18 Май, 2021 20:16 3 537 29

Приключиха разпитите по делото за катастрофата с Лютви Местан

  • лютви местан

Основната теза на Местан е, че е обвинен без основание и доказателствата са подменени

Приключиха разпитите по делото за катастрофата с Лютви Местан - 1
Снимка: Мехмед Реджеб, БНР

Приключиха разпитите на свидетели по делото за катастрофата с участието на Лютви Местан, съобщи NOVA. Той е обвинен за смъртта на 6-месечно бебе, заедно с бащата на детето.

Катастрофата стана през април 2019 година на пътя за Кърджали – ГКПП „Маказа”. За два дни в съда бяха разпитани 17 от 25-те свидетели, а другото заседание ще бъде през юли. Тогава трябва да бъдат представени и експертизите, които да докажат обвиненията.

Основната теза на Местан е, че е обвинен без основание и доказателствата са подменени. Близките на семейството и днес запазиха мълчание.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    38 0 Отговор
    Пак условна, защото турския шпионин, изобщо не е бил там! Схемата е ясна. Знаем си фокусите.
  • 2 Ужас

    45 0 Отговор
    Потресаваща наглост и безочие от страна на Люнята.
  • 3 БАЙ Х@Й ‼

    28 0 Отговор
    Случайно или не в нито една статия по темата не поместихте снимка на автомобил спрямо цялото кръстовище! Има ги в нета !
  • 4 !!!?

    27 0 Отговор
    Само от тази снимка личи, че Местан е отнел предимство на минаващия му перпендикулярно автомобил, а друг е въпроса дали той е бил с привишена скорост !!!?
  • 5 този

    33 0 Отговор
    идиот така нагло се държа в съдебната зала, че се наложи да го изгонят! Уби дете и не е виновен. Всички са му виновни, даже и храстите. Все още мисли, че е във времето на Боко, когато дори не му взеха книжката. Сега да търка наровете!
  • 6 Ай Сам Тир

    27 0 Отговор
    Сега ,в турция няма знак stop ,затова заптието не е разбрало че излиза на главен път.При положение ,че има знак стоп ,какви експертизи какви адвокатски чудеса .Който не е спрял на знак Stop е виновен всичко друго са адвокатски хватки .Който е нарушил закона той е виновен

    Коментиран от #11, #12

  • 7 БАЙ Х@Й ‼

    2 4 Отговор
    Да , но от другите се вижда много добре малкия участък който се вижда от позицията за спиране както и че другият автомобил всъщност е минал през лентата за насрещно движение. Не друг въпроса за неговата скорост защото именно тя е съкратила времето за изтегляне на този автомобил. Все едно да кажа няма значение дали е спрял на стопа, защото той не е в кръстовището.

    Коментиран от #9

  • 8 трафикнюз

    13 0 Отговор
    "Местан е бил на гости на приятел в джебелското село Слънчоглед. В ранния неделен следобед той тръгнал за София. На разклона направил опит да се включи в движението на главния път с ляв завой, когато последвал удар с друг лек автомобил. Колата е изблъскана направо в дерето. Според обвинението Лютви Местан не се е съобразил със знак „Стоп“, както и не е пропуснал движещ се по път с предимство автомобил." - 14.04.2019

    Коментиран от #10

  • 9 Ай Сам Тир

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Малък ,голям участък .Спрял ли е на знак стоп или не .Когато нямаш видимос от позицията на стопа не значи ,че не трябва да спреш на него
  • 10 Да питам

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "трафикнюз":

    А дали не са пили ракь

    Коментиран от #13

  • 11 има знак

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ай Сам Тир":

    който е абсолютно същият, но в Турция на „Споп”-а пише „Dur”.
  • 12 БАЙ Х@Й ‼

    6 12 Отговор

    До коментар #6 от "Ай Сам Тир":

    "Който е нарушил закона той е виновен." !!! Превишената скорост не е ли нарушение? Да возиш дете без столче не е ли нарушение??? Да пресечеш двойна непрекъсната не е ли нарушение??? Или законите не са за всички??? Пътя с предимство не ти дава АБСОЛЮТНО предимство- можел е да кара и с 200, и в която лента си иска , и ваички трябва да му правят път! Жалко за загиналата му рожба, но бащата АБСОЛЮТНО безотговорно е довел нещата дотам !

    Коментиран от #14, #26

  • 13 тогава

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Да питам":

    казаха, че му е правена алкохолна проба, която била отрицателна. Но това беше "тогава"!
  • 14 детето е

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "БАЙ Х@Й ‼":

    било в столче. Коланът не бил закопчан. Ами, ако се е разкопчал при удара!

    Коментиран от #16

  • 15 БАЙ Х@Й ‼

    6 5 Отговор
    Вина имат И ДВАМАТА ВОДАЧИ‼ А какво ще реши съдът......

    Коментиран от #25

  • 16 Иван

    1 4 Отговор

    До коментар #14 от "детето е":

    Детето е било в ръцете на майката. Никакво столче не е имало в колата
  • 17 Ангел

    6 1 Отговор
    Аз се чудя, тези които се мислят за журналисти и цял ден се правят на обидени, че някой им каза в очите, че не си вършат работата, защо никой не посмя да напише, че Местан лъже, че няма видимост на кръстовището и маркировка на пътя. Само аз ли видях лъжите му, с цел да отложат делото?
  • 18 123

    8 1 Отговор
    Какво има да се коментира? На знак СТОП задължително се спира! Отнемеш ли предимство когато имаш знак СТОП няма други виновни. Няма видял не видял, маркировки, видимост и прочие.

    Коментиран от #19

  • 19 NeXu s

    3 5 Отговор

    До коментар #18 от "123":

    Що за кретенизми дрънкаш? Ако някой лети с 200 и ти не го видиш и си излезеш на пътя, пак ли ти си виновен?
    В случая има липса на видимост и превишена скорост на другия водач. И двамата са виновни! Единият не спазва знак, другият не успява да сшре, значи не е бил със съобразена скорост при разклона!
  • 20 Гошо

    6 0 Отговор
    Да му строшат колената с вария без упойка!
  • 21 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 6 Отговор
    Според мен по голяма е вината на Бащата на починалото дете!Когато си в колата ,като шофьор носиш отговорност за хората ,които возиш!Още повече,ако в колата е и съкровището!За мен ситуацията е ПРедотвратима единственно от -Бащата ,а той не се е справил,и дори да осъдят не спрелия на стоп до смърт,все тая-той е изгубил съкровището си и няма как да го върне!Там няма добра видимост и местан е точен!Колата му е така центрирана,заради удара!Удара е можел да избегне Бащата на починалото дете,като леко волана наляво и мине в другото платно и едновременно леко намали!Поради бавна мисъл,или наглост,или и двете той е избрал да се бухне в колата.....Защо???Уверен съм,че ако местан го бе видял нямаше да се покаже дори на кръстовището!!!Когато имате кръстовище с предимство за вас винаги има ограничителна скорост!когато видите ,че чака кола е редно да бъдете готови да реагирате така,като колата изведнъж да влезе в платното ви!!!Всички ,които казаха,че вина имат и двамата разбират от изкуството да управляваш кола и те са безопасни за мен на пътя!За Другите,които карат Без мисъл и са седнали да газят таралежи и други твари -Дано оцелеем и тази година сред вас бг!
  • 22 В е л и к и я

    3 9 Отговор
    Местан няма как да не е спрял на знака щото не е на 15 години и това е подсъзнателно правено десетки години , но тази кола е доста голяма и бавно се изнася за да влезне в главния път ... а от там вече ако другата кола е карала със скорост по висока от допустимата а то е имало със сигурност знак значи вината е негова .. видимостта е малка а за да отиде в дерето след удара във файтона е излетел отзад завоя поне със 120 а може и повече ... ! Логично е Местан да недоволства защото в случая потърпевшия е той , но родителите на починалото дете в яда си за собствената си вина яростно ще го обвиняват просто за да се оневинят себе си макар че е късно . По добре да си признаят , починалото дете ще е по спокойно така ...!
  • 23 Вера

    4 0 Отговор
    Проблемният турчеещ се българин Л.Местан се финансираше от турция за създаването на мюсюлманско-турска автономия в пределите на България.
    Идете в някоя църква и запалете свещ за това дете, защото смъртта му осуети(или забави) поредната мъка за страната ни.
    Нека почива в мир и е на по-добро място!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Опа

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Водачът в опит да избегне сблъсъка има две възможности, наляво или надясно, преценил е че може да го заобиколи от ляво и така навлиза в насрещното движение. Местан спира посредата но късно бива ударен от предно негово ляво. Колкото до това че се приравнява вината на двамата това не е съвсем така. Отговорността носи Местан защото с неговата маневра предизвиква катастрофата, бащата може да бъде глобен за неслагане на колан. Защото само по себе си този пропуск с детското столче ако нямаше да има значение ако не беше отнето предимство от Местан и не се беше стигнало до това нещастие. Съжалявам адвоката на Местан....
  • 27 В е л и к и я

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "валентин":

    Абе нека си е мекере аз не му преча , идващата кола ако е карала с разрешената скорост след удара щеше да си остане на пътя, ама нямаше да има само че и удар щото с тая скорост ще може да заобиколи колата на Местан , скоростта е била голяма и не е могъл да избегне удара точно заради скоростта ... А и да отиде у дерето считайте с колко е карал ...!
  • 28 валентин

    1 0 Отговор
    ПОЧНА ЦЕНЗУРАТА ЯВНО В БГ МУТРИТЕ СЕ ТОЛЕРИРАТ ДА СИ ПРАВЯТ БЕЗНАКАЗАНО КАКВОТО СИ ИСКАТ А ПОСЛЕ МАТРИАЛА НЕ ГО БИВА.
  • 29 Васил

    1 0 Отговор
    Хората казват за кокошка няма прошка а за милиони няма закони. Как не е виновен отнел е предимство колко трябва да си тъп че да разбереш просто няма правосъдие а имитация.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове