземе мерки и не отстрани калинката която е разрешила всичко това???

    Коментиран от #17

  • 15 Аз съм пак

    1 1 Отговор
    Със тия изявления новите декларират че , каквото сме правили 12 години е правилно!!Дори програмите взаимстват от НАС!! ЕТО по 50 лв на пенсионер!! Нито стотинка отгоре а кво става а?? Мойте шкафчета са пълни !! Някой май се опитва да ме замества!!
  • 16 Винкелсон

    13 0 Отговор
    Бетонни “пети” ... ама 4, 6 броя а какви са тия 50 броя ?!! Било законно , тЪпири . Това си е основа която просто не е налята на масто а е разделена на 50 бетонни парчета . Чист опит за заобикаляне на правилата .Оня мишок проверяващия дето не виждал нарушение ще отговаря за сервилното си мишкуване .
  • 17 Мислещ

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Защоо":

    Може да ги махнат, ще видим, новината е съвсем прясна, така че при всички случаи е рано да се плюе. Ако има начин, не съм запознат какви са процедурите на ниво "експерт" и може да не е толкова просто.

    При всички случаи след 10+ години окопаване на всички нива, не може да се опаква такъв колосален проблем да се премахне с магическа пръчка.
  • 18 Анонимен

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "ЦК на ГЕРБ":

    Калинките са си същите. Ти какво очакваш. Структура на 12 години да се промени със смяната на един министър, на туризма.
  • 19 Недоволна

    12 0 Отговор
    Протести.Тези безобразия по морето трябва да ги спрем и всички калинки да ги изметем.
  • 20 Време е

    3 1 Отговор
    Истинските вредители са калинките, чиновниците и общинските съветници които винаги стоят в сянка, а не Бойко, Радев, Корнелия и тн....
  • 21 Николай

    8 0 Отговор
    Не си губете времето бетонирайте всичко, ще дойде време когато никой няма да иска да стъпи на българското черноморие. Може и плажа да асфалтирате да може кифлите да ходят на токчета до морето.
  • 22 Мутата

    14 0 Отговор
    Аз бойкотирам заведенията на плажа от години, направете и вие така. Тотален бойкот и им гледайте сира.
  • 23 Николай

    8 0 Отговор
    Спешно да се приема закон който да забрани всякакви строежи на минимум 50 метра от плажната ивица. В близост до плажа само сладолед, безалкохолно и други такива. Кръчми, барове, дискотеки в близост до плажната ивица да бъдат премахнати.
  • 24 саки

    7 0 Отговор
    Е същото го има ,във вид на огромна пицария на плажа ,във Варна,само че бетонните пети там са същите но с кръгла форма. Половината плаж ,ползван от концесионера е зает от пицарията му. На южния е същото Гуцата от БСП прави подобно заведение ,тип бар ,пск с бетонни пети .
  • 25 chi

    5 0 Отговор
    Как ще виждате като очите ви са закрити с пачки!
  • 26 Чегевара

    4 4 Отговор
    Мутрите взеха власта и ще си правят каквото искат
  • 27 бачо

    6 0 Отговор
    Когато закона е така направен тия колкото и проверки да правят,то според действащия закон всичко е наред,така че се запитайте кой е приел тия закони да обслужват определени хора
  • 28 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    НЕМА ПАРИ ЗА МОРЕ - ГЛАД МИЗЕРИЯ - СИРОМАШИЯ ДО ШИЯ ....................
  • 29 КРОКОДИЛА

    0 4 Отговор
    ИДАТ ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ ---- ПО ОПОСНИ СА ОТ ОНИЯ МУТРИ .................................................................ЩЕ ФАЛИРАТ - БАНКИ ...................................................................................................
  • 30 Кикор

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Нямам срам пред вас":

    Въпроса не е толкова до това дали бетона ще е оформен предварително или ще го леят на място. Въпроса е че нЕма къде да си хвърлиш хавлията от такива "малки , скромни"заведения за има няма 2500 човека. И какво ще стане ако това заведение е на по-задна линия а не на плажа? А Коко ще е чисто от тези 2500 е съвсем друга работа
  • 31 Кака Мара

    3 0 Отговор
    Любопитно е как ще доставят вода. А още по-интересно е ще има ли канализация и къде ще се оттича.Всеки уважаващ себе си човек заобикаля отдалеч такава брегова ивица.
  • 32 Дявол евангелие

    1 0 Отговор
    "Преместваем обект" е обект, който няма характеристиките на строеж и може след отделянето му от повърхността и от мрежите на техническата инфраструктура да бъде преместван в пространството, без да губи своята индивидуализация и/или възможността да бъде ползван на друго място със същото или с подобно предназначение на това, за което е ползван на мястото, от което е отделен, като поставянето му и/или премахването му не изменя трайно субстанцията или начина на ползване на земята, както и на обекта, върху който се поставя или от който се отделя. Преместваемият обект може да се закрепва временно върху терена, като при необходимост се допуска отнемане на повърхностния слой, чрез сглобяем или монолитен конструктивен елемент, който е неразделна част от преместваемия обект и е предназначен да гарантира конструктивната и пространствена устойчивост на обекта и не може да служи за основа за изграждане на строеж.
  • 33 кореняк сф

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Чиновници":

    не са виновни мутрите а вие софиянци. градина та градина защото било мидерно риишли. ей така ги направихте мутропитеците всесилни, пълните им заведенията, целувате им задничетата. я никий да не стъпи на градина а не да плащате за каравана колкото за петзвезден на майорка па да го видим тоя концесионер.
  • 34 Въпрос

    2 0 Отговор
    Вярно ли е, че Какао бийч от Слънчев бряг ще се мести на този плаж?
  • 35 Констатация

    6 0 Отговор
    Кой разора дюните на Смокините? Унищожен е един уникален къмпинг.
  • 36 hmhmhm

    4 0 Отговор
    е как да ги видят нарушенията - като пачките се въртят в очите им ... Подкупници долни ...
  • 37 Новият министър

    3 0 Отговор
    да им намазва ските и на тия!Той и оня от РДНСК-Бургас не виждаше хитела-подпорна стена на Алепи,ама и предишните не го изтраяха!
  • 38 трясъ

    1 0 Отговор
    Ама как ще виждате? И лупи да ви сложат на очите,пак няма да виждате. Защото банкнотите са непрозрачни. Мънкибизнес.
  • 39 Реалиста

    1 0 Отговор
    Казах ли ви, че концесионерът Иван Алексиев е прав.Имаш ли бол пари, винаги си прав.
  • 40 OPAAAA

    2 0 Отговор
    КАТО ВИ КАЗАХ ЧЕ И НОВИТЕ СА ОТ ГЛАБОЛИСТАКТА САТАНИСТКА СЕКТА И ПРОКАРВАТ АГЕНДА 2030 НЕ ВЯРВАХТЕ РАДЕВ Е НАТОВЕЦ И ГЛОБАЛИСТ И НЕ ПО РАЗЛИЧЕН ОТ БОЮ СЛЕД ДВА МЕСЕЦА ЩЕ ВИДИТЕ.
  • 41 РАДИОАКТИВЕН

    0 0 Отговор
    ИСКАМ ДА МЕ НАЗНАЧАТ ЗА МИНИСТЪР НА ТУРИЗМА. ОТГОВАРЯМ НА ВСИЧКИ ИЗИСКВАНИЯ, СЛЯП СЪМ И СТРАДАМ ОТ ДЕБЕЛООЧИЕ СЪГЛАСЕН СЪМ И НА ПО МАЛКО ОТ 38 000 ЛЕВА НА МЕСЕЦ ПРИМЕРНО 37 900 €.
  • 42 Той

    0 0 Отговор
    Първо, бетонни основи от този тип няма как да се забиват! Забиват се само така наречените "пилоти", ако не греша за наименованието!
    Второ, бетонна основа макар и излята на друго място си е бетонна основа! На този принцип може "временно" и небостъргач да се построи! Трябва да се изкопае дупка на определена дълбочина, където да се постави или излее, ако, не е донесена от другаде!
    Трето, понятието временен, преместваем обект, изобщо не кореспондира с тезата на така нареченият "бизнесмен"! Друг е въпросът как и защо така наречените контролни органи в случая са авторитетно некомпетентни!???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове