18 Май, 2021 08:28 8 054 169

Икономист: 50-те лева за пенсионерите продънват бюджета

  • георги вулджев-
  • икономист

Българската банка за развитие (ББР) трябва да бъде закрита, смята Вулджев

Икономист: 50-те лева за пенсионерите продънват бюджета - 1

Политиката за 50 лева към пенсиите продънва бюджета и трябва да бъде спряна.Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ икономистът Георги Вулджев.

„Не е въпросът, че не искаме пенсионерите да получават пари. Въпросът е там, че това става все по-голяма и по-голяма дупка в бюджета в период, в който сме на дефицит и то на дефицит, който става все по-сериозен. Той става все по-сериозен именно заради тези прословути 50 лв. Такава политика въобще не трябваше да има“, подчерта той.

По думите на Вулджев мярката е била изцяло предизборна.

„Като такава беше приложена: до изборите ще има 50 лева и след това, ако ме изберете, пак ще има 50 лева. Изключително грозна политика, която изцяло бастисва и продънва бюджета. Някой трябва да спре тези пари. За пенсиите трябваше да се мисли миналата година, когато тръгнаха да ги вдигат. Трябваше да се мисли за актуализация, а не сега само вдигаме минималните пенсии и добавяме някакви добавки, за които всеки месец премиерът, който и да е той, си решава дали ще има такива пари, или не. Превръщаме българските пенсионери в роби на предизборните щения на политиците. Не би трябвало пенсионната система да функционира по такъв начин“, подчерта икономистът.

Българската банка за развитие (ББР) трябва да бъде закрита, защото не изпълнява полезна функция.

„Когато нещо не може да работи добре, най-добре е просто да се отървем. Въобще, според мен, не трябва да има такава институция, чиято работа да е да подпомага бизнеса с държавни пари. Това по един или друг начин винаги ще се опорочи“, обясни той.

Според него кредитната политика на ББР е много обезпокояваща и съмнителна. Георги Вулджев прогнозира, че проверката в банката, която служебният министър на икономиката назначи, ще открие нередности. По думите му, дори ръководството на ББР да бъде сменено, това не би имало дългосрочен ефект.

„Кредитират се основно големи бизнесмени, и то много конкретни големи бизнесмени, ясно свързани с определени политически кръгове. Именно затова беше крайно време да се направи някакво разследване за това как точно ББР води кредитната си политика, на база на какви критерии решава да раздава кредити на съответните получатели и дали в крайна сметка изпълнява функциите си, за които уж е създадена“, допълни икономистът.

Георги Вулджев коментира и връщането на Стамен Янев като изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. Той посочи, че в позицията си на председател на Надзорния съвет на ББР, би следвало Янев да е знаел какво се случва в банката.

„Служебният министър на икономиката дава, поне на пръв поглед, много положителни заявки за това каква работа ще свърши по отношение на ББР. Надявам се наистина да ги изпълни. За момента ще се доверя на неговата преценка да върне Стамен Янев, въпреки че аз като цяло съм скептичен към неговата работа“, посочи още икономистът.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼

    203 5 Отговор
    А 30 бона заплата на "дънкиту" и бонуси за милиони в НАП не са проблем ‼

    Коментиран от #3

  • 2 Тъй тъй

    183 2 Отговор
    Вулвев, щот иначе нема да има за калинките.
    Абе ти къде си завършИл?
    Да не би в Тутракан Скуул оф Економикс?

    Коментиран от #21, #36, #53, #159

  • 3 .....38

    78 3 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼":

    38 са.
  • 4 Рошко

    150 5 Отговор
    Това голобрадо момченце финансист от къде го изкарахте пак, много ми е любопитно
  • 5 Хаааааа

    173 1 Отговор
    Абе момче 50лв са нищо, но за пенсионерите са всичко! Няма значение предизборно или не, когато са за оцеляване тези пари са свещени по добре не ги пипайте, защото няма да ви донесе радост това.
  • 6 GS1200

    176 1 Отговор
    Милионите за охрана и превоз на мишоците са ОК, но 50 лв за възрастен са проблем?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 КОТарАК

    168 4 Отговор
    не-продънват го държавните служители от всички видове-на държавна заплата! намалете им заплатите с 50 лв и ги дайте на пенсионерите , като ви е страх да ги съкратите половината
  • 9 Иво

    26 73 Отговор
    Абсолютно точен коментар!

    Коментиран от #16, #48

  • 10 Вова

    111 3 Отговор
    Всеки вчерашен пикльо вече се цани икономист/политик/финансист....младите, от които нищо, ама нищо не става!
  • 11 Миризлив пор

    138 8 Отговор
    Този "икономист" трябва да си изхвърли дипломата! Повече от 10 години пенсиите не са индексирани спрямо инфлацията! Отделно защо се е вторачил в 50-те лева а пропуска милионите неплатени данъци от черепа?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ку ку

    104 3 Отговор
    С това си изказване това лапе току що си спечели поне един милион врагове в лицето на пребогатите пенсионери! Да внимава коги ходи по улицата да не му падне някоя саксия на главата...случайно...
  • 14 Пенсионер

    107 3 Отговор
    Ами да бяхте актуализирали пенсиите, като направите нужното преизчисление и тогава изобщо нещем тези 50 лева. Ама не го направихте? Защо не го направихте....а? С тези смешни пенсии, как се живее това голобрадо момченце въобще не е наясно.
  • 15 Знаят

    81 5 Отговор
    50,50 но това са много за човек с 300лв пенсия.Това е пълен хладилник или ток а може би лекарства!
    За вашите заплати може а за пенсионерите не!Грехота е,,но хората знаят кой ги даваше месеци наред и кой ги спира!

    Коментиран от #44

  • 16 Пенсионер

    63 14 Отговор

    До коментар #9 от "Иво":

    Кое му е точното ,може ли да се поясниш? Говориш глупости. В коя държава има ТАВАН на пенсиите ...а? Само България. И защо има таван, който е незаконен, хайде това поясни.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Пенсионера

    89 5 Отговор
    Вулвев, поредния идиот който иска да изпъкне с простотия, а не с нещо градивно !!
  • 19 Цар в оставка

    20 18 Отговор
    Кат ме блъсне хормона,фърлям пет бона и укротявам нагона,пеесе лева са за околовръстните..
  • 20 провинциалист

    78 6 Отговор
    2-та милиарда за чертежите на самолетите са ок за бюджета, нали
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 hmhmhm

    65 3 Отговор
    тоя май семестриално само е завЪршил - айде барем една дипломна да направи и тогава да анализира тъй у въздуха ...
  • 23 Спасов

    9 49 Отговор
    Така е! Просто пенсионерите вредят на бюджета!

    Коментиран от #38, #140

  • 24 лоза

    69 1 Отговор
    Българската банка за развитие (ББР) трябва да бъде закрита, защото не изпълнява полезна функция. ПРЕДИ ДА Я ЗАКРИЕТЕ,БАНКАТА ДА СИ ВЪРНЕ ПАРИТЕ,КОИТО Е РАЗДАЛА НА 8-ТЕ ФИРМИ, В ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ. ЕДВА КАТО СЕ РАЗПЛАТИ С БЮДЖЕТА МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАКРИТА.
  • 25 Българка

    52 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Българската банка за развитие (ББР) трябва да бъде закрита, защото не изпълнява полезна функция."
    Тази банка работи като лична на Пеевски-Борисов, а не като държавна банка. По устав тя не трябва да дава кредити на политически лица, а на фирми на Пеевски са отпуснати стотици милиона при много по-ниска лихва от кредитите на малки и средни фирми. И трябва да се даде отговор от управата на ББР как и защо е даден кредит 19 милиона на Маджо
  • 26 50 лева

    40 1 Отговор
    Колко е пенцията на Сидеров?
  • 27 кабел

    38 7 Отговор
    Вулваджиев,скарай се на Бойко Методиев Борисов! За 50-те лева,за увеличението само на минималните пенсии,за 120-те лева пак само на минималните пенсии. Бойко си мисли,че тази част от бабетата и дядките е най-нуждаещата се. А тези с пенсия 1 лев над тяхната,не ги брои за пенсионери. Това са фактите,момче!
  • 28 един от многото

    62 2 Отговор
    Малко ли ни бяха старите малоумници , че изкарахте и това новоизлюпено икономистче. 50 лева продънвали бюджета , А пълните чекмеджета и апетитните кредити какво продънват? Дайте му заплата колкото три минимални пенсии и тогава го слушайте каква песен ще запее.
  • 29 гост

    58 1 Отговор
    38 000лв. заплата продънват бюджета!

    Коментиран от #32, #41

  • 30 Аман от недок..тени соросоиди

    54 2 Отговор
    А БЕ ОТ КЪДЕ ГО ИЗМЪКНАХТЕ ТОЗИ ЖОРО ПУ...ТА? ТИПИЧНА СОРОСОИДНА КАЛИНКА - ПЕНСИОНЕРИТЕ МУ БИЛИ ВИНОВНИ! АКО ИСКА РЕДУКЦИЯ, МОЖЕ ДА ПРЕДЛОЖИ ПЕНСИИТЕ ПОД СОЦИАЛНИЯ МИНИМУМ ДА ПОЛУЧАВАТ ТЕЗИ 50ЛВ (27 $) МЕСЕЧНО, АМА ЗАЩО НЕ ВИДИ ГОЛЕМИТЕ ПОРАЗИИ НА ДЕБ..СЕРКОВЦИТЕ?
  • 31 Бацо да каже

    40 4 Отговор
    Защо пенсионери с 1400 лева пенсия получаваха 50 лева?Тикварска работа.Това пишлеме какво мисли по въпроса?

    Коментиран от #34

  • 32 А колко

    32 0 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Ни излиза да пазим божественото тяло на сиганина Догсн?
  • 33 pbdan

    31 4 Отговор
    Не е правилно така на калпак по 50лв. Трябваше да се увеличи коефициента по който се умножава трудовия стаж. Сега е 1,2, а трябваше постепенно да стигне 1,5. Но от джипката не може да се вика - доволни ли ли сте от новия коефициент 1,25? Разбира се и не всички биха били доволни.
  • 34 Пенсионер с таван

    6 17 Отговор

    До коментар #31 от "Бацо да каже":

    Говориш глупости.
  • 35 Мария

    45 1 Отговор
    От коя детска градина е това момченце да се оплача на баба му?
  • 36 АааамИ

    34 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тъй тъй":

    Завършил е нашенското "Карл Маркс"!Кът им знам професУрите,толкоз!Затуй последните 77 е туй дереджето!
  • 37 Манганов

    17 7 Отговор
    да се спре целенасоченото купуване на гласове на пенсионерите с тия 50 лева . това обезмисля преизчисляване на пенсии , добавяне на стаж и приравнява хората със стаж с тия без стаж. раздаването на пари без насреща извършена работа покварява раята .
  • 38 Ковида

    9 0 Отговор

    До коментар #23 от "Спасов":

    То в туй бешИ идеята да ме сътворят!!!
  • 39 Пешо

    32 0 Отговор
    Проблем за бюджета е нереформирания държавен апарат! Не може половината от заетите в тая държава да са държавни и общински служители!!! Това го няма никъде по света!!! Относно пенсионната система- същата се нуждае от дълбоки промени, с цел отчитане на приноса, а не от изсипване пари “на калпак”!!!
  • 40 Мдаааа

    32 1 Отговор
    Тоа явно е пропуснал "Пази боже сляпо да прогледа" и приказката за зрънцето в училище,ако въобще вече се изучават!Либерасти,братче!
  • 41 pbdan

    29 2 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Вчера обявиха, че това е годишната заплата на калинката което прави около 3000лв. месечно. Това го заяви Лъчезар Борисов, бивш икономически министър, който я е назначил. Ако той лъже на него му се пише.
  • 42 РеалистЪ

    33 5 Отговор
    Добавки трябва да има, но за пенсионери с пенсия до 650 лева. Не може да се дават добавки, като на един военен познавам от Овча Купел с 1200 лева пенсия и ходеше до поделението два пъти в седмицата години на ред. Не е редно на тези с високи пенсии да се дават добавки.

    Коментиран от #50, #69

  • 43 Ахаааааа

    31 1 Отговор
    А млрди раздадени на наши хора с покритие нулА не продънва бюджета,твойта мамица долна!!!!
  • 44 гост

    16 5 Отговор

    До коментар #15 от "Знаят":

    Айде стига глупости -окрал е 10 милиарда за 10 години - май трябваше от тези пари да има и за тебе но не би!Там ти е справедливата индексацията на пенсията.
  • 45 Иво

    10 5 Отговор
    Предлагам изобщо да няма пенсии хаха
  • 46 яатт

    34 2 Отговор
    защо работещите пенсионери в МВР, които получават заплата и пенсия и те взимат по 50 лв. добавка

    Коментиран от #51

  • 47 Тъй ли?

    18 0 Отговор
    Само закрита??!!Който ял,пил...и толкуз?А нещо за справедливост,съд,затвор да кажИш?
  • 48 Ивчо

    26 1 Отговор

    До коментар #9 от "Иво":

    Кое му е точното? Калинки получават 38хиледи а плащат данък върху 3 хиледи.
  • 49 NeXu s

    23 11 Отговор
    Както винаги, когато дойдат комунисти, всички пари секват, вкл. и фондовете. Все пак трябва да крадат другарите, 11 години и са озверели.....
  • 50 Амчи да беше

    28 6 Отговор

    До коментар #42 от "РеалистЪ":

    и ти станал военен,бре!Чуждата копанка винаги по-пълна от твойта!Ганьоооо,Ганьо!А тъпотатите, като Йордан Цонев не ти правят впечатление,че изкараха 30 години в Парламента и ще се пенсионира там!Хем цял живот нищоправещ,хем ако прави нещо,то то е вредно за всички,хем крал,хем накрая на максимална пенсия!

    Коментиран от #70

  • 51 pbdan

    18 9 Отговор

    До коментар #46 от "яатт":

    Не само те, никой работещ пенсионер не бива да взема добавка 50лв. Това го няма в целия свят. Там като навършиш годините за пенсия те викат, питат те можеш ли да работиш още и ти удължават с 1 г. договора. След година пак и т.н. Ако не можеш повече те пенсионират.

    Коментиран от #58, #60

  • 52 ПСР

    27 2 Отговор
    Не съм убеден,че 50-те/ПР лева/са основен проблем на Фиска.А и те,пенсионерите,заслужават доста повече от това подаяние.
    КОРУПЦИЯТА дъни Бюджета ежедневно,от години.29.6 милиона лева за строеж на ЕДИН километър път,дъни бюджета.Санирането дъни бюджета,защото е крадливо.Т.нар."кредити" на най-богатите люде през ББР с лихва 3.57%,дънят бюджета.Чертежите за Ф16,също дънят бюджета.И още,и още...като"опростени"за наши хора ДДС,проспани акцизи и несъбрани осигуровки-дупки в бюджета.Там е проблемът-не в 50-те лева,подхвърлени от онзи,"благодетелят"с чекмеджето.
  • 53 хъм

    14 7 Отговор

    До коментар #2 от "Тъй тъй":

    Момчето е учило в "Manchester Metropolitan University" Не знам задочно или редовно. Нещо не ми се вижда кой знае какъв капацитет, та да дава мнения за проекти за милиарди! Всичко с времето си. Желая му много да учи, да се труди, да попива знания и опит и след време, живот и здраве, да се изказва и да дава правилни и полезни за България решения!

    Коментиран от #67

  • 54 Ивайло

    16 1 Отговор
    Да беше направил някакво предложение вместо да анализира почти целогодишен факт
  • 55 Оne

    24 1 Отговор
    Бюджета продънват тези 30 % увеличение на заплатите на държавнити служители. При положение, че един "старши" или "главен" експерт получава 1800 лева нето, сложете тези проценти и ще видите какво се получава. Няма да споменавам в кои агенции е това, знаете.
  • 56 гост

    24 2 Отговор
    Еи геи тъп това ли те накараха да кажеш
  • 57 Реалист

    25 2 Отговор
    Младо лаайно а вече подкупен:)
  • 58 Умник

    23 3 Отговор

    До коментар #51 от "pbdan":

    Отивай в другите държави.И не ръси мозъци тук.
  • 59 Бай Курти

    22 2 Отговор
    Устата му още на мляко мирише а вече дава акъл.
  • 60 Работещ пенсионер

    15 4 Отговор

    До коментар #51 от "pbdan":

    Много си неграмотен. На трудов договор съм. Правят се социални и здравни удръжки, както всички други работещи. Това наказание ли е, за да не ги получавам? Кажи неграмотнико.

    Коментиран от #66

  • 61 КОМУНИСТА

    26 1 Отговор
    абе цървул,дано те продънят мана.ите бе боклук...как се живее с 300лв. бе джендър.....
  • 62 Реалист

    14 0 Отговор
    Въпроса е как използва пенсионния фонд средствата в годините? Как норвежкия фонд на печалба? Нашия фонд все няма:) Къде отиват парите кой ги яде?

    Коментиран от #126

  • 63 Либертарианец

    11 1 Отговор
    Теоритик, ама слаб, от Българско Либертарианско Общество, е детето, авторът! И агитира за Ненамаляването на геноцита над пенсионерите, дори с 50 лева? Не за свобода се бори авторът!
  • 64 Кънчо

    27 0 Отговор
    Значи тия 50 лв. са проблема, така ли?
    Я да видим с държавната администрация как стоят нещата!
    Влизаш в поредната институция. Натискаш копченца, вадиш си билетче и чакаш. Повикват те. Гледаш бюро до бюро и между тях друго бюро. Зад всеко едно стои навъсена лека/кака. Отиваш при твоята лелка и те те погва. Обяснява ти колко си прост, че не знаеш кой точно "образец" да изтеглиш от интернет и колко си неграмотен, та не знаеш член еди кой си, алинея намкояси. Връща те на друго гише. Пак билетче, пак чакаш, пак навъсена леличка.... Е, то е ясно ,че си прост и неграмотен.
  • 65 1111

    14 6 Отговор
    ВСИЧКИ ПЕНСИИ 700 ЛВ И ТОЛКОЗ
  • 66 pbdan

    10 6 Отговор

    До коментар #60 от "Работещ пенсионер":

    Да се дава на калпак по принцип е неправилно, особено на хора които могат и работят другарю милиционер.

    Коментиран от #73, #81

  • 67 гост

    18 0 Отговор

    До коментар #53 от "хъм":

    И явно там са му обърнали резбата та плещи врели-некипели.
  • 68 Независим

    7 12 Отговор
    Прав е човека! Тия 50 лева откъде ги измислиха? Имаха време да преизчислят пенсиите, да предложат адекватни социални програми за най-нуждаещите се, а не на калпак 50 лева. Кой ще има смелостта да ги спре?! Един от поредните капани на ГЕРБ -с тяхната способност само да създават диспропорции и проблеми ! Жалко! ББР наистина трябва да се затвори! Опорочена е и ни връща към годините на комунизма. Нищо общо с идеята да се насърчяват малки предприятия, иновативни компании, стратъпи. От записа на Стоян Мавродиев се разбра че кредит на приятел се дава винаги, колкото поиска. Най най -големия въпрос е Колко от тези пари са офшорките? Колко милиарда са откраднати? Открадни средства от приватизация, еврофондове, инфраструктури, през бюджета, източване на държавни предприятия, занижени концесии, контрабанда. Вероятно за последните 25 години надхвърлят 100 Милиарда лева като само за последните 12 години са поне 50 Милиарда. Комунистите преди 10-ти ако имаха толкова пари щяха да излетят в космоса. Казоно без носталгия през 87 година България е на 27 място в класирането за човешко развитие от 130 страни. Днес сме на 56 то място.

    Коментиран от #83

  • 69 Пенсионера

    15 1 Отговор

    До коментар #42 от "РеалистЪ":

    650 лв голяма пенсия ли е ?? зимата 150-200 лв ток и 150 лв лекарства, и после карам на кисело мляко, ама то дай да се изкажем пък после ........

    Коментиран от #75

  • 70 Същата работа

    8 0 Отговор

    До коментар #50 от "Амчи да беше":

    Е и с Белата Златка!Без ден реален трудов стаж.А сега и с таван-пенсия.
  • 71 Мстенли

    18 0 Отговор
    Ей,вчерашен пи..шл,егар,който си внушава,че една корица със залепаена снимка,му дава право да ръси мозък ,едава ли не-от първа инстанция.Първо: За подобно г,,зз ,е от твоя калибър 50 лева със сигурност са посещение при козметик.Да ти обръсне веждичките и да заформи прическа.За 90% от пенсионерите е въпрос на оцеляване.Второ:ББР като замисъл е изключително полезна.За микро-малък и среден бизнес.Като процедура и като лихвен процент.Пробвал ли си ,да теглиш кредит от Търговска банка-не си със сигурност.Искат ти и документ,колко пломби имаш в устата,и от кой са поставени.Да не говорим за най-важното:Смазващите лихвени проценти.Отдалеч ми намирисваш на скрито торпедо,пуснато именно от тях.Пробват терена,дали ще мине номера.Ако мине,целия бизнес ж държавата да попадне задължително под тяхна зависимост.Ама за плесници не си ти,а този който те е "поканил" да ръсиш подобни дивотии.
  • 72 Го4о

    15 3 Отговор
    Чий бюджет продънват тези 50лв., бюджета на Радев ли? Той като пенсионер с огромна пенсия и заплата от 15,000 защо ги получава? Нощоправеца има ли мнение по въпроса?

    Коментиран от #80

  • 73 По-добре

    8 1 Отговор

    До коментар #66 от "pbdan":

    Да се дава нещичко на калпак отколкото нищо.

    Коментиран от #77

  • 74 Ха ха ха

    9 1 Отговор
    Не 50 а 100 трябва да дават🎅
  • 75 пенЦионер

    12 1 Отговор

    До коментар #69 от "Пенсионера":

    А стига бе богаташ, а какво да кажем ние с 350 лв пенЦия, ама гласуваме, та да набутаме в субсидиите на партиите по 8 лв на година за всеки глас и тези пенсии са ни много.

    Коментиран от #91

  • 76 ЧИЧО ОТ СЕЛО

    15 2 Отговор
    А ФАТМАКА С 15 000 ЛВ. ЗАПЛАТА И 1400 ЛВ. ПЕНСИЯ ЗАЩО ВЗЕМА И ТОЙ 50 ЛВ? И ОТДЕЛНО ХРАНА, ТОК, ВОДА, ТЕЛЕФОН, ОТОПЛЕНИЕ - ВСИЧКО МУ Е БЕЗПЛАТНО!
  • 77 pbdan

    7 3 Отговор

    До коментар #73 от "По-добре":

    В пост 33 съм го обяснил как трябва да се дава. За неработилите има социални помощи. Неправилно е и за друго. Един пенсиониран военен с 1440лв. пенсия и работещ като охрана на МРЗ от 650лв. има ли нужда от тия 50лв. в сравнение с млад човек на МРЗ.

    Коментиран от #92

  • 78 НОВИ ПОЛИТИЦИ

    15 0 Отговор
    КАК ПЪК ЗА ДВА МЕСЕЦА ДЕБИЛИТЕ ЩЕ ИЗДЪНЯТ БЮДЖЕТА? БОЙКО ГИ ДАВА ТЕЗИ 50 ЛВ. 10 МЕСЕЦА, ПО 1000 ЛВ. НА МЕДИЦИТЕ И МИЛИАРД ЗА ВАКСИНИ И ИМ ОСТАВИ ДАЖЕ 600 МИЛИОНА РЕЗЕРВ? ТЕ ЗА ПРИХОДИ МАЙ НЕ СА ЧУВАЛИ?
  • 79 аман от спецове

    16 0 Отговор
    Ей,"икономиста",ако ме питаш мене такива като тебе са излишни.Я кажи каква ти е заплатата,кой ти я плаща и какво правиш по цял ден,освен да ръсиш мозъци по студията.От икономика разбираш колкото и свиня от кладенчова вода.И за счетоводител на селски хоремаг не ставаш.
  • 80 Антитрол

    1 4 Отговор

    До коментар #72 от "Го4о":

    Няма да има за герберски тролчета
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Вулджев Имаш още жълто около Човката!!!

    18 1 Отговор
    Кога стана, Ром, кога ти почерня задника?? Имаш ли Идея, как преживяват хора Пенсионери с Продънен бюджет!! 1,2-1,3 милиона човека, че ходят гладни и живеят като кучета на студено!??? Боклук си ти Вулджев!!!
  • 83 Много си

    3 3 Отговор

    До коментар #68 от "Независим":

    Бос.Това на кое място сме били при комунистите го разказвай на баба ми.
  • 84 Българин

    9 0 Отговор
    Какъв е тоя грипостат бееее,влужев,плужев ли е?
  • 85 гост

    5 8 Отговор
    ВУЛДЖЕВ, ТИ СИ ГЕРБЕРСКА КАЛИНКА И ЦЕЛТА ВИ Е ДА НАСТРОИТЕ ХОРАТА ОТНОВО ДА ГЛАСУВАТ ЗА БОРИСОВ НО ТОВА НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ ПОВЕЧЕ .
  • 86 Работещ пенсионер

    9 2 Отговор
    На трудов договор съм. Работя наравно с младите. Каквито удръжки правят на тях, такива се правят и на мен.

    Коментиран от #93, #94

  • 87 Гост

    9 2 Отговор
    Не не са виновни тия 50 лева!! Пари има но откраднати !! Как пък само ние в Евро съюза бивеем като африканци?? Далавери не работещи съд продажни политици до там водят! Да вкараме и едни хора които повечето не работят не пшащат данъци и осигуровки НО са стимулирани от държавата да раждат по 3 и нагоре деца! После пак кажете , че измъчения български пенсионер дъни бюджета с тия 50 лева!!
  • 88 Пич

    13 3 Отговор
    Аиде бе , младите и красивите , ето ви един млад и красив като вас. Безродник . За такива скачахте. Като ви казвах че не идват да ви дават , а да ви вземат , врещяхте като невротици. Питайте майките и бащите си дали са им излишни Тея пари. Хайде да ви чуя какво мислите.
  • 89 Гост

    10 0 Отговор
    Тоя да не е завършил НБУ,като корифея хаджигенов?
  • 90 Г Вулджев?? Не си си лягал гладен, нито

    12 0 Отговор
    Спал на студено!! За това си е.....й айката!!!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Пенсионер

    7 3 Отговор

    До коментар #77 от "pbdan":

    Пишеш глупости. Може ли да кажеш, защо има таван на пенсията? Само България има такъв таван, няма друга държава. Това законно ли е?

    Коментиран от #98

  • 93 Лъжеш,бе

    0 3 Отговор

    До коментар #86 от "Работещ пенсионер":

    Просто лъжеш.
  • 94 pbdan

    3 8 Отговор

    До коментар #86 от "Работещ пенсионер":

    Работиш и ти удържат като на младите? Ти обаче получаваш пенсия и 50лв. помощ, а те не. Карат само на заплата като твоята.

    Коментиран от #97

  • 95 ццццц

    10 0 Отговор
    А бе мунчо, ти имаш ли родители?

    Коментиран от #109

  • 96 ТОШО АФРИКА

    6 4 Отговор
    ДРУГАРИ РЕВОЛЮЦИОНЕРИ, БЮДЖЕТА И УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА НЕ Е КАТО ДА МЯТАШ ЯЙЦА И ЗАРЗАВАТ ПО СГРАДИТЕ, ДА СВИРКАШ И ДА ВИКАШ ! НЕ Е И ЧАЛГА!
  • 97 Работещ пенсионер

    5 3 Отговор

    До коментар #94 от "pbdan":

    Пенсията ми е 1840 лева. С 300 лева над тавана, които остават в бюджета. Имам заслуга към бюджета и защоо да не получавам тези 50 лева?

    Коментиран от #105

  • 98 pbdan

    4 4 Отговор

    До коментар #92 от "Пенсионер":

    Таванът ще отпадне. Причината е, че само у нас можеше цял живот да караш на мижава службичка и за 3г. да се уредиш на тлъста заплата и съответно пенсия. Това ставаше масово със стария пенсионен закон. Затова беше тавана и след отпадането на 3-те години преди 1997г. ще отпадне и той. Умнико?

    Коментиран от #103

  • 99 Работещ пенсионер

    2 1 Отговор
    Поправка: 400 лева над тавана 1440лв.
  • 100 Дърт

    9 0 Отговор
    Вулвав не разсъждавай прекалено ,моля ти се.
  • 101 88гх

    7 1 Отговор
    А голямата администрация не продънва ли бюджета?
    А 30% увеличение за чиновниците не продънва ли бюджета?
    Тоя е от котилото на Горанов и Л. Павлова. Без значение от коя партия е.
  • 102 ЧИЧО ОТ СЕЛО

    6 1 Отговор
    СИГУРНО - БЮДЖЕТА ЩЕ СЕ ИЗДЪНИ СЪС СПЕЦИАЛНОТО УЧАСТИЕ НА КРАСИВИТЕ И УМНИТЕ! ФАТМАКА ЩЕ СИ НАЗНАЧАВА СЛУЖЕБНО ДЕБИЛИ ЗА МИНИСТРИ И ПАРЛАМЕНТ НЯМА ДА ИМА, ОТ ТАМ И НОВ БЮДЖЕТ ЗА ДОГОДИНА? НУЖНО Е ПАРЛАМЕНТ И РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО! ПАК НЕ ИМ ИЗЛЯЗОХА СМЕТКИТЕ НА ДЕБИЛИТЕ. НЕ 50 ЛВ., А ВЪОБЩЕ ПАРИ ЗА ПЕНСИИ НЯМА ДА ИМА!
  • 103 Пенсионер с таван

    3 6 Отговор

    До коментар #98 от "pbdan":

    Кога ще се махне тавана? Може би като отидем на оня свят? И защо трябва да има таван, при положение, че държавата ми е изчислила пенсията. Бил съм пилот в БГА " БАЛКАН" с немалка заплата с правени високи удръжки. А сега някой решил и турил таван. Няма друга държава с таван..

    Коментиран от #111

  • 104 88гх

    8 0 Отговор
    Държавната администрация и публичния сектор да се съкратят с 50%! Веднага! Тунеядците да ходят в частния сектор!
  • 105 pbdan

    4 2 Отговор

    До коментар #97 от "Работещ пенсионер":

    Ако наистина работиш на 650лв. и взимаш 1440лв. пенсия просто не е морално да взимаш 50лв. помощ. Иначе имаш право и си ги харчи със кеф. Таванът ще отпадне и ще взимаш и тия 300лв. Бъди здрав, задължително е с такава пенсия.

    Коментиран от #108

  • 106 Пенсионер с таван

    3 2 Отговор
    Повтарям: 400 лева над тавана 1440 лв, месечно остават в бюджета. От тези 400лева остават за младите, за майките с деца, за по малките пенсии и т н.
  • 107 Психиатър

    7 9 Отговор
    Този форум е като хоспис на пенсионирани, червени номенклатурчици - нищо не могат, но от всичко разбират, с носталгия към соца и преклонение пред московските мафиоти !

    Коментиран от #112, #113, #115

  • 108 Работещ пенсионер

    2 2 Отговор

    До коментар #105 от "pbdan":

    Кога ще отпадне?Хайде кажи!
  • 109 88гх

    9 0 Отговор

    До коментар #95 от "ццццц":

    ТОЯ СЕ МИСЛИ ФОРЕВЪР ЯЪНГ. Или е на държавна ясла, или е е към някоя фондация, асоциация, ... Я, го прати счетоводител у някоя частна фирма на ниски осигуровки и виж как ще смени плочата.
  • 110 Вулджев

    10 0 Отговор
    Като му прочетеш фамилията и ти е ясен. Таа, Вулвов, що не си професор, бе. Ааа, още не ти е пораснала брада. Тогава що плещиш глупости.
  • 111 pbdan

    4 2 Отговор

    До коментар #103 от "Пенсионер с таван":

    Таванът не е "турен" сега летецо. Отдавна е. Беше и доста по-нисък. Имаше банкери с пенсии 10 пъти по-големи от твоята. Сега ще отпадне с отпадане на правото за 3г. преди 1997г. за осигурителен доход. Тогава ОД не беше ограничен и оттам огромните пенсии.

    Коментиран от #118

  • 112 88гх

    4 3 Отговор

    До коментар #107 от "Психиатър":

    Номенклатурчиците получават високи пенсии без да работят. Хората от частния сектор са прецакани.

    Коментиран от #114

  • 113 Енгелс

    4 6 Отговор

    До коментар #107 от "Психиатър":

    Социализма е хуманен обществено-политически строй. Строй с човешко лице. Затова хората с тъга си спомнят за него. Имаше справедливост, сигурност и светло бъдеще за милионите хора на труда. Нямаше бедни, а думата "клошар" беше непозната. Такива нямаше. А, сега радвайте се на светлото капиталистическо бъдеще. Нали това искате.
  • 114 Енгелс

    3 1 Отговор

    До коментар #112 от "88гх":

    Пишеш глупости.
  • 115 Мииии

    4 3 Отговор

    До коментар #107 от "Психиатър":

    Ти от четвърти км дращиш, нали. Абе, оградата ви е паднала, като си толкова в час какво правиш още там. Бегай към НС да им даваш акъл.
  • 116 незнайко

    6 3 Отговор
    Абе Господинчо, ти баба и дядо имаш ли ? Може би те са от Хайлайфа и получават по 1000 лева пенсия !!! Какво правим с парите 1.5 милиарда които ББР е раздала на 6 човека ???
  • 117 МАЛКА пенсИЯ

    4 0 Отговор
    Цианкалият,не е ли по-евтин,ДА НИ ГО ДАДЕТЕ,КАТО ДОБАВКА,КЪМ ПЕНСИИТЕ?Сичко ще се оправи,нама да има дупка,а и ПЕНСИОНЕРИ.Решава се проблема,еднъж,за винаги.
  • 118 Пенсионер с таван

    2 3 Отговор

    До коментар #111 от "pbdan":

    Мене ме интересува, моята пенсия която държавата измислила в размер 1840. Защо трябва да бъда наказван запаси други хора,
  • 119 Пенсионер с таван

    3 4 Отговор
    Мене ме интересува, моята пенсия която държавата изчислила в размер 1840 лева. Защо трябва да бъда наказван заради други хора.

    Коментиран от #125, #163

  • 120 ДЖОТО

    6 0 Отговор
    АБЕ КЕЛЕЖ,КОЙ ТИ КАЗА,ЧЕ РАЗБИРАШ ОТ ИКОНОМИКА?А ЗАПЛАТИ ОТ ПО 38000 ЛЕВА,КАКВО Е БЕ СУКАЛЧЕ?А КРАЖБИ ОТ МИЛИЯРДИ,КАКВО Е?ДА ХОДИШ ДА СИ ВЗЕМЕШ ОТ ДАСКАЛИТЕ,КОИТО СА ТИ ДАЛИ ДИПЛОМАТА?
  • 121 Сиса

    5 1 Отговор
    Това детенце явно няма баба и дядо и не знае за какво става въпрос
  • 122 27 Кабел?? Тези с най ниските пенсии не

    3 4 Отговор
    Получиха 120 лв, Официално бяха излъгани от Сачева и Борисов!! Бяха Излъгани!! 1,2-13 мил най бедни пенсионери не получиха 120лв,а Излъгани!! Получиха тези пари тези с пенсии между 300,01лв и 369лв!!! Около 200хил пенсионери, Тези с най ниските от300 лв Бяха Излъгани Пртедизборно от ГЕРБ!!!
  • 123 аз съм Веска

    3 0 Отговор
    ГОСПДИН ИКОНОМИСТ , АКО ИМАТЕ СОБСТВЕНО ГОЛЯМО ПРЕДПРИЯТИЕ , ЩЕ ИЗГОТВЯТЕ ЛИ БЮДЖЕТ .
    АКО ВИ СЕ ВИЖДА ГРОЗНА ДУПКАТА В БЮДЖЕТА , УНИЩОЖЕТЕ НЕ ДУПКАТА , А БЮДЖЕТА .
  • 124 ЧИЧО ОТ СЕЛО

    0 3 Отговор
    ПРАВ Е ВУЛДЖЕВ, ПАРИ ЗА ПЕНСИИ, ЗА ЦИГАНИ, ЗА МАЙКИ С БОЛНИ ДЕЦА, ЗА КОРОНАТА, ЗА УЧИТЕЛИ, ЗА ПОЛИЦИЯ, ЗА ПАРТИИ, А ХОТЕЛИТЕ ПРАЗНИ, ЧУЖДЕНЦИ ЙОК, БИЗНЕСА БОКСУВА, УПРАВНИЦИТЕ - СЛУЖЕБНИ? ВЪРВИМ КЪМ ЗЛЕ! БОРБАТА БЕШЕ ЕДНИ ОЛИГАРСИ ДА СМЕНЯТ ДРУГИ, А НАРОДА СИ ГИ ИЗБИРА ПО СЛАДКИ ОБЕЩАНИЯ И ПО ЧАЛГА ПЕСНИ?
  • 125 pbdan

    4 2 Отговор

    До коментар #119 от "Пенсионер с таван":

    Не си само ти наказания. До края на 2021г. ще съществуват двете методики за изчисляване на пенсията - нова и стара. След това ще отпадне старата методика, а с нея и тавана на пенсиите(надявам се). От 1.09.2021г. влизат нови промени в КСО и там ще видим какво са измислили още.

    Коментиран от #129, #132

  • 126 оня

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "Реалист":

    Купуват акции на градус:))
  • 127 ФАТМАКА

    1 0 Отговор
    ПАРИ НЯМА - ДЕЙСТВАЙТЕ!
  • 128 Факт

    4 0 Отговор
    Нали премиера на Гърция в най-голямата криза за страна от ЕС каза: "Никога заплатите и пенсиите в Гърция няма да са както в България и зашлеви Европейска плесница на Борисов.
    После Румънците надчислиха пенсиите за миналата година с 45% а предихната с 15% - те не се продъниха...
    Обикновен глупак Георги Вулджев- бих казал аз!
    Не икономист, мекере!
  • 129 Юрист

    2 3 Отговор

    До коментар #125 от "pbdan":

    В правото няма колективно наказание. Наказанието е винаги индивидуално. Не пишете глупости.

    Коментиран от #135

  • 130 Реалиста

    8 0 Отговор
    Тоя от къде се пръкна?Не се е бръснал още, много умен го раздава.Не си разбрал още голобрадко, кой продънва бюджета.

    Коментиран от #133

  • 131 ЧИЧО ОТ СЕЛО

    5 1 Отговор
    КАК ЩЕ ИМА ПАРИ, КАТО ИМА ИЗНЕСЕНИ 60 МИЛИАРДА В ОФШОРКИ ОТ НАШИТЕ ОЛИГАРСИ, ПАРИ ОКРАДЕНИ ОТ НАРОДА, ОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ И ОТ ДЕЦАТА НИ? КАК СЕ ТРУПАТ МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ АКО НЕ Е ЗА СМЕТКА НА РАБОТЕЩИТЕ И ПЕНСИОНЕРИТЕ? КОЙ Е СТАНАЛ МИЛИОНЕР С РАБОТА И ОТ ЕДНА ЗАПЛАТА? СЛАВИ ТРИФОНОВ ЛИ? А КОЙ ГО ДЪРЖА 20 ГОДИНИ В БТВ? БЕЗ "ОБАДИ СЕ НА ПРИЯТЕЛ" НЕ СТАВА!
  • 132 Пенсионер с таван

    2 1 Отговор

    До коментар #125 от "pbdan":

    Големи глупости си написал. Несериозно е.

    Коментиран от #134

  • 133 Откъде

    5 0 Отговор

    До коментар #130 от "Реалиста":

    ги вадите такива,като този неграмотни и тъпи. 100 милиона за пенсионерите прдънват бюджета,а милиардите за ненужни оръжия не го продънват.
  • 134 pbdan

    3 1 Отговор

    До коментар #132 от "Пенсионер с таван":

    Влез в сайта на НОИ и не обвинявай мен, че пиша глупости. Колективно наказание няма както казва юриста , но има лошо законодателство засягащо всички, особено някои. Има и лоши държави в които всички с малки изключения са наказани. Има и добри държави където социалната помощ е колкото няколко твои пенсии без таван.

    Коментиран от #147

  • 135 pbdan

    4 2 Отговор

    До коментар #129 от "Юрист":

    Пенсионера с таван го приема като лично(само него засягащо) наказание. Нека да го наречем не колективно, а 100 000 пенсионери индивидуално наказани с таван на пенсиите.

    Коментиран от #144

  • 136 ...

    0 0 Отговор
    В спора има винаги две страни, за, и, против,., явно трябва ви арбитър в случая. Относно високите пенсии на пенсионерите, да сте работили и учили, а що се отнася за младите, не ги щадете, работят лично казани от тях преди 10 г ГЗ, след това си имат техни хора рода фирми, а 3 ден са строители, 2 монтьори, 1 на държавна хранилка в ГЗ. На 38 г са с няколко къщи ,жена ,деца, нищо че не знаят преди изпит какво е висша математика на село университет, а показва лисче със решени задачи. Има толкова много проблеми, а 50 лева за някои са много, за други малко. Няма болници, няма специалисти, няма онкодиспансери във всеки град, а и те на възраст, патолозите над 80 и така нататък и така нататъкняма, с 50 и без 50 в онко, очно и сие операции, лъчетерапуи и сие си плащат пенсионерите и добре, че децата им са на запад ми бяха споделяли преди години идвсйки от други градове, превоз, подвеждаща статия. Има много други неща за решаване, а на младите с връзки да им кажа, че не всичко, което хвърчи се яде. Стягайте се да се работите, че като гледат ромите, мохамеданите млади също някои и българи и турчета млади повече им се живее.. Коли, жигари, кафета, гости всеки ден, не че ми трябва. Има хора от костово свикнаха на немотия, на много поднесени от 32 гидини неща, но живитът на младите продължава и е редно да се замислят. На запад раждат, но държавата.. Или и вие желаете същото, но бедна ми Бг. Ха дано, но надали ще стане България като Белгия и др западни да мисли за бебетата
  • 137 Само така

    2 4 Отговор
    Спирааай петдесето лв Нали за това изгонихме Бат Бойко да върнем справедливоста
  • 138 Vali

    5 0 Отговор
    Това голобрадо ,а и тъпо същество не вижда по далече от носа си ! Не трябват подаянията на пенсионерите от 50 срамни лева ( това са джобни пари , не стигат и за лекарства ). Гербаджийската хунта замрази пенсиите през първия си мандат и от 2008 г. няма преизчисляване , с което обрече хората на смърт от недоимък( и нищо не се променя дори и сега) .Да се говори за 50 мижави лева на фона на заплати на калинки , от по 38 хиляди , увеличение на заплатите на търтеите с 30% , заеми за олигарси от стотици милиони и пладнешкия грабеж ( дори на пенсионния фонд) е арогантно и цинично !!!Марш мърльо да си доучваш основни понятия , не да правиш улични анализи...
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Сега си спасчо

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Спасов":

    То има лесно, когато станеш Спасов и си в пред пенсионна възраст, се гръмни.
  • 141 Урааа

    1 2 Отговор
    Стоп Спирай парите Тези подаяния от 50 лв веднага да се спрът

    Коментиран от #149

  • 142 Хасан

    2 1 Отговор
    С 38 000 лв заплата не са тежест за бюджета но 50 лв или 1,65 лв на ден ..една баничка и боза са тежест !???
  • 143 комунист

    1 1 Отговор
    Спирааай Другари Парите развращават човека Какви са тези лигавщини за пенсионерите
  • 144 Юрист

    4 2 Отговор

    До коментар #135 от "pbdan":

    След като държавата е зчислила и посочила право на получавана пенсия 1840 лева, тя е длъжна да плати сумата на пенсионера. Другото е приказки.
  • 145 Спирааай

    1 0 Отговор
    Не щеме ний богатство Не щеме ний пари Искаме свобода с човешки правдини

    Коментиран от #148

  • 146 е браво

    1 1 Отговор
    Много неща искам да напиша, но не мога от смях. Дори не от смях през сълзи, какъвто би трябвало да е смехът, когато човек прочете казаното по-горе. Смея се и не мога да се спра. Чисто, звънко и от сърце. Не знаех, че го мога. Ех, Боже, не спираш да ме удивляваш .

    Коментиран от #150

  • 147 Юрист

    4 3 Отговор

    До коментар #134 от "pbdan":

    Пишеш глупости. Разбира се, че наложеният таван на пенсиите, представлява КОЛЕКТИВНО наказание на отделна група хора от обществото. В случая, тази група са пенсионерите. Това е анахронизъм в правото.

    Коментиран от #151

  • 148 Христос

    3 0 Отговор

    До коментар #145 от "Спирааай":

    Ще го получиш в другият свят.
  • 149 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #141 от "Урааа":

    Този е провокатор.
  • 150 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #146 от "е браво":

    И какво толкова му е смешното? По скоро тъжно, та няма накъде.
  • 151 pbdan

    3 1 Отговор

    До коментар #147 от "Юрист":

    Ти пишеш глупости. Нали няма колективно наказание? Защо го увърташ като адвокат? Само вие можете да казвате кое може и кое не. Та и за максималната пенсия - държавата била длъжна. Тя за колко други неща е длъжна, но не го прави. Например пряк избор на окръжни и по-нагоре прокурори и съдии.

    Коментиран от #152, #154

  • 152 Юрист

    3 3 Отговор

    До коментар #151 от "pbdan":

    Точно така, в правото няма колективно наказание. Наказанието е винаги индивидуално. Както казах, в случая наложения таван е анахронизъм в правото. Таванът представлява колективно наказание на отделна група от обществото. В случая, това са пенсионерите. Жалка работа.

    Коментиран от #153

  • 153 pbdan

    4 1 Отговор

    До коментар #152 от "Юрист":

    В 111 и 125 съм го обяснил, ползвайки справки от НОИ. Техните закони и стотиците поправки и допълнения правят КСО практически неразбираем от повечето хора включително и техните специалисти.

    Коментиран от #155

  • 154 Адвокат

    3 3 Отговор

    До коментар #151 от "pbdan":

    Колегата ти обяснил нещата, ама ти не вдяваш. Не ние, а Законът казва, какво да бъде. В случая нещата са прости. Въз основа на представени документи, държавата е посочила пенсия в размер 1840 лева. Това означава, че пенсионерът следва този размер пенсия да получава. А, не да бъде ограничаван с някакъв си измислен таван, което е противоконтитуционно. Несериозно е
  • 155 Адвокат

    3 3 Отговор

    До коментар #153 от "pbdan":

    Беше ти обяснено. Таванът на пенсиите е незаконен акт. Наказана е отделна група хора от обществото. Властта знае това, но се прави та дръж ми шапката. Така и изнася.
  • 156 Istinata

    0 0 Отговор
    И бабата фризьор посригваща у дома и тя да спре моята Нинова 50 лева. Само да не посмеете, че виж ви Умъскарила. По-добре си дай 10 лева.. От 50 стават 40 другарке Нинова, 40 лева памперси и ето ти бойко 50 лева. Ако не нека ви миришат в автобуси на urina. Bg
  • 157 Ххх

    0 1 Отговор
    И стига с тия адвокати и нои, нап. Законите непрекъснато се променяха в пилза на управлявашите 32 години. Умните мристи бяха по ТЖ, в омолия, район, региони цели приемаха на годината само ДВАМА, получаваха текеграми 1968,70.. Приет сте Право, СУ, право и Икономика Свищов. Без връзки, а със знание другарю Борисов и всички горе. Не отнасящи се за всички де. Но и умен да си в Бг не става, но на запад турчина, помака завършил в Германия и никой не го оита, на конкурс и така в Нои полупава 9000 евро. Оправиха се, но не и умните. В повечето случаи юристи, юрисконсулти, съдии, председатели на окръжни и районни, добре че им върна костов от реституции. Оправия няма, по точно у свети Петър по вероятно, а и са там горе вече повечето. Дай Боже новите нещо повече да построят от живковото
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Сокоизтисквачка

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тъй тъй":

    Какво да го коментираме този? Вижте, че му тече още соса от носа, но вече коментира национални икономически проблеми!
  • 160 Шаран БГ

    0 1 Отговор
    Не е нормално да се раздават 50 пари на ВСИЧКИ пАнсионери. Този, който получава например 1000 лева , " бай ти Пенчо" е 1/20 от месечния му допинг, а на 310 левовата "тежест" на НОИ е 1/6 от пенсията му ........
    И къде е логиката 50 кирливи левчета да получават и "прима барелините " с по 1400 , че и кусур, месечни пенсии ?? Макар аз да съм убеден, че "най-много" на тях са нужни....... !!! Ако не вярвайте - попитайте когото си искате от тях .
    Социална справедливост не може да се постигне напълно никога, ама и нашата тъпотия я няма никъде в нормална държава. Е ли възможно човек с труд / какъвто ще да е и осигуровките му да са по-вече от минимални/ от 45-50 години за тази държава, да получава на 75 -годишна възраст толкова пари от благодарното Общество за труда му, колкото човек, който няма и ден трудов стаж ??!!??.
    Или държавниците чакат дъртаците, строили Проходът на Републиката да измрат, колкото се може по-бързо, че да му олекне на този БЮДЖЕТ най-после....... Бонусите, премиите, 14-тите заплати са в реда на нещата за държавните чиновници, нали г-н Том. Дончев ???!!!

    Коментиран от #162

  • 161 100perа

    4 0 Отговор
    Абе, от икономическа гледна точка не е ли най-изгодно направо да бъдат евтаназирани пенсионерите, а г-не? Навършваш 65 години и - евтаназия. Ще се решат маса проблеми на фиска, здравеопазването, жилищни проблеми... Абе направо ще процъфтим, а г-не?

    Абе от къде ви намират такива малоумници бе! 2/3 от пенсионерите са под средната пенсия и доста под нивото на бедност от 451 лева на месец! Тези 50 лева разбира се са подигравка с хората, но все пак им помагат да оцелеят някак си.
  • 162 100perа

    3 0 Отговор

    До коментар #160 от "Шаран БГ":

    Преди да пишеш такива неща, вземи да прочетеш малко - не вреди.
    Максимална пенсия у нас през август 2020 година са получавали едва 42 088 човека. От пенсионери общо около 2 146 000. Това са официалните данни. Това е "капка в морето" Дори и изобщо да ги лишат от пенсии тези 48 000, няма да се отрази на масата пенсионери.
  • 163 дърта комуняга

    3 4 Отговор

    До коментар #119 от "Пенсионер с таван":

    абе и тавана да ти дадът, пак ще се наредиш на опашка пред военния Стол за безплатен обяд и вечеря , знам ва що за гладници и ненаситни сте ОЗ-тата

    Коментиран от #164

  • 164 Пенсионер с таван

    4 3 Отговор

    До коментар #163 от "дърта комуняга":

    Нищо не знаеш,само лаеш. Никога не съм се редял на опашка пред военният стол, защото никога не съм бил военен. Пенсионирах се, като летец от БГА "БАЛКАН" пилотиран ИЛ-62, ТУ-144 и ТУ-154. Виждам, че си неграмотен.
  • 165 рапона

    1 0 Отговор
    Срамно е това което твърдиш момче!Ние нямамаме релна икономика!бюджета се прави да се нарушава в повечето случай!
  • 166 Иват

    2 0 Отговор
    До коментар #150 "Гост"

    Прочети бавно и ще разбереш . Човекът се смее на това, че едно пале, с не поникнала все още брада, си позволява да прави такива генерални изводи. Смее се и аз ще се смея, но и ще попитам - кой дава думата на децата от последната група на детската градина? Ами смешни предложения има този "велик анализатор" за злощастните 50 пенсионерски
    лева. Явно неговите баби и дядовци са приватизатори или реститути.
  • 167 РАДЕВ ДРЪЖ

    0 0 Отговор
    АМИ ВАДЕТЕ ОТ ДЖОБА СИ КАТО БОЙКО И ПАК КРАДЕШЕ А ТЕЗИ 50 ЛЕВА ЩЕ СЕ РАЗДАВАТ ОЩЕ БАЯ ВРЕМЕ ЩОТО НОВО ПРАВИТЕЛСТВО СКОРО НЕ СЕ ОЧЕРТАВА !..... ИНАЧЕ АЗ БИХ ГИ СПРЯЛ ВЕДНАГА И ЩЕ ТОПЯ БОЙКО ЧЕ ГИ Е ОТКРАДНАЛ И РАЗДАЛ - КОЕТО СИ Е И ИСТИНАТА !
  • 168 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор
    Ако инженерите бяха калпави като икономистите, досега да сме се затрили от злополуки и аварии.
  • 169 Aндонов

    0 0 Отговор
    Умнико,ела ти да живееш със 200 лв и тогава говори.Сигурно закуската ти струва толкова.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове