23 Май, 2021 07:24 8 504 43

Христо Бозуков: Няма изненадани от твърденията на Илчовски

  • христо бозуков-
  • земеделско министерство-
  • светослав илчовски

Смущаващи действия виждам навсякъде и може би навсякъде ще трябва да се правят промени, заяви земеделският министър

Христо Бозуков: Няма изненадани от твърденията на Илчовски - 1

"В последните дни преди вота на 4 април редица промени са били направени в структурите на Министерството на земеделието. Всичко това ще бъде обект на щателна проверка. Смущаващи действия виждам навсякъде и може би навсякъде ще трябва да се правят промени".

Това заяви в ефира на БНТ служебният земеделски министър Христо Бозуков.

“Не се учудих и не вярвам някой от обществото да се е изненадал /б.р. - от твърденията на земеделеца Светослав Илчовски/. Знае се, че там, където има много пари (а в българското земеделие влизат много европейски средства), това изкушава да се създават корупционни практики, неправомерно да се усвояват средства. Затова се раждат много богати хора, олигарси. Разбрах това, което знаех. Мисля, че трябва да се промени схемата на действие в министерството и функционирането на съответните ведомства. Всички механизми са за въздействие и предполагат и корупция. Не заварих нещо нередно от одитите. Вероятно ще се наложи да се вкарват независими одити, за да може да се разкрие същността на нещата", посочи Бозуков.

Той бе категоричен - ревизия ще има, но тя е трудно нещо, особено ако се разчита на заварените структури.

"Знаете те са наследени от предишното ръководство и предполагам са лоялни към него. Не може да се разчита на пълно въздействие според изискванията. Затова ще е трудно, но ревизията ще тече през целия период на служебния кабинет”, обясни земеделският служебен министър.

Бозуков заяви, че основните плащания по програмите са били извършени и остават някои дребни доплащания.

"И земеделският сектор е засегнат от COVID пандемията. За съжаление, през тази година средствата са много малко или липсват. Субсидиите на новите страни-членки са в известен процент по-ниски от тези на старите страни-членки. Борбата е да бъдат изравнени. Българските земеделски производители не получават същото ниво на средства както европейските“.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 56 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bee

    72 1 Отговор
    Вчера самолета за растителна защита пръскаше цял ден в едно Търновско село- после що нямало пчели :(

    Коментиран от #15

  • 2 choki

    65 9 Отговор
    това е начина на работа на герб а най-лесно се крадат евро мангизи в зърнени сектор то вече не останаха неразорани ниви и монокултура земеделие!
  • 3 Активист на БКП

    59 9 Отговор
    Е, с Премиер бандит какво очаквате,бе петвековни роби???

    Коментиран от #12

  • 4 Еничър

    35 10 Отговор
    Световната здравна организация е признала че броя на умрелите от ковит е манипулиран от тях.По край пандемията са се появили 9 нови милиардера.

    Коментиран от #34

  • 5 Фактология

    57 8 Отговор
    Не знам, но на Илчовски някак си му вярвам.Преди месеци се заговори, че Иван пилето е направил всичко възможно да затрие асеновградска фирма-конкурент.Пазарувам от супер маркет, който се зареждаше от тях и вече дни нямат зареждане на пилешко месо.Ха сега не да не вярвам на пилешарската мафия.
  • 6 оня с коня

    21 56 Отговор
    Ето какво ни казва Кормчията на земеделието ни:"Не заварих НИЩО НЕРЕДНО от Одитите".Явно обаче Министърът НЕ Е ДОВОЛЕН от тоя факт и решава да вкара ДОПЪЛНИТЕНО "НЕЗАВИСИМИ ОДИТОРИ",които не само могат,но и СА ДЛЪЖНИ да намерят Кривици в Министерството!И признава Министърът че Ревизията ще е трудна/как се намира игла в купа сено/,но ще продължи през ЦЕЛИЯ ПЕРИОД на Служ. Правителство,т.е. той Няма намерение да Работи,а да прави Ревизия.А КОЙ все пак ще свърши работата във Ведомството му и КОГА?Ами естествено ГЕРБ след като спечелят Изборите.А че Борисов несъмнено ще спечели благодарение на Многобройния си електорат е пределно ясно,щото е всеизвестно,че магарето принципно го търсят за Работа.И приплаква накрая Министъра че Европейските пари ТАЯ ГОДИНА са много малко или направо липсват.Ами как няма да липсват,след като СА БЛОКИРАНИ докато не се върне Борисов на власт?А това Врътване на Кранчето от Европа си бе очаквано както винаги когато управлява БСП,а Масрафа по Експерименталната "Революция" ще я плати Народа чрез Орязаните си Ренти.

    Коментиран от #11, #13, #23, #43

  • 7 Кукловод от ку-ку бенда

    12 41 Отговор
    Чалгаря се отказа да управлява с шахматистката, която беше дълго време на хранилка при Черепа. Уплашиха се, сдадоха властта на червените кхмери съвсем преднамерено, да продължат да маскарят ГЕРБ и Бойко Борисов,най- вече изваждат неверни тези колко всичко било корумпирано по министерства, държавността я нямало и т.н. Чак после започва голямото ровене. Но пари не идват. Никой в ЕС няма да даде пари на измекяри, искат програми,а за това се иска работа, която някак ЧЕРВЕНИТЕ не умеят да в вършат. Всичко друго е Бла,Бла,Бла и стани да седна.

    Коментиран от #16

  • 8 Колев Боил

    14 26 Отговор
    Този има вид на абсолютно неориентиран и неподходящ за министър. Нищо няма да направи , или затова е изпратен от ДПС- за да не рови нищо. Нали това Министерство е на Сараите
  • 9 Мая Хаджиментова

    11 27 Отговор
    Тезата на "фактологията" : "Не знам,но някак си му вярвам на Илчовски" е мото на цялото Румено правителство. Дали на този примитив може да се вярва е друг въпрос. Та вижте му миналото, типична мутра. Разправял се силово дори с чичо си за да завладява земи и имоти. В Плевен го познават хората, но тук позитанските тролове,забележете: " някак си му вярвали".

    Коментиран от #21

  • 10 Патриот

    29 8 Отговор
    Ако прокурора и съдебната клика се правят на слепи и глухи за фактите изнесени срещу мутрата и шайката , означава че сме вече държава от четвъртия свят и мястото ни 112 по медийна свобода си е истинско постижение !

    Коментиран от #33, #35

  • 11 СПРИ СЕ СМЕШНИК

    22 13 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    Всеки ден си тук да дрънкаш глупости , фактите срещу мутрата от сик и шайката го изпращат в небитието , никога повече няма да бъде на власт !

    Коментиран от #18

  • 12 И ОТНОВО

    13 7 Отговор

    До коментар #3 от "Активист на БКП":

    а защо премира бандит е член на БКП?

    Коментиран от #22

  • 13 Буда

    11 12 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    Остави коня да се изкаже за сикаджията и шайката смешко !
  • 14 уфффф

    8 16 Отговор
    Ти какъв си ,бе другарю министър ? Откъде изпадна ? Нямало изненадани от думите на този мамут от Северозападнала България Илчовски ? Ма,ти в ред ли си ,бе ?
  • 15 земя-въздух

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "bee":

    Свалето някой и друг самолет и повече няма да посмеят да пръскат.
  • 16 БАЙ Х@Й ‼

    13 3 Отговор

    До коментар #7 от "Кукловод от ку-ку бенда":

    Писането и плюенето са лесната част, мисленето обаче явно е по-трудно ‼ Как да управлява с 1/3 от НС ! Не видя ли , че още на другия ден ГЕрП, ДпС и БкП блокираха работата на НС! А Къдравата Сю що не управлява, нали предложи правителство🤔🤔🤔

    Коментиран от #19

  • 17 Българка

    14 5 Отговор
    Земеделският министър се бави в прочистване на гнилите ябълки. Няма какво да се оплаква, а веднага да уволни шефът на ДФонд земеделие, както всички шефове на горските стопанства, отделите в министерството. В земеделието има много корупция, рекет и отклонени евросредства. Знаем , че министър Танева съветваше да се краде тихо. Не разбирам защо Бозуков се мотае и бави с уволненията. За мен работата ми до сега е незадоволителна

    Коментиран от #30, #31

  • 18 оня с коня

    5 13 Отговор

    До коментар #11 от "СПРИ СЕ СМЕШНИК":

    Хубо се възмущаваш че всеки ден съм тука за да пиша глупости,но ЗАЩО ПРЕМЪЛЧАВАШ че Ти също си всеки ден Тука за да ми ЧЕТЕШ Глупостите?А колкото до твърдението ти че Мутрата от СИК никога повече няма да е на власт...абе ти направо Уби вярата ми в бъдещето!:)
  • 19 Тия не

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "БАЙ Х@Й ‼":

    мислят.
    Тия са едни тролеи които заработват.
    Повтарят едни и същи tъпотии така както ги повтаряше техният работодател.
    Така че не си губи времето.
    Tъпи тролове, сър!
  • 20 гнус

    10 1 Отговор
    Няма изненадани от разкритията на Илчовски, няма да има и последствия от разкритията на Илчовски.
    Няма последствия от разкритията на Василев, нито на Божков, нито за Осемте джуджета, нито на Гебрев... Обаче има последствия за казан ракия, каруца с дърва или кражба на дреха от магазин...
    Мая я изтикаха в Евроком да си говори там. Всичко ще си остане на думи.
  • 21 Made in Bg

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "Мая Хаджиментова":

    Точно така! Не,че казаното от Илчовски и другият аграр не е истина за начинът на системата за развиване на голям бизнес в БГ,но реално погледнато,то той уличава Бизнесмени колеги,които и те са били рекетирани и принуждавани да извършват грозен и нехуманен натиск върху Бизнеса! Според мен схемата е следната : Държавата начело с управляващата партия Рекетира и принуждава единият контингент Бизнес да рекетира другият вид Бизнесмени като на Илчовски ,а пък видът бизнес и такива като Илчовски рекетират и манипулират обикновенният БГ гражданин ! Това според мен е създалата се от управлението и протекцията на държавата ни порочна и престъпна верига и самият Илчовски и Стайков съвсем не са "Ангели" , като отбележим,че на някой бизнесите им са от повече от 13 години и будят съмнение и за по предишни чадъри към тях от държавно управление тогава различно от това на ГЕРП🙂

    Коментиран от #24

  • 22 Активист на БКП

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "И ОТНОВО":

    Защото от 1944 г ние сме на власт !!!Няма 10 ноември, няма демокрация,няма подобни глупости !Само такива като теб си въобразяват че живеят в ново времъ
  • 23 Аз без кон

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    А да ти минава през ума колко верен е бил този одит, правен от наши хора? Да не те е ритнал коня по главата?
  • 24 бгт48

    7 3 Отговор

    До коментар #21 от "Made in Bg":

    Забравил се да напишеш, че целта на рекета е да се съберат едни пари, които да се вкарат в чекмеджета. Такава е целта и на ниските ренти от земя- да се плащат малки ренти на хората, разликата да отива в чекмеджета.
    Така е целта и на ниските заплати в Бг- парите да отиват в партийни каси и чекмеджета. Затова имаме и най- ниската МРЗ в ЕС- да не се заплаща достойно труда на работещите, бизнесът да вкарва парите, където Партията нареди.
    И ще видим сега дали след изборите нещо ще се промени. Дали ще се вдигнат рентите, дали ще се вдигне МРЗ и т.н. Запазят ли се същите нива, то значи паричните потоци продължават да се наливат в партийни каси и нови чекмеджета.

    Коментиран от #38

  • 25 Николай

    5 3 Отговор
    Защо Радев не пипа хората на ДПС в земеделието и енергетиката?
  • 26 Николай

    1 8 Отговор
    Дeйcтвиятa нa прaвитeлcтвoтo нa Рaдeв пoкaзвaт видимoтo жeлaниe дa нe ce зacягaт пo кaкъвтo и дa e нaчин икoнoмичecкитe кaнaли oт кoитo ce хрaнят ГEРБ и ДПC. Увoлнeният aдминиcтрaтивeн ceкрeтaр нa МВР или пък глaвният ceкрeтaр нa тoвa вeдoмcтвo ca нищo. Тe и бeз тoвa нищo нe рaбoтeхa. Ocoбeнo глaвният ceкрeтaр, блecтящ мнoгo пoвeчe cъc звeздитe нa пaгoнитe cи и кoкaрдaтa нa фурaжкaтa, oткoлкoтo c кaквoтo и дa e билo другo кaчecтвo.
  • 27 Николай

    2 4 Отговор
    Рaдeв видимo ce e cпaзaрил c ДПC зa пoдкрeпa прeз cлeдвaщия cи мaндaт.

    Тaкa жeлaниeтo му дa пoвтoри мaндaтa oбрeчe нa прoвaл цялaтa идeя пo дeмoнтирaнeтo нa aкулитe oт влacттa. Нитo eдин oт кaдритe нa ДПC нe e зaceгнaт – нa мecтaтa cи ocтaвaт хoрaтa нa ДПC в Миниcтeрcтвoтo нa зeмeдeлиeтo, нa мecтaтa cи ocтaвaт шeфoвeтe нa Държaвния рeзeрв, нa Бългaрcкият eнeргиeн хoлдинг, НEК, нa Мини Мaрицa Изтoк, нa ТEЦ Мaрицa изтoк-2, нa Булгaртрaнcгaз, Aвтoмaгиcтрaли, AПИ, AEЦ Кoзлoдуй, Фoнд Зeмeдeлиe, Инфoрмaциoннo oбcлужвaнe, ДНCК и рeгиoнaлнитe ѝ клoнoвe – мecтaтa oт кoитo ce хрaнят и ДПC и ГEРБ.
  • 28 Николай

    1 2 Отговор
    Коментарът е на Адвокат Георги Богданов, Фейсбук
  • 29 Николай

    1 3 Отговор
    Бившият министър-председател Пламен Орешарски е сред съветническия екип на новия премиер Стефан Янев, съобщиха източници от Министерския съвет пред „24 часа“.

    Бившият премиер се е появил в сградата на правителството в края на тази седмица и дори е участвал вече в срещи съвместно със служебния премиер.
  • 30 Пепо

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Каква е вашата експертиза във фонд земеделие, та се изказвате като последна инстанция каква била работата. Добре , че европейците не мислят като вас, че ни е спукана работата. Доколкото си спомням министерството на земеделието мина и през европейски одит, сега остава да се направи и един марсиански одит и всичко си идва по местата си .А колкото до Илчовски ,що млъкна така това момче ?Аграрите са нещо като мутрите от 90 години , имат си неразплатени сметки по между си и те не са свързани с държавата .

    Коментиран от #36, #42

  • 31 123

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Не всички на високи длъжности с достъп до много пари са крадливи и злоупотребават.Все пак има и до 20% почтени,умни и работливи Българи.
  • 32 Мая Хаджиментова

    9 4 Отговор
    Слави, видите ли,не можел да управлява защото нямал 50+1 в парламента. Ама Господине( не знам дали Другарю е по- приемливо), СЛАВИ НИКОГА НЯМА ДА ИМА МНОЗИНСТВО. А партиите на "протеста" са толкова сигурни партньори,колкото ланшният сняг е сигурен в балкана.Е, тогава,какво правим. Като не можеш да направиш нещо се отказваш. И оставаш ПЪРВИТЕ да управляват.
  • 33 Бико

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "Патриот":

    Старата теза,че като няма престъпления, прокурорът е виновен, е всъщност безсилие пред липсата на такива. Представете си,че прокуратурата е независима институция, а "червените кхмери" и отровни откачалки желаят да я възседнат.
  • 34 Уточнение

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Еничър":

    И още няколко десетки хиляди милионера
  • 35 Кой факти

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Патриот":

    След като Илчото се отрече от показанията си и се покри като п....... Ка
  • 36 Тая коза

    0 2 Отговор

    До коментар #30 от "Пепо":

    Е компетентна по всички въпроси
    Това е една платена тролка.
  • 37 Спиридон

    2 0 Отговор
    А Кога бившията шеф на БАБХ- ДАМЯН ИЛИЕВ ще посети бай Ставри!?
  • 38 Made in Bg

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "бгт48":

    Браво 👍 Много точно го допълни! Да допълним,поясним ,че тук иде реч за различни схеми ,а една е заграбването и подменянето на земите на някой хора с протекция дори от съда🙂
  • 39 chi

    0 1 Отговор
    Мутрите могат само да крадат и да заплашват!
  • 40 Бай Онзи

    0 1 Отговор
    Кога ще уволните директора на ДФ Земеделие,който е ползвал президентски апартамент в луксозен хотел в Париж за 15000лв.за нощувка с любовницата си.
  • 41 За миг

    1 0 Отговор
    си затворих "очите" и си представих ако наистина парите от Европа бяха използвани по предназначение и не ги разпределяше Бай Ганьо . 🤨😞😃🧐 Е ама като ги отворих продължих да си стягам "куфарите" 👍 СБОГОМ мафия 😏🤗
  • 42 Николай

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Пепо":

    Няма експертиза, обаче тръгне ли да уволнява наред ще засегне хората на ДПС, и тогава ще се смени министъра, министър председателя и президента дето ги назначи.
  • 43 чекмедже 2

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    Коня ли си или магаре това не ни засяга..НО като казваш А кажи и Б..защото така както цитираш министъра..редно да продължиш неговата мисъл за ОДИТИ. "Не заварих нещо нередно от одитите" и по-надолу продължава..."Знaeтe тe ca нacлeдeни oт прeдишнoтo ръкoвoдcтвo и прeдпoлaгaм ca лoялни към нeгo. Нe мoжe дa ce рaзчитa нa пълнo въздeйcтвиe cпoрeд изиcквaниятa. Зaтoвa щe e труднo, нo рeвизиятa щe тeчe прeз цeлия пeриoд нa cлужeбния кaбинeт”, oбяcни зeмeдeлcкият cлужeбeн миниcтър" Вече разбрах че си КОН С КАПАЦИ..и стоиш пред къщата в Бояна..на Пойко Парисоф..стой си там и яж си сено..или слама..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове