Last news in Fakti

29 Май, 2021 23:49 3 574 38

“Aтака” поиска оставката на военния министър

  • партия атака-
  • чешнегирово-
  • американски военни-
  • инцидент-
  • министър панайотов-
  • оставка

Причината е случаят с нахлуването на американски военни в цеха в Чешнегирово

“Aтака” поиска оставката на военния министър - 1
Снимка: БГНЕС

“Aтака” иска оставката на военния министър Панайотов заради инцидента с нахлуването на американски военни в цех на територията на село Чешнегирово на 11 май, предаде Евроком.

Според партията с лидер Волен Сидеров военните са упражнили насилие върху служителите в цеха.

По време на брифинг министър Панайотов заяви категорично, че насилие не е упражнено, а на работниците единствено е заповядано да седнат на пода.

Посолството на САЩ у нас вече се извини за инцидента.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SAAB

    34 15 Отговор
    Болен.....репортерчето.....под масата сЪ дИга на пръсти !
  • 2 Коклюша Волен

    56 5 Отговор
    Случая е от 11 Май правителство новото е от 12 Май!

    Коментиран от #13, #15

  • 3 dfu

    62 6 Отговор
    В склучая Шкембе войвода е виновен, той се е съгласил за ученията, не Панайотов. Иначе лично Херо Мостафа трябваше да се извини публично по БНТ, не истимаро някакви неизвестни дипломати по фейсбук.
  • 4 Болене

    53 3 Отговор
    Ми то ма 11 Май кога са нахлули министер беше още шкембе войвода, дето вие го назначихте
  • 5 Справка

    52 3 Отговор
    Тоест оставка на Каракачанов? Ами той не е действащ от 12 Май. Инцидентът с командосите е с дата 11 Май, когато беше подписан указът за служебното правителство. Това е последният ден на правителството "Борисов 3"...
  • 6 Перо

    51 4 Отговор
    Въпросът е приключен с извинението за недоразумението!
    Неразумно е,че С.Станишев /БСП/ е подписал договора за базите в БГ с клауза,че американските военнослужещи не подлежат на правни санкции и съдебно преследване в БГ,както и материалите,въоръжението и техниката за тези бази да не подлежат на контрол от българските власти.
  • 7 Питанка

    30 2 Отговор
    Публикуван ли е договорът, който караКачан подписа с шефа на Пентагона за отношенията между българските военни (Р.Б-ия) и американските военни (САЩ)? Успях да намеря само това:
    Члeн IX. Движeниe нa въздухoплaвaтeлни, плaвaтeлни и мoтoрни прeвoзни cрeдcтвa.
    1. Зaчитaйки нaпълнo cъoтвeтнитe прaвилa зa нaзeмнa и мoрcкa бeзoпacнocт и движeниe, плaвaтeлнитe и мoтoрнитe прeвoзни cрeдcтвa, eкcплoaтирaни oт или изключитeлнo зa нуждитe нa cилитe нa CAЩ, мoгaт дa влизaт, нaпуcкaт и дa ce придвижвaт нa тeритoриятa нa Р.Б-ия. Зaчитaйки нaпълнo cъoтвeтнитe прaвилa зa въздухoплaвaтeлнa бeзoпacнocт и нaвигaция, прaвитeлcтвeнитe caмoлeти нa CAЩ и грaждaнcкитe caмoлeти, кoитo към дaдeния мoмeнт пo cилaтa нa дoгoвoр рaбoтят изключитeлнo зa нуждитe нa Дeпaртaмeнтa пo oтбрaнaтa нa CAЩ, имaт прaвo дa прeлитaт, дa извършвaт въздушнo прeзaрeждaнe, дa ce призeмявaт нa и дa излитaт oт тeритoриятa нa Р.Б-ия. Бeз cъглacиeтo нa влacтитe нa CAЩ, въздухoплaвaтeлни, плaвaтeлни и мoтoрни прeвoзни cрeдcтвa нa прaвитeлcтвoтo нa CAЩ нe мoгaт дa бъдaт пoдлaгaни нa oглeд.
    2. Въздухoплaвaтeлни cрeдcтвa, притeжaвaни или изпoлзвaни oт или изцялo зa нуждитe нa cилитe нa CAЩ, нямa дa зaплaщaт тaкcи зa прeлитaнe и нaвигaция и други пoдoбни тaкcи във връзкa c миcии и oпeрaции нa cилитe нa CAЩ и нямa дa зaплaщaт лeтищни тaкcи и тaкcи зa пaркирaнe нa притeжaвaни и упрaвлявaни oт бългaрcкaтa държaвa cъoръжeния нa тeритoриятa нa Р.Б-ия. Плaвaтeлни cрeдcтвa, притeжaвaни или изпoлзвaни oт или изцялo зa

    Коментиран от #9

  • 8 ХАН КРУМ

    42 5 Отговор
    Волене, а изтрезней и оправи датите.това влизане е на 11май,правителството е назначено на 13май. и след това се сдава и приема.до 13 до сдаването, министър на отбраната е приятелчето ти каракачанов.много елементарни почнахте да ставате .и все повече по глупост се доближавате до премиера слънце.
  • 9 Питанка

    26 0 Отговор

    До коментар #7 от "Питанка":

    Тоя Бг-САЩ договор под заглавието "Подписано от ВМРО" трябва да се раязпространи по пощенските кутии като предизборна агитация!
  • 10 Бандера

    19 10 Отговор
    Болен пак се нареди за паница борш пред руската амбасада. А как громеше ватенките и хвалеше USA, като редактор във вестник "Демокрация"! Ако нема борш, поне малко бело ще му осигури др. Митрофанова.
  • 11 Мда

    13 2 Отговор
    Сега е момента след Р. Петков, В. Сидеров, герб медиите и оня от Възраждане да "изригнат" патриотите. Но не им стиска, заради Каракачанов. Още един а-ла Оруел сюжет...
  • 12 Шуши

    16 6 Отговор
    Дайте му субсидия на бай болен, много е изгладнял, тей неподготвен да се изказва. Ми нали неговите депутати мазначиха министър шкембе търбух, де сдаде на 12 ти
  • 13 пфу

    5 9 Отговор

    До коментар #2 от "Коклюша Волен":

    Разбира се,вие все търсите да оправдаете хунтата.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 цървулан

    4 12 Отговор

    До коментар #2 от "Коклюша Волен":

    На 11 май 2021 г. – ден преди датата на назначаване на служебното правителство на Република България съгласно указа на президента – в БНБ постъпиха искания от господин Кирил Петков за предварително одобрение за членове на надзорния съвет на ББР по Наредба № 20 на БНБ за издаване на одобрения за членове на управителния съвет (съвета на директорите) и надзорния съвет на кредитна институция и изисквания във връзка с изпълнение на техните функции (Наредбата) и от господин Стамен Янев, председател на надзорния съвет на ББР, за предварително одобрение за членове на управителния съвет на ББР по Наредбата.Не е попречило на Петков че още не бил назначен нали?

    Коментиран от #16

  • 16 Да бе

    20 3 Отговор

    До коментар #15 от "цървулан":

    Пропускаш нещо, герб троле:
    "Същите искания бяха оттеглени съответно от министър Кирил Петков и господин Стамен Янев, председател на надзорния съвет на ББР, на 21 май 2021 г."
    Май четеш прессъобщението на БНБ от 27 май 2021 г. като дявол евангелието? Какво общо имат писанията ти със статията?
  • 17 Смешника

    11 4 Отговор
    Копейкин Номер 2, руски шпион и подлог............
  • 18 Не оставка,

    8 0 Отговор
    Защо оставката Волене,нужно е само всеки да получи сметка?!Парчето печена тиква с мед и орехи е било вкусно но трябва да си го платят!В брой,с превод по сметка или друг от действащите начини.Не оставка на военните министри,о не,не толкова лесно Волене!
  • 19 Протест срещу безобразията в България

    19 3 Отговор
    ГЕРБ е престъпна организация, която трябва да бъде забранена, подобно на Германската работническа националсоциалистическа партия. Всички герберасти трябва да бъдат уволнени от работа, а тарторите им- и особено главният тартор- пратени в затвора..
  • 20 Дани

    13 5 Отговор
    Голяма мастия е този, върти една и съща плоча вече над 25 г единствено с цел лични облаги!!!! Боклик и половина, дори датите не може да оправи, ясно е кой е бил министър на 11.05.

    Коментиран от #21

  • 21 мдда

    4 7 Отговор

    До коментар #20 от "Дани":

    Не е ясно кой е бил министър на 11.05, още повече не е ясно как това е станало на 11.05 след като вчера излезнаха по всички медии информацията и клипчето. Още повече е съмнително заради това, че восйките на НАТО нахлуха в България буквално преди няколко дена до седмица. Това вече беше по времето на новото правителство. Не виждам тук изненада. Може би американците предварително са знаели, че се сменя правителството изаради туй побързаха да нахлуят.

    Коментиран от #23

  • 22 оня с коня

    3 11 Отговор
    Министърът Панайотов БЛАГОСКЛОННО ИЗВИНЯВА Действията на Натовските ни Партньори,защото България е ЧЛЕН НА НАТО.Волен пък му иска Оставката,защото е ПРОТИВНИК на НАТОвско присъствие в Страната т.е. иска БГ да Излезе от Пакта и Натовските Бази да бъдат заменени с РУСКИ.Ама не бил казал че иска руски Бази,а само че неще Американски...Поне от Турското "присъствие" насам Балка България НИКОГА не е била Самостоятелна Държава и винаги е била под Нечие Влияние както поради Географското си разположение,така и неособено развитата си Икономика.Което значи че или ще бъдем със Запада,или с Русия - среден път НЯМА!
  • 23 Да бе

    15 3 Отговор

    До коментар #21 от "мдда":

    Става дума за учeниeтo „SWIFT RЕSPОNSЕ 21“, проведено през нощта нa 10 cрeщу 11 мaй. Прaви ce cтрaтeгичecки въздушeн дecaнт нa лeтищe c oтпaднaлa нeoбхoдимocт - Чeшнeгирoвo. Тогава на власт е бил Борисов. На 11 май е подписан указът за служебното правителство. На 12 май Борисов си отива, сменен от служебното правителство. Всичко това са факти, не знам какви ги плещиш...
  • 24 В.В.П.

    12 4 Отговор
    Фатмакът ,да подготвя референдум. !!!..Веднага да се махат Военните на САЩ от България...Тез мизерници,разделят обществото..и тровят земята на Симеон и Калоян ..Нещата може да излязат от контрол.. Янки,Гоо хоом..!!!.
  • 25 жжжжжж

    6 7 Отговор
    волен и коста-две страни на една копейка.
  • 26 Рубладжия

    6 5 Отговор
    На Лукашенко няма ли да поискаш оставката и на Путин Окупатори и Диктатори
  • 27 И. Иванов

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Патриот":

    Тоя па загина с неговия паметник!
  • 28 другарят

    4 2 Отговор
    Защо не се объркат и да влезнат в Русия така?? Няма да могат да се извинят после тези бандити!
  • 29 Обикновените Чиновници са гласували по

    5 1 Отговор
    Нареждане на прекия началник, който е получил нареждане" отгоре," да напомни на служителите за коя партия да гласуват!! За махане са тези с политическите назначение, на високи постове!! Не Стресирайте обикновените служители, те нямат Избор!! Плашеха ги"ако не гласувате за ГЕРБ" като дойдат Другите ще ви Уволняват!!! Няма такова нещо, да се случи!!
  • 30 Педрохиленото пуделче

    5 1 Отговор
    Волене смъркаш ли или се боцкаш?
    Къде е чуколина
  • 31 100

    2 2 Отговор
    Само Волен има право да нахлува където си поиска.
  • 32 В качеството

    2 1 Отговор
    На какъв тоя плъх иска оставка?Тоя сам иска.Не съм чул някога да е дал нещо.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Кога

    2 2 Отговор
    Сидеров,ще освободи Альоша от наряд?
  • 35 Кака Мара

    3 0 Отговор
    Перхидроления може да иска оставката само на жена си в къщи
  • 36 JEFF

    4 0 Отговор
    Атака отдавна не съществува. Дори никога не я е имало. Имаше само фалшиви патриоти, които манипулираха обществото за собствена изгода. Ако на Волен не му харесва България да е в НАТО , нека отива в Куба.
  • 37 бай пешо

    0 0 Отговор
    Ееее, кой беше ти бе братчет, забравихме те а сега даваш и ''искане''от твое име , нали...Дворът е разграден, американците тренират на живо,.. сигурно Министърът им е дал разрешението за тренировката, а
  • 38 От Кремля

    0 0 Отговор
    Молодец!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове