Last news in Fakti

18 Май, 2021 09:32 3 621 29

Две болници отказаха прием на майка с дете в тежко състояние

  • болници-
  • прием-
  • майка-
  • дете

Детето е било с 40 градуса температура

Две болници отказаха прием на майка с дете в тежко състояние - 1

Майка сигнализира, че две болници отказват да приемат 9-месечното ѝ бебе в тежко състояние, съобщава NOVA. През нощта детето ѝ е било с 40 градуса температура, сатурация под нормата и не е можело да диша нормално. Жената е отишла спешно първо в "Пирогов", а после и в "Александровска" болница, като и от двете лечебни заведения са отказали прием. В крайна сметка детето е прието във Втора градска болница, където е и към този момент.

"В момента синът ми е в стабилно състояние. На 12 май той, без никаква причина, вдигна температура 38-39 градуса. След преглед личният лекар установи, че той има бронхит и ни изписа лекарства. Часове по-късно обаче детето ми вдигна 40 градуса температура, която първоначално овладях, но след това температурата отново се вдигна", разказа майката на детето Арша Йорданова.

Притеснената майка решава да се отправи към спешния кабинет на "Пирогов", където детето е прегледано, но е пренасочено към "Александровска" болница поради липса на места. От "Пирогов" отговориха, че детето е било с остър бронхиолит и му е предписана хоспитализация.

"В "Александровска" болница лекарката прегледа детето по-неглижиращо и ми каза, че нищо му няма. Изписа ни лекарства и ни изпрати да се лекуваме вкъщи. Детето беше с предгърчови тикове", сподели майката.

От болница "Александровска" заявиха, че по време на прегледа детето не е било за хоспитализация. След посещението в лечебното заведение родителите се отправят към Втора градска болница. Там детето е прието в много тежко състояние и със затруднено дишане. Веднага е поставено на кислородно дишане.

"Лекарите тук ми казаха, че ако не бях дошла навреме, детето нямаше да е живо. Благодарна съм на целия екип за голямото внимание. Има много добри доктори, но има и някои, които неглижират всеки пациент", смята Арша.

Бебето ѝ ще остане за лечение в болница още няколко дни, след което ще бъде изписано. А Арша ще подаде жалба срещу болниците и ще търси правата си.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инсинуации

    6 34 Отговор
    Долна лъжа отказала е хоспитализация после се е уплашила

    Коментиран от #8, #26

  • 2 Майна

    44 4 Отговор
    ВИЖДАТЕ ЛИ КАКВИ ,,ЛЕКАРИ,, ИМА , НА КОИТО НИ ПРИЗОВАВАТ ДА БЛАГОДАРИМ! ПОЗОР!!!
  • 3 Бял чиляк

    45 0 Отговор
    Детето не е ром, иначе щяха да го приемат веднага...
  • 4 БялаКраставица

    34 0 Отговор
    ХОРА НЯМА, ХОРА ТРЯБВАТ, ЧОВЕЦИ!!!!!
  • 5 БялаКраставица

    8 15 Отговор
    НЕ СЪДЕТЕ, БЕЗ ДА ЗНАЕТЕ ИСТИНАТА!!!!!!
  • 6 русенец

    39 0 Отговор
    И това е в София. Познайте как е в колониите на София, където няма и една болница или е максимум една.
  • 7 Българка

    42 3 Отговор
    От "Александровска" болница ще се наложи много да обясняват- за непрозрачни харчове, за този отказ, за това, че се съставят документи с невярно съдържание като протоколи от съвещания на борда, които изобщо не са се състояли. И много ми е интересно как бившият й директор Костадин Ангелов, който не може качествено да управлява една болница, стана министър на здравеопазването?
  • 8 пращиш

    35 1 Отговор

    До коментар #1 от "Инсинуации":

    от мозък. Една майка отказва хоспитализация в две престижни болници и от кеф се е отправила към Втора градска! Написа едно нищо!
  • 9 Народът на Бг

    37 4 Отговор
    Тая Мутра борисоф Унищожи цялата държава!
    Пирогов е Специално за Спешни случаи и има Огромен бюджет, който обаче отива да пълни шкафчета и сметки на гербефската Мафия, а не да лекува Хората!
  • 10 пипи

    31 1 Отговор
    Имахме същия случай преди 6 години с големия. Подритваха ни като топка от болница в болница... А детето едва го стабилизираха после в частна болница...
    Тогава започнах да разбирам защо някъде хората не издържат и посягат на лекари. Без да го оправдавам по никакъв начин, но ние имахме възможността частна болница...
  • 11 Чип и Дейл

    24 2 Отговор
    Пак Александровска болница!
  • 12 директорите

    22 1 Отговор
    и на двете болници с писмени обяснения по случая. Балтов много се задържа в "Пирогов". Иначе живее с Нина Чилова, която беше министър на културата в правителството на Симеон Сакскобургготски и се "прослави" с няколко гафа, един от които беше, че любимият ѝ "композитор" е Златю Бояджиев :)
  • 13 Bayondzy

    20 3 Отговор
    За тия които не са се сблъсквали е добре да знаят, че болница Пирогов е един голям Кенеф. Бездушие, алчност и нагла простащина, нищо общо с това, което ви убеждават от тиливизора

    Коментиран от #18

  • 14 пройчо

    7 2 Отговор
    2 МБАЛ е добра...Наистина добра.

    Коментиран от #19

  • 15 Fate

    18 2 Отговор
    Вероятно и двете болници вече са усвоили средствата за лечението на детето
  • 16 Събуди се

    13 2 Отговор
    Оставка ‼‼‼‼‼‼
  • 17 Къде е Радев

    10 18 Отговор
    Да поеме отговорност.стига с юмручетата.

    Коментиран от #20, #24

  • 18 помниш ли

    27 1 Отговор

    До коментар #13 от "Bayondzy":

    как през 2017 човек беше блъснат от кола на метри от входа на Пирогов, но никой не излезе да му помогне, а накараха близките да се обадят на 112. Балтов тогава каза, че нямало причина екип от спешна помощ да излезе извън болницата, защото инцидентът е бил извън болницата. "Извън болницата", на метри! Медицинска етика, Хипократова клетва, няма такова нещо!

    Коментиран от #22

  • 19 защото

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "пройчо":

    доц. д-р Стефан Узунов е истински лекар и създаде отличен екип. Един от малкото директори, които не източват касата и намали загубите на болницата за нула време.
  • 20 защо пък

    13 2 Отговор

    До коментар #17 от "Къде е Радев":

    Президентът?! Ти с акъла си ли си!
  • 21 Охо Бохо

    3 9 Отговор
    Внукът ми беше е същото здравословно състояние, след което се оказа, че е с вирусна пневмония, но за щастие в Пирогов нямаше проблем за приемане. Е там нещата не бяха на ниво, но това е друг въпрос, за щастие всичко се оправи. Интересно защо са отказали, а и дали тя първо не е отказала, защото и при внук ми така, но до входа на болницата, след което бързо са приели. Та и тези родители първо отказ после ~олелее детето!
  • 22 Меги

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "помниш ли":

    Същият този Балтов заедно с Ангелов лично заминаха за Разлог , когато стана инцидента с Каролев. Нищо лично ,но не мерят с един арщин.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 няма логика

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Къде е Радев":

    Защо Радев? Къде е Гешев да ги закопчае всички тези нагушили се "доктори" от копанката на Бою.
    Едно от най-големите престъпления на Борисов е , че изцяло срина здравната система в България. Но , неговите любими внуци с които ни занимава по фейса не са напъждани от болниците с по 40 градуса температура и затова алчната му тиква никога няма да разбере положението на обикновените хора.
    Този заслужава да живее дълго , но с 300 лв. пенсия от които 50-60 лв. за лекарства , да се реди по опашките пред лекарските кабинети , да го обслужват "хуманно" ( да го навикват , да виси по стълбите на болниците ...) и тогава ще разбере какво е постигнал с управлението си. Като бонус ще му подарим един голям телевизор, та да гледа следващия Премиер , който да се хвали ежедневно за високите постижения в строежа на фалшиви магистрали.
  • 25 Манафоглу

    3 0 Отговор
    Какви са тия болници дето ги цитирате бе. В колонията няма болници отдавна има само Търговски Дрежества ООД. Докато тези морги не бъдат поети от държавата и не се въведе независима външна акредитация за упражняване на профедсията нещата ще стават все по лоши.
  • 26 Ало

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Инсинуации":

    информиращия, докажи го!
  • 27 Соломон

    0 0 Отговор
    Ще говоря от позицията на родител, който е минал през цялата здравна система от 2003г. до сега .
    В годините анализирах, цялата здравна система и разбрах , че тя реално въобще не е реформирана до ден днешен .
    Наливат се едни пари в здравната система , да ни замажат политиците очите , но реално повечето средства са за заплати на персонала на Болниците . Това се е превърнала в бездънна яма която само гълта и като влезете в Болница разбирате ,че реално сте в Европа само по документи и сте попаднали в една бъркотия . Имаме прекрасни специалисти но и те вече им е писнало от уж реформи който водят до влошаване на нещата в Болниците .
    Албания ни задмина господа Български политици . Магистрали уж чисто нови и хоп се рушат още в началото , защото независим контрол няма и всеки бил на някого човек и така се покриват Мафиотски нещата .
    Рибата се вмирисва от главата . Рибата е властта ,не визирам Бойко , но всички са обвързани като свински черва , няма справедливост и така се разпада Държавата.
    Не можаха да построят даже една чисто нова Педиатрия на подходящо място и се опитаха да кажат, че стара сграда в двора на Александровска болница била подходяща за Педиатрия. Подходяща за политиците който крадат от нашият народен финансов ресурс. Ще ви насоча вниманието ,че реално политиците продадоха много Военни имоти на този онзи от техните си ,защото не им трябвали вече . Точно там можеше да се отдели огромно едно военно огромнно имотче за нова Педиатрия.
    Защо тря
  • 28 Лекари е България

    0 0 Отговор
    Те хората затова измират, от чудесната лекарска помощ която се предлага. Пази Боже да не закъсаш до Болница в България, че влезеш ли то Свети Петър първи ще те посрещне.
  • 29 До Охо Бохо

    0 0 Отговор
    Сега разбрах, че си д ъ р т а и затова не можеш да си измислиш сама име, фантазията ти вече не сработва, та затова крадеш чужди. Дано поне мисълта ти да сработи, за да разбереш, че болниците са претъпкани. Много отделения са с ограничена леглова база, защото леглата са прехвърлени в Ковид отделенията. Майката не лъже, нито Пирогов са виновни, че нямат места. Нямаме подсигурено качествено здравеопазване, а системно унищожавано и ограбвано през последните 12 години
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове