Last news in Fakti

18 Май, 2021 15:27 1 753 35

Президентът: Увеличеният бизнес интерес към инициативата „Три морета“ свидетелства за потенциала на региона

  • румен радев-
  • три морета

България гледа отвъд географските и времеви граници в региона, за да намерим интелигентното развитие на проектите в инициативата, заяви президентът Румен Радев

Президентът: Увеличеният бизнес интерес към инициативата „Три морета“ свидетелства за потенциала на региона - 1
Снимка: БГНЕС

Благодарение на обединените усилия на 12-те държави между Черно, Адриатическо и Балтийско море инициативата „Три морета“ създава възможност за икономически растеж, свързване на страните, социално и икономическо сближаване. С политическо лидерство и съвместните действия на бизнеса и неправителствения сектор можем да подобрим стандарта на живот на хората в региона. Това заяви президентът Румен Радев, който откри международна конференция, посветена на възможностите за финансиране от Инвестиционния фонд на инициативата „Три морета“.

Държавният глава заяви, че засилването на инвестиционния фонд към „Три морета“ и привличането на инвестиционен съветник към него (Amber Infrastructure Group) отбелязва преминаването на инициативата от политическо говорене към реални действия. Бизнесът е ключов участник, отбеляза Румен Радев и допълни, че расте интересът към инициативата от различни държави от цял свят, което се основава на големия потенциал на региона ни.

България гледа отвъд географските и времеви граници в региона, за да намерим интелигентното развитие на проектите в инициативата, заяви президентът Румен Радев по повод приоритетите на българското председателство на „Три морета“. По думите му, трябва да се търсят нови възможности за напредък на региона и това е причината България да покани Гърция като гост на срещата на върха „Три морета“, която страната ни ще домакинства тази година в София. Трябва напълно да обезпечим свързаността по линията Север-Юг, а през границата ни с Гърция преминават важни транспортни, енергийни и дигитални връзки, заяви Румен Радев и посочи, че регионът трябва да се възползва от потенциала на пристанищата и терминалите за втечнен газ в южната ни съседка.

Президентът акцентира и върху друг основен приоритет на българското председателство – свързаност в областта на науката, образованието, технологиите и иновациите. „Необходимо да се търсят интелигентни решения с хоризонт отвъд следващите 20-30 години. Следващата стъпка е да работим с младите хора и да свързваме организациите и институциите, които се занимават с иновации“, посочи президентът, като подчерта, че подходът трябва да е насочен към интегрирането на иновативни решения в сферата на транспортната, енергийната и дигитална свързаност, като се мобилизира човешкият капитал и бизнесът. Президентът отбеляза и значението на укрепването на връзката на инициативата със стратегическите ѝ партньори - САЩ, ЕК и Германия.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТтТ

    20 21 Отговор
    От теб бягат инвенститорите, като дявол от тамян!

    Коментиран от #22, #27

  • 2 така така

    26 15 Отговор
    Къде го видя тоя увеличен бизнес интерес бе Раде??
    Ти май от вас не си излизал скоро.
  • 3 ммм

    15 12 Отговор
    e ся ще понабягат тъпаците да кажат "най-добрия президент".
  • 4 КОТарАК

    27 4 Отговор
    тая инициатива и за децата е ясно , че е насочена срещу Русия . създава се отбранителен пояс , разделящ запада от нея. икономическите ни дивиденти са много съмнителни , най-много да се провеждат по няколко военни учения в годината в тази зона.
  • 5 БАЙ Х@Й ‼

    20 2 Отговор
    Това си е преместване "ЖЕЛЯЗНАТА ЗАВЕСА" хиляди км на изток ‼‼‼‼‼‼
  • 6 ГОЛА ВОДА

    19 3 Отговор
    РАДЕВ,РАДЕВ НЕ СЕ БОРИ ЗА ТРИ МОРЕТА, А НИ ВКЛЮЧВАЙ В ПЪТЯ НА КОПРИНАТА ЛОНДОН-ПЕКИН ТАМ Е ХЛЯБА И НОЖА. МЕЖДУКОНТИНЕНТАЛНАТА ВРЪЗКА ЛОНДОН- ПЕКИН ПО СУША И МОРЕ. ИМАМЕ ФЕРИБОТИ. ВОЙСКИТЕ НА ТУРЦИЯ ТРЯБВАШЕ ДА ПРЕМИНАВАТ НАТОВАРЕНИ НА ВАГОНИ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ А НЕ НА СОБСТВЕН ХОД.
  • 7 еничари

    18 4 Отговор
    Единственият интерес към България ще дойде от руските стратегически ракети.
  • 8 7789

    9 8 Отговор
    ФАТМАК
  • 9 От Чужбина

    13 4 Отговор
    Мустафата ,нещо много активна в последно време?
    Дрема 2 години , ходи на" сафари" с Бойко ,
    но "от там заек не изкочи",
    промяна в шофьора на "сафарито" не видяхме?

    Явно е сега , че с умни и интелигентни българи ,
    държавници,
    по- добър резултат се получава?

    Коментиран от #21

  • 10 8888

    11 6 Отговор
    ФИГУРАНТ
  • 11 Брендица

    14 7 Отговор
    Радев мишок, Бойко го прецакаха. Сега си ти наред! БЪЛГАРИЯ е на 3 морета. Чети охлюве. Имаш 1 главна задача-вън от НАТО и да изриташ американските бази у твоята губерния. Та така
  • 12 няма да стане

    15 3 Отговор
    Този проект е тотално отхвърлен от Германия,Франция,Итталия и Гърция.Останаха само източноевропейските измекяри.

    Коментиран от #16

  • 13 Бай Х.Й....

    13 6 Отговор
    Е, как само три морета.Моля ви Другарю Президент направете инициативата поне на три океана и две планети.😀😀😀
  • 14 мечти

    10 3 Отговор
    Мишлетата си правят сметката,ама кръчмарите ги няма.А те са в Москва и Берлин.
  • 15 Сандо

    17 3 Отговор
    Радев,кажи ИСТИНАТА,стига си ни баламосвал!Такива приказки вече 30 години ги слушаме,а падението на България няма спиране.Кажи ни кой какво ни е приготвил и за чий кеф ще ни жертват мърцина?
  • 16 яко ни лъжат

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "няма да стане":

    ВЕРНО Е ТЕ СА ЛАЕЩИТЕ ПСЕТА НА БАЙ ДЪН И ШОРОШ.
  • 17 Във връзка

    14 2 Отговор
    с този коварен акт имаме няколко въпроса към президента Радев:
    -Защо българският народ не бе информиран за провелата се среща?
    -Защо президентството и самия Радев не оповестиха взетите решения?
    -Защо Президентът на България, в която 80 % от населението е русофилско настроено, подписва декларация, в която Русия е посочена като агресор?
    -В съответствие с българския национален интерес ли е подписаната декларация?
    -В съответствие с българския национален интерес ли е конфронтирането ни с велика
    световна сила като -Русия, чиито ядрени ракети са разположени само на 500 км. от черноморския ни бряг?
    Драги американски агенте Р. Радев, Русия не ни е враг. Тя е наш вековен брат. А ти, заради личните си амбиции и зависимости, си на път да напишеш едни от най-черните и
    позорни страници в българската история.
    Радев, предателството ти е особено болезнено за нашия народ, защото ти, инфилтриран US-агенте на влияние, се изгаври с последната ни надежда, че в България, ей така от нищото, се е появила алтернатива на американския колониализъм, която ще спаси страната ни от унищожение. Уви!Ти се оказа поредният най-банален американски агент, сложен да управлява Територията в интерес на Вашингтон.
    Агент, добре подготвен и грижливо обслужван… докато не те инсталираха на такава позиция, на която да можеш да обслужиш задокеанските си кукловоди. Това е краят на каквато и да е
    надежда за мирна, независима и просперираща България. Оттук-насетне само чудо може да ни спаси. Сле

    Коментиран от #18

  • 18 Cлeд тoлкoвa

    12 3 Отговор

    До коментар #17 от "Във връзка":

    прeдaтeлcтвa cигурнo и Бoг ce e oтвърнaл oт нac, бългaритe!
    Ocтaвa ни caмo дa Му ce мoлим вoйнaтa дa нe прeминe в гoрeщa фaзa. Зaщoтo cлeд включвaнeтo в тoзи нoв Триcтрaнeн пaкт, бългaрcкaтa държaвa мoжe и дa нe oцeлee. Прeдният път Гeoрги Димитрoв и Cтaлин cпacихa тeритoриaлнaтa ни цялocт. Тoзи път oбaчe щe зaгубим вcичкo.
  • 19 Не им ли стига

    8 1 Отговор
    на американците, че от време оно българи им слугуват и учат на акъл? Някой да разкаже на Херо за Дан Колов, за Джон Атанасов, за главният конструктор на Боинг-българин, за откривателя на цифровият часовник-българин. Не им ли стигат централите Марица-Изток,които грабят парите на най-бедната нация?Какво да кажем за цената на 8 несъществуващи трошки-F-16, на 4 безплатни военни бази в които само господ знае какво крият и правят. Ама те не са виновни. Виновни са нашите предатели, които се продадоха на американците. За „какъв“ ни е това евроатлантичреско сътрудничество? Може ли някой да каже за послегните 30 години каква е ползата за България от „братското“ сътрудничество със САЩ? За подаянията на Сорос за умните и карсивите не ми говорете.
    РАДЕВ - НАЙ-ДОЛНО ПРОБНИЯТ ПРЕДАТЕЛ НА НАЦИЯТА!
  • 20 Има заповед

    7 1 Отговор
    на Портиера на американското посолство за спешен ремонт на транспортната инфраструктура на подмандатната територия – американските танкове и другата бойна техника са много тежки – М1 Abrams (Ейбрамс) е повече от 62,5 т, с дължина 9,83 м, шиpочина 3,65 м и виcочина 2,43 м. и транспортирането му през нашите мостове и тунели е много трудно.
    Ще плаща чичо на село..
  • 21 Мустафата

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "От Чужбина":

    превиква тези национални предатели, които ТЯ е назначила в Министерския съвет .
    Лакеите разбира се веднага са коленичили и верноподанически услужливо са заявили, че ще изпълняват НЕЙНИТЕ заповеди в точ .

    България не е независима Република а е под американско ИГО !
  • 22 Служебното

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "ТтТ":

    правителство беше обявено от ГЕРБ за „проруско“, но защо ли не се отчита в посолството на Русия, а на американския посланик Херо Мустафа.

    САЩ държат най-важните властови капии – министерството на отбраната, на външните работи и службите, които са филиал на ЦРУ.

    Коментиран от #35

  • 23 Бойко

    10 1 Отговор
    Рашков все още не се е срещнал с посланика на САЩ като министъра на отбраната Георги Панайотов и на външните работи Светлан Стоев.

    Посолството на САЩ обаче му изпрати послание с показните срещи – службите ще обезпечават „Триморие“ и „Defender Europe 2021“.

    Резидентурата на ЦРУ вече му даде знак – да не се занимава с отпуските на шефовете на службите, те имали заместници.

    Бойко Рашков няма как да удържи фронта, след като президентът Румен Радев дължи властта си на посланик Херо Мустафа, която организира протестите чрез „Сорос“, „Америка за България“ и „Демократична България“.

    Посланик Херо Мустафа в класически американски безцеремонен стил показа за няколко дни, че служебният кабинет като правителство на партньорска държава ще обслужва интересите на САЩ.

    Коментиран от #25

  • 24 ЧОЧО

    7 1 Отговор
    Огледалото на една държава са митниците ,пътищата и инфросруктората а ние какво имаме-идва чужденеца на гранитцата,искат му почерпка,тръгне из България,пита кога е свършила войната то дупка до дупка.Какви инвеститори да дойдат.Заради егото на двама генарали нищо не се прави само празни приказки.
  • 25 Продажникът

    7 2 Отговор

    До коментар #23 от "Бойко":

    Р.Радев назначи генерал Стефан Янев, който смени генерал Бойко Борисов.

    Хунта, но на Пентагона и протекторат на САЩ.

    Кой ще свали от власт американската Хунта?
  • 26 БГ гражданин

    7 2 Отговор
    Евро-атлантически еничари са всички предатели на България не зависимо от ранг и титли.
    Важното е служиш на чужди интереси, да предаваш и продаваш България.

    Главно качество е да си подлизурко и ибрикчия независимо дали си премиер лазещ пред Господарката, министър или пишман Генерал, Тиква, Пъпеш или президент къпещ се в три морета с опасност да се удави .
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 В Проданов

    9 3 Отговор
    1948-1989 г. са златните 40 години на съвременна България!
    „За четвърт век преход и еврочленство България се срина от 27-о на 59-о място в света по индекс на човешкото развитие. През 1990 г., когато за първи път ООН мери този показател, се дават данни за 1987 г., малко преди края на социализма. Тогава България има индекс 0,918 и е на 27-о място измежду 130 държави в света, поставена сред страните с най-висок индекс на човешко развитие. Това означава, че грижата за човека и съответно неговата свобода през предходните десетилетия е била успешна, защото по един комплексен показател страната се е оказала сред водещите в света. На първо място е Япония с индекс 0,996, на 19-о – САЩ с 0,961. От балканските страни само Гърция е малко преди нас – на 22-ро място, а от бившите социалистически държави – само ГДР (21-во място) и Чехословакия (25-о място) ни изпреварват. След нас са Югославия – на 31-во място, Унгария – на 30-о, Полша – на 33-то, Румъния – на 41-во, Южна Корея – на 34-то….
  • 29 Нацията мре,

    6 1 Отговор
    нацията изчезва и това е кармически обусловено да изчезнем, щом „назначаваме“ тази отпадъци за водачи. Та, където действат корумпирани и престъпни лидери, народът и нацията имат лоша карма – мор, катаклизми и заличаване. Самата Мустафа като предполагам мохамеданка също подлежи на наказание, ако действията и са насочени да ни заличава или да ни докарва такива водачи, които не са кармически правилни – правилен водач се ражда в чисто семейство от селяндурщина и филии с мас или от шофьори на другаря Шопов или кучета като майката на Радев и жена му.
    Та избирайте си водачите, ако те са правилни – всички ще живеете добре, ако са като тези, чака ни погибел.

    Коментиран от #30

  • 30 Законът

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "Нацията мре,":

    на кармата безпристрастно налага кръвен данък на всички управници, възползвали се по един или друг начин от властта си и предатели по отношение на съдбата на нацията.

    Всички те - или вече платиха с жертвоприношение от семействата си, или тепърва ще плащат. С лихвите.

    Справка - Ж.Желев, Плевнелиев, Каракачанов, Софиянски...
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    Е БА Х ТИ ТЪПОУМИЕТО !!! ДЕМОНСТРАЦИЯ НА- И ДЬО ТИЗМА НА КРЕ ТЕ НИЗМА !!!!!!!!!! ОТ ФИНЛАНДИЯ -ДО БОЛГАРИЯ -Я -Я -Я !?!?!?!?
  • 33 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    БЯХ МАЛЪК , КОГАТО ИЗЛЕЗЕ ФИЛМА : "ТИГЪРЪТ НА 7 -ТЕ МОРЕТА " !!!
  • 34 2121

    4 1 Отговор
    Подкрепям#17 изцяло.Въпросите ,които са поставени на американския слуга /слуга на сащ/,Р. Радев са точни,Какъв проект На Три морета?! Този проект е против Русия България против Русия ли е!?Това е голямо предателство на Бъргария и изправянето й срещу Русия.95% от българите са за Русия.От тях 150 000 семейства са със смесен брак- между българи и руснаци/респективно мъже и жени/.Американският слугинаж на Румен Радев,къде ни води?Проектът На Три Морета е категорично отхвърлен от такива страни като:Франция,Италия Германия Гърция.Има няколко блюдолизци които го приемат от източноевропейските измекяри.Радев, не виждатели ,че с подобно поведение и слагачество вкарвате България и българите в порочна спирала надолу.Не забравяйте мъдрите слова на Цар Борис III:"Винаги с Германия, никога против Русия"Тези слова винаги трябва да си ги спомняте ,когато сте на път да сгрешете.А напоследък Вашите грешки са много.
  • 35 ТтТ

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Служебното":

    А ти какво си мислиш, че ще ги оствят да на тикат към комунизъм! Нали за това сме в НАТО и ЕС!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове