Last news in Fakti

20 Май, 2021 21:52 6 535 57

Христо Иванов: Усмивката на Доган обезкости „Булгартабак“ (ВИДЕО)

  • христо иванов-
  • булгартабак-
  • булгартабак холдинг-
  • пеевски

Като погледнете броя на заетите, „Булгартабак“ вече е едно малко и средно предприятие

Христо Иванов: Усмивката на Доган обезкости „Булгартабак“ (ВИДЕО) - 1
Снимка: Фейсбук

Усмивката на Ахмед Доган и неговите кариеси в държавната администрация доведоха до това, че „Булгартабак Холдинг“ да бъде опоскан и да се сведе до фирма с едва 69 заети. Така съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов обобщи ситуацията с бившия цигарен холдинг, който се оказа един от ползвателите на големи кредити от Българската банка за развитие (ББР).

„Като погледнете броя на заетите, „Булгартабак“ вече е едно малко и средно предприятие. По този показател отговаря на изискванията на ББР, след като беше обезкостено от Делян Пеевски. Но според едно от изискванията за кредитиране трябва да има иновативност, а тук извън потенциалната продажба на ръжда и скрап, няма никаква друга“, заяви той във видео на живо от Благоевград.

Христо Иванов припомни, че когато за купувач се появи „Бритиш Американ Тобако“ (БАТ) и предложи 250 млн. лева, ДПС се противопостави с искане за по-големи гаранции за заетите и запазване на поминъка на производителите на тютюн. След това при управлението на ГЕРБ при занижени социални ангажименти „Булгартабак“ беше продаден за 100 млн. лева на виенска офшорка без опит в производството на цигари.
Тогава в управлението на Агенцията по приватизация бяха двама бъдещи кадри на управлението на ГЕРБ и “патриотите” – настоящият председател на КЗК Юлия Ненкова и министърът на икономиката до миналото лято Емил Караниколов. Съществуваше и ангажимент за купувача 10 години предметът на дейност да не бъде променян.

„Първата индикация за усмивката на Доган е, когато държавни органи започват да се държат нелогично, противно на обществения интерес. Приватизацията стана с подкрепата на ГЕРБ. Ненкова като ценен кадър в КЗК продължава да обслужва всякакви подобни усмивки. Когато Доган се усмихне, кариесите му в държавната администрация започват да го обслужват“, коментира Иванов.

Мандатът на Ненкова беше удължен с още две години в последните седмици на 44-ото Народно събрание, контролирано от ГЕРБ и ВМРО.

„Тези хора се слагат на ключови места, за да слушкат, папкат и подписват. Те се чувстват защитени, защото Доган, Борисов и цялото това задкулисие могат да им гарантират, че техният човек в прокуратурата Иван Гешев няма да забележи нищо. Защо прокурорите в червени тоги, които протестираха по ведомствена заповед, ги няма тук, в „Булгартабак“, попита той.

След приватизацията „Булгартабак“ беше източен и почти ликвидиран, а от бившия структуроопределящ холдинг са останали само сградите. Междувременно бяха продадени
марките на БАТ за 100 млн. лева, още толкова бяха източени като дивиденти. Накрая ББР отпуска кредит от 120 млн. лева против правилата си.

„Държавата губи от приходи в бюджета и от нереализирани работни места. Това са наши пари, които излизат от бюджета. Но избирателите на ДПС също виждат всичко това. Те знаят за лъжата, че уж се грижат за техния поминък. Става въпрос за източване на входа и на изхода с помощта на държавни институции. Това е едно плячкосване“, каза Иванов.

Преди година „Демократична България“ сезира институциите по следприватизационен контрол, преди да е изтекъл давностният срок за проверка на изпълнение на ангажиментите по договора. Отговорът беше, че проблем няма. Христо Иванов попита защо мощностите на БАТ са в Румъния, след като ДПС уж се грижи за производителите на тютюн, които са техни избиратели.

„Нека следващия път Йордан Цонев да обясни това, когато се хвърля като Зоя Космодемянска на амбразурата, за да брани ДПС, Пеевски и усмивките на Доган. Но проблемът не е Пеевски. Проблемът е в модела“, каза той.

„Проблемът е, че Ахмед Доган в порочен съюз с Бойко Борисов може с една усмивка да пренасочи огромен публичен ресурс, да определи съдбата на хиляди хора, може да превърне българските държавни институции в ибрици. Затова искаме реформа и промяна, и затова ще се борим. Затова ще подскачат всякакви хора от ДПС. Но това за нас винаги е радост“, допълни Христо Иванов.

„Надяваме се, че сегашното ръководство на Министерството на икономика ще извади колкото може повече истина за далаверата „Булгартабак“, за всички тези разкрития на български журналисти. Българските институции си затварят очите, но ние съществуваме, за да отворим тези очи и да започнат институциите да си вършат работата“, каза още Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 67 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ристе

    46 6 Отговор
    Какво стана с Лукойл? Започна ли да плаща данъци? Щот русофилите много се вълнуват.

    Коментиран от #14, #37

  • 2 гробище

    55 3 Отговор
    бойко и шиши са едно общо туловище

    Коментиран от #42

  • 3 розово

    70 5 Отговор
    Един премиер преди двадесет години беше казал ДПС е проклятието на България. Много хора и сега не могат да прогледнат и да осъзнаят че ДПС е проклятието на БЪЛГАРИЯ.
  • 4 ПИНОЧЕТ

    45 6 Отговор
    ВСИЧКИ НА СТАДИОНА КАТО В ЧИЛИ 1973 Г. И КОЧИНАТА ЩЕ СЕ ОПРАВИ ЗА 24 ЧАСА.
  • 5 Христо

    40 12 Отговор
    Къде беше Ти, Манолова и най вече Корнелия Нинова, когато доган и гозното прасе окрадоха не само булгартабак а 90% от бизнеса в българия!... Христо христо.. Хайде ако сте мъжкари вкатайте в ареста за 72ч някой политик!

    Коментиран от #13

  • 6 гюнтер

    59 3 Отговор
    Напълно прав е Иванов, булгартабак е чиста форма на кражба от лицето б.борисов който продаде на безценица печелившата фабрика в благоевград на пеевски, и знаете ли кой охранява преди и сега фабриката? ипон. затриха най безкрупулно най печелившото предприятие в югозапада. За всичко е прав Иванов, и къде е слугата гешев ? а и после разправяйте че нямало герберастка мафия.
  • 7 РЪМПЕЗИ

    16 59 Отговор
    ХРИСТО...ОМРЪЗВАШ ВЕЧЕ..СКРИЙ СЕ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА...НЯМА ЛИ КОЙ ДА ТИ КАЖЕ...

    Коментиран от #15

  • 8 мдаааа

    13 19 Отговор
    Ице , на дясното ти рамо има тор от врабче ...🤭

    Коментиран от #11

  • 9 пак

    13 26 Отговор
    Айде пак почна предизборната кампания на Да Бъгария по сайтове и фейсбук
  • 10 баба ти от бг

    16 4 Отговор
    търсете проблема на цюр езеро! доган отсреща, маджо от изток! Служебното правителство , ако е почтенно , да търси бг парите от 1997 ма! Както винаги предателите !!!!!!!!
  • 11 това е

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "мдаааа":

    калинка - знак от съдбата

    Коментиран от #16

  • 12 МРАЗЯ ГЕШЕВ И ДОГАН

    21 3 Отговор
    Специализираната прокуратура е сляпа за чекмеджетата, кюлчетата, пачките, за записите, които излизат от премиерската вила. Сляпа е и за Пеевски, който се споменава над 100 пъти по делото КТБ. А „усмивката“ на Доган често ни струва по половин милиард лева.
  • 13 Христо

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Христо":

    Ама да не е Нено Димов, че той си беше жертва отвсякъде
  • 14 Барабанче

    28 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ристе":

    тук иде реч за Булгартабак а не Лукойл.
    Това първо.
    Второ, каква връзка имат тук русофили, русофоби и всякакви други?
    Тук става въпрос за грабеж на български граждани.
    Трето, ако Лукойл не плаща данъци вината е на държавата, НАП, прокуратура и другите компетентни органи, да ги фащат и да ги глобяват.
    Разбра ли и да ти рисувам?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 КаскетГешеф

    18 2 Отговор
    хора не ме занимавайте, твърде зает съм да обслужвам тулупа,шиши и дуган. кръста ме боли от навеждане, а за отходната ми тръба да не говорим. разпраха я с 200 , но аз съм плужек и ми харесва.
  • 18 баба ви

    1 0 Отговор
    Ном, 7пиночет беше с цру и франкооооо, и с хуан карлоссссссс!?!?!
  • 19 хондурас

    12 2 Отговор
    с такъв кафяв каскет ,правосъдие не очаквайте. тази държава ще започне да се нормализира, и да върви, когато бъдат сменени всс и гешев. няма как да има разследвания след като цялото всс и прокурватурата начело с главния каскет, да подчинени на тулупа, пеевски и доган. ето когато излязоха с червените си тоги под строй , имахте възможноста да видите кои са лицата обслужващи мафията в българия
  • 20 666

    4 16 Отговор
    Долу ръцете от проф. д р Ахмед Доган. Кой е тоя Иванов че да дава оценка на най умния човек в държавата!??

    Коментиран от #22, #24, #27, #55

  • 21 Пинокио от горно нанадолнище

    10 12 Отговор
    Защо беше уволнена от Булгартабак Нинова по времето на Тройната коалиция?
    Отговор- За корупция!
    Като се опитваш да внушиш, че едва ли не Борисов е виновен за разцепването на ледника или изригването на Етна!
    Смешен и жалък си!И не си десен, си толкова ляв дори левак е по-правилната дума,😂 Да знаеш, че който копае гроб другиму, сам пада в него! А само като ти види човек физиономията, разбира каква е душата ти 😈😂

    Коментиран от #25, #38

  • 22 миливое

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "666":

    тихо свинчо. да ручаш на доганя кафявото. празноглав пещерняк
  • 23 баба ви

    0 2 Отговор
    ох, забравих симеон 2 !и той е бил с тях,1961 -ва в Испания! забравил че същите 1943 са убили Великия Борис Трети!Неговият баща и единствен цар на България след 1396 год до сега!!!!!! моля какъв виц и после синовете му напълно приключиха с краденето на България с външния дълг 1997 год
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Протест срещу безобразията в България

    6 5 Отговор

    До коментар #21 от "Пинокио от горно нанадолнище":

    Няма да позволя да обиждаш велик човек като
    ХРИСТО ИВАНОВ
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 жжжжжж

    6 4 Отговор
    ице , как е маджо?

    Коментиран от #30, #31

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Протест срещу безобразията в България

    6 2 Отговор

    До коментар #28 от "жжжжжж":

    Боко да каже как е Доган и защо не връща ТЕЦ Варна
  • 31 Жжжжжжж

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "жжжжжж":

    Маджо е Човек на Пеевски
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Бай ви Тодор Живков

    4 3 Отговор
    Борисов + Доган = БКП. Приземяване, приземяване, приземяване и после Работа, Работа, Работа. Хахахах
  • 34 А Каскета

    4 2 Отговор
    Е обслужващ персонал на всички корупционни схеми
  • 35 Маджо=Пеевски

    3 0 Отговор
    Кирил Домусчиев грееше в кампанията с Бойко Борисов и вечеряше със Слави Трифонов в "Есте" - "приемане-предаване" на властта?! Домусчиев е новият Пеевски и Божков тугедър, заяви източник от службите. Затова и СОБТ го охранява, но това не може да е без "добро" от Борисов и ЦРУ. ...
  • 36 АМОН

    6 0 Отговор
    КЪМ ВСИЧКО КАЗАНО ОТ ХРИСТО ИВАНОВ , ДА ПРИБАВИМ И ПАРИТЕ КОИТО СЕ ПРИВЕЖДАТ ОТ БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА НА КОИТО СА В РАМКИТЕ НА 800 МИЛИОНА И СЕ ПЛАЩАТ НА БИВШИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ТЮТЮН , ТА ЧАК И НА ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ!!!

    КОЙ ЗНАЕ ЗА ТАЗИ "ЕКСТРА" КЪМ ТЕЗИ КОИТО БЯХА ЛИШЕНИ ОТ ПРАВОТО ДА РАБОТЯТ ТЮТЮНА?!!!
    Не бачкаш ТЮТЮН и ти дават една солидна сума по която до скоро не се плащаше и 10 % данък !!!!!

    КОЙ ЕТНОС ПОЛУЧАВАШЕ ТАЗИ СУМА ОТ 800 МИЛИОНА СЪЩО Е ЯСНО!!

    НЕЩАТА В ТАЗИ СКАПАНА ДЪРЖАВА СА ПО МОДЕЛА НА ДОГАН - този който разпределя порциите в държавата.

    ДОКОГА ТОВА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА Е ВЪПРОС, КОЙТО ЧАКА ОТГОВОРА СИ!!
  • 37 АМОН

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ристе":

    ЗА КАКВИ РУСОФИЛИ ГОВОРИШ???

    67 % ОТ ЛУКОЙЛ Е НА ИНГ ГРУП.

    ВИЖ КОЙ Е СОБСТВЕНИКА НА ИНГ ГРУП В ХОЛАНДИЯ И ЩЕ РАЗБЕРЕШ, ЧЕ "РУСНАКА" ВАГИП АЛЕКПЕРОВ НЕ Е НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ КУКЛА НА КОНЦИ ЗАД КОЯТО СТОИ ЯКОВ РОДШИЛД.

    ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ ДО СКОРО ЗЛАТНАТА АКЦИЯ НА ДЪРЖАВАТА В ЛУКОЙЛ СЕ ДЪРЖЕШЕ ОТ ЛИЦЕНО Р.Овч.
  • 38 АМОН

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Пинокио от горно нанадолнище":

    КОРНЕЛА И ШИШИ БЯХА УВОЛНЕНИ ОТ СТАНИШЕВ ЗА ДАЛАВЕРИТЕ В БУЛГАРТАБАК.

    НАЛИ НЕ ЧАКАШ КОРНЕЛА ДА ЗАСТАНЕ СРЕЩУ БИВШИЯТ СИ ПАРТНЬОР ОТ БЕЛГАРТАБАК?!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 шопен

    4 0 Отговор
    А бе уважаеми, някой да е виждал Б. Борисов? Започва да ми липсва. Да не е мигрирал към Гърция, Дубай или Каталуния, да цунка бебето? Някой казва, че бил зад дувара в Банкя и чакал отец Дионисий. Фейса му бил неактивен, а Севдето също е изчезнала, кумичката де, и тя се дянала некъде. Ти да видиш каква трагедия? На кого ни остави, а?
  • 41 Михайлов

    1 0 Отговор
    уточнение:
    ....когато се хвърля като Зоя Космодемянска на амбразурата, за да брани ДПС...
    не Зоя Космодемянская (1923-1941), а Александър Матросов (1924-1943) се хвърлил на амбразурата /....ужким/

    Зоя Космодемянская е обесена /....била е пироман и шизофреник/
  • 42 Pilot

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "гробище":

    И да и не ,Едното Тулпвище го маризиха, а другото за сега не , но няма да му се размине и на него !!!
  • 43 заката

    2 0 Отговор
    ЗАТВОООООООООР
  • 44 Ицо

    3 1 Отговор
    ГЕРБ Е МАФИЯ И ТОЗ КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ Е МАФИЯ
  • 45 Перо

    3 2 Отговор
    Луканов създаде това проклятие ДПС и няма отърваване!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ГЛАС НАРОДЕН

    2 0 Отговор
    ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ 1 ЛЕВ СУБСИДИЯ, МАЖОРИТАРЕН ВОТ, И НОВ ПРЕЗИДЕНТ. ВСИЧКИ ПАЛЯЧОВЦИ И КОМЕДИАНТИ ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА.
  • 48 РИСТО

    1 0 Отговор
    ПРАЗНА ПРАВНА НУЛА КРЯКА КАТО ГЪСОК ДА СЕ МУШНЕ В ПАРЛАМЕНТА ДА ПАПКА
  • 49 СМЕШНИК

    1 1 Отговор
    ВЗЕМИ ТА СЕ ИЗКЪПИ ЧЕ МНОГО СИ МАЗЕН
  • 50 ДА ГО Е Б А

    1 2 Отговор
    РИСТО МАГАРЕТО РЕВЕ СЪС ГЛАС ЗА ВЛАС
  • 51 Е ПА

    2 1 Отговор
    МНОГО СИ ГРОЗЕН БРЕ КОЯ ЛИ ЩЕ ТИ ПУСНЕ ОПИТАЙ ПРИ ДОНДОНЧЕВА СИГУРНО Е ЗАРАСНАЛА ВЕЧЕ АМА ПОЛОЖИ МАЛКО ТРУД
  • 52 КОЛ

    2 1 Отговор
    РИСТО РАЗСИПНИКА ЛАЕ ТО СЕ ЗНАЕ С ВЛАСТ ДА НИ СМАЕ Е НЯМА КАК ДА СТАНЕЗА Ч Е П А ДА СЕ ФАНЕ
  • 53 Емо

    5 0 Отговор
    Борисов притихна, защото го е страх. Сънува решетки н вазелин.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 По точно

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "666":

    Най крадливия човек в БГ. Най жалкото е, че НСО го пази да не му се случи нещо докато безпрепятствено усвоява средствата и на нашите деца. А по телевизиите плачещи родители се молят за лечение на своите деца. Не е той проклятието, а нашата хитрост да приберем нещо което не заслужаваме!!!
  • 56 кажи го

    0 0 Отговор
    на производители на тутун в Родопите!
    ама истината,да я знаят!!
  • 57 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    АКОСТИРАЩИЯТ , ЩО НЕ СЕ ВАКСИНИРАШ ПУБЛИЧНО ...
    ХАЙ , ПОПЪТЕН ВЯТЪР !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове