Last news in Fakti

23 Май, 2021 20:00 5 271 61

Кутев: Милиарди са били отклонявани в кухи структури

  • антон кутев-
  • кухи структури-
  • отклонявани средства

Кухите структури са в доста области, допълни той

Кутев: Милиарди са били отклонявани в кухи структури - 1
Снимка: БГНЕС

Това, което ние виждаме в момента, е, че милиарди са били отклонявани в кухи структури с единствената цел след това да бъдат откраднати огромната част от тях. Няма да го кажа конкретно, защото това ще го кажат министрите, а се надявам след това да го потвърдят прокурорите. Това заяви в предаването „120 минути“ говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

Кухите структури са в доста области, допълни той и уточни:

„Включително и това, което, част от него е проблемът, който изнасяше досега с Българската банка за развитие. Когато милиарди изтичат от държавната хазна… вредите, които нанесе бандитската приватизация може да се окажат по-малки от тези, които са нанесени през последните години на управлението с този начин на действие. Когато ти имаш този проблем пред себе си, няма как да работиш, докато шефовете на службите са ти в отпуск, неплатена. Няма как да работиш, докато не смениш шефа на НАП. Ние не искаме да направим самоцелни смени, ние сме длъжни да ги направим“.

"Ще се стигне до конкретни резултати по всички разработки. Това, което правят сега министърът на икономиката и министърът на финансите – това са първите стъпки. Подобни стъпки ще има във всички министерства и навсякъде ще има съпротива, тоест навсякъде се оказва, от това, което виждам и аз в момента, че доста добре са се окопали, включително и информационно, включително е много трудно да стигнеш до документи, включително аз имам опасения след като се стигне до документите, как ще се премине през следващата фаза, защото огромна част от тези неща ще стигнат и до прокуратурата. Имам опасения как ще си свърши работата прокуратурата. Надявам се да го направи както трябва. Тоест, това е един много дълъг процес и това според мен не може да се каже, че е война, но това е битка".

По отношение на Българската банка за развитие, той каза, че има неизпълнена политика на държавата и изкривяване на обществен ресурс.

"Имаме неизпълнена политика на правителството, специално в случая с Банката на развитие. Вместо да подкрепя малкия и средния бизнес, тя с две трети от парите си е подкрепила едрия. За мен огромния проблем е, че са дадени стотици милиони на малко фирми, а не по милион, по два или по три, колкото трябва да се дават на много малки фирми. Когато не подкрепяш дребния бизнес, а подкрепяш най-големите и най-богатите и това го правиш с държавни средства, има проблем. Нашите пари и данъци не са събирани за това да бъдат давани на най-големите и най-богатите хора, нито пък са давани затова през други пътища да бъдат наливани в кухи структури. Оттук нататък ще последват куп пресконференции на различните министри, където те ще разкажат това, което са видели".

Напредъкът по проверките, свързани с подслушването, трябва да се направи оттук нататък от прокуратурата, заяви Антон Кутев.

"Бойко Рашков направи каквото можа, оттук нататък всичко това ще бъде предадено на прокуратурата, която е единствената институция, която трябва да продължи всичко това. Вероятно има какво да се предаде, когато министърът на вътрешните работи излиза и казва, че има подслушвани политици, значи има. Друг е въпросът, че това са неща, които са работа на службите.

Когато трябва да се бориш истински с огромни проблеми, а това че имаш подслушване и то очевидно тенденциозно и политическо, е много сериозен проблем, как ще работи министърът, ако в това време шефовете на службите са в отпуска, неплатена. Те като са решили, че ще излизат в отпуск точно в този момент, те искали ли са да съдействат за решаване на проблемите в България", допълни той.

По думите му, вероятно е имало среща между шефовете на службите след като са се върнали от отпуск и министър-председателя.

„Ние не отразяваме всички срещи на министър-председателя, отразяваме тези срещи, от които има резултат. Резултат няма. Резултат щеше да има, ако те си бяха подали оставките, което те не направиха“.

Те не са давали обяснения за тези неплатени отпуски, действията зависят от министър-председателя, каза Кутев и уточни, че доказването на фактите зависи институционално от прокуратурата.

„Правителството е решено да промени начина, по който нещата вървяха в България. Дано да успеем конкретно по този казус“.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 55 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раша Тудей

    52 13 Отговор
    Шкафовете и чекмеджета са кухи, докато не ги напълниш.😂

    Коментиран от #43

  • 2 Боко кухия

    28 17 Отговор
    Ти на кого викаш структура ве ?
  • 3 Пиле Градус

    55 12 Отговор
    Отклонявани милиарди за Дубай.
  • 4 Светослав

    25 92 Отговор
    Не повече от вас! Пътувах до Сл. Бряг, аз не помня някое друго правителство такива пътища да е правило. А относно Вас старите, не е ли време да се пенсионира те, както каза Рашков! Живейте си старините и оставете младите да работят!!

    Коментиран от #9, #16, #17, #20, #36, #37

  • 5 Последния Софиянец

    24 67 Отговор
    И тоя като Радеф кухи думи кухи фрази без имена
  • 6 Гн Кутев

    54 15 Отговор
    Разследване и в затвора, също проверка на сметки в чужбина и бг всеки от тея толупи (греп, Мвро, нфсб) имат мин по 100 000 000 лева откраднати, а някой по 2-3 млрда!.. Ген Радев да е съдия, бързо да го направим на площада и от там...

    Коментиран от #21, #52

  • 7 Илхан

    72 15 Отговор
    Аз плащам данъци в срок а ако закъснея с 2-3 дни плащам и лихви,
    ма ми ца та Ви да е... Герберска.
  • 8 радев

    23 31 Отговор
    Кутев,направи едно коремно,за да ни убедиш,че си по свестен от Борисов,моля!
  • 9 Марсианец ли си?

    37 10 Отговор

    До коментар #4 от "Светослав":

    И си паднал(пътувал) директно в Слънчака?
  • 10 Си Дцинпин

    38 8 Отговор
    Айде,виновните при мен в Китай на стадиона! Пускам билети и пуканки,да гледа народа!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 веждю радишев

    23 9 Отговор
    МИНИСТЪРА ....ХАРВАРД БУЦИ……ХАРВАРД, НЕ ГОСПОДИН ПИЛЕТО -МАН.ГУ-СТА НЕГРАМОТНА – А ХАРВАРД ,И ВСИЧКО ПРОЗРАЧНО ,ОНЛАЙН ,ДА СЕ ВИДИ ДА СЕ ЗНАЕ БУЦКА
  • 13 Това

    32 9 Отговор
    е началото !
  • 14 Бибитко

    34 11 Отговор
    Каквито и разследвания и данни да бъдат предадени на Иван Гешев, той ще ги вземе само за сведение, но няма да образува наказателно производство срещу Борисов и шайката около него!
  • 15 СПИРАМ ДА

    20 8 Отговор
    ГЛЕДАМ ТРИЛЪРИ ДРАМИ КОМЕДИЯ
    САПУНКИ. БЪЛГАРИЯ И ВЛАСТТА ЩЕ НИ ПРЕДЛОЖАТ ОТ ВСИЧКО ПО МНОГО В ИДНИТЕ МЕСЕЦИ. ДАЙТЕ
    ЧИПСА. КЕФ.
  • 16 МИУИ ВАНИУИ

    13 9 Отговор

    До коментар #4 от "Светослав":

    СВЕТЛЬОООО,КАК ДА ТЕ ОСТАВИМ БЕ,ТОВА,ЧЕ СИ НЕГРАМОТЕН Е НАЙ-МАЛКОТО ,А ТО И ТРЯБВА ДИЛЪРА ДА СМЕНЯШ - ТОЗИ ВИЖДА ЧЕ СИ ЛАБАВ И ТИ НАБУТВА КОФТИ АПОВЕ ....АБЕ ЖИВА РЕКЛАМА СИ НА ПРОТИВОЗАЧАТЪЧНИ СИ ТИ ЧЕДО

    Коментиран от #47

  • 17 ПЪТУВАЙ

    19 9 Отговор

    До коментар #4 от "Светослав":

    ДО СЕЛО КУБАДИН ОБЛ. БУРГАС
    ЩЕ ВИДИШ ЛУНЕН ПЕЙЗАШ. И
    НЕ САМО ТАМ. ЗА ГЪЗАРИТЕ ИМА
    ПЪТИЩА,. ЗА НАРОДА НЯМА.

    Коментиран от #48, #55, #60

  • 18 ДъртаКомуняга

    19 13 Отговор
    интересно от кого започнаха тези схеми, ами от ваще идеолози и олигарси бре кутьо, луканков и мултигруп и после копи-пейст ........

    Коментиран от #40

  • 19 Светослав

    12 17 Отговор
    Ако някой, който ми пише минусите, ми отговори-кой вкара България в НАТО, ЕС, толкова помощи и иблагородяване на родината ни, ще се радвам. БСП-1,Слави_20ДПС-3,ИВАН КОСТОВ _4,сдс и герб-5

    Коментиран от #42

  • 20 Няма как

    21 13 Отговор

    До коментар #4 от "Светослав":

    да помниш, явно си твърде млад. Аз пък съм участвал в строителството на автомагистралата Варна - Девня. Искаш ли да ти кажа от средата на 70-те години досега колко пъти се е налагало да бъде ремонтирана? Помагам - броят на ремонтите по нея е доста по-малък от тези на новопостроените - хем по-некачествени, хем по-скъпи. И потеже си ходил чааак до Слънчев брях - да ти подскажа ли от кое време е пътят Варна - Бургас ? И кой го е строил?

    Коментиран от #22

  • 21 Гост от село

    11 9 Отговор

    До коментар #6 от "Гн Кутев":

    Добре ще е... Направо да ги бастисаме на площада крадцитр
  • 22 Светослав

    15 14 Отговор

    До коментар #20 от "Няма как":

    За това менх 2 коли, от копка до копка. Виж колко катастрофи имаше, като се минаваше през градовете! Хемингуей е казал, всичко на 30км от морето е провинция, а ние от Търново казваме, че София е село, един поп, като Дионисий ни предаде

    Коментиран от #29, #32, #38

  • 23 Гост

    12 10 Отговор
    Тези кредити са фиктивни по този начин си легализират парите.Нека се проследи дали тези 8 фирми ,които са получили близо един милярд лева са разкрили нови работни места,къде и как са инвестирани и т.н.
  • 24 Боже

    20 9 Отговор
    Ехо,Гербаджии вие тея милиярди за 100 лева ли ги имате? Какви далавери сте правили 12 години? За народа вечно пари няма.И искате пак избори да печелите,а??
  • 25 дела очакваме

    11 10 Отговор
    "Комунистите обвиняват другите за това което те самите са наплавили" - Уинстон Чърчил

    Пак се оправдава. Народа иска да види документ. Иска да види заведено дело. После може да се окаже че е говорил за Черепа, за спонсора на Слави все индивиди с които се опитваше да се справи ГЕРБ.
  • 26 мегду другото

    12 8 Отговор
    Тези ще организират ли честни избори или и това ще заглъхне някъде в глуха линия.
    В края на краищата и от там могат да се спестят едни милиони . . .
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Л Ъ ж а

    10 6 Отговор
    Аз го гледах!! По важното е милиарди са давани на богати супер богати Ф И Р М И !!С ТИЯ КУХИНИ ЗАМАЗВАТ ДЕТО СЕ ВИКА!!
  • 29 Ти неразбрани юроде

    4 6 Отговор

    До коментар #22 от "Светослав":

    Объркал си го хванал за вас различни хора и имат различна нужда да си го мътят в гащите и колегите от чужбина!!
  • 30 ПКПка

    7 6 Отговор
    Хей мисирки, хей ги две /и от Факти/ в Банкя им е най-добре.
  • 31 хан крум

    3 6 Отговор
    Браво!
  • 32 Значи

    6 6 Отговор

    До коментар #22 от "Светослав":

    Мадрид, Рим, Лондон,Берлин, Виена, Париж, Прага, Будапеща, Москва, Цюрих са все селяния...
  • 33 гост

    9 4 Отговор
    Пyтев, доказателства трябват.
  • 34 МАЛОУМНИКА

    5 5 Отговор
    Ами попитайте Любимеца на "Факти" старшината-милиционер, понастоящем "писател" маноил манев от Стара Загора за проблема.
  • 35 6925

    5 5 Отговор
    Какви шефове на сллужби ?!! нали са си раздали 60 милиона на Божков, между тях си. ТОВА Е МЕГА СКАНДАЛ
  • 36 Ебааси тъпунгера!

    9 8 Отговор

    До коментар #4 от "Светослав":

    Славчо, тъпунгера на батко! Въпросът не е в магистралата, а колко пари е глътнала!

    Коментиран от #41

  • 37 пешо

    5 7 Отговор

    До коментар #4 от "Светослав":

    "аз не помня някое друго правителство такива пътища да е правило"
    какво съвпадение, и аз не помня! преди време пътувах по "оная" отсечка до бургас - потресаваща работа! в буквалния смисъл!
    как имате очи да пишете подобни дивотии, бре!
    p.s. тиквоний първий хипертоник ли е млад, че не разбрах?
  • 38 Антитрол

    6 8 Отговор

    До коментар #22 от "Светослав":

    Стъки ти ли си бе мамин - толкова ли я закъса че заработваш като трол.

    И от Търново до Слънчака къде видя хубав път да те питам - да не си минал през Румъния - аз в целия Търновски окръг хубав път не съм виждал от Тошово време.

    То само с пропаганда не става - трябва и акъл.

    Коментиран от #45

  • 39 ПК инк

    10 6 Отговор
    Този изпечен като какъв се явява?
    Като анализатор?
    Като съдник?
    Като едно нищо?
  • 40 нннн

    6 6 Отговор

    До коментар #18 от "ДъртаКомуняга":

    Верно почнаха от там. Но учениците надминаха учителите си. Всичките са маскари, но някои са престъпници.
  • 41 ПК инк

    11 5 Отговор

    До коментар #36 от "Ебааси тъпунгера!":

    Тия "шкафове и чекмеджета" съществуват
    единствено и само в кухите чутури.
  • 42 Богомил

    3 8 Отговор

    До коментар #19 от "Светослав":

    Ех, неграмотника... България влезе в ЕС и в НАТО по време на управлението на Царя!!!!!!!!!!!!!
    Тогава нямаше още тиквопитеци, герпопитеци и подобни...
  • 43 В час по ВИК

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "Раша Тудей":

    Проверете и ВИК дружествата,
    и ще "паднете от коня"!
    Там е такова мазало,
    от Спартаковци и Пеевски и
    Тотевци и Догановци ,
    язовири Вълци и "куче влаче Рейс"?
    Във окръжните ВИК , корупцията е
    до такава степен ,че там е иключение,
    някой да е нармален?
    Малките ВИК ,се натискат да принудително,
    да развалят питейната вода,
    където е добра , за да може да се продадат ,
    скъпи инсталаций за вода , на определени вносители?
    Посочени от Делян Пеевски?
    Новите сондажи се изпълняват саво от фирми,
    показани от Делян пеевски?
    Всички ремонти се асвалтират,
    от определани дружества ,
    без обществени порйчки?
    Тръби се изписват за милиони левове,
    шефовете им си правят къщи ,
    с материали от ВИК дружеството ,
    или за негова сметка?
    Ккато беше през комунизма!
    Пловдивските ВИК ,гъмжат от Калинки ,
    техни братовчеди, булки и роднини?
    Там трябва тотална смяна на всички шефове?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Светослав

    6 1 Отговор

    До коментар #38 от "Антитрол":

    Изглежда ладичката стои само в гаража!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Светослав

    8 2 Отговор

    До коментар #16 от "МИУИ ВАНИУИ":

    Не съм, като Вас умен протестърски зародиш
  • 48 Светослав

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "ПЪТУВАЙ":

    А винетка плащаш ли?

    Коментиран от #59

  • 49 Тапата

    8 2 Отговор
    От интервюто с Кутев се разбра, че той не знае какъв е проблема, но знае как трябва да се реши.
  • 50 Доктор

    4 1 Отговор
    Под вола теле търсите Кухи приказки Изнесете данниДо изборите все така ще се говори
  • 51 Перо

    4 2 Отговор
    Ако не се установят кражбите и друга престъпна дейност,документирано и не се разбере кой пречи,прокуратурата,съда или досъдебното производство за влизане на престъпниците от ГЕРБ в затвора и няма положително развитие на БГ,язък за “жабетата,дето ги ручахме”.
  • 52 Българин

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гн Кутев":

    Ами тоцялото бсп и президенство трябва да съдят
  • 53 Манячета

    4 1 Отговор
    това всичкото го знаем че са източени милярди
    Главния въпрос е къде са парите стига сте писали едно и също!!!!!!!!!!!Милярди не се крият лесно всичко има следа в тоя живот
  • 54 Аноним

    4 2 Отговор
    Мошенник с президента заедно
  • 55 0000

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "ПЪТУВАЙ":

    То това е със стратегически замисъл.ако комшиите ни нападнат,танковете им ще си хвърлят веригите още преди да минат Странджа
  • 56 Пак Кьорфишеци

    3 1 Отговор
    Единствената куха структура е май главата на Кутев. Тия постановки с доказателства които уж ги имало пък после ги нямало сме ги виждали. Другарите се правят на "борещи корупцията". Сложиха ги за 2 месеца да подготвят изборите, те подготвят 9-ти септември с елементарни кьорфишеци ама няма да стане. Народът не е чак толкова прост.
  • 57 Бай Курти

    2 1 Отговор
    На приказки сте велики.На дела сте кръгла нула.Жалко ,че ще върнете България десетки години назад.Но всеки народ си заслужава управниците.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ВИЖ СЕГА...

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Светослав":

    НЕМА ДА ОБИЖДАШ. ПЪРВО ВСИЧКИ КОИТО ХОДЯТ ДО ТАМ
    ТРЪГВАТ ОТ БУРГАС. ВТОРО ИМА ТОП ПОЛИЦИЯ КОЯТО СЛЕДИ ИМА
    И КАМЕРИ. ПЛАЩАМ.
  • 60 Бай Курти

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "ПЪТУВАЙ":

    Другаря Радев и Импексова сега ще ти направят магистрала до Кубадин.Търпение му е майката.
  • 61 БОКОКРАД

    0 0 Отговор
    ГЕРБ ОТКРАДНА 200 МИЛИАРДА ЕВРА ОТ ЕВРОПАРИТЕ - НИКОЙ НЕ ГИ ТЪРСИ , ЗА КАКВО СА НИ ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове